Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też piorę w proszku dla dzieci i prasuję, choć prasowanie zazwyczaj czeka kilka dni
i przebieram ją po kąpieli, w dzień tylko jak się pogoda zmienia, pobrudzi się przy zmianie pieluszki, albo mam fanaberię żeby ją inaczej przyodziać, i zazwyczaj póki co śmiga śpioszkach, bo spodenki jak są dobre na długość to za luźne w brzusiu, moja mała chyba będzie miała ten problem ze spodniami co mama
nie wiem właśnie jak ją ubierać jeżeli chodzi o sukienki, pyta,lam już gdzieś wyżej, co zakładacie pod sukienusie, jakieś rajstopki czy getry czy co?
-
nick nieaktualny
-
Ja nie prasowalam ani jednej rzrczy
pod sukienke zakladam getry albo rajstopki. Chociaz w rajstopkach to Oli goraco.
Na krzywa nie pojechalam bo Ola miala ciezka noc za to bylysmy na urodzinach 21 u znajomego. Wynajeli domek nad jeziorem w lesie. Fajnie bylono i mamy chrzestnego dla Oli. Bardzo przujaciel Michala byl zaskoczony ale taki szczesliwy
Kurcze widzialyscie Gabik w tvn? Bo cos sie nie odzywa -
Ja nie prasuje w ogóle ani małego rzeczy ani naszych chyba że coś tego wymaga np. Koszula... piore w loveli i swoje rzeczy tez czasem dorzucam..
Małego po kapaniu ubieram w jakieś pizamkowe ubranko a w dzień w coś ładnego
To tylko ja planuje na chrzciny tyle jedzenia? Rosół, że 4 mięsa na obiad do wyboru, później z 8 rodzaji przystawek i jeszcze coś na ciepło i ze r ciasta + tort... zwariowala?
Mleko 4h w temp. Pokojowej, 24h w lodówce i ja zawsze podgrzewam...
Mój syncio juz tak ładnie się śmieje do mnie do taty i do mojej mamyI do zabawek tez
A nawet do mojego psa się uśmiecha jak do niego zagląda
i dziś chyba ze 4 razy powiedział " agu" jestem z niego taka dumna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 23:30
beti97 lubi tę wiadomość
-
moja bratowa oczywiście otworzyła nam w szlafroku bo nie zdarzyła się przygotować bo tyle czasu zabrało jej wsypywanie chipsów do miski i układanie paluszków do szklanki.
aaa no i obieranie jajek.
ciąży dalej brak bo nie chce się poddać badaniu drożności jajowodow bo przeczytała ze laski mdleja i ze nie ona nie chce już mieć dzieci. I jeszcze z jej strony przytyk ze mi brzuch został i cycki urosły. no to ja z uśmiechem na twarzy odpowiedzialam ze pogadamy jak będzie po trzech ciazach i dwóch porodach. oczywiście dodałam ze będzie musiała garderobę wymienić na większą.
03.02.2014 -
mimo że ja waze mniej niż przed ciążą tylko skóra na brzuchu mi została ale powoli powoli damy radę i z tym. spokojnie się mieszcze w rzeczach sprzed ciąży. I jej gadanie mam w d upie bo ona sama wygląda jak orka bez wody
czarna panda, gosia86, Wonderwall, Bluberry, GabiK, pompon, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
To ja znowu wszystko prasuje i moje i Lilki. Fakt czasami czeka to pare dni ale nie wsadze takich ubran do szafy. Dzoana nie tylko Ty zzwariowlas ja bede miala 30 osób okolo i tez 4 placki, zamierzam duzo przystawek miec, rosół i pewnie z 2 rodzaje mies. Ale ja bede miala catering jeżeli chodzi o grubsze potrawy.przystawki i placki troche moja siostra a troche tesciowa. Torta zamówię. A kiedy masZ dzoana?
Zastanawiam sie nad ubrankiem do chrztu- macie jak pokazac w co ubieracie swoje dziewczynki?
My jutro jedziemy do księdza w sprawie chrztu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u mnie Młoda nadal śpi a mamusia już na nogach po śniadaniu. Oczywiście warunek do spania musi być taki że przed 6 wylądowała u mamusi w łóżku. Mała terrorystka. Obudziła się przed chwilą na cyca i z powrotem w kimę,a ja również musiałam się jeszcze odciągnąć bo Wiki nie zjada tyle ile mleczarnia produkuje. No ale mam za to mleczko na podróż do wujka, w autobusie z cycem ciężko a butlę da radę podać. Oby tylko przestało padać. Korzystając że śpi muszę pobuszować po allegro bo rośnie mi dziecko jak na drożdźach i zaraz nie będzie mieć w czym latać. Teraz już na 68 kupię. Ewelinke ja też mam fajny nowiusi kombinezonik ale na 80 cm stwierdziłam że jak spodziewam się dużegk dziecka to musi być większy żeby całą zimę przechodziła. Dobra cena była 45 zł z 120zl.Z resztą poszłam zerknąc w swoją książeczkę zdrowia jak miałam 9 mies i miałam 74 cm więc plus minus powinien być na początku zimy przy duźy a pod koniec w sam raz
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniol super ze laktacja się rozkręcila i podajesz pierś!
Ja robie dopiero we wrześniu ale ja jestem może dziwna i Lubie mieć wszystko zaplanowane z dużym wyprzedzeniem
Planuje ubrać synka w jakis mini garniturek może szary ale taki pół na pół elegancko sportowy
Mój synek naprawdę jest malutki-drobniutki, nadal ubranka 56 na nim wiszą i używamy pampersy 1. Wczoraj byłam w centrum handlowym i spotkałam w pokoju dla mamy z dzieckiem Panią z 7 tygodniowa córeczka czyli tylko tydzień starsza od Mateuszka a była sporo większą myślałam że ma ze 3 miesiące... chrzciny we wrześniu to planuje wtedy dopiero ubranko na 62 kupić...
Torta też będę zamawiać z cukierni.. umiem sama zrobić pyszny tort ale nie mam talentu do dekoracji. U mnie też raczej mamy będą gotować chociaż ja wolę jak sama wszystko przygotowuje wiec pewnie i tak połowę zrobię sama...
Mój mały tez ostatnio spał od 21.30 do 5.. cyce miałam takie ze nie mogłam ich podnieść... tez teraz więcej ściągam laktatorem i w ciągu dnia mąż może małego nakarmić i trochę też pomrozilam na jakiejś moje wyjścia
-
MiM wrote:Gosiu A na przystawkę były tosty
A mi się nadal nie chce odciągać. Pewnie kiedyś będę żałować że nie mam mleka zamrożonego. Ale nie chce mi się i nie lubię ściągania laktatorem zwłaszcza z lewej piersi bo ona jest taka twardsza a prawa jest super nawet nie czuję że nią karmie
Mim ile razy dziennie zakrapiać oko mlekiem?
Laura widocznie coś w powietrzu było że te nasze baby takie spanie miały