X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zobaczyłam te tłumy przed wejściem do Lidla to pomyślałam,że nie czas jeszcze umierać i pojechałam dalej aż na działkę z mamą,mężem i małym. Ma działce mamy na razie więcej roboty niż przyjemności,ale jak zobaczyłam jak mały śpi snem kamiennym mimo warkotu kosiarki przy głowie to nabrałam werwy do wykańczania domku, którego budowę zaczęliśmy w zeszłe wakacje. Dużo pracy przed nami,ale spróbujemy własnymi siłami płytki kłaść, ocieplać itd, w końcu to tylko domek działkowy i jak mówią nikt z tego strzelał nie będzie ;-D A jest cisza, zielono,zero samochodów, sąsiedzi wszyscy zaprzyjaźnieni z nami i mamą, chętni do pomocy, w sumie mały raj tylko cholernie wymagający w utrzymaniu ;-)

gosia86, Wonderwall, Karolcia88, Lama lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki
    My po 1dniu wesela bylismy z Dawidkiem od 13 do 19.30 i spal jadlspal jadl chyba mu pasuje glosna muzyka pozniej pojechalismy go okapac i z babcia spal znaczy zanim zasnal byla 22 znowu sie slinil i plakal i nie chcial jesc jakby go w buzi bolalo dalam paracetamol i przeszlo a my sie bawilismy do 2 dzis poprawiny od 16 ale chyba go zostawie mamie bo beda zabawy itp poza tym po co go wozic tam i z powrotem.
    ja piore w loveli i wszystko prasuje ale to dlatego ze maly ma alergiczna skore i wole nie ryzykowac a juz jest taki kochany glosy rozpoznaje i sie tak fajnie cieszy jak ma humorek to sobie gadamy i jak gulga do mnie po swojemu to mnie wzrusza to moje kochane dziecko;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cioteczki.
    Sprzedalam dziecko mezowi i spalam cala noc. Wstalam o 8 i jeszcze troche poogarnialam bo szwagier ma przyjechac a nie wiem czy bedziemy siedziec na dole u tesciowej czy jednak przyjda do nas.

Jak zabawiacie swoje dzieciaki?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Lama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:42

Agusia246, GabiK lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dziewczyny pozniej sprobuje nadrobić, bo moje dziecko ostatnio jest tak zajmujaca, ze smieje sie ze jak tylko skończy rok to szybko na nocnik i do przedszkola ;) uwielbia jak się ja nosi a do tego jeszcze musza byc wlaczone piosenki dla dzieci :)
    Olka dziekuje za propozycje przeslania mleczka, ale z kolkami widzę, ze z dnia na dzien jakby lepiej, a moja niby alergik, wiec lgg tez może być za mocne. Póki co pediatra uważa, ze mleczko mamy dobrze dobrane i żeby nie zmieniać, ale dziękuję, ze o nas pamiętasz :**** a Wy robiliście badania w kierunku alergii u Malego? Bo nam powiedzieli w szpitalu na podstawie wysypki, a pozniej tego brzuszka, zeMala jest alergikiem, ale powinna z tego wyrosnac okolo roku.
    Nie mogę się nadziwić jakie postęp robi to moje dziecko, jaka jest juz kontaktowa, no cudowna!!!! Uwielbiam ja :)
    Spoko Eli;*
    No my nie robilismy bo powiedzieli ze po roku mozna zrobic takie badanie ale moze juz wtedy dziecko wyrosnac z alergii lekarz stwierdzil tez na podstawie wysypki przelewania w brzuchu w trakcie jedzenia i ciaglego placzu po karmieniu mm ktore sie przez niego przelewalo bo nie trawil...ciezoo bylo a boje sie ze jak maly pozna inne smaki to juz nutra nie bedzie chcial pic bo ma okropny smak;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jam nie jest maruda lezy w lozeczju ma tam miski i z nimi gada ;) jak jest maruda to na rekach lub lozku z nim opowiadam czasem spiewam i az piszczy z zachwytu az go bierze spanie i zaczyna sie cyrk i placz bo moje dziecko nie umie samo zasnac a jak niby zasnie to lekkim snem a nie twardym i co go odlozr to ryk takze w dzien spi duzo w wozku przed domem lubi to a jak pada to w lozeczku ale musze dlugo ponosic zeby mocno spal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 10:21

• Lama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia moja przez chwile toleruje hustawke, mate lub wózek a jak jej się znudzi to najlepiej zabawia ja rozmowa. Musze wtedy mówić robić miny i śpiewać, wtedy dziecko jest najszczesliwsze ;) zabawki tez tylko na chwilę dają rade

km5stv7321mp2ntw.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 01:51

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    W sam raz uczta dla matki karmiącej:D

A mi się nadal nie chce odciągać. Pewnie kiedyś będę żałować że nie mam mleka zamrożonego. Ale nie chce mi się i nie lubię ściągania laktatorem zwłaszcza z lewej piersi bo ona jest taka twardsza a prawa jest super nawet nie czuję że nią karmie

Mim ile razy dziennie zakrapiać oko mlekiem?

Laura widocznie coś w powietrzu było że te nasze baby takie spanie miały

ja bym zakrapiala 3 razy dziennie.
    ogólnie z imprezy przyszłam głodna i jadłam suchy chleb :)
    ale gdyby kiedyś ona byłaby karmiąca to za brak potraw dla niej byłabym obgadana w całej rodzinie.

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam pogoda zrobila psikusa. Tyle co wyszlysmy i zaczelo kropic. I teraz nie wiem czy chowac sie do domu czy zalozyc folie i przeczekac :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM no bajka z bratowa ;)

Mojego meza bratowa ostatnio stwierdzila, ze moja Zosia ma juz 3 miesiace prawie a dowiedziala sie, ze jest na swiecie niemal przypadkiem i do tej pory jej nie zaprosilismy :D

Maz na drugi dzien po porodzie do nich pojechal i zgral im zdjatka malutkiej (fakt, jej wtedy nie bylo, ale byl jej maz), a jak byla u nas raz w domu, to do nas w ogole nie zajrzala na dol, a jak zawloklam sie z mala na gore na moment, to wyszla do drugiego pokoju i nawet na nia nie spojrzala.

No zaproszenie specjalne trzeba dla hrabiny wystosowac. Zebym chociaz smsa dostala po porodzie jak sie czuje i jak z mala. A tu wdupizm totalny i jeszcze na nas zwala.

GabiK juz sie balysmy ze Cie pochloneli w lidlu i wiecej Cie nie zobaczymy :D

Lama lubie za pokazanie mezowi wczasow :D

A Zosia zawsze placze jak juz jest zmeczona i ma isc spac, na sen nocny najbardziej. A tesciowa oczywiscie zawziecie twierdzi, ze boli ja brzuszek. Bo jak placze to puszcza baki. Jakbym sie tak spinala zeby drzec paszcze to tez bym puszczala :P

I od rana mala tez u nas w lozku. Jak ja wzielam na karmienie zasnela kolo mnie i jak ja chcialam odlozyc to oczy jak 5zl i kwek. To wzielam z powrotem. Kapitulacja ;)

GabiK, Lama, Magic lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• MiM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to mamy podobne bratowe. np na prezent mojemu tacie podarowała 4pak piwa. A sama żąda prezentów na miarę mieszkania.
    A u mojej szwagierki była opieka społeczna sprawdzić warunki w jakich mieszkają dzieci bo ani ona ani szwagier nie pracują od 3 lat. bo nie ma pracy dla ludzi tacy jak oni.

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM to z czego oni żyją? O_O
    Karolcia jak pojechałam do Lidla ok 9 to te kosze z butami po całym sklepie były rozwleczone. Co tam się musiało dziać!
    Nas zabawia grzechotka, leżaczek bujaczek, karuzela Tiny Love nawet do 45min (potrafi 3 obroty po 15min się wpatrywać z uwagą) i koło od roweru,który wisi u nas na ścianie :-) Odkrył go niedawno i jak przewijam to kręcę tym kołem a mały się uśmiecha do niego. Mąż mówi,że jak kiedyś ten rower rypnie to dopiero się będzie śmiał. Oczywiście rower nie wisi nad dzieckiem.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama mój mąż wie doskonale, że to nie wczasy, bo regularnie zostaje z małym kiedy ja idę na zajęcia. Dzięki temu to on sprząta łazienkę, robi zakupy, tankuje mój samochód, myje mój samochód i jest gotów cerować mi rajstopy byle nie zostawać z małym :-) A ja jak jest coś do zrobienia np.skoszenie 2000m2 działki mówię tylko "słuchaj, zostań z małym a ja sobie pojadę i pokoszę" i jedyne co widzę to siwy dym jaki zostawia po sobie pędząc do samochodu :-D

Karolcia88, Ofelaine, gosia86, Lama, Anielka, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabik nie mam pojęcia z czego żyją. Ale to my jesteśmy gorsi bo sobie radę dajemy A im trzeba wiecznie pomagać.

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie za cerowanie rajstop :D
    Moj wczoraj wieczorem jak siedzial z Mala to co 5 minut przychodzil do kuchni pytac czy bardzo zajeta jestem ile mi to zajmie a w koncu przyszedl i powiedzial "no nalalabys mi w koncu cos do picia" :D
    Ze mialam dobry humor to mu nalalam. Tak to bym mu powiedziala ze woda jest w tej szafce szklanki w tamtej i radz sobie bo mi nikt nic nie podaje

gosia86, GabiK, Magic lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi uwielbiam Cie czytać :)

Az wam zazdroszcze, ze wasze dzieci tyle spia w nocy,moja niunia spala wczoraj od 20:30 do 2 i to wyjątkowo tak długo bo w dzien malo co spala.
    A tak to max co 2,5 godz pobudka na cyca.
    Zastanawiam sie czy kiedys to sie zmieni czy Lili potrzebuje tak czesto jesc a Pokarn niby mam ok bo przybiera super, 1 kg na miesiac.

A dzis o 21:50 konczymy 2 miesiace :)

gosia86, GabiK, Magic, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe moja Olka spi po kapaniu ok 4h a potem co 2h. I to jak z zegarkiem w reku. Przedtem bylam zla ze nie moge sie wyspac ale przeczytalam jakie wlasciwosci ma nocny pokarm i teraz jak karmie to jest mi latwiej :)

MiM, Aga te wasze bratowe to gigantki ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a polecam Wam blog mataja.pl fajnie pisza o macierzynstwie z naukowego punktu widzenia :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia mamy takie same dzieci :) bo w sumie u nas podobnie po kapaniu spi zawsze dluzej Np. Od 21 do 1-2 ale ja zasypiam dopiero ok 23 wiec malo korzystam z tego,ze Liliana spi dluzej a potem tez co 2 godz.

A jakie wlasciwosci Ma nocne mleczko ??

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1890 1891 1892 1893 1894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: