Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak zobaczyłam te tłumy przed wejściem do Lidla to pomyślałam,że nie czas jeszcze umierać i pojechałam dalej aż na działkę z mamą,mężem i małym. Ma działce mamy na razie więcej roboty niż przyjemności,ale jak zobaczyłam jak mały śpi snem kamiennym mimo warkotu kosiarki przy głowie to nabrałam werwy do wykańczania domku, którego budowę zaczęliśmy w zeszłe wakacje. Dużo pracy przed nami,ale spróbujemy własnymi siłami płytki kłaść, ocieplać itd, w końcu to tylko domek działkowy i jak mówią nikt z tego strzelał nie będzie
A jest cisza, zielono,zero samochodów, sąsiedzi wszyscy zaprzyjaźnieni z nami i mamą, chętni do pomocy, w sumie mały raj tylko cholernie wymagający w utrzymaniu
gosia86, Wonderwall, Karolcia88, Lama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej laseczki
My po 1dniu wesela bylismy z Dawidkiem od 13 do 19.30 i spal jadlspal jadl chyba mu pasuje glosna muzyka pozniej pojechalismy go okapac i z babcia spal znaczy zanim zasnal byla 22 znowu sie slinil i plakal i nie chcial jesc jakby go w buzi bolalo dalam paracetamol i przeszlo a my sie bawilismy do 2 dzis poprawiny od 16 ale chyba go zostawie mamie bo beda zabawy itp poza tym po co go wozic tam i z powrotem.
ja piore w loveli i wszystko prasuje ale to dlatego ze maly ma alergiczna skore i wole nie ryzykowac a juz jest taki kochany glosy rozpoznaje i sie tak fajnie cieszy jak ma humorek to sobie gadamy i jak gulga do mnie po swojemu to mnie wzrusza to moje kochane dziecko;)gosia86 lubi tę wiadomość
-
Hej Cioteczki.
Sprzedalam dziecko mezowi i spalam cala noc. Wstalam o 8 i jeszcze troche poogarnialam bo szwagier ma przyjechac a nie wiem czy bedziemy siedziec na dole u tesciowej czy jednak przyjda do nas.
Jak zabawiacie swoje dzieciaki? -
nick nieaktualnyEli wrote:Dziewczyny pozniej sprobuje nadrobić, bo moje dziecko ostatnio jest tak zajmujaca, ze smieje sie ze jak tylko skończy rok to szybko na nocnik i do przedszkola
uwielbia jak się ja nosi a do tego jeszcze musza byc wlaczone piosenki dla dzieci
Olka dziekuje za propozycje przeslania mleczka, ale z kolkami widzę, ze z dnia na dzien jakby lepiej, a moja niby alergik, wiec lgg tez może być za mocne. Póki co pediatra uważa, ze mleczko mamy dobrze dobrane i żeby nie zmieniać, ale dziękuję, ze o nas pamiętasz :**** a Wy robiliście badania w kierunku alergii u Malego? Bo nam powiedzieli w szpitalu na podstawie wysypki, a pozniej tego brzuszka, zeMala jest alergikiem, ale powinna z tego wyrosnac okolo roku.
Nie mogę się nadziwić jakie postęp robi to moje dziecko, jaka jest juz kontaktowa, no cudowna!!!! Uwielbiam ja
No my nie robilismy bo powiedzieli ze po roku mozna zrobic takie badanie ale moze juz wtedy dziecko wyrosnac z alergii lekarz stwierdzil tez na podstawie wysypki przelewania w brzuchu w trakcie jedzenia i ciaglego placzu po karmieniu mm ktore sie przez niego przelewalo bo nie trawil...ciezoo bylo a boje sie ze jak maly pozna inne smaki to juz nutra nie bedzie chcial pic bo ma okropny smak;/ -
nick nieaktualnyKarolcia jam nie jest maruda lezy w lozeczju ma tam miski i z nimi gada
jak jest maruda to na rekach lub lozku z nim opowiadam czasem spiewam i az piszczy z zachwytu az go bierze spanie i zaczyna sie cyrk i placz bo moje dziecko nie umie samo zasnac a jak niby zasnie to lekkim snem a nie twardym i co go odlozr to ryk takze w dzien spi duzo w wozku przed domem lubi to a jak pada to w lozeczku ale musze dlugo ponosic zeby mocno spal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 10:21
-
gosia86 wrote:W sam raz uczta dla matki karmiącej:D
A mi się nadal nie chce odciągać. Pewnie kiedyś będę żałować że nie mam mleka zamrożonego. Ale nie chce mi się i nie lubię ściągania laktatorem zwłaszcza z lewej piersi bo ona jest taka twardsza a prawa jest super nawet nie czuję że nią karmie
Mim ile razy dziennie zakrapiać oko mlekiem?
Laura widocznie coś w powietrzu było że te nasze baby takie spanie miały
ja bym zakrapiala 3 razy dziennie.
ogólnie z imprezy przyszłam głodna i jadłam suchy chleb
ale gdyby kiedyś ona byłaby karmiąca to za brak potraw dla niej byłabym obgadana w całej rodzinie.03.02.2014 -
MiM no bajka z bratowa
Mojego meza bratowa ostatnio stwierdzila, ze moja Zosia ma juz 3 miesiace prawie a dowiedziala sie, ze jest na swiecie niemal przypadkiem i do tej pory jej nie zaprosilismy
Maz na drugi dzien po porodzie do nich pojechal i zgral im zdjatka malutkiej (fakt, jej wtedy nie bylo, ale byl jej maz), a jak byla u nas raz w domu, to do nas w ogole nie zajrzala na dol, a jak zawloklam sie z mala na gore na moment, to wyszla do drugiego pokoju i nawet na nia nie spojrzala.
No zaproszenie specjalne trzeba dla hrabiny wystosowac. Zebym chociaz smsa dostala po porodzie jak sie czuje i jak z mala. A tu wdupizm totalny i jeszcze na nas zwala.
GabiK juz sie balysmy ze Cie pochloneli w lidlu i wiecej Cie nie zobaczymy
Lama lubie za pokazanie mezowi wczasow
A Zosia zawsze placze jak juz jest zmeczona i ma isc spac, na sen nocny najbardziej. A tesciowa oczywiscie zawziecie twierdzi, ze boli ja brzuszek. Bo jak placze to puszcza baki. Jakbym sie tak spinala zeby drzec paszcze to tez bym puszczala
I od rana mala tez u nas w lozku. Jak ja wzielam na karmienie zasnela kolo mnie i jak ja chcialam odlozyc to oczy jak 5zl i kwek. To wzielam z powrotem. KapitulacjaGabiK, Lama, Magic lubią tę wiadomość
-
Agusia to mamy podobne bratowe. np na prezent mojemu tacie podarowała 4pak piwa. A sama żąda prezentów na miarę mieszkania.
A u mojej szwagierki była opieka społeczna sprawdzić warunki w jakich mieszkają dzieci bo ani ona ani szwagier nie pracują od 3 lat. bo nie ma pracy dla ludzi tacy jak oni.03.02.2014 -
MiM to z czego oni żyją? O_O
Karolcia jak pojechałam do Lidla ok 9 to te kosze z butami po całym sklepie były rozwleczone. Co tam się musiało dziać!
Nas zabawia grzechotka, leżaczek bujaczek, karuzela Tiny Love nawet do 45min (potrafi 3 obroty po 15min się wpatrywać z uwagą) i koło od roweru,który wisi u nas na ścianieOdkrył go niedawno i jak przewijam to kręcę tym kołem a mały się uśmiecha do niego. Mąż mówi,że jak kiedyś ten rower rypnie to dopiero się będzie śmiał. Oczywiście rower nie wisi nad dzieckiem.
-
Lama mój mąż wie doskonale, że to nie wczasy, bo regularnie zostaje z małym kiedy ja idę na zajęcia. Dzięki temu to on sprząta łazienkę, robi zakupy, tankuje mój samochód, myje mój samochód i jest gotów cerować mi rajstopy byle nie zostawać z małym
A ja jak jest coś do zrobienia np.skoszenie 2000m2 działki mówię tylko "słuchaj, zostań z małym a ja sobie pojadę i pokoszę" i jedyne co widzę to siwy dym jaki zostawia po sobie pędząc do samochodu
Karolcia88, Ofelaine, gosia86, Lama, Anielka, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Lubie za cerowanie rajstop
Moj wczoraj wieczorem jak siedzial z Mala to co 5 minut przychodzil do kuchni pytac czy bardzo zajeta jestem ile mi to zajmie a w koncu przyszedl i powiedzial "no nalalabys mi w koncu cos do picia"
Ze mialam dobry humor to mu nalalam. Tak to bym mu powiedziala ze woda jest w tej szafce szklanki w tamtej i radz sobie bo mi nikt nic nie podajegosia86, GabiK, Magic lubią tę wiadomość
-
Gabi uwielbiam Cie czytać
Az wam zazdroszcze, ze wasze dzieci tyle spia w nocy,moja niunia spala wczoraj od 20:30 do 2 i to wyjątkowo tak długo bo w dzien malo co spala.
A tak to max co 2,5 godz pobudka na cyca.
Zastanawiam sie czy kiedys to sie zmieni czy Lili potrzebuje tak czesto jesc a Pokarn niby mam ok bo przybiera super, 1 kg na miesiac.
A dzis o 21:50 konczymy 2 miesiace
gosia86, GabiK, Magic, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Ofe moja Olka spi po kapaniu ok 4h a potem co 2h. I to jak z zegarkiem w reku. Przedtem bylam zla ze nie moge sie wyspac ale przeczytalam jakie wlasciwosci ma nocny pokarm i teraz jak karmie to jest mi latwiej
MiM, Aga te wasze bratowe to gigantki