Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia odkurzacz ozyl chyba o 6
Auto u mechanika...dzis albo jutro maja dojsc ostatnoe czesci wiec mam nadzieje, ze najpozniej w przyszlym tygodniu go odzyskam bo masakra ile to trwalo... troche sie odwleklo bo czekalismy na kase z ubezpieczenia bo nie mielismy zeby ze swoich zaczac robic. Poten dziecko mechanika bylo w szpitalu. Poten wesele szwagra wiec wokol domu bylo ciagle cos do zrobienia i nawet maz nie nial kiedy patrzec na czesci. A i w miedzy czasie padla nam ladowarka do laptopow ( a mamy 1 ladowarke na 2 laptopy:p)
Gosia ja mojej poczatkowo smarowalam sudocremem przez 2 dni (mocno odparzone miala) a teraz po kazdej kapieli mocno oliwka i w ciagu dnia tez natluszczam. -
A ja dziś z rana przywitałam się z @
przez rok było fajnie,a teraz znowu ... nie cierpię podpasek, zawsze tampony,ale pomyślałam,że ta pierwsza to chyba lepiej podpaski. Przynajmniej solidaryzuję się z synem, on w pieluchach i mama też
Karolcia88, Wonderwall, beti97, PIGULSKA, Anielka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jaki termometr bezdotykowy kupic?
Kurde, mój Ala obudzila sie z katarem i kaszlem.
Ide do lekarza, oby szybko przeszło, bo w sobotę chrzciny.
Katalino córkę masz mega, naprawde wygląda jakby miała diabelki w oczachsuper!
katalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatalina sliczna córeczka;)
MY po weselu...ledwo na oczy patrze:)kaca lekkiego tez mam na szczęście jest mama a Dawidko i tak śpi powiem Wam że wszystko fajnie ale orkiestra do dupy fałsz...piosenki no z dupy nie do zabawy i dedykacje dla pary młodej ktorej nie ma na sali trzeba byc idiotą żeby to czytać skoro widzą ze ich nie ma!!!ale cos tam sie pobawilam napilam się a teraz zdycham aleeeeeeeeee od naszego wesela (4lata temu)nigdzie nie byliśmy razem z mężżem na żadnym weselu bo nikt sie nie chajta to sobie odżylam -słaba głowa po ciązy i ogólnie przed też rzadko pilam :)miłego dnia mamuśki :** -
Witajcie dziewczyny! Nie jestem w stanie Was nadrobić, bo bardzo długo mnie tu nie było, ale postanowiłam coś niecoś napisać!
U nas wszystko ok, Antek jutro kończy 4 tygodnie, sama nie wiem, kiedy to zleciało, czas płynie w ekspresowym tempie!!!
Jest bardzo grzecznym chłopczykiem, naprawdę daje nam pospać, w nocy mamy dwie pobudki na jedzonko i przebranie pieluszki, ale zaraz po tym znów zasypia w swoim łóżeczku. Uwielbia kąpiel, kąpiemy się co drugi dzień.
Apropo spania - niania ANGEL CARE sprawdza nam się super! Jestem spokojna, w prawdzie łóżeczko mamy zaraz koło swojego łózka w sypialni, ale niania czuwa całą noc.Jeśli któraś z Was jeszcze nie ma a nie wie, czy kupić - POLECAM!
Rewelacyjnie sprawdza się u nas otulacz Woombie! Dziewczyny, to wydatek wart każdej złotówki, Antek śpi super, nie wybudza się przez odruch moro, uwielbia w nim spać, jak tylko go zapinam, to ogarnia go spokój - magia!oprócz Woobmie przykrywam go lekkim cienkim kocykiem, bo lubi jak jest mu cieplutko. BARDZO POLECAM, ŚWIETNA RZECZ I NAPRAWDĘ POMAGA!!!
Ja czuję się już super, wszystko się pogoiło, blizna ładna - o ile może być w ogóle czymś ładnym.Używam na nią plastrów silikonowych Sutricon. Codziennie ubieram na kilka godzin pas, czuje się w nim komfortowo, a brzuszek powoli się zmniejsza. Do wagi sprzed ciąży zostało jeszcze 3kg na plusie, ale damy radę.
Za 2 tyg wizyta u Ginki, jak pozwoli ćwiczyć, to zaczynam ostro działać
Dzisiaj wreszcie odpadł nam pępek!Długo się trzymał skubaniec! Cieszyliśmy się jak szaleni!
Dalej karmimy się tylko moim mleczkiem odciągniętym laktatorem, bo cyc małemu nie spasował, więc dostaje z butli. Mleka mam pod dostatkiem, w lodówce zapas na dwa karmienia do przodu.Przybiera pięknie, więc to dla mnie najważniejsze, oby udało się jak najdłużej, planuję do 6 miesięcy dawać mu moje mleczko.
Chrzest zarezerwowaliśmy na 9-go sierpnia, czekam na zaproszenia, mają przyjść na dniach, restauracja też zarezerwowana, rozglądam się jeszcze za ubrankiem, chciałabym coś lekkiego, znalazłam fajny lniany komplecik, chyba się na taki skusimy, nie chcę niczego bardzo strojnego i atłasowego.
Wczoraj mieliśmy sesję zdjęciową Antka, czekamy na efekty, ale póki co mogę pochwalić się jednym zdjęciem, które cyknęłam moim telefonem.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee2d3c507e2f.jpg
Ściskam Was dziewczyny mocno, shaja - gratulacje - czytałam wcześniej o wielkiej nowinie, super!!!
Wszystkiego dobrego dla Was i każdego dzieciaczka z osobna!
Wonderwall, beti97, MiM, katalina, Lama, Agusia246, GabiK, PIGULSKA, Eli, Anielka lubią tę wiadomość
-
Nejcik super że się odezwałaś i wszystko ok u Was
Moja Wiki teraz śpi i niestety u nas znowu pogorszenie katarku. Już było lepiej a tu nad ranem obudziło mnie jej charczenie w nosku
Udało mi się dzisiaj poodkurzać i umyć łazienkę. Zaraz lecę robić naleśniki będą na obiad. Jutro ostatnia wizyta położnej a za tydzień mamy się szczepić. Moja Gwiazda jest taka bystra że potrafi się już sama uwolnić z kokonu w który ją owijam.
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/352fd3c3e647.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f645795645c9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15357f2a20de.jpg
A to my dziś z rana
Niuniuś wczoraj poszedł spać przed 21 obudził się po 2 na cyca i potem dalej spał do 6.30, później to już muszę go brać do naszego łóżka bo inaczej nie będzie spał ;p
A teraz syncio dalej śpi na brzuszku, wiec ja idę się wyszykować i lecimy na spacerekolka24, MiM, Agusia246, AGA 30, GabiK, katalina, Lama, gosia86, Eli, Anielka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7484448da5b1.jpg
A tu my :)w śliniaku bo sporo ulewa. Olka na ciemieniuchę położna polecała na SR podgrzać oliwkę, posmarować główkę, założyć czapeczkę na 30 min, umyć główkę, wyczesać szczoteczką i podobno jest super, ale nie testowałam póki co.Agusia246, AGA 30, GabiK, PIGULSKA, Lama, gosia86, Eli, katalina, Anielka lubią tę wiadomość
-
Heh, moja od samego poczatku sie uwalnia z owijania, nawet jak jej reke koldra przykryje jak juz spi to przez sen sie tak dlugo wscieka az ja wyciagnie z powrotem
I dzisiaj mnie przestraszyla, bo charczec zaczela i pokaslywac, zakropilam jej nos sola fizjologiczna i wyciagnelam wielkiego gluta. I koniec. Juz nie charczy ani nie kaszle. Ale gruszka jest o kant doopy. Gdzie kupowalyscie aspiratory? Oprocz przez internet...
I juz dwa dni kupy nie bylo, a moje dziecie wyglada na zadowolone... -
U mnie pediatra polecała dokładnie ten sposób o którym pisze Beti, oliwka + czapeczka na noc żeby się wygrzało i wyczesać po umyciu. Ja zakupiłam specyfik Musteli i jakoś cudów nie widzę, nie jest zły, powoli się zmniejsza,ale spodziewałam się lepszych rezultatów.
-
Beti u nas już lepiej z tym katarem Młody juz nie produkuje tylu glutow ale ja nie śpię spokojnie bo zauważyłam że ma problemy z oddychaniem
strasznie charczy i świszczy przez sen aż go to wybudza
lekarz powiedział ze to sapka i ze samo przejdzie a ja się boję ze mi się dziecko udusi