X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, co to jest ten spray do uszu? Jak to się używa? A wy jak czyścicie uszka waszych dzieci? Tylko w kapaniu? Bo widze po nocy ze ma brudne... czyszcze my sola fizjologiczna i gazikiem.. ale moze macie jakies lepsze sposoby?

wiecie, co.. nie ma na mojego syna innego sposobu na spanie w ciągu dnia jak w pozycji na brzuszku :) dzięki temu zdarzylam mamie troche w domu ogarnac, zeby nie musiala po pracy i do obiadu przygotować :)

relghdge5lg0owut.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 01:46

MiM, GabiK, katalina, Magic, Lama, Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DżoanaA wrote:
    Kurde fajnie... ale jak bym cos jeszcze kupiła to chyba mąż by mnie zakopał w ogródku..

nie zakopal by Cię bo kto wtedy by z synem został??

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak spędzacie czas w domu ze swoimi dziećmi??? Jak wygląda wasz dzień?

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Dziewczyny a jak spędzacie czas w domu ze swoimi dziećmi??? Jak wygląda wasz dzień?

mój dzień z dziećmi zaczyna się jak wstają A kończy się jak pójdą spać. jedyne stałe punkty to spacer ok 10 rano czasem uda mi się popołudniu zaliczyć drugi spacer oraz kąpiel ok 18-18:30. A reszta dnia jest jedną wielką niespodzianką :)

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 01:47

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe,mam nadzieję, że obejdzie się jednak bez "rozpruwania". Trzymam mocno za to kciuki.
    W ogóle wiecie, ze zapomnialam sie umowic do gina...tyle mam na głowie, plus wiecznie ryczace dziecko, ze nie mam kiedy glupiehgo telefonu zrobic :/ powinnam za ok 2 tyg iść,a znajac ich terminy bede czekac miesiac...

Puella, biedna malutka :( moja tez ma podejrzenie przepukliny, ale poki co mam ja klasc na brzuchu, jak to sie u Ciebie objawialo? bo w sumie nie wiem na co mam zwrocic uwage.

Blu, biedna Ty, to jest to- zmeczenie, tyle na glowie i potem wszystko leci z rak, albo sie glupie rzeczy robi...

Nadrobiłam czesc... ja nie wiem, ale chyba urodzilam najwieksza marude swiata, Karola ma wiecznie wyjrzywiona buzke do placzu, albo ryczy, albo spi, albo ma cyca w buzi...serio nie mamn juz sily, nie wiem jak ja mam nas ogarnac na ten wyjazd weselny w weekend, jak jej na 30 sek. nie mozna zostawic, jak nas spakowac? juz nie mowie o np. zrobieniu paznokci :/ chyba zaczne brac relanium to jej sie z mleka tez dostanie :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:

Jak Karola jakims cudem spi, to: sprzatam, myje sie, gotuje, jak nie spi to trzymam jej smoka, bo jak nie ma go w buzi to ryk, tak zajebiscie wygladaja nasze dni...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde u mnie bylo doooookladnie tak samo!!! teraz jest starsza i jest lepiej. Juz potrafi zajac sie sama soba. Glowa do gory Edytko :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle u nas dzien zaczyna sie ok 6,co 3h karmienie,po kazdym karmieniu jest 1.5-2h aktywnosci. Chodzimy po mieszkaniu,ogladamy karuzele,siedzimy w lezaczku, na kocyku na lozku ogladamy zabawki i jak zaczyna marudzic to znaczy juz zmeczony,wtedy sie przytulamy i jest drzemka. Wtedy mam czas na ogarniecie siebie i pranie,prasowanie itd. Do kolejnego karmienia. Ok 19-20 Kubus zasypia na dluzej, ok 6h, w nocy niestety po karmieniu tez 1-1,5h aktywnosci,ale zaczelam go przyzwyczajac,ze noc jest czyli klade z powrotem do lozka,przytulam,on sobie marudzi ale po pol godz zazwyczaj udaje sie go uspic. Kapiemy co 2dni, spacer jak pogoda pozwoli,ale nie dluzej niz godz,bo nie ma gdzie chodzic :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas musze powiedziec,ze problem z bolacym brzuszkiem skonczyl sie po zmianie wody,maz przywozi po prostu z pracy w butelkach juz przegotowana :-) a druga opcja,jelitka troche dojrzaly i stad polepszenie.
    Ale zeby nie bylo tak rozowo,patrze na zdjecia Waszych dzieciaczkow i martwie sie,bo moj Kuba bardzo rzadko sie usmiecha. Nawet dzis sobie pomyslalam,ze mam takie smutne,powazne dziecko. Gaworzy do zabawek,ale zastanawiam sie czy aby na pewno wszystko ok,ze on nie usmiecha sie na widok mojej twarzy.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi twoje dziecko sie nie smieje a moje dziecko smieje sie do mnie ale nie reaguje w ogole na zabawki... Tez mnie to zastanawia czemu tak jest, moze dlatego, ze rzadko jej je pokazuje czy cos innego jest na rzeczy...

U nas po kazdym karmieniu jest ok godz aktywnosci, czyli noszenie na rekach, lezenie w bujaczku, zabawianie dziecka, wzajemne usmiechy, gaworzenie. Potem drzemka, jak pogoda pozwoli to spacer lub posiadowka na tarasie. Jak Lili spi Lub grzecznie lezy w bujaczku to ja nastawiam na obiad i ogarniam mieszkanie. O 19:30 kapiel.

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle nasz dzień zaczyna się około godz.7 bo tak ja biore leki Mała czasmi wstaje koło 6 wtedy i ja już nie śpie. Zmieniamy pieluche, jedzenie i ewn. Dosypiamy choc to juz rzadko. O 8 ja jem sniadanie, Mala zawsze w bujaku sie zajmuje soba.ogarniam sie do wyjacia, Lila ma wtedy kolo 2h aktywnksci wiec poazkuje jej dom poraz enty,zabawiam grzechotka, wlaczam cos na czym sie skupi lub kalde na brzuszku. Mala robi sobie drzemke kolo 10 i spi do 11-11:30 i zmiana pieluchy, karmienie i jedziemy na spacer. Po okolo 2 godzinach czyli okolo 14-14.30 wracamy i przebieramy dupke i jedzenie. Jak usnie to robie obiad a jak nie to dziadek poryw ja na drugi spacer kolo 16-17 spi i zaczyna sie cyrk pt"najglosniejszy ryk na swiecie" :) kolo 20 jest kapiel, cyc ew. Butla i do lozeczka :) chce jej dawac na noc butle hy lepiej spala ale cieKzko jest jej wmusic bo po kapieli jest mocno marudna. Aktyde ja tez juz czasami nie mam sily... tym bardziej ze jej te cyrki sa na wieczor i ja po calym dniu nie spania- w przeciwnienstwie to Krolweny-mam po prostu dosc. Maz sie skrzywi i mowi zebym nie lamentowala bo i tak malo placze... taaa :/ w ciagu dnia jej sie zdarza plakac ale to tylko chwile. Najgorsze sa dla mnie wieczory...jak przychodzi godz.18 to ja mam dusze na ramieniu...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK moje natomiast nie chce sie przekrecac na plecy z brzuszka a unoszenie glowy to juz wogole :) jak tylko laduje na brzuchu to oczka jej sie zamykaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:00

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella oby juz koniec Waszych przygod i zeby teraz juz wszystko bezproblemowo przebiegalo.
    Ofe mocno wierze w to co pisza,ze myszka wroci do formy,niewatpliwie musi to troszke potrwac, w koncu to dopiero pare tygodni minelo. Moj gin o mojej bliznie po cc mowil,ze bedzie sie jeszcze zmieniac,blednac itd, to sobie mysle,ze ta wewnetrzna tez bedzie jeszcze "pracowac",hormony zrobia swoje i scianki sie wygladza, sluz sie pojawi. Takie dochodzenie do siebie po porodzie trwa tak naprawde pol roku zanim organizm wroci na wlasciwe tory. Zatem cierpliwosci, wszystko sie ulozy. A co do relacji damsko-meskich to lubie cytat "czas jest jak wiatr,on tylko mala swiece zdmuchnie,wielki pozar tym mocniej od wiatru wybuchnie"
    Blu, Jezusie, dobrze ze sie tylko na bablach skonczylo i zadne blizny nie zostana. Zeby Ci sie szybko wygoilo,i pewnie bedzie musiala uwazac na slonce z tym poparzonym miejscem jak juz sie wygoi.
    Edytka pocieszeniem jest to co mowi Kotmisia, to wszystko sie zmieni, czas szybko leci, za jakis czas na pewno nie bedziesz pamietac jak bylo na poczatku. Zobacz jak szybko nam ciaza zleciala, tak samo szybko poslemy dzieci do przedszkola i bedziemy tesknic za kupami, glutkami,ulewaniem i tym wszystkim co teraz nam sen z powiek spedza.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik-amen :) swieta racja. Mnie pociesza fakt ze to kiedy sminie a moze juz A miesiac bedzie ok ;)

GabiK lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic,no wlasnie, u nas lezenie na brzuszku nadal nie wychodzi, drze sie i w d... ma te cwiczenia. O przewracaniu sie na boczek nie ma mowy, raz mu sie zdarzylo i koniec,wiecej prob nie podejmowal.Pocieszam sie,ze lekarze sa zadowoleni z jego rozwoju,nic nie mowia,ze powinien juz to czy tamto,ale jak czytam o wyczynach Waszych maluchow to moj nie moze sie takimi rzeczami pochwalic.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj późno się zjawiam ale podczytuje na bierząco :) dzisiaj miałyśmy ostatnią wizytę położnej. Wszysyko ok z moją Kluską.Później spacer i siedzenie przed blokiem i oglądanie kwiatków, cycowanie. Ok 18 30 kąpiel i o 19 padła. Fajny dzień miałyśmy i grzeczna była. Do tego chyba uda nam się na początku września pojechać do tatusia :) i to z moją siostrą :)jestem happy bo grosza więcej na remont wpadnie. No ale zobaczymy. Całe 3 miechy byśmy były za domem. Dużo załatwiania ale mam nadzieję że się uda. Za tydzień szczepienie i już przeżywam :/

GabiK lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cycu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 01:47

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi dziekuje za wsparcie. Tez licze na to, ze jakos samo sie to wszystko unormuje.

Dziewczyny moze nie powinnysmy tak porownywac naszych dzieci bo w koncu kazde z nich rozwija sie we wlasnym tempie...

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ