X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik u nas też histeria na brzuchu i drze się nieeeee. Nawet przy połoźnej nie chciała ćwiczyć, ale nic nie mówiła taki typ po prostu.
    Ofe rozumiem twój ból bo ja mam jelito przyklejone do macicy i niestety podczas <3 w wielu pozycjach odczuwam ból jakby mnie ktoś nożem dźgnął.A najlepsze jest teraz że te pozycje które były ok to teraz są do kitu przez bliznę bo ona teź boli. Póki co nie mam problemu bo się nie widzimy, a jak przyjdzie co do czego to moje sloneczko jest wyrozumiałe i delikatne. Lekarz mówił że przy porodzie jest szansa że się to nadciągnie tylko że z Sn wyszło Cc i dupa :/ no a chirurgicznie mi tego nie ruszali bo groziło uszkodzeniem jelita i stomią. Ot i takie uroki endometriozy :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak tak czytam te wasze perypetie to dochodzę do wniosku ze mam w domu aniołka
    Nikoś prawie wcale nie płacze (obym nie zapeszyła), owszem zdarza mu się zapłakać z reguły z głodu albo tak jak dziś z ciepła bo w aucie hica a on uwięziony w foteliku :/ ale szybko można go uspokoić także współczuję wam kochane

U mnie dzień wygląda różnie ale chyba ja poleguje w łóżku najdłużej bo wstajemy czasem nawet o 9 :P Młody jest juz wtedy po karmieniu i zabieram go do dziennego do bujaczka ja jem wtedy śniadanko i zabawiam go
    U nas czas czuwania nie przekracza 30-45 min bo potem jest problem z zaśnięciem. Drzemka czasem trwa 1 lub 1,5 h. Spacer w zależności od pogody ok 13-14 a kąpiel najpóźniej przed 20

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry współczuję takiego paskudnego poparzenia oby szybciutko się wygoilo :)

Dokładnie Ofelaine każde dziecko jest inne i nie ma co porównywać ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jak nie urok to sraczka echh...nie pozostaje nic innego jak szukać najlepszej dla was pozycji
    U mnie też był bolacy problem przy <3 bo miałam tylozgiecie teraz niby macica w przodozgięciu ale chłopa nie ma więc nie ma jak sprawdzić :P

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale Twoja Pola na zdjęciu z awatarka tak słodko wygląda ze nie wierzę w to co piszesz ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola była dzisiaj na dworze od 10:30 do 18:30 tylko na karmienie i zmianę pieluchy ja zabieralam do domu. Czuwanie miała od 9-14 z króciutka drzemką w trakcie spaceru a potem spała od 14 do 17

To samo pomyślałam że nie powinno sie porównywać dzieci bo tylko źle to na nas wpływa

Zalatwilam sobie ostatnio nogi :( bo ogolilam na sucho bo mi sie spieszyło i teraz dostalam jakiegoś uczulenia i swędzi jak cholera a teraz to juz skóra nawet boli ze dotknąć nie mogę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyscie mialy racje Dziewczyny, swoja droga moze nie ma co doszukiwac sie problemow i skupic na tym dobre i co cieszy. Moj dzidzius dzis wskoczyl w pieluszki 3,bo 2 juz go uwieraly, i ma 60cm dlugosci! Mierzylismy z mezem na przewijaku tak jak mierza po porodzie :-) Waga mysle,ze z 4850g na ostatniej wizycie juz siegnela 5kg,ale nie odczuwam tego,bo nie nosimy sie jakos bardzo duzo,tylko fotelik robi sie problematyczny,bo coraz ciezej go targac ;-)

Magic lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 22:51

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia,moze jeden z nich wziernik odwrotnie wkladal ;-D

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje Dziecko od kiedy regulsrnie dostaje sab simplex to tez jest aniolkiem. Placze tylko z glodu lub jak za mna zateskni i chce na rece no i po kapieli troche. Ale w dzien sama potrafi sie zajac soba, jest pogodna i usmiechnieta.

GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Dziewczyny a jak spędzacie czas w domu ze swoimi dziećmi??? Jak wygląda wasz dzień?
    u Nas maly po nocy z reguły "wstaje" koło 8-i bywa maruda ja karmie co 3h czasem 3,5 juz teraz bo je więcej i mały od początku tak był uczony więc zjada i około 20 minut lezy w lozeczku z gaworzy z zabawkami jak stane nad lozeczkiem to cieszy puszke do mnie pozniej troche zz nim pogadam lubi jak sie do niego mowi usmiecha sie wtedy i gaworzy całuje go spiewam gadam wszystko co sie da i jak juz widze ze sie wykrzywia i szuka smoczka to pieluszka na buzie smoczek i usypiam go ne rekach lub w wozku zazwyczaj robi się spiący ok.1,5h po jedzeniu a jak mu przedluze to nie idzie z nim wytrzymac tak sie drze no i pozniej sobie spi i znowu karmienie a po poludniu kolo 13.14 staram sie robic mu dluzsze spanie dzis np od 14.40 do 17.30 spal ale w wozku wożony bo cięzko mu sie ogolnie spi ma płytki sen nie raz za szybko sie obudzi i jest maruda ale juz jest o niebo lepiej jak miesiąc temu wiem juz po prostu kiedy jest zmeczony a nie moze zasnac i lepiej nam się wspolnie zyje:)kapie go zawsze koło 20.30 20.45 i kolo 21.30 juz spi na noc tak wiec im bliżej kapieli tym większa maruda a jak mu przestawiłam raz kąpanie na prawie 22 to chyba do 1 z nim lazilam na rękach nigdy więcej!!i tak spi od tej 21.30 do ok 2 o 2 zje i spi do ok.5 o 5 zje i spi do ok 8 :)oczywiście w trakcie dnia spacer wypady na zakupy czy do koleżanek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 22:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu biedna musisz uważac i jak zmęczona na spaniu jestes to wrzątkiem nie operuj;) ja mam 6butelek specjalnie żeby tak często nie wyparzac i na noc styka :)
    Aktyde a Twoja mala nie ma kolek??dajesz jej jakieś krople na kolki??
    Ofe bidulko wspołczuje Ci ale może nie będzie tak źle wiem że łatwo się mowi:(
    Gosia słodka Twoja niunia! :)
    wiecie co mam mega zjebany fotelik samochodowy moj syn w nim jest tak pokrzywiony ze patrzec nie moge i on tez nie bardzo sie w nim czuje i nie chce jezdzic w nim siedziec spac itp chcialam przy oszczędzic glupia to mam za swoje :(
    mam wózek Bebetto Luca i tam był w 3w1 fotelik maxi-cosi ale cena większa a moglam wziąc z tanszym Ramatti Mars-i wzięłam i boże jak żałuje mogłam dołozyc i miec spokoj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 22:11

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i nie ma co porownywac, ale ja np w tym znalazlam pocieszenie. GabiK, Zosia usmiechnie sie do mnie moze ze 3 razy na dzien, czesciej do sufitu czy sciany, ale tez bez szalu, chociaz coraz wiecej. Ale jeszcze 2 tygodnie temu nie usmiechala sie praktycznie wcale i tez sie strasznie martwilam. Z zabawkami tez gada od jakis 2 tygodni. Glowe trzyma od tygodnia tak porzadnie. A od dzis oficjalnie umie sie przewrocic z brzucha na plecy. Wczesniej czasem jej wyszlo czasem nie, a teraz umie w obie strony i jak ja klade na brzuchu jest hyc i lezy z powrotem.
    I zanim skonczyla 2 miesiace tez mowilam ze mam nieszczesliwe dziecko. Non stop powazna mina albo ryk albo histeria. A teraz czasem ma taki zaciesz :D Albo jak slodko gada <3 Na prawde jest coraz fajniej (pomijajac pierwsze 3 tygodnie ktore byly bajka ;) )

Spray do ucha w rossmanie kupilam taki co sie psika i woskowine rozpuszcza, bo miodek sie szerzy a patyczkow wpychac nie bede. Tylko jest na nim napisane od 3 miesaca. Stad moje pytanie czy ktos juz stosuje przypadkiem.

Gosia jak wpiszesz w google przepuklina pepkowa u niemowlaka to Zosia miala tak jak na obrazku z taka wielka gula zamiast pepka. Mam zdjecie ale z pipuszka na wierzchu wiec nie wrzuce ;)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie dzisiaj podziewa Karolcia?

KotMisia co tam u Gina?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ale o uśmiech u niej trudno. Wczoraj jak uśmiechnęła sie do mojej mamy to aż poczułam uklucie zazdrości że to nie do mnie. Ale znowu widzę że mąż i mama zazdroszczą że Pola reaguje na mój głos jak mnie nie widzi a usłyszy to zaraz szuka mnie wzrokiem

Z tym tylo/przodozgieciem to nie chce mi sie w to wierzyć bo kiedys bylam u dwóch lekarzy dzień po dniu iu jednego mialam przodozgoevie a u drugiego tyłozgięcie
    Na pewno jeszcze nie raz się uśmiechnie i ty jako mama zawsze będziesz dla niej najważniejsza :)

Kurcze ja praktycznie cały czas do jednego lekarza chodzę to nie mam porównania ale generalnie przy @ mi napierdziela w krzyżu więc może jednak to tylozgiecie

8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin sie smiala ze chcialam sie Ola pochwalic ;) i zapisala mnie na 14.07, a 19 man urodziny to moze bedzie seks na 30 ;)

A moja Olka nie chce lezec na brzuchu, nawet chyba nie wie ze mozna sie przewracac, nogami majta jak szalona ale nadal nie wie ze ma raczki :( I serio staram sie nie porownywac z Waszymi szkrabami chociaz ciezko jest... zwlaszcza ze moja Olka teoretycznie najstarsza :(

gosia86, aktyde85, Wonderwall, Magic lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do uszka nie powinno się nic wkładać a w szczególności patyczkow. Dopiero jeśli zauważymy ze miodek wypływa z przewodu słuchowego do małżowiny to mozna to delikatnie przemyć zwilzonym wacikiem

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, Zosia gdyby nie te cwiczenia to tez nic nie ogarniala. Glowe ledwo co podnosila i nie trzymala jej dlugo. A raczek tez nie ogarnia. Jedyne co to ssie piesc. Nie lapie zabawek, nawet nie wyciaga raczek w ich strone.

A u gina tez bylam z mala zeby sie pochwalic co wspolnymi silami sprowadzilismy na swiat ;)

gosia86, GabiK, beti97, Magic lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisiu ale w jednym nikt nie dorówna Twojej Oleńce JEST NAJDZIELNIEJSZA
    Bo pomimo tego że urodziła się tak wcześnie z dnia na dzień nabierala coraz więcej sił a my wszystkie podziwialysmy jak świetnie obie dajecie sobie radę <3

olka24, gosia86, katalina, KotMisia, GabiK lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj za to rekami wszystkie zabawki powywraca w lozeczku miski a jak mu dam grzechotke to chwyci na chwile i zaraz puszcza byle gdzie dzis nad glowa i spadla mu na czolo ale nie plakal tylko "eeee yyy gugu" i zdziwiona mina itp a jak jest zly i mam go na rekach i patrze i gadam to patrzy na mnie z fochem i centralnie mnie bije rekami po twarzy i sie drzec zaczyna ze zlosci nie wiem on z kolei za szybko sie chyba rozwija albo jakies adhd bedzie mial sama nie wiem co o tym myslec jak kogos spotykam i on tak gaworzy to mi nie wierza ze on ma 2miesiace z brzucha na plecy tez juz sie przewraca ale po dluzszym wysilku...i niestety slini sie bardziej a jak mu wsadze gryzak to go podgryza i gulga pasuje mu to takze to chyba jednak zeby;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 22:43

‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ