Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Druga noga podobna ale nie aż tak tragicznie
Zastanawiam się czy nie wypróbować tego kremu trójaktywnego ktorym Poli smaruję buźkę? On jest do skóry suchej i na podrażnienia a jak będę w aptece to kupie phantenol
Pola spala 21-3:20, 6:30- i jeszcze śpiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:00
-
Dziewczyny mam pytanie, jutro minie dokładnie miesiac od cesarki, nie karmie małego bezpośrednio piersią ale odciągam pokarm i daje tylko moje mleczko z butli. Do wczoraj miałam plamienia i był to żółty śluz a dzis rano żywoczerwona krew. Możliwe ze to okres? Troche sie martwię...
-
u nas dzień wygląda zawsze podobnie... wstajemy między 8 a 9.. pielucha, przebieram go, karmie, wtedy lezy na brzuszku.. troche cwiczy a jak sie zmeczy troche pomarudzi i zasnie i troche pospi wtedy ja sie ogarniam, pozniej jak wstanie to go karmie, ubieram i gdzies wychodzimy... pozniej zalezy o ktorej wrocimy to sie bawimy, znow na brzuszku polezy moze pospi, troszke pomarudzi i 20-21 sie kapiemy, karmienie i tak 21-22 spi
budzi sie kolo 3-4 na karmienie i potem jeszcze pospi 1h lub 2h sam w lozeczku a pozniej juz go biore do nas do lozka i ja spie a on ciumcia cyca.. albo dydusia albo spi i tak do tj 8-9 nam leci
Gosia pytalas czy jak uleje to dalej karmic.. ja czasami karmi zeby zaraz sie nie darl z glodny.. zwlaszcza jak wychodzimy z domu.. chyba ze nie chce to nie zmuszam. takze zalezy jak sytuacja
Mój Mały tez jak sie budzi to sucha pielucha... dopiero jak go nakarmie to wtedy sie zesiusia i go przewijam.. a w dzien to nawet czesto sika, normalnie..
Wczoraj udało mu sie Zrobic kupe jak lezal na brzuchu :] a wczesniej oczywiscie jak bylismy w sklepie..
U teraz w dzien z jedzieniem roznie czasem wytrzyma 3h a czasem za 30 minut juz chce... uroki karmienia na zadanieale mysle czasem tylko mu sie pic chce..
jest tak cieplo.. a wody nie chce pic.. ale moze dzis sprobuje mu dac.
Teraz wlasnie spi bo zmeczyl sie cwiczeniami na brzuszkukochany
-
GabiK wrote:U nas musze powiedziec,ze problem z bolacym brzuszkiem skonczyl sie po zmianie wody,maz przywozi po prostu z pracy w butelkach juz przegotowana
a druga opcja,jelitka troche dojrzaly i stad polepszenie.
Ale zeby nie bylo tak rozowo,patrze na zdjecia Waszych dzieciaczkow i martwie sie,bo moj Kuba bardzo rzadko sie usmiecha. Nawet dzis sobie pomyslalam,ze mam takie smutne,powazne dziecko. Gaworzy do zabawek,ale zastanawiam sie czy aby na pewno wszystko ok,ze on nie usmiecha sie na widok mojej twarzy.
GabiK, mój Ignaś prawie w ogóle się nie uśmiechał jako niemowlę. Wywołać uśmiech na jego twarzy to było nie lada wyzwanie. Do 2 r.ż praktycznie nic nie mówił. Pediatra oczywiście stwierdziła, że ma autyzm. Ja matka pracująca z dzieciakami z autyzmem oburzyłam się, nakrzyczałam na nią, ale....poszłam do Synapsis, żeby mi go przebadali. Zadnego autyzmu nie zobaczyli, stwierdzili, że moje dziecko tak się rozwija. Oprócz rozwoju, dzieco ma już swój charakter, osobowość i nie musi się do każdej pediatry szczerzyć. Także ja dałam na luz. Jak Ignaś w wieku 2 lat poszedł do przedszkola, to po 3 m-cach nadawał jak spiker. Także potrzebował więcej czasu i dodatkowych stymulujących bodźców. Teraz jest bardzo pogodnym i wesołym chłopce, ale swój charakterek ma i też każdemu w objęcia nie wpadnie.Wonderwall, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość
-
Puella co za pediatra aż ręce opadają jakich to teraz mamy specjalistów
Ewelina mi pediatra powiedziała że jak dziecko śpi to może zapomina o sikaniu i żeby się cieszyć bo mniej pampersów zużywam. Takie trochę zbywające to dla mnie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:03
-
Mi tez mowila zeby nie smarowac ale zeby nie wystawiac na bezposrednie dzialanie promieni slonecznych. Ja sie zastanawiam czy jednak nir smarowac bo mi wczoraj karczycho przypalilo slonko
Jak ubieracie dzieciaki jak jest 27stopni?
Moja wczoraj byla w body z dlugim rekawem i polspiochach. A w domu bylo 23 stopnie i dostala czkawke z zimna -
Ja nie smaruje ale za 3 tygodnie jedziemy na wczasy i nie wiem czy czegos nie kupic, zeby tam smarowac pewnie calymi dniami bedziemy na dworzu sidziec..
Ja ubieram albo rampers albo body kr. rekaw i kr. spodenki i bez czapkiw zasadzie czapke tylko zakladam jak wieje i bedziemy w foteliku samochodowym jezdzic a nie w gondoli.. ;p ale ja stosuje zimny wychów ;p w domu czasem to w ogole całe gole nozki, tylko w body... moja babcia jak to widzi to przezywa i go ciagle kocykiem nakrywa
aktyde85 lubi tę wiadomość
-
my od 2 godzin probujemy wyjsc na spacer...z mja krolewna nie da sie nic zaplanowac
Karolcia, ja podobnie ubieram, ale mam wrazenie, ze jej za goraco w wozku, moja mama twierdzi oczywiscie, ze jej zimno... a u mnie w domu, w upaly to max 24 stopnie poki co byly.
zastanawiam sie nad zakladaniem czapki, wczoraj odpuscilam i to chyba blad, bo zawiac moze.
dobrze, ze o tym kremie z filtrem napisalyscie, bo wlasnie mioalam kupic, to sobie odpuszcze
Milego dnia laseczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:59
-
Gosia ale masz sexi nozke
) a tak na serio to kochana-nigdy ale to przenigdy nie golimmy nog na sucho!!!
Ja mam krem z filtrem 50 i nie smaruje bo okazuje sie ze krotki ma rowniez od tego kremu. Ale nad morzem jak bylismy to ja smarowalam mimo iz byla chroniona przez sloncem.
Ja w 27* upalu to ubieram krotki rekaw, krotkie spodenki i skary wczoraj przegielam.bo nie sadzilam ze jest tak cieplo i byla na dlugi rekaw to wogole mi nie spala na spacerzecale szczescie sie nie darla ale nie pasowalo jej to ubranie.
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018