X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Pigulska ma racje;) Kotmisia Olenka byla malenka jak sie urodzila a jednak dala rade spokojnie na wszystko przyjdzie czas niby jest najstarsza a chyba najmniejsza byla albo jedna z najmniejszych duzo z brzuszka ja ominelo bo byla juz na swiecie i dala rade razem z Toba glowa do gory ;*

• MiM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ooo uszy mój ulubiony temat. moje dzieci mogą latać gole ale z czapką na głowie i w butach na nogach :)

broń cię Panie Boże psikac do ucha jakimś sprayem. woskowina ma samą wypłynąć wtedy oczyszczaniy samym patyczkiem.
    wogolr nie powinno się czyścić uszy w srodku w przewodzie sluchowym np sprayami bo to dobra pozywka dla bakterii. ucho ma się samo oczyścić albo należy się udać do laryngologa.

jestem specjalistą od dziecięcych uszow przez pobyt z Matylda w szpitalu.

ps. jeżeli kiedyś was zaboli ucho to biegiem do lodówki po cebulę. posiekaną do mikrofali i w pieluche tetrowa i przykładamy. działa cuda. A dla matek karmiących dwie kropelki 3 razy dziennie :)

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim tez mam skrzywienie na punkcie czapki upal plus 34 ale czapke ma nawet w gondoli taka z dziurkami boje sie ze zawieje nawet w domu jak z nim jestem okien nie otwieram zadnych przeciągow nawet w upal bo szpitala bym nie zniosla a mojej znajomej syna zawialo wlasnie w upal niby wiatru nie bylo ale wyjela z gondoli spoconego i na uszka padlo ;(1.5 tyv z malym w szpitalu byla jakies rurki mial do glowy podciagniete i masakra to byla dla nich takze dziekuje

MiM lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim dobrze pisze :)
    Ja na ból ucha polecam także stary babciny sposób mianowicie liście geranium

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 07:58

olka24, Magic lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina moj jak patrzy w jedno miejsce dluzej to twierdze ze widzi duchy bo mi ktos powiedzial kiedys ze niemowlęta i psy widza duchy a ja wierze w zabobony a maz mi na to zawsze ze jestem psychiczna ile razy sciagam urok z malego to sie ze mnie smieje a czesto to robie i wstazki czerwone zawsze nam towarzysza ale srednio daja rade heh

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolek na brzuchu poleży max 5min i potem jest wrzask przeokropny ;) Głowę podnosi wysoko jak mu się akurat zachce... Przewracanie się z brzucha na plecy udało mu się może kilka razy. Uśmiecha się przez cały dzień, od rana do wieczora... Jak "odpływa" zasypiając, to zawsze z uśmiechem na twarzy ;) Wystarczy, że się do niego uśmiechnę i mi odpowiada bezzębną ucieszoną buzią i najczęściej wtedy coś gulga po swojemu - eeee, aaa, ehe, aha, wczoraj udało mu się powiedzieć enooo i yhy ;) Często śmieje się sam do siebie np. patrzy na oparcie łóżka i się śmieje w cały głos, albo tak jak Katalina pisze... nie wiedzieć czemu, ale upatrzył sobie żyrandol i codziennie wgapia się w niego za każdym razem jak tylko mam go na rękach i po chwili zaczyna się uśmiechać i machać radośnie nogami, czasem aż zapiszczy z radości... Mąż żartuje, że tam może jakiś duszek siedzi i nawiązują kontakt ;)
    Od ok. 3 tygodni wodzi oczami jak przemieszczamy się z mężem po pokoju, np. leży na huśtawce i jak chodzę to na prawo, to na lewo, to śledzi moje kroki ;)
    I nienawidzi zostawać sam w pokoju... Huśta się i jest ok, ale jak tylko zobaczy, że wychodzę, ryk taki jakby go ze skóry obdzierali... Wracam, pomyziam go po policzku albo pogłaszczę, otwiera oczy kontrolnie i jak widzi, że to ja, zapada cisza... :D O zrobieniu siku czasem mogę zapomnieć... :/
    Zabawkami interesuje się tylko przez chwilę... Powiesiłam na pałąku w huśtawce różne zwierzaki, gryzikółko z FP, grzechotkę i zawiesi na nich oko, ale szybko się nudzi... Bardziej interesują go grające przedmioty np. słoneczko dołączone do maty, które wystarczy dotknąć żeby zagrała melodia, albo dzwonki w naszych komórkach ;) Rączek do zabawek nie wyciąga, że już nie wspomnę o łapaniu czegokolwiek (no chyba, że mam w to wliczyć mój łańcuszek, który tak miętosił przez dwa tygodnie, że w końcu zerwał ;) ).
    Żadnych innych objawów rozwoju nie dostrzegam :P

Ach, u nas też przepuklina pępkowa i plasterek, więc żyć nie umierać. Zwłaszcza, że po 4 dniach odparzenie, więc plasterek odkleiłam i nie widzę żadnych rezultatów, a wręcz po dzisiejszym pokazie wycia i wrzasków mam wrażenie, że ten pępek jest na równi z jego sisiorem jeśli chodzi o gabaryty :/

Magic lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki śmieją się do aniołków :)

A na samą myśl o duchach mam gęsią skórkę...

olka24 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Laseczki!!!!!!!!!!

olka24, Magic lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska lubie za aniolki ale niestety ja lykam wszystkie zabobony;(

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka mi chirurg wprost powiedzial ze odparzona bedzie skora i kazal plaster trzymac 2 tygodnie chyba, ze przestanie trzymac dobrze. I zapewniam Cie ze po dluzszym czasie jest ogromna roznica. Moja juz miala lacznie 18 dni.

A Zosia wlasnie tak sie do sciany cieszy. A z zyrandolem zawziecie gada :)

I z lezeniem na brzuchu, Zosia najbardziej lubi lezec na mnie, chyba lepszy kat dla niej, i na pilce. Na macie musi miec cos wyzej zawieszone zeby ja przekonalo ze warto podniesc lepek :)

preg.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, jeżeli to kolki, to ma je 24h/dobę, nie wiem już co jej jest, ogólnie wcześniej płakała na kupę, strasznie się przy niej męczyła i "cisnęła" płacząc, a że robi kupki kilka dziennie, to sporo tego płaczu było, ale od kilku dni to płacze chyba dla zasady...

Kotmisia, to życzę udanej 30tki :D ja na swoją, w grudniu, mam zamiar- proszę wybaczyć za wyrażenie- najebać się :)

Dzięki dziewczyny za pocieszenie, będę wypatrywać lepszych chwil ;)

Eklerka lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:12

Magic lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 22:51

Magic lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slyszalam zabobon o tych duchach ale staram sie w to nie wierzyc choc moje dziecko tez smieje sie nie wiadomo do czego czasem az zapiszczy. Wiec u kazdej to samo zjawisko wystepuje. A ja sie boje takich dzienych historii :)

Co do umiejetnosci, lezenie na brzuchu i podnoszenie glowy oststnio wychodzi supet, bez placzu i podnosi wysoko. Ale to chyba dzieki mojemu zawzieciu, ze ja codziennie do tego cwiczenia przyzwyczialam.
    jak lezy w bujaczku to wodzi za mna wzrokiem jak chodze po mieszkaniu, lapie moja bluzke, pieluche i moj lsncuszek :) zaden zabawki ja nie obchodza, nie wyciaga rak ani ich nie chwyta. Prsrkrevila sie moze ze dwa razy z brzucha na plecy ale jak lezy na boczku to czesto robi siup na plecy.
    Gaworzy, mam wrazenie, ze mnie nasladuje bo jak mowie do niej Uuu to powtarza uu jak mowie aaaa to slysze aaaa :)
    Smieje sie na widok mojej twarzy ale czasami musze zagsdac do niej zeby sie usmiechnela.

GabiK, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Gosia, jestem. Tylko wczoraj byl dluuuugi dzien i padlam juz o 21 ;)
    Teraz jeszcze ide spac ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stało i dlatego się nie odzywasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 22:52

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a moze lagodzaco panthenolem,mnie kiedys kosmetyczka mowila,zeby sobie nakladac na twarz raz na tydz,bo znakomicie nawilza,a to mocno podrazniony naskorek masz to moze cos zlagodzi i pomoze w odbudowie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u nas tez malo sikania i mniej jedzenia,ale mysle,ze to normalne w upaly. Nam tez sie nie chce tak jesc jak jest goraco,a co wypijemy to idzie na nawodnienie organizmu stad mniej sikow. Tak sobie na logike tlumacze :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Gosia ale się załatwiłaś :/

Ja kupiłam balsam brązujacy i ślicznie mnie zabrązowił (cycki ofkors ominęłam)

U nas plan dnia różnie: pobudka 6/7 karmienie, marudzenie, może drzemka, marudzenie, karmienie. spacer, karmienie, może drzemka i tak w kółko aż do 19/20 kiedy kąpiel i spać o 20:30. Ostatnio w nocy tylko jedno karmienie :):):) czyli 20:30-1:00 i od 1:20-7:00 spała dziś :)

‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ