X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu smaruj/psikaj penthanolem. Dziewczyny dobrze napisaly- moze warto do lekarza z tym pojsc?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 07:58

• Puella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadrobię Was.....ale meldujemy, że już wróciłyśmy ze szpitala. Ale żeby nie było za wesoło, wróciłyśmy z brzuszkiem oklejonym plastrami.

9eac565c540cd713med.jpg

Miśka ma przepuklinę, więc jak nie urok.....

Mam nadziję, że u Was wszytsko okej. Tylko Shaja jest w ciąży, czy może ktoś jeszcze? :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Puella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dosyć, ciągle jakieś zmartwienia....namawiam małża żebyśmy wszystko rzucili i pojechali gdzieś z dzieciakami odpocząć.

Michalina dobrze znosi plastrowanie. Mam jedynie nadzieję, że nie będą się jej robiły odparzenia, ani klej nie uczuli.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella biedna Twoja córunia, oby szybko wszystko wróciło do normy :*

Blu jeżeli to źle wygląda to dziewczyny dobrze, mówią, że moż warto zeby to lekarz zobaczyl?

Ofe ja robiłam taki masaż Shantala (bynajmniej taki miałam cel), obejrzałam pare filmików na youtube i troche poczytalam o tym i jakos robilam, Mały nawet zadowolony byl :)

A ja różnie karmie, zależy jak mój synek się zachowuj :) czasem tylko z jednej, a czasami tak sie wkurza, ze mu wolno leci, ze musze druga dac :) np. teraz pociumkal 5 minut z jednego i spi :)

Moj ostatnio tez sobie upodobał, żeby kupe w nocy robić :) dziś to nawet w nogawce od spiochów się kupa znalazła :D

A rano jak wstalismy i lezelismy sobe jeszcze w lozku to tak sie smial do mnie moj synek chyba z 5 minut :) kochany jest :)

Moj to chyba sie tak drze po kapaniu bo jest zły, ze to juz koniec :) ;p

Pigulska a Ty jaki masaz robi przed karmieniem?

relghdge5lg0owut.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe w Lidlu tak jest zawsze jak rzuca cos taniego :) Pracuje w Lidlu w Gdyni wiec wiem cos o tym.. na żywo to wyglada jeszcze lepiej :D a wiecie co my pracownicy robimy za 2 minuty do otwarcia? Uciekamy i chowamy się :D

Karolcia88, Wonderwall, GabiK lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina wybacz moją niewiedzę, musiałam nie doczytać :*

Ja mam dzisiaj dola z tego powodu i chyba do dr Szczyta powinnam sie umówić ;)

Mam nadzieję, że jednak ta rana sie uelastyczni jak to powiedział mój gin...
    Czyli chyba powinnam duzo <3 żeby się wyrobić :D normalnie czuje sie jak 13-latka jakaś, ciasno i sucho.

Puella współczuje kochana problemów zdrowotnych i duzo zdrówka dla Miśki.

Dzięki Dzoana zaraz lukne na ten masaz ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofeline a moze mozna te blizne masowac?

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko nie wiem, gin nic nie mówił poza tym, że jeśli będzie bolalo i bede krwawic po kazdym stosunku mam przyjsc i cos wymyślimy tylko nie wiem co to ozncza..

Dał mi jakieś globulki na odżywienie śluzówki, brakuje mi seksu z mezem ale sie go boje ;/ a po ostatnim razie maz tez czul sie dziwnie, widzial jak mnie to boli wiec zadnej przyjemnosci nie było i stwierdził,że jest duzo gorzej niz przed porodem..
    Wiec ta myśl, że jemu jest żle mnie dobija :(
    Wyć mi się chcę..

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Magic podobno około 2 miesiąca piersi już nie są takie ciężkie i pełne jak na początku
    A jak sie karmicie z jednej czy z dwóch piersi na raz? U nas zazwyczaj dwie
    Gosiu z jednej tylko. Ale jak jest ryk dalej to daje i druga. Ehh czyli nie mam co już walczyc :) dzieki za rady dziewczyny!!:*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe wspolczuje :( ehh co za ludzie nie mysla nad tym co robia a przeciez jeszcze musi ci posluzyc do drugiego bobasa...sciskam Cie bardzo mocno :* musicie probowac po trochu bo tak na hura to nic tylko bol bedzie.
    Puella ale macie meksyk! :/ aby sie w koncu zla passa skonczyla.
    Moja to wczoraj bardzo spokojna wieczorem i nie wiem czy to zasluga ze csly dzien bylysmy w domu czy jak :) zobaczymy jak dzis.
    Blu alez nieszczescie :/ ja wczoraj juz mialam chwile zwatpienia w swoja mleczarnie i juz lecielam robic mm ale maz mnie powstrzymal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 10:29

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Boże moje dziecię ciągle na rękach.... Kręgosłup mnie boli.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic maz na medal!!!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:12

Anioł lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine przepraszam za pomyłkę :/ i szczerze współczuję bo na pewno oboje z mężem źle tą sytuację znosicie ale fakt jest taki ze to nie wasza a tymbardziej nie Twoja wina. Może potrzeba więcej czasu a teraz spróbujcie jakiś lubrykantow i tak jak pisze KotMisia może masaż?? Taki jak przed porodem sie robi się na uelastycznienie krocza

Dzoana robie masaż brzuszka żeby Młodemu lepiej się prukało, najczęściej zataczam kółka w kierunku wskazówek zegara i robie zygzaka przedramieniem potem odwracam go na brzuch i masuje plecki od pupci do ramion

Puella współczuję takiego młyna, jesteście dzielni ze tak dobrze to wszystko znosicie :) życzę powodzenia

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Cześć dziewczyny, Boże moje dziecię ciągle na rękach.... Kręgosłup mnie boli.
    Może spróbuj chustowac??

Ja właśnie weszłam w posiadanie chusty i uczę się z YouTube sposobów wiązań

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Gosia ja karmię jak popadnie. Przed chwila tylko lewą (bo mi wygodniej)

W sumie ja bym mogła miec mleko tyko w lewej to z prawej męcze sie ale i tak już sto razy lepiej jest :) Znaczy mleko jest już i to dużo tylko niewygodnie.

Dżoana plusik za chowanie się :)Jak będziesz wiedziała kiedy beda ciuszki dla naszych maleństw to daj cynk.

My wczoraj szczepilismy i mędzi strasznie maleństwo. Spała od 21 do 2 i od 3 do 8:40. Przebudziła się o 2 ale jak doszłam do zobaczyłam ze już spi wiec jej nie wybudzałam.
    Teraz znow mi zasnęła ufff - pasozyt mały :) Gorączki na szczęście nie ma ale okrutnie mi dziś ulała prawie ze zwymiotowała. :(

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie Was pozniej...

Zosia jednak ma katar :( ale chyba jest tym duzo mniej zmartwiona niz ja :P

Puella jesli plaster sie bedzie dobrze trzymal, my sciagnelismy teraz po 11 dniach, to na pewno ja odparzy. Ale to tez cos czym martwie sie duzo bardziej niz Zosia bo ona chyba nie zauwazyla ze ma prawie rany na brzusiu...

Chcialam spytac czy stosuje ktos moze spray do uszu?

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ