Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ryk tylko po wyciagnieciu z wanienki zanim zawiniemy w pieluszke i recznik. Potem przy smarowaniu cialka jak trzeba troche odkryc to znowu niezadowolenia a tak to bez problemu.
-
U nas tak samo po wyjęciu z wanny ryk na maksa... albo czasem jak Mati ma lepszy dzień to dopiero na przewijaku się zaczyna :p i drz sie w niebogłosy dopoki cyca nie dostanie.. ale tak sie drze, ze az bordowy sie robi...
A dzis pierwszy raz mu masaz zrobilam przed kąpielombo tak wyczytalam, ze lepiej przed...
A ja ciągle też przekładam wizytę u gina bo ciągle coś.. a jakoś mnie dziwnie ciągnie w kroczu, jajnikach i brzuchu.. taki dziwny ból.. mam nadzieje ze to nic powaznego...
Właśnie Magic tak jak Gosia pisze.. laktacja pewnie na tym etapie się ustabilizowała i cycki wygladaja normalnie. Ja tez tak mam.. wczesniej pzeciekałam przez pol dnia a teraz tylko troche w nocy jak Mały długo pospi.. I Lilka napewno sie najadanie martw sie
jak by tak nie bylo to by sie darła z głodu
Magic lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny macie jakiś pomysł jak nosić ubrania, które nie są przystosowane do karmienia? Chodzi mi np. o tuniki, sukienki, które nie mają możliwosci szybkiego wyjecia cyca i trzeba podniesc cala kiecke.. jak to w miejscu publicznym ogarnac?
Mam tyle ładnych ubran a chodze ciagle jak lump w dzinsach i bluzec z dziurami na cyce.. ;/ -
Dzoana ja pod tunika czy bluzeczka która nie jest do karmienia noszę top na szeleczkach który łatwo można zsunac i jak podniose ta tunike to nie świecę gołym brzuchem. No ale przy wyższej temperaturze to można się usmażyć
Najlepiej na chrzcinach bo poszłam do klopa rozpielam sukienkę z tyłu wyjęłam cyca i tak karmiłam trza sobie jakoś radzić -
Ofeline szczerze Ci współczuję tego kiepskiego zszycia
a może jakaś plastyka pochwy by pomogła?
Ja póki co nie karmie w miejscach publicznych wiec nie mam tego problemu, raz się zdarzyło przed szczepieniem że ją nakarmiłam w ośrodku zdrowia ale miałam bluzkę na guziki wiec nie było problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:48
-
Karolcia śliczny uśmiech
KotMisia współczuję @u mnie na razie sucho
Młody też się tak darł po kąpieli ale od jakiegoś czasu jest spokój bo staram się go kąpać ok godziny przed planowanym karmieniem. Na spokojnie mam czas uprzątnąć wanienkę itp a Nikoś grzecznie sobie czeka w łóżeczku i ogląda misie na karuzeli -
nick nieaktualny
-
Gosiu byc moze trzeba będzie o tym pomyslec ale jeszcze nie teraz. Jestem wsciekla, ze moj cudowny porod tak sie zakonczyl.
A co wy za masaze robicie dzieciakom ??
Pigulska to mnie tak skrzywdzili a nie Kataline
ja na chrzcinach tez pol sukienki musislam scisgnac do karnienia dlatego zamknelam sie w wc na chwilke.PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Pola jak zasnęła przed 21 to jeszcze by spała ale mało zjadła po kąpieli i przez sen pchała rączki do buzi buzi więc ją obudziłam. Nawet kupa w pampersie jej nie przeszkadzała.
U nas nie ma znaczenia czy kąpieli jest przed jedzeniem czy po protest jest zawsze przy wyjmowaniu z wody. Tak sobie myślę że skoro większość dzieci tak teraz ma że to może w tym wieku tak mają -
nick nieaktualny
-
O kurczę Blu współczuję może do lekarza z tym trzeba?
Na początku karmiłam jedną a potem położna kazała z dwóch. Teraz je różnie zazwyczaj z dwóch ale też się zdarza że jedną. Teraz też tylko z jednej jadła.
Paulina u nas kupa najlepsza po kąpieli
Ortopeda kazał nosić ją na żabkę przytrzymując nadgarstkiem za udo ale takiego ciężaru długo się nie ponosi w ten sposób