X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byliśmy na terapi. kilka spotkań się odbyło. nie przeszliśmy całej ponieważ w między czasie się pogodzilismy.
    niestety u nas były już papiery w sądzie i mieliśmy się spotkać z mediatorem. wtedy wycofalismy wniosek i poszliśmy na terapię.
    Gosia masz rację i dzięki za wsparcie. Kocham Was :)

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem mieliśmy takie ćwiczenia żeby np robić sobie wzajemnie mile rzeczy, napisać list do partnera i zapewnić go o swojej miłości, i takie tam poerdoly które wyczytasz w pierwszej lepszej książce o psychologii par.
    Lama jest naszym forumowym psychologiem wiec można ja podpytac co zrobic :)
    trzymam kciuki żeby poszło po Twojej mysli

nojaniewiem lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 07:56

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my już po weselu brata, właśnie dochodzę do siebie ;) mimo upału nie było tak źle, Karolka była grzeczniutka, ale ona ma tak zawsze wśród obcych, cwaniara ;) w Kościele spokój, później też głównie spała :) wszyscy oczywiście ochy i achy jaka ona śliczna, piękna i w ogóle cudo (wiadomo w końcu moja córka ;)) ale najlepsze były złote rady, kuźwa, że też nie wzięłam kajetu żeby je pospisywać, przecież nie zapamiętam ich wszystkich! Najlepsze, że nie zrobiłam sobie żadnej foty z mała :(((( tyle się działo, upał, zamieszanie, nie ogarnęłam, mam jedno z poprawin ale średnio udane :/

Staram się Was nadrobić, ale chyba zejdzie mi do jutra ;)

Nojaniewiem, chyba rozumiem Twoje rozterki z mężem, bo mój też w nerwach tak sypnąć potrafi, że nawet tu nie napiszę, bo wstyd. Też rozważam psychologa, bo uważam, że sami tego nie podźwigniemy, tylko nie wiem jak go przekonać.

Puella trzymaj się, dużo musisz dźwignąć, wierzę, że będzie już z górki. Ech że też jak mamy zdrowie tego nie doceniamy, tylko się szarpiemy z jakimiś pierdołami :/

Kotmisia współczuje browarnego amatora, mój też się ostatnio zapędza i jeszcze mówi, ze to przeze mnie bo tak cięzko mnie znieść :P

Eklerka, no co za leń! Jeszcze mu obiady robisz?

Mama mi poo weselu tyle żarcia zapakowala, z enie gotuje przez miesiac :D

IK mam w mieskzaniu tylko 23 stopnie :D
    spadam spac, bo padam na twarz, dobranoc ;)

GabiK lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was kup nie ma a u nas. Były dwie ogromne, ktore wyplynely na plecy. Lili upał znosi nawet dobrze ale w sypialni mamy 28 stopni i ja juz nie daję rady, nie wiem jak będzie jej się spało. Mąż chłodzi lodem i małym wiatraczkirm. Zobaczymy czy coś to da. A wczoraj miałam gości ale to długi temat. Poczułam, że robię wszystko zle przy swoim dziecku.

Mój mąż dzisiaj pierwszy raz kapal sam Liliane, wykremowal ja, ubrał a ja teraz karmie :)

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe czyli Twoj zasymilowany i to na calego :-) RESPECT ;-)

Eklerka lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 07:56

Eklerka, gosia86, gosia86, GabiK, Lama, beti97 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za chłopy :/
    Mój dziś w ramach zrehabilitowania się (mam taką nadzieję) zajął się dzieckiem, szykował mleko, zabawiał go, a mnie donosił herbatki i wodę żebym nie padła z pragnienia ;)

Gosia, po laktulozie czasem jest hop i kupka, a innym razem czekam całą dobę albo robi dopiero na drugi dzień rano wielkości takiej, że wypływa górą, dołem i bokami ;)
    My metodę na kupki mamy już opracowaną - woda, duuużo wody... Wczoraj 250ml, dziś 340ml... Raz zdarzyło się, że mleko odrzucił a zamiast tego wydoił ciągiem 70ml wody :D

Aktyde, robię, mam jakieś chore poczucie obowiązku i choćby Mały kwiczał i stękał, obiad jest na czas kosztem mojego odpoczynku i snu, bo zamiast się położyć, to ja o 6 rano obieram ziemniaki i wstawiam zupę ;) Wiem, chore... ;D

Znalazłam sposób na spacery z Karolkiem - opuszczona budka :P Wtedy rozgląda się jak szalony, bo tu drzewo, tam chmurki, tu ptak przeleci, tam wielki budynek, a po kilku minutach pada :D Ale spacer w taki upał? :(

Katalina, czapki z głów dla męża, ma gest :P Ja dostałam kubek z napisem "kubek szczęścia" albo zestaw dove do włosów farbowanych (fakt, farbuję, ale dove nienawidzę) :D :P Ale mój nie ma problemów z pamięcią, a że nie wie czego mi trzeba i muszę wprost powiedzieć "kup mi to", to i czasem dostanę coś nie w moim guście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 23:20

gosia86, katalina, GabiK, Lama lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka cieszę się że znalazłaś sposób na Karolka oby teraz spacery byli dla Was samą przyjemnością :)

Katalina mąż dzisiaj pięknie się zachował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 23:26

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina miałaś miła niespodziankę :)

Gabi moj mi pomaga bardzo jak jest e domu, robi wszystko przy dziecku, uspi, przebierze, da herbatkę, pobawi a kapal dziś dopiero bo wcześniej się bał jak była mniejsza ale święty tez nie jest bo oczywiście musiał dzisiaj pojeździć motorem. Wychodząc powiedział wrócę o 15 a wrócił o 16. I. Jeszcze sie niestety nie zdarzylo żeby wrócił do domu tak jak powiedział. Czy to z pracy czy od kolegi. Wprawdzie wysłał sama, że sie spóźni ale do cholery czy nie można wrócić do domu na czas....
    Widać faceci nie mają takiego poczucia obowiązku Jak Kobiety i do domu nigdy im się nie spieszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 23:53

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy po upalnym dniu spia jak susly, a tu juz 20°! Co to bedzie do 9 :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spimy raczej jak zajac w kapuscie ;) nie wiem ile na dworze ale w domu 26,9 :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prosze o kciuki bo mam dzisiaj 8 letnia zuzie na 24h! Upal sie szykuje wiec bedziemy sie kisic w domu pol dnia :/ u nas o 6 w sloncu 41. W sypialni 27

MiM, GabiK lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na temat prezentów od męża się nie wypowiadam :) w sobotę dostalan chipsy

gosia86, Eklerka, nojaniewiem, katalina, PIGULSKA lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Lama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck wysmarowalam posta i się skasował :/
    My jeszcze leniuchujemu w łóżku;) nie wiem czy to przez upały i to ze Nina prawie nie je mleka ale znowu budzi się 2 razy w nocy :( może musi sobie podjesc po dziennej glodowce - woli wodę od mleka.

Katalina super się mąż zachował :) :) fajny gest:) natomiast.za te patelnie to powinien z łeb dostać zresztą rzeczonymi patelniami ;) ja mojemu obiecałam ze jak mi kupi kiedyś garnek to ode mnie na urodziny dostanie magnes na lodówkę ;) a wie ze jestem do tego zdolna :D

Mim jesteś mama i reagujesz na potrzeby dziecka. A.innym nic do tego :) super ze hrabiemu pomogło to najważniejsze

Nojaniewiem ciężko coś sensownego pisać nie znając sprawy poza tym nie chciałabym żeby mąż ci zarzucił ze naczytalas się w necie i go tresujesz. Swoją drogą uważam.ze to super ze zgodził się na terapię tzn ze poważnie podchodzi do tematu.
    Tak na szybko to dobre rezultaty przynosi szybie reagowanie i mówienie o swoich emocjach tzn."to co powiedziałeś zranilo mnie bo..." tak samo staramy się nie mówić że to co zrobił było głupie czy bezsensu tylko właśnie zachowanie mnie zranilo, dotknęło. Niby taka pierdola a potrafi otworzyć oczy bo nie atakujesz a pokazujesz perspektywę drugiego człowieka.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą ja jeszcze nic nie.Dostałam za urodzenie córy bo... Przecież mąż był ze mną mi pomagał i woził chwile coś do szpitala :/ poza.tym mój jest mega niedomyslny i musze palcem pokazać że coś chce na niespodziankę nie mam co liczyć ;)
    A już po prostu rozwalaja mnie teksty jak mówie że wiesz kochanie mogłeś mi kupić w prezencie np czekoladki i jego odpowiedź wiesz co myślałem o tym ale... :D

km5stv7321mp2ntw.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) i ja przyszlam sie pozalic.. u nas tez kwasy na odleglosc z szanownym.. bo co to za praca przy dzieclu, zobaczymy jak przyjedzie czy tak powie... szkoda ze nie moge go zostawic z Mikim na caly dzien.

Naszym chłopom slonce mozgi pali..

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, bo przecież pranie robi się samo, mieszkanie samo się sprząta, obiady same się gotują, a my nic nie robimy tylko siedzimy w parku na ławeczce i oddychamy świeżym powietrzem bujając wózeczek ;)
    Na mojego męża w tym temacie nie mogę narzekać. Został kilka razy na tydzień sam w domu, po powrocie zastałam burdel, a gdy zapytałam dlaczego chociaż nie pozamiatał, to usłyszałam, że mu się nie chciało ;) Na obiady jadł kanapki, bo... "jak pomyślałem, że najpierw mam gotować, a potem zlew garów do mycia, to wolałem zapchać się kanapkami" ;)
    Zresztą wie, że mamy w domu Małego Wyjca (tak go pieszczotliwie nazywa) i wie, że potrafi nie spać przez pół dnia, a dla Karola nie śpię = drę się wniebogłosy, więc wie, że nie da się przy nim niczego ogarnąć :D
    Za to znajomi mnie rozwalają tekstem, że ja nie pracuję, bo przecież siedzę w domu i takiej to dobrze... ;)

Nojaniewiem, nie mam pojęcia co Twój nawywijał, bo nie doczytałam zanim skasowałaś post, ale wiem jedno, sukcesem jest już to, że zgodził się iść do psychologa. Innemu byś to zaproponowała, to by Ci powiedział, że nie jest wariatem ;) Warto ratować to co jest między Wami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 09:21

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe co ja dostane na urodziny. Kilka dni temu robil mi przelew na karte i mowi dorzucilem cos jeszcze to sobie cos kupisz na urodziny. A ja ze mu przeleje spowrotem bo chce prezent... Ja co roku sie staram, eymyslam. Robie torta a ten na latwizne... 30 urodziny ma sie raz. A zeby bylo mi gorzej to tego samego dnia urodziny ma moja siostra i jej facet zawsze cos wymysli. Fajny prezent. Kolacja. Ja wiem ze oni w euro zarabiaja ale nie potrzeba kasy zeby kogos milo zaskoczyc...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka takie teksty rozwlaja mnie;) ;) ale ze pracujemy 24h to nikt nie wspomni, i ze nie spimy ciagiem kilka godz to tez nikt nie wie;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 1926 1927 1928 1929 1930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ