X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie raczę złotym bażantem bezalkoholowym :)

Anioł lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie chlodzi w lodowce radlerek bez% ;) i maz rozpala grilla.
    Chcialam jechac na festyn ale Jula wlaczyla syrene wiec zostajemy

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jutro przyjezdza chrzesnica-8 lat. Co ja z nia bede robic w domu w taki upal???

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jutro na 90% odzyskam auto! ♡♡♡

gosia86, GabiK, MiM, Lama lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojanuewiem może przerosły go obowiązki. mój czasem też szaleje ale szybko fo trzeba postawić do pionu.
    U nas już po chrzcie :) młody przespal cała msze. grzeczny aż dziw.
    upał jak cholera.

GabiK, Lama, katalina lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja przez upał ledwo żyję - Jagienka marudzi marudzi ale dajemy rade :)

Buziaki dla Was

• beti97 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mega wkurw na moją mamę :/ już jej kiedyś mówiłam że ona moźe mi doradzać a nie rządzić. Siostra 18 30 pyta mnie czy pojadę z nią na cmentarz i już się rozpędziłam żeby powiedzieć tak tylko żeby mama została z Małą bo przez roboty na mieście ciężko jechać, ale zanim zdąrzyłam powiedzieć to moja mama krzychy że nie będziemy nigdzie jechać, pytam się czy zostanie z Wiki, obraza nie i koniec. Na co moja siostra że ja nigdzie nie chodzę i przyda mi się jak wyjdę, a na prawdę chciałyśmy pogadać bo ostatnio jakoś nie było kiedy. Ja zostawiam Małą mamie tylko gdy muszę coś załatwić i przykro mi było że taką szopkę odstawiła. Wyszłam z psem, zabrałam wózek z przed bloku , sama wykąpałam Małą i już, niech wie że nie będzie mi rządzić. I jeszcze mi się pyta czy się obraziłam. No nie w ogóle, teraz się zamknęła w swoim pokoju i siedzi naburmuszona. Ja tym razem nie będę do niej lecieć, wkurza mnie z tym jak co trochę próbuje mi narzucać coś. Załóż jej to, nie przykrywaj. Co trochę jej przypominam kto tu jest matką, ja wiem co moje dziecko lubi i czego potrzebuje. Przepraszam że tu gorzkie żale uskuteczniam ale mam dość. Zrozumiałabym gdyby powiedziała że nie ma siły z nią zostać, albo źle się czuje, ale takie fochy z dupy wyprowadzają mnie z równowagi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 20:20

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam kiedys ze matka 5 dzieci nie wie wszystkiego a czasem matka jednego da Ci taka rade ze bedziesz ja po stopach calowac. Gabik myj nogi!!! :) wzielam zrobilam wachlarzyk i porobilam Oli wiaterek. A od 3 dni biedna zasnac nie mogla do 23... Dziekuje!! Bo Olusia spi jak aniolek. A w pokoju mam 28 stopni i wilgotnosc 74% nosz tropiki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 20:55

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jeszcze trochę się przemęczysz i niedługo będziesz na swoim. Babcie już tak mają że myślą że wszystko wiedzą najlepiej.

Laura pewnie upał jej doskwiera i dlatego marudzi

Karolcia super że będziesz już miała auto :)

Dziewczyny po jakim czasie działa lactulosum u dzieci? Tzn po jakim czasie od podania jest kupa? Dr kazał dwa razy dzisiaj włożyć Poli termometr ale teraz kupa nie poszła. Boshe już wykończona jestem tym myśleniem o kupie ;/

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu s czy przypadkiem Pola nie robi kupy przez upaly? bo u nas tez szalu nie ma a czytalam ze w upaly mleko zmienia sklad i ma wiecej wody. Co u nas moze sie potwierdzic bo kupka malutka a sika co chwile :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    nojanuewiem może przerosły go obowiązki. mój czasem też szaleje ale szybko fo trzeba postawić do pionu.
    U nas już po chrzcie :) młody przespal cała msze. grzeczny aż dziw.
    upał jak cholera.
    Możliwe, bo jeszcze budowę ma na głowie. Jednak nie usprawiedliwia to pewnych jego chamskich zachowań. Dzisiaj się zgodził na psychologa, zobaczymy..

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem tyle tu wpisow o facetach,ze jak nic mamy czarno na bialym dowod,ze to odmiency :-) inna rasa koniec kropka, na dodatek niekumate toto,pozbawione opcji myslenie samodzielne. Niektore egzemplarze sie zasymilowaly i funkcjonuja prawidlowo,ale przed innymi jeszcze dluga droga ewolucji ;-)
    Kotmisia to byl blysk olsnienia mojego dziurawego mozgu :-) ale w sama pore, u nas udawalo sie caly dzien uciszac krzyki malego, ale reka omdlewala :-) Teraz postanowil zasnac u mnie na brzuchu,a caly dzien probowal zarzucac na.mnie nozki ;-) Fajnie,ze Wam tez pomoglo <3

nojaniewiem, Wonderwall, Eklerka, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina chciałabym żebyś miała rację bo skoro teraz nie poszła kupa nawet na termometr w pupie. Jak zrobiła kupę w południe to przynajmniej nie prężyła się potem po jedzeniu. Żeby chociaż jedną dziennie robiła to byłabym szczęśliwa.

Nojaniewiem oby mąż się szybko zrehabilitował

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu u nas po laktulozie kupa jest mniej więcej w ciągu doby. Także nie martw się, u nas tez to nie działa super szybko.

gosia86 lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Gosiu u nas po laktulozie kupa jest mniej więcej w ciągu doby. Także nie martw się, u nas tez to nie działa super szybko.
    Dzięki za odpowiedź:* myślałam że to działa tak jak czopki na dorosłego człowieka czyli bardzo szybko

Lama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja też dziś termometrem walczyłam i nic. Po syropie u nas było w przeciągu 4-5 h. Może opcja upał-brak kupy jest prawdziwa. U mnie miało y sens

• MiM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam coś za co na innym forum byłabym zrabana od góry do samego dołu. hrabiemu dałam pół łyżeczki soczku z utartego jabłka. I dzisiaj były trzy kupy bez prezenia się i marudzenia.
    nie chce już mu podrazniac odbytu czopkiem albo faszerowac go laktuloza. I tak sobie myślę ze będę mu to dawać raz na dwa dni.

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Możliwe, bo jeszcze budowę ma na głowie. Jednak nie usprawiedliwia to pewnych jego chamskich zachowań. Dzisiaj się zgodził na psychologa, zobaczymy..

nojaniewiem u nas problem psychologa był przerabiany po pierwszym dziecku. może to spóźniona reakcja na pojawienie się drugiego. ehh A mówią ze dzieci cementuja związek :)

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM najłatwiej jest kogoś oceniać. Moim zdaniem Ty jako matka wiesz najlepiej co pomoże Twojemu dziecku tym bardziej że masz drugie wiec masz już jakieś doświadczenie

Nam dr kazał podawać syrop przez dwa do trzech tygodni.ale wydaje mi sie to troche długo. We wtorek mamy wizytę w Lux.edzie to popytam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, rozumiem, że pomógł psycholog? Przez jaki czas chodziliście? Jezu nigdy nie byłam u psychologa i nawet nie wiem w jaki sposób ma nam pomóc, ale tonący brzytwy się chwyta.

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ