Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Dziewczyny, pomału nadrabiam zaległości.
Byłam dzisiaj u lekarki w luxmedzie z wynikami i kazała mi powtórzyć mocz i więcej pić (przecież pęknę albo w ogóle nie będę miała miejsca w żołądku na jedzenie! no ale jak trzeba to trzeba...)
Kazała mi zrobić usg piersi bo ostatnie miałam w listopadzie w zeszłym roku i stwierdziła, że łatwiej zrobić teraz niż potem jak będzie dziecko na rękach.
O dziwo nie skierowała mnie na patologię ciąży ( w poprzedniej od razu dostałam skierowanie), ale z tego to się cieszę akurat dość mam lekarzy i nie potrzebuje następnych.
Dzisiaj tak jak mówiłam jeszcze odwiedziłam babcię, zapaliłam świeczki i poprosiłam żeby dalej się wstawiała więc to chyba mi wejdzie w nawyk takie powizytowe odwiedziny u babci
Potem szybko podrzuciłam l4 do pracy i wróciłam do domu- ale byłam tak zmęczona, że jak położyłam się o 13 to wstałam dopiero o 18
Potem zabrałam się za jakieś ogarnianie domu bo miałam taki syf, że aż wstyd mi było- ale leń był silniejszy ode mnie! a teraz jak już wstawiłam drugie pranie, czekam aż schłodzi mi się ciasto na rogaliki i będę przystępować do dzieła ja robię z masą krówkową, zobaczymy co mi wyjdzie -
po wizycie
Ludek machał rączką i kopał nóżką
serce bije 167 na minutę, ale nie powiedział, ile mierzy, w każdym razie 9 tyg i 5 dni (termin 3 maja)
za 2,5 tyg usg genetyczne
poza tym zrobił mi cyto, ale nie wiadomo czy wyhdzie, bo śluzówka krwawiłaKarolcia88, inessa, Matik2012, agatka196, gosia86, katalina, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Ale super gratuluje filajacej dzidzi
Mam nadzieje ze i ja zobaczę taka w poniedziałek będę miała ten sam dzien
Tak sie boje zeby wszystko było ok
Ta granica 12 tydzień to dla mnie katorga
Bardzo sie boje i marże zeby ja przeżyć razem z dzidzia do końca narodzin
Życzę Wam tego rownież &&&&marzenia się spełnią -
To ja się melduje też po wizycie, uśmiech mi z twarzy nie schodzi . Kropka ma od główki do pupci ponad 3 cm, wiec całość będzie z 5 cm . Fikało tak ze szok! Nóżkami kopalo, potem się przekrrecilo z pleckow na brzuch, normalnie cudo!!! Za 2 tyg mam prenatalne, dostałam skierowanie , wtedy dokładniejsze pomiary.
Jejku jaka jestem szczęśliwa!!
A i usg juz nie dowcipne , a przez brzuch miałam .Karolcia88, PIGULSKA, inessa, beti97, agatka196, gosia86, zgredka, Natka88 lubią tę wiadomość
-
Zgredka gratuluję to musiał być wzruszający widok:)
Matik u Ciebie tez będzie wszystko dobrze
Ja dzisiaj posprzątalam calutkie mieszkanie i usmażylam mielone tak mnie smak nadszedł ze juz dwa wsunelam :p
nojaniewiem świetne wiadomości ja też już nie mogę się doczekać jak zobaczę znów moja fasolkeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:10
Matik2012 lubi tę wiadomość
-
Ale super. Gratulacje dziewczyny ja sie staram nie myślec ile czasu do następnej wizyty.
Apetyt tez u mnie lichy smakują mi twarożki i ser żółty i do tego pomidory. Reszta lipa. A jak poczuje głód to mdłości sa jeszcze gorsze. Chociaz dzis było nawet ok -
Gratuluję wszystkich serduszek.
Dziś mija mi 7 tydzień i 3 dzień - i pierwszy raz zobaczyłam na usg moje maleństwo. Jest maleńkie ma 1 cm ale serducho bije ponad 150.
Powiedziałam dziś o nowinie mojej mamie i teściom - bardzo się ucieszyli. Córcia usłyszała przez przypadek no i zdecydowałam się powiedzieć jej że dzidzia jest w brzuszku. Baaaardzo się ucieszyła zaczęła przytulać mój brzuch i całować To było bardzo wzruszające
Mąż też spokojny że serduszko jest i ładnie bije!
Dostałam mnóstwo badań i za 3 tyg kolejna wizyta.beti97, inessa, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Po drodze weszłam do ciuszka (choć nie kupuję w tych sklepach bo nie lubię i nie umiem) ale czytałam na innym forum że można kupić fajne ubrania ciążowe. I kupiłam markowe spodnie z pasem regulowanym i pasem elastycznym na brzuch, jasny dżins, długie i proste nogawki za 20 zł Stan idealny. A Wy już rozglądacie się za ubraniami ciążowymi.
Powiem Wam że w drugiej ciąży brzuszek widać szybciej - przynajmniej u mnie! -
To tak jak ja. Nie umiem grzebać w tych brudnych ciuchach dlatego weszłam i spytałam Panią wprost czy mają jakieś spodnie ciążowe Szybko i bezboleśnie ;)Puki co też mieszczę się w swoje normalne dżinsy - oby jak najdłużej ;)Ale zapasy już robię Bo w poprzedniej ciąży przechodziłam całe lato więc ciuchy typowo wakacyjne...
-
nick nieaktualny
-
Gosia to załapie się jeszcze na wizytę przed Tobą.. a prywatnie idziesz do luxmedu? Bo mi np prywatnie na każdej wizycie robią usg.
Zrobiłam rogaliki- pyszne ale byłam tak chciwa, że nie mogłam się doczekać aż wystygną i się poparzyłam nadzieniem;)