Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
WesołaMama wrote:To tak jak ja. Nie umiem grzebać w tych brudnych ciuchach dlatego weszłam i spytałam Panią wprost czy mają jakieś spodnie ciążowe
Szybko i bezboleśnie ;)Puki co też mieszczę się w swoje normalne dżinsy - oby jak najdłużej ;)Ale zapasy już robię
Bo w poprzedniej ciąży przechodziłam całe lato więc ciuchy typowo wakacyjne...
urośniemy przez zimę to trzeba będzie więcej na siebie wkładać
Ale mam smaka na takiego ciepłego i świeżutkiego rogalika mniammm
W tv nic nie ma więc ja zaraz wskocze do wyrka z książką
Ofelaine i Ty pochwalisz się we wtWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:10
-
Karolcia88 wrote:Gosia to załapie się jeszcze na wizytę przed Tobą.. a prywatnie idziesz do luxmedu? Bo mi np prywatnie na każdej wizycie robią usg.
Zrobiłam rogaliki- pyszneale byłam tak chciwa, że nie mogłam się doczekać aż wystygną i się poparzyłam nadzieniem;)
A dostałaś skierowanie na prenatalne?od lekarza z luxmedu?
Ofelaine wrote:Podawałyście gdzieś wcześniej przepis na te rogaliki?? to znajdę bo już mam takiego smaka na nie przez was że szok
Ja jak zwykle zjadłam kilka a reszta została dla męża
Nie wiem kiedy to się skończy że tak bardzo czegoś mi się chce i gdy to już skosztuję to po dwóch kęsach jest już bee
Ale rogaliki polecam
Koledzy męża z pracy myśleli że babcia je robiła lub tesciowaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:17
-
Miałam na myśli "prywatnie czy do luxmedu"
w karcie ciąży jest więc nie mam skierowania. Po prostu poszłam do rejestracji i powiedziałam, że usg z karty ciąży i bez problemu -
no to u nas w Krakowie robią tylko w jednej placówce to usg więc u Was pewnie też tak jest.
A to pewnie przy najbliższej wizycie dostaniesz.
A jeśli chodzi o to skierowanie to może po prostu zależy od tego jaki masz pakiet.. -
gosia86 wrote:Ja jak zwykle zjadłam kilka a reszta została dla męża
Nie wiem kiedy to się skończy że tak bardzo czegoś mi się chce i gdy to już skosztuję to po dwóch kęsach jest już bee
Ale rogaliki polecam
Koledzy męża z pracy myśleli że babcia je robiła lub tesciowa
Mam dokładnie tak samo. Najpierw wielka ochota na coś, normalnie jadłabym oczami, po czym gdy spróbuje to już mi nie smakuje i myślę, ze jednak to nie to czego chciałam
Ale na myśl o rogalikach ślinka mi leci, muszę je zrobić wkrótceWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:32
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Sama już nie wiem:(
Możemy jeść sery twarde gouda chedar
A mozzarella ma podpuszczkę więc teoretycznie nie można
Milego Ofeline :*
My z mężem oglądamy Batmana ale i tak nie wiem p co w nim chodzi bo zerkam jednym okiem tylkoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:41
-
Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką po medycynie i wyszłam z takimi wiadomościami:
Po pierwsze małe już na swój sposób słyszy i ponoć jak będzie mu się puszczać muzykę klasyczną to lepiej mu się słuch rozwinie.
Po drugie według jej informacji usg i słuchanie serduszka nie szkodzi dziecku, na patologii ciąży często robią nawet codziennie i rodzą się potem zdrowe maluszki. Chociaż wiadomo, że przesada niewskazana...
Gratuluję wszystkich dobrych wieściI muszę się pochwalić, że mi też już brzuszek wywaliło, zaraz będę mogła myć pępek we wcześniej niedostępnych miejscach...
katalina, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Agusia - dzięki za info z tą muzyką
)
jeśli chodzi o usg to tu bym była jednak ostrożna, w tak wczesnej ciąży jak nasze, mój lekarz powiedział tak, że z usg nie należy przesadzać, bo nie jest udowodnione że nie szkodzi, ale jest to promieniowanie.. jakieś badania były wykonywane x lat temu, ale teraz już nie są, bo np. szkodzą zdrowiu jednak, więc i z usg mogłoby się tak kiedyś okazać. Ale w późniejszej ciąży słyszałam że już można częściej -
Dzień dobry wszystkim
Odnośnie serów można jeść mozarellę ponieważ jest to ser z mleka pasteryzowanego. Niewskazane jest spożywanie produktów z mleka niepasteryzowanego (miękkie sey dojrzewające,pleśniowe), w których może znaleźć się bakteria zwana listeriozą. Ta bakteria może też występować w surowym mięsie i produktach wędzonych.
A jeśli chodzi o USG to spokojnienic dzieciątku nie grozi przy częstszym podglądaniu, dlatego że obraz USG uzyskuje się za pomocą niesłyszalnych dla człowieka fal dźwiękowych, a nie promieniowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 08:20
Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny