Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj tez nie moglam zasnac, krecilam sie z boku na bok ale za to rano pospalam prawie do 9 jak nigdy. I teraz dalej chce mi sie spac ale coz trzeba obiadek mezowi zrobic bo dzis biedaczek pracuje do poludnia i chalupe ogarnac. A tak mi sie nie chce, jakos slabo sie dzisw czuje i apetytu nie mam.
-
Mama przyniosła mi mięso z kaczki ale odrzuca mnie od surowego mięsa
Wiec mama musiała mi nastawić na rosół bo mi na sam widok niedobrze było
Ja też mam sprzątania
Nie mogę patrzeć na te brudne okna
Podłoga też brudna a nie chce nosić wiadra z wodą -
Witam się i ja..
Pigulska chyba czytałyśmy ten sam artykuł odnośnie usg, że to na zasadzie odbijania fal a nie promieniowania!
Ja dzisiaj już wstawiłam pranie i powiesiłam to które prało się w nocy.
Teraz myślę co by zjeść na śniadanie- mam mozzarellę ale pomidora brak mąż chory śpi więc go budzić nie będę- ale do sklepu samej też mi się nie chce
Więc muszę wymyślić coś innego.
Rogaliki mężowi smakowały..
a zapomniałam Wam jeszcze powiedzieć, że wczoraj jak byłam u lekarki to dopytałam o kilka spraw i tak:
-jeśli chodzi o katar (u mnie dokuczliwy- zaczyna się nad ranem przechodzi sam z siebie po 12) powiedziała, że to dlatego, że śluzówka w ciąży jest obrzmiała. Powiedziała,żebym poszła z tym do laryngologa- ale póki co aż tak mi to nie dokucza..
- jeśli chodzi o ciągłe uczucie zimna- powiedziała, że kobiety różnie reagują na progesteron, niektórym od pierwszych dni jest ciągle gorąco, a takie zmarzluchy jak ja pocieszę, że w późniejszej ciąży to powinno przejść więc póki co zostaje ubierać się nam na cebulkę (powiedziała, że tak to odczuwam pewnie przez podwyższoną temperaturę ciała a skoro przy 36.6 byłam ciągle zmarznięta to przy 37 będę tym bardziej.. )
- jeśli chodzi o FARBOWANIE WŁOSÓW (tu jestem zdziwiona!) powiedziała, żeby lepiej się wstrzymać bo amoniaki jednak przenikają "a skoro jestem tak alergiczna, ten katar męczy to lepiej się wstrzymać". Więc przepraszam- bo kiedyś się upierałam, że można- ale moja siostra na bum cyk cyk farbowała włosy całą ciąże!
- jeśli chodzi o mycie okien- spytałam czy można czy lepiej męża pogonić do pracy- i jak to kobieta- z promiennym uśmiechem odpowiada- a co się będzie pani męczyć, męża pogonić
Gosia, ale już masz fajny brzusio!
u mnie jeszcze nic a nic nie widać może odrobinę mojego sadełka
uf. ale się rozpisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 09:56
Ofelaine lubi tę wiadomość
-
Karolcia u mnie to też trochę sadełko;) ale jak zrobilam zdjęcie bez bluzki to faktycznie brzuszek wygląda trochę inaczej taki odstajacy jest od dołu tak pod pępkiem więc chyba cos tam kiełkuje:)
Śmiejemy się z moją siostrą że szwagier mnie goni z brzuszkiem bo on ma ciążę spożywczą
To juz nie wiem co z tym farbowaniem a chcialam sie umówić na 16.10 do mojego fryzjera -
Karolcia bardzo możliwe że to był ten sam artykuł
ja ostatnio polubiłam smarowanie pieczywka koncentratem pomidorowym jak nie mam świeżego pomidorka
co do farbowania włosów ja też wolę się wstrzymać chociaż siostrze już dwa razy w ciąży farbowałam i sam zapach farby był bardzo drażniący
Gosiu śliczny brzuszek już jest po czym pogłaskać hihihi -
Gosia nie wiem jaki masz kolor włosów, ale ja kiedyś robiłam takim specyfikiem naturalnym- coś na zasadzie henny tylko w dużej tubce do włosów- były do blond, rudych i czarnych/brązowych- nie pamiętam jeśli chodzi o te ciemne kolory.
Ja jak kupowałam nazywało się to CHNA (
https://www.google.pl/search?q=chna&newwindow=1&client=firefox-a&hs=ypg&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PqovVIWvCtfxaq_9gcAI&ved=0CCEQsAQ&biw=1280&bih=663#facrc=_&imgdii=_&imgrc=QQnVEAyroDM5gM%253A%3B03R7iuHFgYPJuM%3Bhttp%253A%252F%252Fkosmetyki-polskie.com.pl%252Fenvironment%252Fcache%252Fimages%252F0_0_productGfx_4dff25a085563b2086e6e26072908b72.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fvenita-henna-balsam-4-chna-i4251210150.html%3B394%3B319 ) -
Nie wiem jak u Was, ale w Łodzi pogoda cud malina Mam zamiar to wykorzystać i podskoczę do babć na cmentarz. Przy okazji poproszę coby nade mną czuwały. Na obiad zamarzyły mi się ziemniaczki, mizeria i jajeczko sadzone. Mizeria już się robi, ogóreczki soczek puszczają. No i jak będą obarzanki pod cmentarzem to też pewnie nie wytrzymam i kupię Poza tym dzisiaj spokój i relaks.
-
Beti widzę, że podobną taktykę stosujemy;) też chodzę do babci na grób żeby szeptała za nas dobre słówko
u nas w Krakowie niestety pogoda nie sprzyja.. zimno, szaro i buro. Z domu to nawet nosa nie mam zamiaru wystawić
A tak swoją droga Dziewczyny wstałam 2 godziny temu, ale chyba jeszcze się położę na godzinkę.. -
Gosia brzusio super;)) a ja 30 km od Krakowa i pogada piękna słonće świeci i niebo piękne;)
co do farbowania włosów to ja się wstrzymam do końca 3 miesiąca a potem pewno zafarbuje bo mamuśki musimy być ładne i zadbane a nie ;p
ja dzis barszcz czerwony gotuje na obiad
aa i za 3 tyg mężuś przyjedzie;)))gosia86 lubi tę wiadomość
-
Karolcia:
mam pytanie odnośnie luxmedu, bo tak czytam czytam, że ludzie z tego korzystają
na jakiej to jest zasadzie, jako pracownik masz wykupiony tam jakiś pakiet, czy prywatnie??
też jestem z Krk stąd moje pytanie.. -
zgredka: może wykupić pracodawca ale prywatnie też można wykupić.
ceny zależą od pakietu- jak wszędzie- im bardziej wypasiony tym więcej się płaci. Ale dla mnie fajna sprawa bo za nic tam nie muszę płacić. -
nick nieaktualnyHej!
u nas cudna pogoda już kolejny dzien wybieramy sie z mezem na spacer
a ja dzis czuje sie w miare ok ale noce mam masakryczne mdli mnie i spac nie moge dzisiaj do ok 2.30 nie spałam ale chyba cos byo nie tak bo i mój maż nie mógł spac ani tesciowa!!!
Gosia brzuszek ho ho
DObrego dnia kazdej z Was zyczegosia86 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny jeżeli chodzi o farbowanie to właśnie niedawno ukończyłam kurs fryzjerski z koloryzacji i tu nam mówiono, że w żadnym wypadku farba nie dostaje się do obiego krwi , jet tylko na zewnętrznej częsci włosa .
Ja już farbowałam kilka razy , i nie wyobrażam sobie chodzić całą ciążę z odrostem
Ale jezeli ktoś ma lergie to inna sprawa bo to nie trzeba być w ciąży, zeby mieć alergię. Dlatego najlepiej próbkę farby nałożyć na zgięcie w łokciu i po 24h będziemy wiedzieć czy my przypadkiem nie mamy uczulenia
Powodzenia i miłego dia
ps. mnie cały czas nerwy zjadają przed wizytą poniedziałkową , żeby wszystko było okSky lubi tę wiadomość
marzenia się spełnią -
nick nieaktualnyKarolcia88 wrote:- jeśli chodzi o FARBOWANIE WŁOSÓW (tu jestem zdziwiona!) powiedziała, żeby lepiej się wstrzymać bo amoniaki jednak przenikają "a skoro jestem tak alergiczna, ten katar męczy to lepiej się wstrzymać". Więc przepraszam- bo kiedyś się upierałam, że można- ale moja siostra na bum cyk cyk farbowała włosy całą ciąże!
Karolka dobra fryzjerka w życiu nie zrobi Ci włosów na farbie, która jest na amoniaku.
Ja farbowałam włosy i dalej farbuje (za zgodą lekarza). Podarowałabym sobie fryzjerkę, która tak agresywnie traktuje włosy