X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka sprobuj klepac po pupci. Na Olke to dziala i zasypia.

olka24, Anielka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Kupy teraz to sedno istnienia :D kto nie miał.dzieci nie zrozumie jaką matki mają psychoze i dlaczego.

Musze się wam pozalic. Moje dziecko samo się odstawilo od piersi. Ja jej pakuje cyca do buzi a ona udaje że ma odruch wymiotny i odwraca głowę.do butelki. Cóż wiedziałam że kiedyś to nastąpi ale miałam jeszcze odrobinę nadziei ze jakimś cudem pewnego dnia będziemy się karmić tylko piersią. Przykro mi, może nie dałam z siebie wszystkiego, może powinnam zacisnąć zęby przeżyć ból i karmić. Rozumowo sobie to tłumacze, Nina je pięknie z butelki, nie ma.w sumie większych problemów z brzuszkiem, ładnie przybiera, ja się nie mecze ale jakoś tak mi źle na sercu. Koleżanka mi pisze ze cyc nie warunkuje dobrego macierzyństwa, przecież to wiem i rozumiem ale jednak mi przykro :(
    Sorry za smecenie z rana!

Lama ja tak miałam, ale w poradni laktacyjnej mi pomogli. Głównie jak mały jeszcze był rozespany to od razu cyc i teraz praktycznie jest sam cyc bez butelki. Położyłam się też z nim na cały dzień do łóżka i non stop cyc. Męczące ale zdaje egzamin. Też miałam wyrzuty o to że coraz mniej karmię piersią, w depresję można się wpędzić.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danielkowi też już zęby idą. Smaruje mu żelem, bo piszczy z bólu. Mnie wyszły jak miałam 4 miesiące więc jemu też chyba wyjdą wcześnie.

Moje dziecko się przekręca już odkąd skończył 2 tygodnie. Na dodatek od tego czasu się również przemieszcza sam. Podnosi tyłek do góry i nogami się dopycha.

Powiem wam, że jak miał 2 tygodni, ja wstaję do niego w nocy bo jeszcze wtedy miałam manię karmienia co 3 godziny, podchodzę do łóżeczka, a tam dziecka nie ma. Od razu mi się gorąco zrobiło, a dziecko pół metra pod kołderką i przekręcone o 90 stopni. Teraz czasami do znajduję z drugiej strony łóżeczka. Kiedyś jak spał ze mną to się obudziłam i jego nogi były na mnie a głowa przy ściania, innym razem na odwrót.

Każdy się boi go brać na ręce bo energiczny jest, a Pani położna kazała mi się skontaktować z lekarzem czy dziecko ma zespół napięcia mięśniowego czy jest taki silny. Moim zdaniem to siła.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A Olka dzis pierwszy rz zmienila pozycje w lozku. Z glowy na zachod przekrecila sie o 90 stopni i stopki miedzy szczebelkami :)
    Chyba nasze córcie to bliźniaczki, bo dziś Hania taki sam numer odwaliła po raz pierwszy;) Jak zobaczyłam te nogi dyndające to prawie z łóżka spadłam tak się spieszyłam żeby ją uwolnić:)

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ściągnąć endomondo na telefon? Bo próbuje i nie mogę. Mam androida to jak to dokładnie zrobić? Tylko proszę krok po kroku:)

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    My parę dni walczyliśmy, Jasiek przyzwyczajony do bebilonu a raptem dają coś niesłodkiego. Ale to co sie dzialo po bebilonie masakra, hipp drożej wychodzi ale u nas naprawdę super sie sprawuje, wytrzymuje 3 godz w dzień a w nocy karmie tylko raz. No i nie tyje po nim tak jak po bebilonie.

Eklerka a próbowałaś mleka z Gerbera? Dostępne tylko w biedronce ale rownie chwalone.
    Nie próbowałam i na razie nie będziemy zmieniać, bo Małemu podpasowało mleko z Rossmanna Babydream :) Najtaniej wychodzi, a to jedyne mleko, po którym nie ulewa, pije ze smakiem, kupki się pojawiają i syci go na długo :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eklerka ty musisz mieszkać blisko Rosmana :)
    dwa zadania z dzisiejszego planu wykonane. W usg wszystko ok wiec brak kupy to chyba niedojrzałe jelita

GabiK, Lama, gosia86 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalam kolejny okres tragedia...leje sie ze mnie jakbym dopiero co rodzila podpaska przecieka po 3h..to chyba nie normalne??
    weszlam teraz na wykres z ovu i tak tam rozowo ze wole ten nasz fiolet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 14:41

MiM, gosia86 lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka lubię za różowe :)

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Dziewczyny jak ściągnąć endomondo na telefon? Bo próbuje i nie mogę. Mam androida to jak to dokładnie zrobić? Tylko proszę krok po kroku:)
    Aplikacje_sklep (nazwa operatora)_klikasz lupke na.gorze strony i wpisujesz endomondo,zeby wyszukac apke, nastepnie pobierz i gotowe :-)

Monika1357 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo jakos sie lapie na tym, ze dziecko jest na pierwszym miejscu.
    Jak przestawic trybiki w glowie?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:16

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja drugi okres mialam taki ze pierwszy raz w zyciu kupilam tampony super

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:17

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to chyba normalne ze dziecko jest na pierwszym miejscu :) przynajmniej przez ten czas kiedy jest od nas tak zalezne. Wierze ze pozniej bedzie po rowno :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizytach
    U endokrynologa wizyta praktycznie tylko po skierowanie na badania, a badań nie mogliśmy zrobić bo dziecko musi być dwie godziny bez jedzenia a ja nakarmiłam ja w przychodni bo się darła więc musimy jechać kolejny raz.
    U pediatry ok, brzuszek mięciutki dalej mam jej dawać syropek lactulosum a gdyby kupy nie było długo i bardzo się będzie męczyć to pomóc jej czopkiem. Dodatkowo mam jej dawać priobiotyk biogaia i za tydzień dwa do kontroli.
    Pola waży już 5600 <3 lekarka się śmiała że żarłok z niej ;) jak sprawdzałam na siatce centylowej to jest w 90 centylu.

Agusia super że Zosia dzielnie zniosła wyprawę do laboratorium

Pigulska jak u Ciebie z tą skaza? Nadal nie jesz produktów mlecznych? Bo ja mam nadal zakaz bo to może być przyczyną zaparć. Mam pić wapno dwa razy dziennie żeby uzupełniać wapń

Lama, GabiK, Anielka, Agusia246 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 19:38

Lama, GabiK, Wonderwall, Bluberry, PIGULSKA, beti97, Anielka, katalina, Monika1357 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z golym tylkiem lezymy ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    eklerka ty musisz mieszkać blisko Rosmana :)
    dwa zadania z dzisiejszego planu wykonane. W usg wszystko ok wiec brak kupy to chyba niedojrzałe jelita
    Mam pod nosem 3 :P
    Cieszę się, że usg wyszło super :)
    olka24 wrote:
    dostalam kolejny okres tragedia...leje sie ze mnie jakbym dopiero co rodzila podpaska przecieka po 3h..to chyba nie normalne??
    weszlam teraz na wykres z ovu i tak tam rozowo ze wole ten nasz fiolet :)
    Ja wczoraj rozpoczęłam drugi cykl po porodzie :/ W pierwszym ciekło ze mnie jak z kranu, teraz nieco mniej, ale też zdecydowanie więcej leci niż przed ciążą... Za to cykl jak w zegarku, bo po 29 dniach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:21

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotmisia eklerka powiem wam ze pojechalam na miasto zmienilam przed i wracam a tu kuzwa na fotelu w aucie plama pierwszy raz tak mam przed ciążą skąpo bardzo nie wiem czy sie martwic czy nie;/
    anielka ja czekam az maly bedzie spiacy klade do wozka na brzuchu i zasypia albo w lozeczku i jak kotmisia klepie po pupie i spi nawet 3h ciągiem

‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ