Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lama wrote:Kupy teraz to sedno istnienia
kto nie miał.dzieci nie zrozumie jaką matki mają psychoze i dlaczego.
Musze się wam pozalic. Moje dziecko samo się odstawilo od piersi. Ja jej pakuje cyca do buzi a ona udaje że ma odruch wymiotny i odwraca głowę.do butelki. Cóż wiedziałam że kiedyś to nastąpi ale miałam jeszcze odrobinę nadziei ze jakimś cudem pewnego dnia będziemy się karmić tylko piersią. Przykro mi, może nie dałam z siebie wszystkiego, może powinnam zacisnąć zęby przeżyć ból i karmić. Rozumowo sobie to tłumacze, Nina je pięknie z butelki, nie ma.w sumie większych problemów z brzuszkiem, ładnie przybiera, ja się nie mecze ale jakoś tak mi źle na sercu. Koleżanka mi pisze ze cyc nie warunkuje dobrego macierzyństwa, przecież to wiem i rozumiem ale jednak mi przykro
Sorry za smecenie z rana!
Lama ja tak miałam, ale w poradni laktacyjnej mi pomogli. Głównie jak mały jeszcze był rozespany to od razu cyc i teraz praktycznie jest sam cyc bez butelki. Położyłam się też z nim na cały dzień do łóżka i non stop cyc. Męczące ale zdaje egzamin. Też miałam wyrzuty o to że coraz mniej karmię piersią, w depresję można się wpędzić.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Danielkowi też już zęby idą. Smaruje mu żelem, bo piszczy z bólu. Mnie wyszły jak miałam 4 miesiące więc jemu też chyba wyjdą wcześnie.
Moje dziecko się przekręca już odkąd skończył 2 tygodnie. Na dodatek od tego czasu się również przemieszcza sam. Podnosi tyłek do góry i nogami się dopycha.
Powiem wam, że jak miał 2 tygodni, ja wstaję do niego w nocy bo jeszcze wtedy miałam manię karmienia co 3 godziny, podchodzę do łóżeczka, a tam dziecka nie ma. Od razu mi się gorąco zrobiło, a dziecko pół metra pod kołderką i przekręcone o 90 stopni. Teraz czasami do znajduję z drugiej strony łóżeczka. Kiedyś jak spał ze mną to się obudziłam i jego nogi były na mnie a głowa przy ściania, innym razem na odwrót.
Każdy się boi go brać na ręce bo energiczny jest, a Pani położna kazała mi się skontaktować z lekarzem czy dziecko ma zespół napięcia mięśniowego czy jest taki silny. Moim zdaniem to siła.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
KotMisia wrote:A Olka dzis pierwszy rz zmienila pozycje w lozku. Z glowy na zachod przekrecila sie o 90 stopni i stopki miedzy szczebelkami
-
Bluberry wrote:My parę dni walczyliśmy, Jasiek przyzwyczajony do bebilonu a raptem dają coś niesłodkiego. Ale to co sie dzialo po bebilonie masakra, hipp drożej wychodzi ale u nas naprawdę super sie sprawuje, wytrzymuje 3 godz w dzień a w nocy karmie tylko raz. No i nie tyje po nim tak jak po bebilonie.
Eklerka a próbowałaś mleka z Gerbera? Dostępne tylko w biedronce ale rownie chwalone.Najtaniej wychodzi, a to jedyne mleko, po którym nie ulewa, pije ze smakiem, kupki się pojawiają i syci go na długo
-
nick nieaktualnydostalam kolejny okres tragedia...leje sie ze mnie jakbym dopiero co rodzila podpaska przecieka po 3h..to chyba nie normalne??
weszlam teraz na wykres z ovu i tak tam rozowo ze wole ten nasz fioletWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 14:41
MiM, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Monika1357 wrote:Dziewczyny jak ściągnąć endomondo na telefon? Bo próbuje i nie mogę. Mam androida to jak to dokładnie zrobić? Tylko proszę krok po kroku:)
Monika1357 lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizytach
U endokrynologa wizyta praktycznie tylko po skierowanie na badania, a badań nie mogliśmy zrobić bo dziecko musi być dwie godziny bez jedzenia a ja nakarmiłam ja w przychodni bo się darła więc musimy jechać kolejny raz.
U pediatry ok, brzuszek mięciutki dalej mam jej dawać syropek lactulosum a gdyby kupy nie było długo i bardzo się będzie męczyć to pomóc jej czopkiem. Dodatkowo mam jej dawać priobiotyk biogaia i za tydzień dwa do kontroli.
Pola waży już 5600lekarka się śmiała że żarłok z niej
jak sprawdzałam na siatce centylowej to jest w 90 centylu.
Agusia super że Zosia dzielnie zniosła wyprawę do laboratorium
Pigulska jak u Ciebie z tą skaza? Nadal nie jesz produktów mlecznych? Bo ja mam nadal zakaz bo to może być przyczyną zaparć. Mam pić wapno dwa razy dziennie żeby uzupełniać wapńLama, GabiK, Anielka, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
MiM wrote:eklerka ty musisz mieszkać blisko Rosmana
dwa zadania z dzisiejszego planu wykonane. W usg wszystko ok wiec brak kupy to chyba niedojrzałe jelita
Cieszę się, że usg wyszło super
olka24 wrote:dostalam kolejny okres tragedia...leje sie ze mnie jakbym dopiero co rodzila podpaska przecieka po 3h..to chyba nie normalne??
weszlam teraz na wykres z ovu i tak tam rozowo ze wole ten nasz fioletW pierwszym ciekło ze mnie jak z kranu, teraz nieco mniej, ale też zdecydowanie więcej leci niż przed ciążą... Za to cykl jak w zegarku, bo po 29 dniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:21
-
nick nieaktualnykotmisia eklerka powiem wam ze pojechalam na miasto zmienilam przed i wracam a tu kuzwa na fotelu w aucie plama pierwszy raz tak mam przed ciążą skąpo bardzo nie wiem czy sie martwic czy nie;/
anielka ja czekam az maly bedzie spiacy klade do wozka na brzuchu i zasypia albo w lozeczku i jak kotmisia klepie po pupie i spi nawet 3h ciągiem