Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabik ja wycinam póki co przepisy z gazet bo niby mam pomysły, ale jak przychodzi co do czego to mózg jak sito i nie wiem co ugotować, albo pól przepisu zapomnę. Już nie mogę się doczekać gotowania obiadków Wikusi, ale pewnie jak przyjdzie co do czego to będę jęczeć że cyc był wygodny i uniwersalny i nie wymagał myślenia. Nie wiem czemu na razie mam fazę na kaszki, chodzę oglądam, czytam.
GabiK lubi tę wiadomość
-
No wlasnie uklad pokarmowy dojrzewa od pierwszego posilku wiec ide normalnym kalendarzem
Tylko ja chce tak ok 6 miesiaca zaczac wprowadzac. A karmic cycusiem do roku. Moze dluzej.
Przyszla mi ksiazeczka z bobovity o rozszerzaniu diety i ze niby po 17 tygodniu moxna. Ale trzrba tez obserwowac czy dziecko jest gotowe. Mojej kolexanki corka ma 7 miesiecy i wyrywa innym jedzenieGabiK lubi tę wiadomość
-
Ja się zastanawiam czy moje dziecię zaakceptuje coś innego niż moje mlesio, patrząc po tym jak pluje wodą, herbatka bee. Może z jedzeniem lepiej pójdzie. Ja bym do 2 r ź chciała karmić. Wiadomo pod koniec to już szczątkowe kp bo dziecko więcej je, ale ja to lubię i niech ludzie mówią co chcą ja będę cycować ile mogę. Też zastanawiam się kiedy zacząć coś wprowadzać czy po 4 czy po 6 miesiącu.
-
No ja na mm i wyczytalam,ze od 4mca,ale mnie sie to wydaje bardzo wczesnie
dopytam pediatry,ale juz sie boje czy moim beztalenciem do gotowania nie zrobie dziecku rewolucji. Niby bez przypraw,zblendowac,ale boje sie,ze schrzanie proporcje,dam czegos za duzo i bede albo scierac kupy ze scian,albo modlic sie o kupe jak o deszcz z Indianami
Ofelaine lubi tę wiadomość
-
Gabik nie mam książki ani przepisów. ale nawet takie beztalencie kulinarne daje radę z gotowaniem dla dziecka. bo cóż za problem obrać 1 ziemniaka pół marchewki i troszkę mieska. ja zawsze sugerowalam się tym ze dziecko ma żołądek jak swoja pięść. I mniej więcej tyle dawalam Małej jeść.
A jeżeli to nie jest tajemnica to czego uczysz?03.02.2014 -
nick nieaktualnyHej Wam czytalam ze na mm mozna rozszerzac diete od 4mca a na piersi od 6mca ale ja na pewno zaczne wczesniej mysle ze od poczatku 4mca a nie po skonczeniu mysle ze kazde dziecko jest inne i ma inny uklad pokarmowy a widze ze jemu nowoscj pasuja wypija jedna butelke soczku na dwa dni i ja nie trzymam sie tego co pisza na etykietach czy w necie mam zamiar pod koniec sierpnia wprowadzac tez kleik ryzowy ktory jest tez po 4mcu niby
kotmisia boze ile kasy na pewno Wam sie zwroci;*
Eli kochana jak zyjecie z malenką odezwij sie??
moje dziecko dzis ani razu nie plakalo lekko zajeczal z glodu w aucie po 3.5h boze jak ja go kocham masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 21:40
-
Gosia jak wizyta?
Ja w następną sobotę znowu mam hardcorowe spotkanie rodzinne u teściowej, 60 urodziny k...mać. Taka ze mnie parszywa synowa, że nie zamierzam się głowić nad prezentem. Córunia już lata po sklepach za bransoletką Lilou,a ja pierdzielę kupię kwiaty, jak mąż nic dla swojej mamusi nie wymyśli i nie zorganizuje to ja ani myślę.Karolcia88, Anielka, gosia86, MamaiHania lubią tę wiadomość
-
A u nas sie chuba zaczely kolki. 2 dzien z rzedu placz o 18.30. 2czoraj bylo do 21 a dzisiaj do 20.30. Maz bohater ucieka jak tylko slyszy taki przerazliwy placz. To mu powoddzialam ze tak to mniej wiexdj wyglada przy szczepieniu, badaniu oczu i pobieraniu krwi..
Julka lezy w lozeczku- ale nie spi- wiec poki nie placze niech sie sama soba zajmuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny