Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBluberry wrote:ja się wlasnie tym pocieszam ze jeszcze troszke i juz będzie mozna te zupki gotować mleka juz mniej będzie szlo.
-
ja np robiłam tak ze patrzyłam jakie smaki jaką słoiki i w domu robiłam. np kupowałam pierś z indyka dodawałam 1 ziemniaka trochę marchewki ugotowałam to bez soli u zblendowalam. obiadek miał na dwa dni. A resztę piersi mrozilam. wiadomo każdy robi tak jak chce. ale ceny rzeczy dla dzieci woła o pomstę do nieba.
Bluberry, olka24, GabiK lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno ini tez zadowoleni byli więc moze faktycznie dobre to mleko
u nas najtansze są apteki ZIKO zawsze w nich kolejki i np linomag tam jest za 7,50 a w innych aptekach za 12zł więc duza roznica ja tylko tam kupuje
czyli tylko moje dziecko jest takim żarłokiem??na tydzien puszka było by idealnie my jak pociągniemy czasem jak mniej zje 3dni to i tak dwie ida na tydzien ale przeciez nie bede go glodzic a jeszcze lekarka mi bije do glowy ze za malo mu daje;/ -
Blu to mialas niezłą noc z dwójka takich maluszkow! Jedno wymaga 100% uwagi i drugie tak samo, także podziwiam
Też nie mogę doczekać się gotowania dla małej. Dziadkowie maja ogródek więc warzywa będą świeże a tak teraz biedna tylko to mleko je ;)chociaż pewnie karmienie z 10 min zmieni się w pół godziny -
MiM wrote:mmoim postulatem wyborczym jest zerowy VAT na Art dziecięce, wszystkie lekarstwa dla dzieci za 1zl i darmowe przedszkole. I to mi starczy i będę szczęśliwa
Lama 10 minut??? Moja je nawet 50! 6-7 karmień dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 09:34
Wonderwall lubi tę wiadomość
-
Mim jakos mi nie podrodze do rosmanna. Dopiero jak bede w krk to podjade i zerkne ile kosztuje. Ale jak zamawiam z gemini to zamawiam hurtem wiec za wysylke nie place. Jak zuzyje to mleko ktore teraz zamowilam to sprobuje tego hippa jak tak polecacie.
u nas puszka starcza na 3-4 dni. Wg tabletki Mloda powinna jesc 6 razy dziennie po 120 a jej wyczyn to 90ml. -
Mim to dopiero za miesiac :p bo jutro ma mi przyjsc zapas mleka z gemini
Ale rzecz jasna,ze zdam relacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 10:06
MiM lubi tę wiadomość
-
To ja podobnie jak Gosia, cieszę się że Wikusia cycowa. Uwielbiam to jak rzuca mi się na cyca i rozkosznie pałaszuje. Współczuję Wam tych dylematów mlekowych i kupkowych
Jak widzę ceny mleka to zwalają mnie z nóg. Wasze dzieciaczki już przyzwyczajone do samej butli, a moja to max raz dziennie od czasu do czasu przeżyje butlę. Dostaje histerii jak ma zjeść częściej z butli zwłaszcza ode mnie dlatego darowałam sobie jakikolwiek alkohol. U mnie właściwie idzie najwięcej kasy na emolium i pampersy i lekarzy. Młoda ma bardzo wymagającą skórę, jak nie posmaruję ją 2 razy dziennie to wychodzą krostki, dzisiaj nawet była lekko buźka przesuszona. Ciekawe co mi na to znów mądrego powie pediatra za miesiąc. Jak nie wie to niech da skierowanie do dermatologa bo to może być jak mi mówiła na początku atopowe zapalenie skóry. Ciągle biegam prywatnie więc ten raz mogłabym iść na NFZ.
-
Boziu dziewczyny nawet nie wiedziałam, że mm tak drogo wychodzi. Kuzwa to jakbym nie kp to nie wiem co by było patrząc na to, że szanowny pieprzony Pan kurwa ZUS jeszcze mi za l4 za maj nawet nie wypłacił... rozpieprzyc to wszystko w kosmos!
-
Boze dobrze ze js taka uparta bo inaczej nie miala bym na mm... wczoraj policzylam ze gdyby los sie odwrocil i dostalabym wszystkie pieniazki tzn macierzynskie, becikowe i moj zwrot podatku to ok 8500... A michalowi wisza w klubie jeszcze 11 tys... Boze jak to pisze to az sama nie wierze... Pan Bog nie rychliwy ale sprawiedliwy...
-
Gosia to plus butelki że dziecko je szybciej niż z piersi
. A to że Pola je długo wcale nie znaczy że się nienajada może po prostu lubi się delektowac cycem albo szybko się męczy bo to naprawde duży wysiłek dla dziecka.
Kotmisia jeszcze wszystko do Ciebie wróci i to w dwojnasob.
Szczerze mowiac to jakos na mleko najmniej mi zal kasy. Ale jak myślę o tym ile zapłace za szczepienia żeby moje dziecko nie było klote milion razy to mnie trafia. Hexa i 5w1 też powinny być refundowane! I wtedy każdy rodzić miałby pełne prawo wyboru. W ogóle nasza służba zdrowia to temat rzeka a ja od razu dreszczy że złości dostaje. Zabierają mi 1/3 z wypłaty a ja i tak chodze prywatnie... -
Śniłam o was
!! Nie pamiętam dokladnie, ale śniło mi się że zorganizowałyśmy nasze spotkanie i byłyśmy z dzieciaczkami w jakiejś restauracji, uchachane, gadałyśmy o wszystkim, jak najlepsze przyjaciółki
Lama, gosia86, Wonderwall, KotMisia, GabiK, slash lubią tę wiadomość