X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się rozkręci bo teraz jak powiedziałam przy kp i laktatorze to już była krew na papierze a poza tym znajomy ból brzucha i krzyża. Tak sobie teraz przypomniałam bóle krzyżowe przed porodem a te teraz to mały Pikuś w porównaniu z tamtymi.

Karolcia szkoda że pranie zamokło u mnie pada od wieczora

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 17:34

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mimo że ja jeszcze nie dostałam okresu to też mam siebie dość. jutro z rana idę zrobić morfologie bo zasypiam na stojąco.

ps. Matylda wczoraj pojechała więc oficjalnie mam jedno dziecko pod opieką. przynajmniej sobie odpocznie :)

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się bez humoru

Gosiu współczuje @,myślałam zawsze ze przy kp tak szybko okres się nie pojawia.... A jednak.

Ciekawe kiedy u mnie zawita ta wredota..

Mim to masz wakacje :)

A ja od dziś mam zamiar zacząć biegać ale to też zależy kiedy mąż wróci z pracy...

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:25

slash lubi tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wspolczuje @. U mnie przyszla bez objawow humorycznych :P Ale czasem tez tak mam ze wszystko mnie wkurza i sama wiem ze bez sensu ale to silniejsze...

Dziewczyny ja chyba temu goblinowi zwiaze rece! Jak wczesniej ciamkolila piesc tak teraz wsadza piesc, prostuje palce i juz dzisiaj ze 3 razy odruch wymiotny sobie wywolala :/ Na moje "nie wolno" reakcja jest zadna :D

3i4920mm0jlmd1e9.png

• MiM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zła na siebie ze moje ciało odmawia mi posłuszeństwa. chce mieć znowu 20 lat.

03.02.2014
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia bądź dla siebie bardziej wyrozumiała! Takie trudne początki, na pewno za chwilę będzie lepiej:*
    Mnie też mój mąż wkurzył jak spał, bo wielce coś przez sen gada tylko szkoda, że tą niezrozumiałą gadką mi dziecko obudził jak odłożyłam śpiące po karmieniu! Przecież wiem, że nie jest to zależne od niego, ale i tak mnie zgrzał:)
    Hania dostała takiego kataru na wyjeździe (odkopała się bardzo w nocy, a jednak temperatura dupy nie urywała), że non stop jej tylko śpiki odciągam, a drze się przy tym jakby ją ze skóry obdzierali i już jestem cała spanikowana, bo zaraz wstanie i będzie powtórka z rozrywki. A do tego ona się do mnie na tym przewijaku uśmiecha, a ja mam takie wyrzuty sumienia że wow.... Co to dziecko ze mną robi?! No ale to dla jej dobra przecież.
    Ja po wizycie u gina zażywam tabletki Azalia, także ciekawe jak to u mnie z @ będzie, bo przy nich się w ogóle przerwy nie robi... Hmm no zobaczymy. Mam wybrać trzy opakowania i jechać na kontrolę, bo wyszedł mi jakiś mięśniak, więc trzeba na niego zerknąć no i może mi gin zmieni te tabletki na coś innego. Tak czy siak gin kazał się zabezpieczać porządnie, bo u nas nie może być mowy o wpadce przez kilkanaście miesięcy przez cesarkę, a gumki nie wchodzą w grę, więc jak zawsze biorę to na siebie:) Ale w sumie to szkoda, że nie mogę zajść w ciążę w najbliższym czasie, bo chyba byśmy się zdecydowali rok po roku.
    Miłego dnia!

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaihania- ja tez po cc a lekarz jak bylam na kontroli 4tygodnie po porodzie to mowil, ze blizna sie ladnie zagoila i nic tylko w nastepna ciaze zachodzic. Wiec chyba co lekarz to opinia.

dziewczynu po chrzcie- czy ktoras nie robila chrztu parafii?! Jak tak to jakie dokumenty byly potrzebne?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powaznie takie cos potrzeba? :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu współczuje @.

my po wizycie u pediatry ale nie zwazyli mi małego.. pomału mamy odstawiac zyrtec i zobaczymy czy powroci katar jesli tak to non stop bedziemy na tym juz;/ do momentu az bedzie można zrobic małemu testy alergiczne

Miko wczoraj jak zjadł 21.30 to w nocy o 4 jadł i potem spalismy do 8;) także wyspani jestesmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:14

Lama, MiM, Anielka, Agusia246, beti97, dorota1987, gosia86, nojaniewiem, GabiK, katalina, Wonderwall lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia, Olka dziekuje za pamięć o nas :* staram się Was dziewczyny podczytywac na bieżąco ale moje dziecko w dzien właściwie nie spi, wiec czasami trudno mi odpisać.Do tego jestesmy w trakcie sprzedaży naszego małego mieszkanka po to żeby kupić większe. Czeka nas wiele życiowych zmian, łącznie z przeprowadzka i wyprowadzka... Jak w reklamie: "kiedy rodzi sie dziecko, życie zaczyna się na nowo" - w naszym przypadku dosłownie ;) U nas zdecydowanie lepiej, jesli chodzi o Malutka:) za tydzień Mala bedzie miala juz 3 ci miesiąc i tak kolki sobie poszly ( mam nadzieje ze na zawsze:)), powoli z zaparciami tez będziemy się żegnać no i brzuszek od kilku dni Mala nie boli - cudownie, od razu jest innym dzieckiem :) juz nie jest taka nadworna beksa jak byla, ale wymuszaczem owszem ;) duzo juz sobie gadulimy o "zyciu" , czytam jej bajeczki, chociaż póki co chyba ja mam wieksza frajdę z tych bajek, bo są takie piękne kolorowe, za moich czasów takich nie bylo ;) Natka bardzo często sie uśmiecha, świadomie, mogłabym ja wtedy zjeść jest taka slodka:) (mam nadzieje, ze jak któraś z Was pisala anegdotę, jak dorośnie nie będę zalowala, ze tego nie zrobilam ;) 30 lipca mamy kolejne szczepienie a 2 sierpnia wizytę w poradni patologii noworodków. Zastanawiam się czy Natusia nie ma za dużego napięcia mięśniowe w prawej rączce, będę musiała zapytac w tej poradni. Poza tym rośnie jak na drożdżach, juz zmieniam pampersy na 2 ki a dopiero co nosila zerówki :) ubranka 56 tez poszly w odstawke, poza smykiem bo od nich 56 jest akurat.
    Dziewczyny widziałam Wasze zdjęcia, jakie Wy sexi mamuski jesteście :) piękne mamy to i piękne dzieci. Ja nadal do ginekologa sie nie wybrałam a juz miałam druga @ i wczoraj piekna owulacje ze temperatury mierzyć nie musze ;) ale starania dopiero za jakies 2 lata :)
    Widziałam ze piszecie o mleku hippa, nam osobiście nie przypasowalo bo Mala dostala kolki i musieliśmy je zmienić na nutramigen, teraz zastanawiam się czy następne mleko tez bedzie musiała miec nutramigen czy moze będziemy mogły przejść juz na normalne? Wiecie może cos na ten temat?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa jeszcze bez okularow :)
    To Miki ladnie juz sypia :)
    Eli ja niestety nie pomoge. Pewnie wszystko zalezy czy Mala dalej bedzie miec nietolerancje (czy z innego powodu macie nutramigen?)

paulinqa lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Lama Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli super ze Natalka juz pożegnała kolki! Teraz będzie tylko lepiej!

Paulina co za oczy! Można patrzeć godzinami :)

Mim kochana szoruj na badania bo permanentne zmęczenie może być objawem nadczynności tarczycy która lubi się po ciąży przypaletac.

Mamaihania ja brałam yaz który też bierze się bez przerwy - ma 5 tabletek placebo. Czułam się super i najważniejsze że nie musiałam myśleć o tym kiedy nowe opakowanie zacząć ;)

Gosia dawaj! Jakby dobrze się wystrzelić będziesz miała dwojeczke majowych dzieciaczków ;)

Ehh chyba też już bym chciała kolejne, jak patrze jak Nina mi rośnie juz myślę o tym żeby znowu takie malusie nóżki całować :D mogłaby tylko któraś urodzić za mnie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:00

paulinqa, gosia86 lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia okulary mam od 16 r życia;D tu w soczewkach a w szpitalu było mi wygodniej w okularach;)

tak Miko coraz ładniej przesypia. ;) chociaż czasem na bekanie to i pół godz czekamy;D a jak Jula?

MamaiHania ja biore symonette ;))i też biorę ciągiem.

ja zapieram się że kolejne dziecko za minimum 5 lat ale mam tak jak Ty Lama że jak patrze jak rośnie to chce już następne;) hehe
    lama dzięki;) Miko ma takie oczy jak ja ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka jak ma dobry dzien czy tez raczej noc to w porywach 3.5h spu a pizniej juz co 2h na jedzonko sie budzi, w sumie to nawet nie budzi bo jak slysze ze mlaska to wstaje i daje jej na spiocha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:47

paulinqa lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wielkich trudach udało mi się nadrobić wpisy. Żałuje, że nie czytałam na bieżąco, bo bym zobaczyła wszystkie usunięte już zdjęcia. Ale wierzę na słowo, że jesteście wszystkie piękne.

My wypad do Wisły zaliczony. Jaś ma się świetnie, a rodzice wykończeni, twarze i ręce spalone od "niewinnego" słoneczka, bolące nogi i biodra od kilometrów zapisanych zresztą w Endomondo przez 1 weekend. Jeszcze do tego wszystkiego zepsuł mi się na wyjeździe laktator o godz. 21:00. Była panika i łzy. Przez internet w komórce znalazłam dyżurną apteke, dzwoniłam czy mają laktatory i trafiłam na wyjątkowo nieuprzejmego aptekarza, który powiedział, że coś jest ale mi nie sprawdzi, bo ma kolejke ludzi i nic nie będzie sprawdzał. Mąż poleciał do tej apteki i prawdopodobnie nigdy kolejki tam nie było tylko facet miał żółwie tempo. A laktatorów nie było tylko odciągacz do mleka. Zawsze coś. Walcze na tym do teraz ale to jest porażka, a mój laktator dzis poszedł na gwarancje. Wierzcie mi jak się załamałam i jakie łzy miałam w tej Wiśle. Już myślałam, że mi cycki eksplodują i że dziecko wygłodze albo szybko do domu.

A co do pytania Ewelinkie to trudno powiedzieć ile wynosi 1 porcja karmienia takim mlekiem odciągniętym. Moje dziecko zjada na dobe ok. 600-700ml. Czasem nawet mniej lub więcej. Zależy pewnie od tego czy się nim naje, albo czy nie prześpi. Je co ok. 2 h, wieczorem i w nocy mniej. Maksymalnie wypije 120ml...a czasem potrzebuje tylko 20ml żeby zasnąć.

A u nas teraz pogoda do kitu i pewnie nie będzie spaceru ani dziś ani jutro.

Wonderwall lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)
    Mój synek w końcu wrócił do siebie po szczepieniu :) w koncu sam spi na brzuszku :) a tak to chciał sie tylko tulić caly dzien i tylko w nocy sam spal... ale juz wszystko dobrze i apetyt tez mu dopisuje :) jest taki słodki, kochany mój :) i też żałuje, że będzie co raz większy, mógłby zostać taki malutki ;p

Ja też planuje kolejne dziecko za jakis rok się starac :) muszę wrocić do pracy na 3 miesiące, żeby mi weszły wszystkie podwyżki i wtedy bede miala wiecej kasy na L4 i macierzyńskim :)

Wkurza mnie już trochę ta pogoda.. ;/ ciągle pada.. boję się z domu wyjść żeby nas deszcz nie złapał... nie mam samochodu bo moj ojciec sprzedał właśnie swoje dwa.. i teraz jeżdżą z moim mężem naszym ;/

Za 12 dni jedziemy na wczasy!! Jupi!! :D

W smyku jest promocja na pampersy jak byście były zainteresowane :)

Używa, któraś proszku Jelp? Kupiłam małe opakowanie i jestem mega nie zadowolona... ;/

relghdge5lg0owut.png
‹‹ 1979 1980 1981 1982 1983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ