X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 17:29

GabiK, Lama, olka24, beti97, MamaiHania, PIGULSKA, Eli, Wonderwall, slash, Bluberry lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia taki był mój plan gdyby ivf nie odniosło u mnie skutku. Rodzinny dom dziecka.
    A że seks przereklamowany, no nie będę kłamać, trochę tak :-) zwłaszcza jak jednym uchem prowadzisz nasłuch na łóżeczko,a tu niby starasz się wczuć :-)

gosia86, slash lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Pola już robi bąbelki ze śliny? Kurcze jak te dzieciaczki nasze pędzą :-/

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik jesteś królowa grypsow :D musze sobie zacząć je spisywać :)

Kochane mam pytanie. Wybieramy się w sobotę na tydz do mojej babci na mazury. Problem w tym ze dom stary, bardzo zadbany malowany co roku i w ogóle ale jednak pleśń czuć. Jak myślicie czy to nie zbyt ryzykowne zabierać młoda? Czy tydzień to dużo czy mało w takim przypadku?

BTW moje dziecko leży w łóżeczku i baczki puszcza wcale nie cichaczem ;)

Jutro z rana jedziemy do ortopedy! Prosimy o mocno zaciśnięte kciuki :)

dorota1987, GabiK, slash lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja do końca roku też w 3 w jednym pokoju. Idzie się pozabijać o meble, a nogi mam w siniakach bo co chwila zahaczę o łóżko albo stół. Też bym mogła mieć dużo dzieci ale mój B tyle nie chce. Najlepiej by mu było jedno, ale już po mału akceptuje 2.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie bylby seks z jednym okiem na lozeczko z geba w poduszke bo dziadki za sciana... chyba podziekuje...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja w ogóle nie mam ochoty na sex :/ mój juz po ścianach chodzi, fakt że jeszcze u giną nie byłam, ale niech tym rzecz, po tym porodzie i tych wszystkich akcjach panicznie się boje i nawet się dotknąć nie pozwalam:(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie bratowe jedną własnie ta pierdolniętą która z dzieci ulomów robi nie wiem czy juz pisalam czy nie ale wszystkich sie boją chowają się przed nawet nami czyli rodzina julia ma 4 olek 2lata z nikim nie zostana tylko z matka ktora nic im nie kupi nowego bo szkoda...julki w sukience nie wiedzialam chyba nigdy oprocz chrzcin bo po co szkoda kasy lepiej kupic stare drechy w lumpeksie a biedni nie sa ona wiecznie ma nowe torebki kurteczki wypsione skórkowe itp a druga nie może mieć dzieci znaczy brat ale ona tez cos tam ma i ona jest akurat spoko
    Slash moj ssie z NUKa takie smoczki kubusiem puchatkiem ma z tygryskiem i dwa z kłapouchym mam też z lovi ale ich nie chce tak jak nie chciał butelki z lovi ale ona akurat miala wielka dziure i sie dlawil a w dr brownsie ma malenka dziureczke no moj pije wszystko wode nie słodką soki kwasne i okropne mleko smierdzące szczurami moze sprobuj swojej dosładzac wode??albo kurde nie wiem ;(
    mój już spi znowu sam zasnal w lozeczku samowystarczalne dziecko

• beti97 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84198f033b04.jpg
    Na brzusiu i to z uśmiechem <3

gosia86, Karolcia88, PIGULSKA, Eli, MamaiHania, dorota1987, Anielka, Agusia246, Wonderwall, nojaniewiem, GabiK, slash, aktyde85, AGA 30, Bluberry lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka słodka pyza :) i włoski ma śliczne :)

Pola też już zasnęła ale musiałam trochę pogłaskać po główce. Dla mnie najważniejsze że nauczyła się spać w łóżeczku bo kilka razy zdarzyło się że brałam ją do siebie.

Lama a porządne wietrzenie codziennie nie wystarczy żeby pozbyć się zapachu z domu?

Ja ogólnie boję się gdzieś pojechać na noc z Polą

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam super bratową, tyle że dla mnie to gówniara (23 lata, przepraszam wszystkie młode laseczki stąd) co życia nie zna, ale i tak ciesze się, że mój braciszek się z nią ożenił, chyba lepiej trafić nie mógł.

Boziu, moje dziecie nie chce spać, już godzine ją usypiam...chyba ani kolacji nie zjem, ani sie nie umyje :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Gosia Pola już robi bąbelki ze śliny? Kurcze jak te dzieciaczki nasze pędzą :-/

A bąbelki to jakiś wyczyn jest? Bo moja tak robi już od jakiegoś czasu plus slini sie bardziej i juz sie zastanawialam czy to aby nie na zeby.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja tez srednio mam ochotę na gości a caly dzien jakby mi ktos siedział to chyba świra bym dostala.
    Co do starań fajnie ze juz wiele z Was planuje następne dzieciatko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 23:38

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde szczerze??? Nie dziwie ci sie po tym co przeszlas tez bym nie myslala predko o seksie a juz na pewno nie o drugim dziecku wolala bym spac na podlodze he dzielna kobietko
    kotmisia my mamy 3 pokoje ale tylko jeden nadaje sie do mieszkania w nim z dzieckiem a w zimie to juz w ogole patologia i bedziemy w nim uwiezieni;/
    te bąble to moj juz robi od jakiegos czasu Gosia ja tez bo nie chce mu zaburzyc rytmu dnia i zmieniac miejsc spania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam ochoty na seks w ciazy wcale wiec od sierpnia 2014 w lozku nie bylam a teraz tez nie mam nie chce mi sie moglby seks nie istniec ale ja zawsze tak nie bardzo za to maz pierwszy...to sobie poczeka do czasu majstrowania rodzenstwa dla Dawidka ;) he
    Eli moze mu przejdzie poczatki sa zawsze najgorsze;)
    Moj debiut w deszczu z endomondo na dzis to caly 1.3km hahaah szaaaal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:28

Anioł lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik rada od mojej mamy- zapros bratowa, wywal wszystkie ubranka i mow bierz co Twoje ;) wszystkich nie wezmie... A jak kilka Twoich skubnie to juz mala strata. :) przeciez potrzebujesz malych ubranek bo za chwile znow brzuszek :)

olka24, Anielka, GabiK, slash, beti97 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień przechodzi do historii jako pierwszy Filipowy dzień bez aferki między 18 a 21. Nie wiem co się stało, chyba ktoś mi dziecko podmienił, bo przez cały dzień nie zapłakał ani razu (nie licząc ataku płaczu jak zabrałam mu butelkę). Do tego spał w dzień a o 21 grzecznie usnął w swoim łóżeczku! Nie mogę w to uwierzyć. Zwłaszcza po wczorajszym dniu wycia od 7 rano do 21! Zobaczymy czy to tylko prezent Filipka na naszą rocznicę ślubu (z tego wszystkiego prawie zapomniałam, że to dzisiaj), czy początek czegoś lepszego. Mąż stwierdził nawet, że takich dzisiejszych Filipków to mógłby mieć piątkę ;).

Wonderwall, GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Anielko z okazji rocznicy:)

Anielka lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dorotko :*

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zgodnie stwierdziliśmy, ze i tak nie wyobrazamy sobie juz naszego zycia bez naszej gwiazdki słodkiej:) jest ciężko, bo każdy kto planuje pierwsze dziecko myśli jak to bedzie pięknie kolorowo, wspólne spacerki, rodzinka jak z obrazka a tu nagle dopada nas rzeczywistość, kolki placze i krzyki dziecka, stres, zmęczenie, zamartwianie się o lepsze jutro, w żadnych mądrych poradnikach nie uprzedzali, ze bedzie tak trudno. Jedno jest pewne, mimo kryzysów, zmęczenia, nieprzespanych nocy bylo warto :) w zyciu nie cieszyliśmy sie tak na widok uśmiechu, nie czekaliśmy na rozmowy, z których poza eeeee nic nie wynika, nie chodziliśmy na zakupy z radością kupując cos dla naszego dziecka. Zostajac rodzicami wyzbylismy sie egoizmu, czego wcześniej nie zrobiliśmy w takim stopniu będąc we dwoje. Cudownie miec dziecko i poczuć ten sens zycia, który nabral zupełnie innego wymiaru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 23:39

GabiK, Anielka, olka24, slash, gosia86, Karolcia88, Lama, MamaiHania lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 1991 1992 1993 1994 1995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ