X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja dzisiaj wlaczyla znowu tryb turbo marudzenia :/ A juz bylo tak fajnie.

My tez w pieluchach 3 urzedujemy, bo dwojki za male na udkach byly. W ogole poszlam dzisiaj do znajomych bez torby i co? I oczywiscie Zosia sie zejsrala i musialam na szybko do sklepu leciec po pieluchy i chusteczki.

Ja jak bylam na panienskim to wypilam dwa piwa i 3 karmi, o 23 przestalam pic, w miedzyczasie odciagnelam mleko, a o 4 juz normalnie karmilam Zosie.

Gonie Was na endomondo :D

GabiK kij jej w oko. Ja dostalam ciuszki po znajomych, od razu zakladalam ze do oddania, a oni przy ostatniej torbie dopiero powiedzieli, ze te jedne chca do zwrotu a z reszta moge zrobic co chce :) I tak nie wiem ktore to, ale jak im oddam czesc wlasnych to tez plakac nie bede ;)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• GabiK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wszystkiego najlepszego i wielu, wielu takich rocznic w poczuciu szczęścia i spełnienia :-)
    Eli pięknie powiedziane.

slash, Anielka lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nienormalna jestem, ale większość ciuszków dostałam z różnych stron i czy ktoś chce je spowrotem czy nie to je sobie oznaczyłam różnymi kolorami nitek, żeby uniknąć dziwnych sytuacji, ale i tak pytałam czy ktoś chce żeby je oddać jak skończe używać. Myślę, że Twoja bratowa Gabik zachowała się głupio.

Jak tak czytam o tym jak myślicie o kolejnym dziecku to mnie to przytłacza. Zawsze marzyłam o dwójce, bo ciężko i chyba smutno być jedynakiem, a na więcej nie miałabym siły i kasy. Ale Jaś to nasz mały cud, wywalczony przez krew, pot i łzy. Moje jajniki to jakaś porażka i nie będzie już wcale lepiej. Stwierdziliśmy z mężem, że jeśli łatwo nie przyjdzie nam kolejna ciąża, to nie będziemy się zarzynać żeby nie odbiło sie to na naszym małżeństwie i na Jaśku.
    Jeśli mialabym mieć drugie dziecko to chciałabym szybko, żeby wyjść z etapu pieluch i do tego nie wracać, żeby potem na nowo skupić się też na pracy (nie robie jakiejś kariery ale nie wiem czy nie będę musiała szukać nowej itd).
    Póki co pierwsza @ nie przyszła i nawet z mężem nie rozmawiamy o drugim dziecku, a nikt nie rozumie tego co czuję. Może to głupie, ale zastanawiam sie czy drugie dziecko da się pokochać tak samo jak pierwsze, albo czy odwrotnie czy te drugie nie stanie się ważniejsze od pierwszego. Sorki za te wywody. Idę spać bo głupio gadam, a syn słodko śpi. Dobranoc:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik tak zrob wyrzuc ciuchh na lozko i powiedz zeby swoje wybrala sama bo ty nie masz czasu. I jeszcze rob tak ze jak wezmie jakis ciuch w reke ktory byl twoj ulubiony to zaapytaj a ten na pewno byl od ciebie? Niech jej reka zadrzy ... O zgrozo....

Ja po moim hardcorowym porodzie narazie nie mysle o drugim dziecku. A jesli sie zdecydujemy to na pewno juz nie bedzie sn tylko bede chciala cc. Nje chce przezywac tego drugi raz za duzo łez pozniej wylalam. Nie moglam sie otrzasnac caly cas mialam przed oczsmi to ze moglwm stracic moje dziecko tak wyczekiwane.
    Moja mama mi po porodzie dopiero powiedziala bo nie chciala mnie straszyc i ludzila sie ze moj porod bedzie lekki pomimo ze jej wszystkie trzy byly ciezkie. A powoedziala mi ze jedna z jej ciotek powiedziala kiedys ze kazda rodzaca kobiets jest jedna noga na tym swiecie a druga na tamtym bo to ogromny wysilek i zawsze jak widzi kobiete w ciazy to modli zie o lekki porod i ja od swojego porodu zycze tak samo kazdej kobiecie lekkiego porodu a nigdy takiego jsk moj.

Dzis dowiedzialam sie ze moja kolezanka strscila dziecko w piatymmcu. Po slubie siedem lat :( bylo to pierwsze dziecko, dzewczynka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 23:34

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka wszystko zalezy od charakteru. Jedni kochaja wszystkie dzieci jednakowo a inni wyrozniaja dzieci. Co dla mnie jest dziwne. Moi rodzice zawsze nas cala trojke kochali jednakowo. A moja tesciowa ma tez trojke dzieci i uwaza tylko jedno dziecko. Niestety nie jest to moj maz. Ale trudno. Przezyjemy i to.

Sprobuje dosladzac wode.

Eli piekne i madre slowa.

Anielka wszystkiego naj....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 23:34

Anielka lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wlasnie otworzylo oczy przecisgnelo sie popatrzylo jakies pol minuty i spi dalej.
    Zmykam spac. Kolorowych snow.

Ankiete wypelnie jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 23:36

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje otworzylo oczy. postekalo i uruchomilo syrene. Polozylam na przewijak bo kupa to ona syrena turbo.... Kurwa kupie sobie stopery do uszu... Chyba potrzebna mi jakas znachorka bo to sa jakies czary... Zeby jej za wycie placili to bylabym bogata...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia mi za to ktos dziecko podmienil. je co 2h i sid drze.eh wykonczy mnie dzis. moze teraz pospi.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam tez sie tak zmniejszyl pecherz? Bo ja w nocy co karmienie czuje parcie na pecherz a przed ciaza wystarczylo ze poszlam siku przed spaniem i po ovudzeniu. Zadnych noxnyxh wyxieczek do wc:/
    Paulinqa Jula caly czas co 2h chxe jesc ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa może to kolejny skok rozwojowy?

Jestem gamoniem roku! Wylałam na siebie i Polę pól butelki wody mineralnej więc musiałam ją przebrać wtedy oczywiście się rozbudziła jeszcze jej się ulało i tak walczymy już 1,5 godziny żeby zasnęła (jeszcze pranie w międzyczasie powiesiłam) i niby śpi mam nadzieję że trochę pośpi

KotMisia współczuję że Ola tyle krzyczy. Jesteś silna babka i jakoś przetrwasz ten trudny czas

Karolcia może to przyzwyczajenie z ciąży z tym sikaniem w nocy Ci zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 03:53

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sikam co karmienie w nocy. A w dzien to po kilka godzin wytrzymuje ;) ale ja duzo pije przed snem.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka babelki to kolejny etap rozwoju maluszka. Skadinad wiem,ze przyjdzie tez taki etap,ze dziecko bedzie nabierac np.wody w.usta,a jak sie odwrocimy to zamiast przelknac wypluje na siebie i wszystko wokol i tak po pare razy.dopoki nie zabierzemy pustego kubeczka :-D
    Moj Kubus przespal 8h ponad od 21 do teraz do 5.Jak sie obudzilam i.spojrzalam na zegarek to sie przerazilam,bo pamietam caly czas jak ktoras z Was pisala,ze pediatra mowila,ze nie wolno robic takich dlugich przerw w.karmieniu :-( wiec wcale mnie to nie ucieszylo. Wiem,ze to jednorazowe,bo pominal drzemke po jedzieniu miedzy 17 a 20, mial kapanie i jedzenie po 20 i stad taki dlugi sen.
    Kotmisia najwazniejsze,ze to minie,a potem masz nasze blogoslawienstwo na wypominanie doroslej Oli jakim byla wyjcem. Co przyjdzie w niedzile na obiad z nazeczonym/mezem Ty cap za album i zaczynasz "ooo,a pamietasz jak bylas taka malutka?jak Ty sie darlas!..."i ciagniesz opowiesc :-D albo jak bedzie marudzila,ze nie chce jej sie czegos dla.Ciebie zrobic, a Ty wtedy "tak?a ja jak bylas malutka co ja z Toba mialam, toz normalnie krzyz Panski, usiadz chwile,ja Ci opowiem..." Normalnie mowie Ci, bedzie dzialac jak magiczna rozdzka :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 05:44

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik jestes suuper!!!

GabiK lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik proszę o wizualizacje ciąży mojej przyjaciółki. we wrześniu podchodzi.

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 minut temu moj KUBUS skonczyl 12tyg <3 <3 <3

MiM, KotMisia, gosia86, Karolcia88, Bluberry, Anioł, dorota1987, Wonderwall, Agusia246, Anielka, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa jeden niemowlak w domu jest do ogarnięcia. nawet taki wyjec.
    kurczę ja się nudzę :) Matylda come back to mummy :)

gosia86, Karolcia88, Bluberry, Anielka lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM tez o niej mysle,ale po wakacjach,wypoczeta,troche odprezona bedzie w.duzo lepszej.formie.i.mrozaczek z.nia.zostanie,bo gdzie bedzie szedl w jesienna pluche? W brzuszku mu bedzie.cieplo i przytulnie.

MiM, KotMisia, Wonderwall, gosia86 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję. mam nadzieję ze jesteś czarownica i zaczarujedz rzeczywistość :)

GabiK lubi tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 1992 1993 1994 1995 1996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ