X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my juz po wizycie u pediatry :) a wiec od czego tu zacząć... Dziecko mamy zdrowe :) a to najważniejsze. Jesli chodzi o zaparcia to mamy jej pomagac narazie termometrem lub czopkiem i nie martwic, ze się do tego przyzwyczai ;)
    Nutramigen za miesiąc mamy powoli zamieć na bebilon pepti
    To ze się nadmiernie rusza i rzuca przed snem to tylko nagromadzona calodniowa energia i mamy bardzo aktywne dziecko, które nawet do lekarza gaduli jak ja badal;)

Mamy jej wydluzac okresy miedzy posilkami bo teraz je co 2 h ma min 3
    Godzinę po każdym posilku klasc dziecko na brzuchu
    Parzyć butelki tylko raz dziennie i myc w normalnym ludwiku
    Badania krwi mamy powtórzyć w sierpniu czy nadal hemoglobina taka dobra
    Jesli chodzi o sam placz bez innych objawów, to w zasadzie nie ma na to lekarstwa, jesli dziecko ma apetyt, nie ma gorączki i ma miękki brzuszek tzn ze jednak francuska córka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:39

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:40

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:53

gosia86 lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry dzisiaj byliśmy na spacerku to przespal 1h10min... nie wiem kurcze może mu coś dolega ze się wybudza gazy lub tym podobne, kiedyś spał dłużej i spokojniej

Eli no to dobre wieści :) najważniejsze że Natalka zdrowa a ten płacz minie z czasem ;)

Ja też nie mam czerwonej wstążki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:46

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:40

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Eli.... Z drugiej strony dobrze, że dzieci zdrowe... A my na bank pójdziemy do nieba za tą naszą cierpliwość testowaną co dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 22:59

Eli, GabiK, PIGULSKA, gosia86, nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:26

• MiM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój hrabia mało co przespi w dzień ale za to noc jest ok. ma taki stały schemat jak zasnie o 19 to potem wstaje o 2 i o 5 a potem do 8. A od z8 rano baja bongo :)

03.02.2014
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu zjada malo bo nadal 80 ml co 2 h albo 100 jesli co 3 h. Ale zdarzy sie tez ze w nocy wypije tylko 40 po 2 h i juz zasypia. Lekarz powiedzial zeby się nie martwic bo ona drobna to i maly żołądek ;)czytałam ze dzieci w 12 tyg jedza nawet do 210 ml na jedno karmienie, no ale kazali karmić na zadanie wiec teraz mamy nieregularne posiłki i w takich odstępach, ze lekarz powiedzial, ze jak nie zaczniemy ja karmić rzadziej to się wykończymy w takich odstępach czasowych a noworodkiem juz nie jest, wiec to karmienie na zadanie juz niekoniecznie. Mamy jej dawać wode z glukoza, zeby zwiększyć odstępy czasowe miedzy mlekiem. Jak ona teraz taka aktywna, to juz sie boje co bedzie, jak zacznie ten mój pyskol raczkowac i chodzić ;) jeszcze lekka bedzie to dopiero zacznie nam uciekać ;)
    Powiedzial tez ciekawa rzecz o odbijaniu: Wziac do odbicia na minutę, jesli dziecko nie odbije, położyć na 30 sek i podnieść na kolejna minutę. Nie ma sensu nosić dziecka do 40 minut. Jesli sie nie odbije to polozyc na prawy bok, a za plecki polozyc jakas pieluche, zeby sie nie odwrocilo. To bezpieczna pozycja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:06

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia a wygladaja na takie grzeczne dziewczynki, a to diablice matki chca wykonczyc ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:41

olka24, Wonderwall lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu tylko ze lekarz twierdzi, ze jak ja przetrzymamy to wroci do wiekszych porcji a tak to nam tak zjada jak zjada wlasnie ;) To Twoj synek duzo je :) a ile wazy?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem mały je i przysypia zobaczymy o której zaśnie
    Karolcia no nasze dzieci ta sama data to musza się czasem podobnie zachowywac mam nadzieje ze Julcia zaśnie przed pólnocą :)
    Pigulska wycieranie i jajko mam z neta...kawalek drewna w wodzie mam od mamy ona nas tak podobno odczarowywala a wczesniej babcia ją i jej rodzenstwo :)
    Kotmisia trzymam kciuki:)
    Dzoana tez wlasnie wczesniej pisalam ze ta pogoda mnie mega wkurwia!!porazka a nie lato
    moj tez tak czasem ma ale pozniej w nocy ladnie spi u nas czasem problem nad ranem kolo 6-7 ale nie zawsze wtedy biore go do siebie i spimy dalej chyba ze ejst dzien kupy jak dzis to spal u siebie do 8i koniec spania
    Aktyde...a ma cos w tą ręke zrobioną czy udaje biednego skrzywdzonego :)??
    Gosiu sliczna sesja Pola laleczka;)ja jestem na etapie poszukiwac maty...podobaja mi sie te z pianinkiem w nozkach ale sama nie wiem:P
    Pigulska moj jak malo do poludnia pospi to pozniej ciągiem od poludnia do wieczora bo u nas zazwyczaj karmienie 1,5h aktywnosci i 45snu do poludnia i pozniej dlugie spanie po poludniu a czasem 1,5h aktywnosci i 3h snu do poludnia i przesypia karmienie nawet zalezy od dnia ja w dzien usypiam nie raz w wozku i jak sie wieci bujam wozkiem i dluzej spi bo w lozeczku to musi byc na maxa zmeczony zeby tak dlugo spac
    Eli super że malutka zdrowa :)bebilon pepti to cos w stylu nutramigenu???
    moj je 120 co 3h i wazy juz 6.5kg...lekki klocuszek :)
    Blu z ,oim tak jest jak jest podgłodnialy w trakcie jazdy to byle by zielone bylo a jak czerwone to ryk:)a tak poza glodem lubi jezdzic ja mojego oszukuje soczkiem i da sie przetrzymac dluzej wczoraj na snie wypil 60ml soku i zastąpilo mu to jedno karmienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bawi sie w lozeczku takze mam chwile zeby pomalowac paznokcie wiem ze sie powtorze ale mam nadzieje ze jutro w koncu zawita slonce i pojde na dluzszy spacer bo mnie szlag trafi z pogoda
    Aktyde teraz doczytalam "suke" poprawila bym mu ta reke;)

• GabiK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa ale Ty sliczna jestes! Bartus to cala mamusia :-)
    Kotmisia a Ty gdzie sie wybierasz z forum? Podanie o urlop zlozylas czy co? Bo ja nie pamietam,zebym Ci go udzielala :-D
    A Gosia gdybys nie powiedziala o szczepionce to ja bym nie zauwazyla a tak przegladalam zdjecia i szukalam o czym Ty mowisz, ze nie obrobione. Ja bym sie nie domyslila.
    Lece jutro do Kauflanda poogladam se puste polki po Pampersach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:44

Eli, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wonderwall lubi tę wiadomość

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie zapowiadają na jutro dzień bez deszczu wiec mam plan wyjść z Małym na cały dzień ;)

Jakie jeszcze maty polecacie? Bo właśnie moi rodzice kupią nam na chrzciny... chciałam Wesołą Farmę z canpola ale może coś lepszego zaproponujecie ;)

Ja tez nie mam czerwonej wstążki przy wózku. . Może ktoś mi go zauroczył ze nie śpi juz tak ładnie w nocy... :( mam nadzieje ze dzisiejsza nocka będzie lepsza...

slash lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te pampki to po 46.99 były ale chyba tylko do dziś promocja była :( ale z allegro się opłaca bardzo zamawiać i dużo jest ofert z przesyłka za darmo ;)

GabiK lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/856bce266d93.jpg
    Mate mamy Mamas&Papas.Kupilam uzywana,ale Kubus jeszcze nie jest zbytnio zainteresowany, ale polecam, bo ma bardzo duzo gadzetow sensorycznych. Kazdy platek kwiatka to inna zabawka, plus dzwieki w czulkach biedronki i zabawki z palaka sa odczepiane.

Eli, Wonderwall, PIGULSKA, MamaiHania, beti97 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1998 1999 2000 2001 2002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ