X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my juz po wizycie u pediatry :) a wiec od czego tu zacząć... Dziecko mamy zdrowe :) a to najważniejsze. Jesli chodzi o zaparcia to mamy jej pomagac narazie termometrem lub czopkiem i nie martwic, ze się do tego przyzwyczai ;)
    Nutramigen za miesiąc mamy powoli zamieć na bebilon pepti
    To ze się nadmiernie rusza i rzuca przed snem to tylko nagromadzona calodniowa energia i mamy bardzo aktywne dziecko, które nawet do lekarza gaduli jak ja badal;)

Mamy jej wydluzac okresy miedzy posilkami bo teraz je co 2 h ma min 3
    Godzinę po każdym posilku klasc dziecko na brzuchu
    Parzyć butelki tylko raz dziennie i myc w normalnym ludwiku
    Badania krwi mamy powtórzyć w sierpniu czy nadal hemoglobina taka dobra
    Jesli chodzi o sam placz bez innych objawów, to w zasadzie nie ma na to lekarstwa, jesli dziecko ma apetyt, nie ma gorączki i ma miękki brzuszek tzn ze jednak francuska córka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:39

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:40

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:53

gosia86 lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry dzisiaj byliśmy na spacerku to przespal 1h10min... nie wiem kurcze może mu coś dolega ze się wybudza gazy lub tym podobne, kiedyś spał dłużej i spokojniej

Eli no to dobre wieści :) najważniejsze że Natalka zdrowa a ten płacz minie z czasem ;)

Ja też nie mam czerwonej wstążki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:46

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:40

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Eli.... Z drugiej strony dobrze, że dzieci zdrowe... A my na bank pójdziemy do nieba za tą naszą cierpliwość testowaną co dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 22:59

Eli, GabiK, PIGULSKA, gosia86, nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:26

• MiM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój hrabia mało co przespi w dzień ale za to noc jest ok. ma taki stały schemat jak zasnie o 19 to potem wstaje o 2 i o 5 a potem do 8. A od z8 rano baja bongo :)

03.02.2014
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu zjada malo bo nadal 80 ml co 2 h albo 100 jesli co 3 h. Ale zdarzy sie tez ze w nocy wypije tylko 40 po 2 h i juz zasypia. Lekarz powiedzial zeby się nie martwic bo ona drobna to i maly żołądek ;)czytałam ze dzieci w 12 tyg jedza nawet do 210 ml na jedno karmienie, no ale kazali karmić na zadanie wiec teraz mamy nieregularne posiłki i w takich odstępach, ze lekarz powiedzial, ze jak nie zaczniemy ja karmić rzadziej to się wykończymy w takich odstępach czasowych a noworodkiem juz nie jest, wiec to karmienie na zadanie juz niekoniecznie. Mamy jej dawać wode z glukoza, zeby zwiększyć odstępy czasowe miedzy mlekiem. Jak ona teraz taka aktywna, to juz sie boje co bedzie, jak zacznie ten mój pyskol raczkowac i chodzić ;) jeszcze lekka bedzie to dopiero zacznie nam uciekać ;)
    Powiedzial tez ciekawa rzecz o odbijaniu: Wziac do odbicia na minutę, jesli dziecko nie odbije, położyć na 30 sek i podnieść na kolejna minutę. Nie ma sensu nosić dziecka do 40 minut. Jesli sie nie odbije to polozyc na prawy bok, a za plecki polozyc jakas pieluche, zeby sie nie odwrocilo. To bezpieczna pozycja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:06

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia a wygladaja na takie grzeczne dziewczynki, a to diablice matki chca wykonczyc ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:41

olka24, Wonderwall lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu tylko ze lekarz twierdzi, ze jak ja przetrzymamy to wroci do wiekszych porcji a tak to nam tak zjada jak zjada wlasnie ;) To Twoj synek duzo je :) a ile wazy?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem mały je i przysypia zobaczymy o której zaśnie
    Karolcia no nasze dzieci ta sama data to musza się czasem podobnie zachowywac mam nadzieje ze Julcia zaśnie przed pólnocą :)
    Pigulska wycieranie i jajko mam z neta...kawalek drewna w wodzie mam od mamy ona nas tak podobno odczarowywala a wczesniej babcia ją i jej rodzenstwo :)
    Kotmisia trzymam kciuki:)
    Dzoana tez wlasnie wczesniej pisalam ze ta pogoda mnie mega wkurwia!!porazka a nie lato
    moj tez tak czasem ma ale pozniej w nocy ladnie spi u nas czasem problem nad ranem kolo 6-7 ale nie zawsze wtedy biore go do siebie i spimy dalej chyba ze ejst dzien kupy jak dzis to spal u siebie do 8i koniec spania
    Aktyde...a ma cos w tą ręke zrobioną czy udaje biednego skrzywdzonego :)??
    Gosiu sliczna sesja Pola laleczka;)ja jestem na etapie poszukiwac maty...podobaja mi sie te z pianinkiem w nozkach ale sama nie wiem:P
    Pigulska moj jak malo do poludnia pospi to pozniej ciągiem od poludnia do wieczora bo u nas zazwyczaj karmienie 1,5h aktywnosci i 45snu do poludnia i pozniej dlugie spanie po poludniu a czasem 1,5h aktywnosci i 3h snu do poludnia i przesypia karmienie nawet zalezy od dnia ja w dzien usypiam nie raz w wozku i jak sie wieci bujam wozkiem i dluzej spi bo w lozeczku to musi byc na maxa zmeczony zeby tak dlugo spac
    Eli super że malutka zdrowa :)bebilon pepti to cos w stylu nutramigenu???
    moj je 120 co 3h i wazy juz 6.5kg...lekki klocuszek :)
    Blu z ,oim tak jest jak jest podgłodnialy w trakcie jazdy to byle by zielone bylo a jak czerwone to ryk:)a tak poza glodem lubi jezdzic ja mojego oszukuje soczkiem i da sie przetrzymac dluzej wczoraj na snie wypil 60ml soku i zastąpilo mu to jedno karmienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bawi sie w lozeczku takze mam chwile zeby pomalowac paznokcie wiem ze sie powtorze ale mam nadzieje ze jutro w koncu zawita slonce i pojde na dluzszy spacer bo mnie szlag trafi z pogoda
    Aktyde teraz doczytalam "suke" poprawila bym mu ta reke;)

• GabiK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa ale Ty sliczna jestes! Bartus to cala mamusia :-)
    Kotmisia a Ty gdzie sie wybierasz z forum? Podanie o urlop zlozylas czy co? Bo ja nie pamietam,zebym Ci go udzielala :-D
    A Gosia gdybys nie powiedziala o szczepionce to ja bym nie zauwazyla a tak przegladalam zdjecia i szukalam o czym Ty mowisz, ze nie obrobione. Ja bym sie nie domyslila.
    Lece jutro do Kauflanda poogladam se puste polki po Pampersach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:44

Eli, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wonderwall lubi tę wiadomość

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie zapowiadają na jutro dzień bez deszczu wiec mam plan wyjść z Małym na cały dzień ;)

Jakie jeszcze maty polecacie? Bo właśnie moi rodzice kupią nam na chrzciny... chciałam Wesołą Farmę z canpola ale może coś lepszego zaproponujecie ;)

Ja tez nie mam czerwonej wstążki przy wózku. . Może ktoś mi go zauroczył ze nie śpi juz tak ładnie w nocy... :( mam nadzieje ze dzisiejsza nocka będzie lepsza...

slash lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te pampki to po 46.99 były ale chyba tylko do dziś promocja była :( ale z allegro się opłaca bardzo zamawiać i dużo jest ofert z przesyłka za darmo ;)

GabiK lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/856bce266d93.jpg
    Mate mamy Mamas&Papas.Kupilam uzywana,ale Kubus jeszcze nie jest zbytnio zainteresowany, ale polecam, bo ma bardzo duzo gadzetow sensorycznych. Kazdy platek kwiatka to inna zabawka, plus dzwieki w czulkach biedronki i zabawki z palaka sa odczepiane.

Eli, Wonderwall, PIGULSKA, MamaiHania, beti97 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1998 1999 2000 2001 2002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ