Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny my juz po wizycie u pediatry
a wiec od czego tu zacząć... Dziecko mamy zdrowe
a to najważniejsze. Jesli chodzi o zaparcia to mamy jej pomagac narazie termometrem lub czopkiem i nie martwic, ze się do tego przyzwyczai
Nutramigen za miesiąc mamy powoli zamieć na bebilon pepti
To ze się nadmiernie rusza i rzuca przed snem to tylko nagromadzona calodniowa energia i mamy bardzo aktywne dziecko, które nawet do lekarza gaduli jak ja badal;)
Mamy jej wydluzac okresy miedzy posilkami bo teraz je co 2 h ma min 3
Godzinę po każdym posilku klasc dziecko na brzuchu
Parzyć butelki tylko raz dziennie i myc w normalnym ludwiku
Badania krwi mamy powtórzyć w sierpniu czy nadal hemoglobina taka dobra
Jesli chodzi o sam placz bez innych objawów, to w zasadzie nie ma na to lekarstwa, jesli dziecko ma apetyt, nie ma gorączki i ma miękki brzuszek tzn ze jednak francuska córkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:39
-
nick nieaktualny
-
Bluberry dzisiaj byliśmy na spacerku to przespal 1h10min... nie wiem kurcze może mu coś dolega ze się wybudza gazy lub tym podobne, kiedyś spał dłużej i spokojniej
Eli no to dobre wieścinajważniejsze że Natalka zdrowa a ten płacz minie z czasem
Ja też nie mam czerwonej wstążkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:46
-
nick nieaktualny
-
Och Eli.... Z drugiej strony dobrze, że dzieci zdrowe... A my na bank pójdziemy do nieba za tą naszą cierpliwość testowaną co dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 22:59
Eli, GabiK, PIGULSKA, gosia86, nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Blu zjada malo bo nadal 80 ml co 2 h albo 100 jesli co 3 h. Ale zdarzy sie tez ze w nocy wypije tylko 40 po 2 h i juz zasypia. Lekarz powiedzial zeby się nie martwic bo ona drobna to i maly żołądek ;)czytałam ze dzieci w 12 tyg jedza nawet do 210 ml na jedno karmienie, no ale kazali karmić na zadanie wiec teraz mamy nieregularne posiłki i w takich odstępach, ze lekarz powiedzial, ze jak nie zaczniemy ja karmić rzadziej to się wykończymy w takich odstępach czasowych a noworodkiem juz nie jest, wiec to karmienie na zadanie juz niekoniecznie. Mamy jej dawać wode z glukoza, zeby zwiększyć odstępy czasowe miedzy mlekiem. Jak ona teraz taka aktywna, to juz sie boje co bedzie, jak zacznie ten mój pyskol raczkowac i chodzić
jeszcze lekka bedzie to dopiero zacznie nam uciekać
Powiedzial tez ciekawa rzecz o odbijaniu: Wziac do odbicia na minutę, jesli dziecko nie odbije, położyć na 30 sek i podnieść na kolejna minutę. Nie ma sensu nosić dziecka do 40 minut. Jesli sie nie odbije to polozyc na prawy bok, a za plecki polozyc jakas pieluche, zeby sie nie odwrocilo. To bezpieczna pozycja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjestem mały je i przysypia zobaczymy o której zaśnie
Karolcia no nasze dzieci ta sama data to musza się czasem podobnie zachowywac mam nadzieje ze Julcia zaśnie przed pólnocą
Pigulska wycieranie i jajko mam z neta...kawalek drewna w wodzie mam od mamy ona nas tak podobno odczarowywala a wczesniej babcia ją i jej rodzenstwo
Kotmisia trzymam kciuki:)
Dzoana tez wlasnie wczesniej pisalam ze ta pogoda mnie mega wkurwia!!porazka a nie lato
moj tez tak czasem ma ale pozniej w nocy ladnie spi u nas czasem problem nad ranem kolo 6-7 ale nie zawsze wtedy biore go do siebie i spimy dalej chyba ze ejst dzien kupy jak dzis to spal u siebie do 8i koniec spania
Aktyde...a ma cos w tą ręke zrobioną czy udaje biednego skrzywdzonego??
Gosiu sliczna sesja Pola laleczka;)ja jestem na etapie poszukiwac maty...podobaja mi sie te z pianinkiem w nozkach ale sama nie wiem:P
Pigulska moj jak malo do poludnia pospi to pozniej ciągiem od poludnia do wieczora bo u nas zazwyczaj karmienie 1,5h aktywnosci i 45snu do poludnia i pozniej dlugie spanie po poludniu a czasem 1,5h aktywnosci i 3h snu do poludnia i przesypia karmienie nawet zalezy od dnia ja w dzien usypiam nie raz w wozku i jak sie wieci bujam wozkiem i dluzej spi bo w lozeczku to musi byc na maxa zmeczony zeby tak dlugo spac
Eli super że malutka zdrowa :)bebilon pepti to cos w stylu nutramigenu???
moj je 120 co 3h i wazy juz 6.5kg...lekki klocuszek
Blu z ,oim tak jest jak jest podgłodnialy w trakcie jazdy to byle by zielone bylo a jak czerwone to ryk:)a tak poza glodem lubi jezdzic ja mojego oszukuje soczkiem i da sie przetrzymac dluzej wczoraj na snie wypil 60ml soku i zastąpilo mu to jedno karmienieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:46
-
nick nieaktualny
-
Karolkaa ale Ty sliczna jestes! Bartus to cala mamusia
Kotmisia a Ty gdzie sie wybierasz z forum? Podanie o urlop zlozylas czy co? Bo ja nie pamietam,zebym Ci go udzielala
A Gosia gdybys nie powiedziala o szczepionce to ja bym nie zauwazyla a tak przegladalam zdjecia i szukalam o czym Ty mowisz, ze nie obrobione. Ja bym sie nie domyslila.
Lece jutro do Kauflanda poogladam se puste polki po PampersachWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:44
Eli, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie właśnie zapowiadają na jutro dzień bez deszczu wiec mam plan wyjść z Małym na cały dzień
Jakie jeszcze maty polecacie? Bo właśnie moi rodzice kupią nam na chrzciny... chciałam Wesołą Farmę z canpola ale może coś lepszego zaproponujecie
Ja tez nie mam czerwonej wstążki przy wózku. . Może ktoś mi go zauroczył ze nie śpi juz tak ładnie w nocy...mam nadzieje ze dzisiejsza nocka będzie lepsza...
slash lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/856bce266d93.jpg
Mate mamy Mamas&Papas.Kupilam uzywana,ale Kubus jeszcze nie jest zbytnio zainteresowany, ale polecam, bo ma bardzo duzo gadzetow sensorycznych. Kazdy platek kwiatka to inna zabawka, plus dzwieki w czulkach biedronki i zabawki z palaka sa odczepiane.Eli, Wonderwall, PIGULSKA, MamaiHania, beti97 lubią tę wiadomość