WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde takiego posta wysmarowałam, co na telefonie to jest mega wyczyn i kurde skasowało !!! :// wrrr aż ze złości kompa odpaliłam ;)

a więc chciałam współczuć wam wyjców. moja córa jest bardzo grzeczna, aż się martwię czy to normalne? ona prawie nie płacze, potrafi się sobą zająć,leżąc w biujaczku. płacz jest tylko wtedy, jak za długo zwlekam z jedzeniem, albo czasem jak ją brzuszek zaboli, to zaraz jak podniose na rączki i dam sab simplex przechodzi. w sumie się nie zdarzyło, żeby płakała dłuzej niż 5 minut...
    poza tym nie jest taka zdolna jak wasze.. nie potrafi przekręcić się z brzucha na plecy, nie ogarnia swoich rączek.. jak coś chwyci to tylko przypadkiem, a nie świadomie. jedyne jej wyczyny, to trzymanie głowki na brzuchu, świadome uśmiechy, wodzenie za mną i innymi wzrokiem, i czaaasem gadanie, tzn guganie, ale też nie za często.. czy coś jest nie tak :/ ?

macie jakieś mądre strony co dziecko powinno w jakim miesiącu ?

MiM lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:26

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie macie dziewczyny jakiegos starego telefonu zeby sciagnac aplikacje? Ja mam do wyboru duzo roznych szumow ;) ale w sumie to rzadko korzystamy

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Gosia zupę pomidorową to robisz z ilu pomidorów w puszce?:) bo kojarzę ze tak robisz, ja zawsze z koncentratu lub z pomidorów zwyklych. A dziś mam zamiar dodać pomidory w puszce
    Zawsze daję całą puszkę jak są w kostkach to już nie bleduje a jak mam całe to wtedy używam blendera. A jak Malo kwaśna to dodaję z łyżkę koncentratu.

Karolja śliczna mama i śliczne dziecko.

Lama i jak wygląda u Ciebie @?

Wonderwall lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu na razie tak jak przed ciąża, skąpo i bezbolesnie:) oby tak zostalo

Eli lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból taki jak przed ciąża ale niewiem czy to była @ bo stanowczo za krótko i wystarczyly mi wkładki i praktycznie były czyste wiec może to tylko plamienie było no ale był też charakterystyczny wkurw małpowy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama my idziemy od polowy sierpnia czyli po 3mcach zobaczymy jak bedzie sie maly zachowywal;p
    Kotmisia ale ty pierdzielisz po to jest forum żeby się wygadac wyzalic pochwalic prosic o pomoc więc pisz wszystko co ci ślina na język przyniesie a nie uciekaj
    Aktyde...Kotmisia...wasze dzieci zawsze tak robią 15min pól godz po jedzeniu??może są śpiące??kurde nie wiem moj jak zaczyna plakac a wiem ze jest po jedzeniu to biore na rece daje pieluszke pod brode i na policzek i smoczek i szumie buzia jak widze ze oczy przymyka to znaczy ze spiący tylo czy wasze akceptuja smoki?jak podjękje daje tez pic i pije czyli spragniony?moze prubujcie w tym czasie dac im pic albo uspac albo nie wiem szkoda mi was :(juz wszystko próbuje wykombinowac co by waszym laleczkom pomoglo
    A ja dzis poszlam na spacer wlaczylam to jebane endomondo w tym złomie i co??i sobie szlam a tam gowno sie zapisywalo bo tel sie wylączyl...zaliczylo tylko droge powrotna do tego zlapal nas deszcz mialam folie na wozek ale ja bylam cala mokra-chuj ze zapowiadali ladna pogode!!!leje i leje i leje w to "lato"czasem jakas afryka sie pokaze +35stopni ale zaczyna mnie juz to wszystko wkurzac bo ani w mega upal wyjsc ani w te deszcze
    ja mialam kupic szumisia ale sciagnełam aplikacje sleep baby i jak trzeba wlączam ale teraz juz rzadko

slash lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama dzieki, sprobuje moze poszumi dluzej :), my tez mamy ze strony whisbear. A co z ta glosnoscia? Można regulowac czy nie ? Musze chyba go otworzyc i zajrzeć mu porządnie do wnętrza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:54

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli przytrzymaj dłużej przycisk to go podglosisz a jak znowu przytrzymasz dłużej to sciszysz tak naprzemiennie :) spoko też instrukcji nie czytalam, ja zawsze na pałę jadę :D mąż z tych czytających ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:57

Eli lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mi równo miesiąc temu gin powiedziała że śluz już jest i endo wygląda tak jakby lada dzień miala przyjść @ więc nie mam złudzeń ;) i tak się cieszę że dopiero prawie 3 miesiące po porodzie bo bardzo mało karmilam piersią.

AAA Karolka piekna kobieta z Ciebie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:15

km5stv7321mp2ntw.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Anielka czy Filipka męczą jeszcze rano te kolki/bąki?
    Na Polę działa jak ją kładę na brzuszku jak tylko rano zacznie płakać i wtedy śpi sobie smacznie dalej i juz nie płacze

Gosiu dziękuje za pamięć :*. U nas od wczoraj jest lepiej. Po wczorajszym super dniu wróciła mała marudka, ale do zniesienia. Złości się, bo coś dzisiaj kupy nie może zrobić a ciśnie przy każdym jedzeniu. Ale rano faktycznie ułożenie na brzuszku z poklepywaniem po pupie daje radę. Dziś dzięki temu wstalismy o 10 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:25

gosia86 lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Dzieki Lama to działa, a ja poczułam sie jak bondynka z dowcipów ;) przyznaje się bez bicia ;) nie przeczytałam instrukcji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:38

Lama lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ale nie chce byc przez Was kojarzona jako firumowa maruda ;)

A wiecie czyja to wina?????? No tesciowej. Do jej wizyty to ja mialam w domu aniolka!!! Przez 5 tygodni dziecko Aniol!!Ta czariwnica przyjechala i w dziecko cos wstapilo. Takze sorry ale to nie zbieg okolicznosci ;)
    Chyba zaczne nagrywac te jej koncerty i tak jak Gabik mowi. Przyjdzie Ola z kawalerem a ja buch plyte... A co. Ja rwe wlosy z glowy to ona troche wstydu je naje

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli to nie ja ;) gdyby nie mąż też bym nie wiedziała :D ale cieszę się że się podoba hihi ;)

Kotmisia może to urok? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:43

km5stv7321mp2ntw.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Wiecie co chyba ucieknę na parę dni z forum, bo nie mam nic mądrego do powiedzenia a z tym moim marudzeniem to już ciut nudno...

Eli napisz co powiedział dr na marudne dziecko :D
    Dam znać od razu po powrocie, wizyta o 18 ;) KotMisia Glowa do góry, widocznie mamy takie francuskie córki ;) moja ciocia ostatnio stwierdzila ze wyglądam na taka co juz sie przyzwyczaila do tej syreny non stop ;) chyba cos w tym jest, bo inaczej dawno bym zwariowała. Nie uciekaj z forum, mnie nie bylo jakis czas a ciągle mi Was brakowało :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze z tymi urokami to zawsze sie smialam z mojej mamy, ze zaboboniara, przy czym dziwnym zbiegiem okoliczności moje dziecko zawsze krzyczy po odwiedzinach mojej cioci... Az chyba zaczynam sama w to wierzyć, ze sa ludzie którzy maja cos dziwnego w oczach ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotmisia to co wkleilas to święta prawda :)
    nojaniewiem mój hrabia też z tych mało zdolnych :) ale się tym nie przejmuje bo każde dziecko inaczej się rozwija. wszystko w swoim czasie.
    jak to Puella napisała ze gdyby coś było nie tak to od razu pediatra by wyspisala skierowanie do neurologa.

wysłałam swoich dwóch wyjcow na spacer. I mi się nudzi. tęsknię za Matylda. dopiero ja w sobotę odbiore.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja tak mialam po wizycie kolezanki ktora przyznala ze urzekla i dwa tyg odczrowywalam dziecko

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Kotmisia ja tak mialam po wizycie kolezanki ktora przyznala ze urzekla i dwa tyg odczrowywalam dziecko

To powiedz jak? Ja już gotowa jestem na wszytsko ;(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tata mowil ze sie lewa strona majtek (chodzonych) przeciera czolko dziecka.

Ciocia mi kiedys tez mowila ze jest taki sposob z przelewaniem jajka nad glowka dziecka ale nie pamietam szczegolow

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ