X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde takiego posta wysmarowałam, co na telefonie to jest mega wyczyn i kurde skasowało !!! :// wrrr aż ze złości kompa odpaliłam ;)

a więc chciałam współczuć wam wyjców. moja córa jest bardzo grzeczna, aż się martwię czy to normalne? ona prawie nie płacze, potrafi się sobą zająć,leżąc w biujaczku. płacz jest tylko wtedy, jak za długo zwlekam z jedzeniem, albo czasem jak ją brzuszek zaboli, to zaraz jak podniose na rączki i dam sab simplex przechodzi. w sumie się nie zdarzyło, żeby płakała dłuzej niż 5 minut...
    poza tym nie jest taka zdolna jak wasze.. nie potrafi przekręcić się z brzucha na plecy, nie ogarnia swoich rączek.. jak coś chwyci to tylko przypadkiem, a nie świadomie. jedyne jej wyczyny, to trzymanie głowki na brzuchu, świadome uśmiechy, wodzenie za mną i innymi wzrokiem, i czaaasem gadanie, tzn guganie, ale też nie za często.. czy coś jest nie tak :/ ?

macie jakieś mądre strony co dziecko powinno w jakim miesiącu ?

MiM lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:26

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie macie dziewczyny jakiegos starego telefonu zeby sciagnac aplikacje? Ja mam do wyboru duzo roznych szumow ;) ale w sumie to rzadko korzystamy

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Gosia zupę pomidorową to robisz z ilu pomidorów w puszce?:) bo kojarzę ze tak robisz, ja zawsze z koncentratu lub z pomidorów zwyklych. A dziś mam zamiar dodać pomidory w puszce
    Zawsze daję całą puszkę jak są w kostkach to już nie bleduje a jak mam całe to wtedy używam blendera. A jak Malo kwaśna to dodaję z łyżkę koncentratu.

Karolja śliczna mama i śliczne dziecko.

Lama i jak wygląda u Ciebie @?

Wonderwall lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu na razie tak jak przed ciąża, skąpo i bezbolesnie:) oby tak zostalo

Eli lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból taki jak przed ciąża ale niewiem czy to była @ bo stanowczo za krótko i wystarczyly mi wkładki i praktycznie były czyste wiec może to tylko plamienie było no ale był też charakterystyczny wkurw małpowy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama my idziemy od polowy sierpnia czyli po 3mcach zobaczymy jak bedzie sie maly zachowywal;p
    Kotmisia ale ty pierdzielisz po to jest forum żeby się wygadac wyzalic pochwalic prosic o pomoc więc pisz wszystko co ci ślina na język przyniesie a nie uciekaj
    Aktyde...Kotmisia...wasze dzieci zawsze tak robią 15min pól godz po jedzeniu??może są śpiące??kurde nie wiem moj jak zaczyna plakac a wiem ze jest po jedzeniu to biore na rece daje pieluszke pod brode i na policzek i smoczek i szumie buzia jak widze ze oczy przymyka to znaczy ze spiący tylo czy wasze akceptuja smoki?jak podjękje daje tez pic i pije czyli spragniony?moze prubujcie w tym czasie dac im pic albo uspac albo nie wiem szkoda mi was :(juz wszystko próbuje wykombinowac co by waszym laleczkom pomoglo
    A ja dzis poszlam na spacer wlaczylam to jebane endomondo w tym złomie i co??i sobie szlam a tam gowno sie zapisywalo bo tel sie wylączyl...zaliczylo tylko droge powrotna do tego zlapal nas deszcz mialam folie na wozek ale ja bylam cala mokra-chuj ze zapowiadali ladna pogode!!!leje i leje i leje w to "lato"czasem jakas afryka sie pokaze +35stopni ale zaczyna mnie juz to wszystko wkurzac bo ani w mega upal wyjsc ani w te deszcze
    ja mialam kupic szumisia ale sciagnełam aplikacje sleep baby i jak trzeba wlączam ale teraz juz rzadko

slash lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama dzieki, sprobuje moze poszumi dluzej :), my tez mamy ze strony whisbear. A co z ta glosnoscia? Można regulowac czy nie ? Musze chyba go otworzyc i zajrzeć mu porządnie do wnętrza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:54

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli przytrzymaj dłużej przycisk to go podglosisz a jak znowu przytrzymasz dłużej to sciszysz tak naprzemiennie :) spoko też instrukcji nie czytalam, ja zawsze na pałę jadę :D mąż z tych czytających ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:57

Eli lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mi równo miesiąc temu gin powiedziała że śluz już jest i endo wygląda tak jakby lada dzień miala przyjść @ więc nie mam złudzeń ;) i tak się cieszę że dopiero prawie 3 miesiące po porodzie bo bardzo mało karmilam piersią.

AAA Karolka piekna kobieta z Ciebie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:15

km5stv7321mp2ntw.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Anielka czy Filipka męczą jeszcze rano te kolki/bąki?
    Na Polę działa jak ją kładę na brzuszku jak tylko rano zacznie płakać i wtedy śpi sobie smacznie dalej i juz nie płacze

Gosiu dziękuje za pamięć :*. U nas od wczoraj jest lepiej. Po wczorajszym super dniu wróciła mała marudka, ale do zniesienia. Złości się, bo coś dzisiaj kupy nie może zrobić a ciśnie przy każdym jedzeniu. Ale rano faktycznie ułożenie na brzuszku z poklepywaniem po pupie daje radę. Dziś dzięki temu wstalismy o 10 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:25

gosia86 lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Dzieki Lama to działa, a ja poczułam sie jak bondynka z dowcipów ;) przyznaje się bez bicia ;) nie przeczytałam instrukcji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:38

Lama lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ale nie chce byc przez Was kojarzona jako firumowa maruda ;)

A wiecie czyja to wina?????? No tesciowej. Do jej wizyty to ja mialam w domu aniolka!!! Przez 5 tygodni dziecko Aniol!!Ta czariwnica przyjechala i w dziecko cos wstapilo. Takze sorry ale to nie zbieg okolicznosci ;)
    Chyba zaczne nagrywac te jej koncerty i tak jak Gabik mowi. Przyjdzie Ola z kawalerem a ja buch plyte... A co. Ja rwe wlosy z glowy to ona troche wstydu je naje

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli to nie ja ;) gdyby nie mąż też bym nie wiedziała :D ale cieszę się że się podoba hihi ;)

Kotmisia może to urok? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:43

km5stv7321mp2ntw.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Wiecie co chyba ucieknę na parę dni z forum, bo nie mam nic mądrego do powiedzenia a z tym moim marudzeniem to już ciut nudno...

Eli napisz co powiedział dr na marudne dziecko :D
    Dam znać od razu po powrocie, wizyta o 18 ;) KotMisia Glowa do góry, widocznie mamy takie francuskie córki ;) moja ciocia ostatnio stwierdzila ze wyglądam na taka co juz sie przyzwyczaila do tej syreny non stop ;) chyba cos w tym jest, bo inaczej dawno bym zwariowała. Nie uciekaj z forum, mnie nie bylo jakis czas a ciągle mi Was brakowało :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze z tymi urokami to zawsze sie smialam z mojej mamy, ze zaboboniara, przy czym dziwnym zbiegiem okoliczności moje dziecko zawsze krzyczy po odwiedzinach mojej cioci... Az chyba zaczynam sama w to wierzyć, ze sa ludzie którzy maja cos dziwnego w oczach ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotmisia to co wkleilas to święta prawda :)
    nojaniewiem mój hrabia też z tych mało zdolnych :) ale się tym nie przejmuje bo każde dziecko inaczej się rozwija. wszystko w swoim czasie.
    jak to Puella napisała ze gdyby coś było nie tak to od razu pediatra by wyspisala skierowanie do neurologa.

wysłałam swoich dwóch wyjcow na spacer. I mi się nudzi. tęsknię za Matylda. dopiero ja w sobotę odbiore.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja tak mialam po wizycie kolezanki ktora przyznala ze urzekla i dwa tyg odczrowywalam dziecko

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Kotmisia ja tak mialam po wizycie kolezanki ktora przyznala ze urzekla i dwa tyg odczrowywalam dziecko

To powiedz jak? Ja już gotowa jestem na wszytsko ;(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tata mowil ze sie lewa strona majtek (chodzonych) przeciera czolko dziecka.

Ciocia mi kiedys tez mowila ze jest taki sposob z przelewaniem jajka nad glowka dziecka ale nie pamietam szczegolow

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ