X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu u nas pierwsze USG więc balam się co może wyjść. Mamy tylko ćwiczyć rozkładając szeroko nóżki na boki i tyle na razie :)

Dzisiaj szanowany zachowuje się jak gdyby nigdy nic. Dam mu szansę a że za dwa tyg ma 30 urodziny to w razie czego czyli kolejnych mało rozsadnych zachowan dostanie guzik z petelka ;)

Dziewczyny wybieracie się na basen z maluchami? Jak tak to kiedy?

km5stv7321mp2ntw.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja też noszę z fiszbinami, nie uznaję innych staników, poza tym nie chce mieć po ciąży uszy jamnika zamiast biustu; położna Ci bzdury gadała, w ciąży i przy karmieniu grunt to dobre podtrzymanie biustu, zapalenie dostaniesz jeśli założysz stanik z za małymi miseczkami, pamiętaj, ze koniec fiszbiny musi celować w środek pachy.

Lama, mój to dziś po 10 minutach jak nigdy reki na zgode nie wyciaga, tak mi sniadanie zrobil i jeszcze chcial buzi na do widzenia.

Bardzo chcę na basen z moją małą, bo sama uwielbiam wodę i myślę, że wybierzemy się po trzecim miesiącu jeśli z małą będzie wszystko ok. Czytałam gdzieś wczoraj, że jak dziecko ma asymetrię to lepiej nie iść na basen, bo woda sprawia, że chętniej układają się w tej wyuczonej pozycji, prawda to? Ja u mojej tą asymetrię podejrzewam, bo łepek ciągle na prawo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 12:25

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co zapalenia nie dostałam od zbyt małych misieczek na szczęcie. Niestety mam dwa staniki, w których miseczki są dobre jak piersi są opróżnione, a jak przed karmieniem to lekko maławe, ale chodzę w nich twardo:D
    W dwóch kolejnych miseczki dopasowane do pełnych piersi, a jak opróżnione to wiatr hula ... Powinnam zmieniać kilka razy w ciągu dnia:D

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę tego, że dzieci potrafią zając się sobą. U mnie pobudka ryk. Pielucha ryk x 2. Karmienie i jakieś pól h po cisza a potem mnie kurwa baw.... Tancze, śpiewam, pokazuje zabawki. A księżniczka albo wyje albo łaskawie się uciszy. Normalnie mam wrażenie że mam wredne dziecko....

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama siebie przestaje lubić. Bo jak lubić sfrustrowaną i marudną fabryke mleka....

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co chyba ucieknę na parę dni z forum, bo nie mam nic mądrego do powiedzenia a z tym moim marudzeniem to już ciut nudno...

Eli napisz co powiedział dr na marudne dziecko :D

bl9cmg7y8brm1kw5.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na basen też pójdziemy jak Misia skończy trzy miesiące, bo bardzo lubi się pluskać:) Tylko ja chyba będę musiała zakupić taką piankę jak do nurkowania, bo mnie wiecznie w basenie zimno, a raczej rekordów basenu stylem klasycznym nie będę przy dziecku robić, więc też pewnie się nie rozgrzeję. Oczywiście nawet bez dziecka ledwo żabką 10 metrów popłynę i wyglądam jakbym się topiła:D

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja Ci się w ogóle nie dziwię, że już opadasz z sił, bo moja Hania rzadko płacze, a i tak jak widzę, że płakusia bez powodu to czasem mam już nerwy, bo ile można na rękach nosić. Dla mnie jesteś "Zwykłym niezwykłym Bohaterem":)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Jak ja Wam zazdroszczę tego, że dzieci potrafią zając się sobą. U mnie pobudka ryk. Pielucha ryk x 2. Karmienie i jakieś pól h po cisza a potem mnie kurwa baw.... Tancze, śpiewam, pokazuje zabawki. A księżniczka albo wyje albo łaskawie się uciszy. Normalnie mam wrażenie że mam wredne dziecko....

Pół godziny? wow! u mnie max 15 minut ;) jak dla mnie marudz przynajmniej nie bede osamotniona ;) moja wczoraj sie jakos zachowywala a dzis znow to samo :/ i od 9 albo cyc albo ryk, i sie dziwic kurwa ze ona 5 kg wazy jak wiecznie chce zrec, a jak nie dam to bek :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ryk od rana padl teraz. a mnie leb boli i ryczec mi sie chce. czyzby jakas depresja.? Eh oddam mojego wyjca tnio!

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:53

gosia86, Lama, nojaniewiem, MamaiHania, Eli, Wonderwall, Anielka, MiM, dorota1987, PIGULSKA, GabiK, slash lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ta położna na Sr to nie była jakaś taka konkret babka wiec w sumie powinnam wziąć poprawkę na to co mówi a zwłaszcza potym jak mnie zniechęcała do szpitala w którym chcialam rodzić. Te biustonosze to zwykłe nosiecie czy te do karmienia?

KotMisia nigdzie nie znikaj. Gdzie się wygadasz jak nie tutaj?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa kolejna piekna mama z cudownym synkiem :) my mamy szumisia i jestem z niego zadowolona chociaż mógłby szumieć dluzej niż 40 min, bo jak Młoda ma dobry dzien tak jak dzisiaj to spi tak dlugo jak mis szumi, jak chce wlaczyc jeszcze raz lub przestaje szumuec to się wybudza :/ a dodam ze mam bardzo ciężkie dziecko do spania w dzien wkec szumis plus moja koszula troche nas ratują ostatnio ;) tez mamy go dopiero od jakis 2 tygodni

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka my mamy szumisia i ogólnie polecam, nie jest to może czarodziejska różdżka ale pomaga :)

No cóż kiedyś musiał ten dzien nadejść... Dostalam @. Zabrakło 15 dni do równego roku bez tej życiowej przyjemności ;) nic mnie nie boli ani na razie nie leje więc spoko.

Trochę po nie w czasie ale powiedzcie mi jaki związek maja bezbolesne/bolesne miesiączki z porodem? Każdy gin mnie o to pytał a ja zawsze zapomnialam zapytać po co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:26

km5stv7321mp2ntw.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:26

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:26

• Lama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka my mamy tego http://whisbear.com/sklep/kategoria/wszystkie

Eli a probowalas resetowac go zanim minie 40 min? Ja go tak po kilka razy wlaczam ;)

km5stv7321mp2ntw.png
‹‹ 1995 1996 1997 1998 1999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ