X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie okolo 4 Mies uklad pokarmowy powinien byc juz w miare dojrzaly w porownaniu do poczatku, ja jestem ciekawa, czy mojej wysypka na buzce nie wroci po zmianie mleka. No Nic, sprobuje I zobacze. Zastanawiam sie tez Olka czy w ogole bedzie mi chciala pic ten bebilon, Bo nutramigen jest paskudny ale Mloda lubi ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was podaje jeszcze Sab Simplex? Jeśli tak to w jakiej dawce?

o148i09k1ixi8pfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj poki co tez lubi nutra ale boje sie ze jak pozna inne smaki to przestanie lubiec...ten bebilon hmm nie znam tego pepti daj znac jak juz podasz;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was podaje jeszcze Sab Simplex? Jeśli tak to w jakiej dawce?
    15kropel rano teraz daje az skoncze butelke do mleka raz dziennie na poczatku dawalam co karmienie a pozniej 4razy na dzien

Anielka lubi tę wiadomość

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska super ten blog! Warto poczytać..ten pierwszy cytat to aż mi się płakać zachciało :( pomyślałam o moim synku ze on to czuje jak płacze to mi się smutno aż zrobiło :(

GabiK a używałas zielone pampki w rozmiarze 2? Bo ja tak i były spoko ale jakoś białe mi die bardziej podobają. Może 3 są zupełnie inne niż 2? Mam w domu ich sporo musze obczaić jak wrócę od rodziców;)

Ja tez idę spać. Dobranoc mamuśki ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze chciałam napisać,ale zawsze zapominam dżoana i olka24 macie piękne zdjęcia profilowe :)śliczne z Was dziewczyny :)
    GabiK ,Blubery i Pigulska jesteście Boskie i przesympatyczne :)
    Eli dzięki że zawsze byłaś :) <3

Bluberry, slash, GabiK, Eli, PIGULSKA lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia dzięki;*
    Trzymamy kciuki za staranka ;)
    Ja uzywam 3zielone jak dla mnie super chociaz ma za duze prawie pod pachy to w udkach 2go odciskaly i faktycznie 3sa inne ciensze niz 2 i z2czesto bokiem siki szly a 3 ani razu nie przelal bokiem znowu nie chce mi sie spac za duzo snu mam czy jak;/pod koniec ciazy prawie nie spalam przez zgage i kopniaki malego a teraz nie wiem co mi sie dzieje

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:41

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach nudow cofnelam forum i poczytalam ost miesiac przed naszym majem czyli kwiecien w nocy prawie kazda nie spala.i skrobalysmy o zgadze i sikaniu;)potem porody jak kazda chwalila sie i cieszyla przypomniala mi sie cudna chwila jak zobaczylam synka a teraz juz z nami jest 2.5mca ale ten czas leci dzięki laski ze jestescie ;) dobranoc kolorowych

slash, gosiunia, GabiK, Bluberry, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam. Nadrobilam a i tak nie pamietsm co chcialam napisac. I pomyslec ze kiedys robilam streszczenia. Alez mi sie mozg postarzal...

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis czytalam wasze wpisy po moim porodzie :) Tyle cieplych slow...
    MiM wykrakala ze zycie juz nie bedzie normalne... ;)

Daje mi w kosc ta moja cora ale jak przychidzi wieczor. Tatus spi i mi pierdzi pod nosem ;) Ola w swoim lozeczku przez sen kreci sie i wydaje takie slodkie dzwieki to jestem najszczesliwsza na swiecie. Mam chlopa ktory nigdy mnie nie oszukal. Dla ktorego istnieje tylko jedna kobieta - ja. Mam corke ktora mimo trudnego poczatku swietnie sobie radzi... Ten placz minie...
    Dziekuje za wrzucenie tego bloga. Od dzis jeszcze inaczej podejde do placzu...

GabiK, gosia86, Eli, MiM, MamaiHania, PIGULSKA, beti97, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na krew jechalyscie z dzieckiem na czczo? Jak wytrzymalol bez jedzenia i nie placzac?
    Robilyscie morfologie dziecio czy cos jeszcze? Chyba sie wybiore i zrobie tak sama z siebie. Mam nadzieje ze wyniki wyjda dobre.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka kotmisia ja znam dwa sposoby na czary. Otoz to jest tak ze czasem niektore osoby nawet nke wiedza ze maja takie spojrzenia ze rzucaja uroki.

Jeden sposob to tski ze przelewasz wosk nad glowa dziecka jak spi cos na zasadzie wosk andrzejkowy i pstrzysz co wyjdzie. Moze to byx litera albo jakis znak kogos oznaczajscy. A moze nie wywjdzie nic.

Drugi to zliz czolko dziecka i wypluj to trzy razy za siebie. To jest prostszy sposob i zapamietsj jaki smak mialo czolko slony czy inny. co ci szkodzi zrobb to teraz nic nie tracisz.

Aha kotmisia neszcze jedno a mala jak ja nakarmisz to duzo ulewa i czesto czy wcale?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 23:56

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/721deaf8a97f.jpg

gosiunia, katalina, slash, GabiK, gosia86, MamaiHania, PIGULSKA, MiM, alma, beti97, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash z dzieckiem nie trzeba jechac rano bo taki maluszek nigdy nie jest na cczo :) Ja karmie i spokojnie jade do labo. I wychodzi tak z godzine po karmieniu. Nawet na chlopski rozum co to mleczko zmieni w wynikach? A po pobraniu obowiazkowo cycus :) I to panie w labo same proponuja. Ja robie w szpitalu bo na oddziale odradzali Diagnostyke z powidu bledow.

slash lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urokow to jak zejdzie mi opryszczka to polize to moje male czolo ;)

A co do ulewania. To kiedys duzo. Teraz mniej. Ale tez zalezy od dnia. I najczesciej jak po karmieniu jest kupa no i przy przewijaniu za bardzi brzuszek przycisne.

A mialam pisac ze dzis juz kupy nie byly zielobe. Moze w koncu dopasowalysmy zelazo. W dodatku mega wygodne bo syrop z miarka. Bo ten actiferol uciazliwy bo musialam odciagac. Wymieszac. Podgrzac.

slash, gosia86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c72abbeed6b0.jpg

Pierwszy tydzien i 15 :)

gosiunia, slash, GabiK, gosia86, MamaiHania, PIGULSKA, MiM, alma, beti97, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam kawe i spac mi sie nie chce :( a tu cisza taka. Ja mowilan ze ucuekne a to wszystkie cioteczki pouciekaly ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 07:56

• slash Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia sliczne zdjecie ale widac jsk urosla przez te tgodnie.

Pytam o ulewanie bo moja siostra jak byla malutka to duzo plakala i uldwala i rodzice nie wiedzieli co jest grane i pozniej okazalo sie ze przy porodzie miala uszkodzony kreg tzn tsk jakby wyskoczyl ze swojego miejsca. Oczywiscie kto to naprawil w tamtych czasach ? Matuszka jak to u nas mowia czyli znachorka. Mama opowoadala ze jak ja nacisnela to az siotra bardzo mocno z bolj puscila baka a placz jak reka odjal i jak rodzice wrocili z nia do domu to spala cale 12 godzin non stop. to taka dygresja w tym temacie. No ale wiadomo byc moze kazdy przypadek jest inny.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2000 2001 2002 2003 2004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ