X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z sukienkami jest problem bo mało rozpinanych a dla karmiących wyglądają jak koszule nocne lub drogie jak cholera.

niestety nigdy nie moge sie wypowiedziec i doradzis a propo mleka czy sab simplez czy innnych bo my od poczatku bebilon 1 zwykly niebieski, na kolki nic nie podajemy bo rzadko mamy problem, pampery dada lub zielone pampersiaki i nic nie zmieniamy.

• MiM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was podaje jeszcze Sab Simplex? Jeśli tak to w jakiej dawce?

10 kropli na łyżeczkę albo do butli

Anielka lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ktoras z was pisala o krostkach tskich bialych w dupci tzn na kosci ogonowej. Moje dziecie tez to ma. Co to jest?

Zaraz mi prawy cyc eksploduje a moje dziecie spi.
    Slash to ja piałam o tym. Pediatrzy kazali normalnie pielęgnować pupę i zniknęły ale teraz nie wiem od czego albo dlatego że przestalam dodawać mydło do wody do mycia pupy albo od kremu mustela ale ważne że ich nie ma. Nie czytaj głupot w Internecie na ten temat bo ja wyczytałam że to grzybica albo prosaki. Myj dupkę tak jak myłaś i samo zniknie u nas było okolo dwa tygodnie

Ja daję kropeli od razu do pyszczka i zaraz potem cyca :)
    Laura tylko się cieszyć że nie możesz się wypowiedzieć w tych tematach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 09:33

Anielka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    O ile mnie wcześniej gdzieś nie zamkną od złotych rad tych gości;)
    Może trafisz do nas mamy fajny oddział to Cię będę odwiedzać :P

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu P. Dzieki za link do bloga. :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jestem co się teraz Młodemu śni bo się śmieje przez sen :D

gosia86, Wonderwall, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:42

gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość

• Karolkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:54

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:42

PIGULSKA, Anioł, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus chrzcin w domu to taki że pójdę do sypialni i na spokojnie nakarmię dzieciaka więc nie muszę się martwić sukienką :)
    Pigulska jak się sama zdecyduję na leczenie zamknięte to dam znać:D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/koronkowa-sukienka-bandazowa-szary-melanz-46802510.html o taka sukienkę mam

gosia86 lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia piekna sukienka!

A Ola dzis konczy 16 tygodni !!! :)

gosia86, PIGULSKA, MamaiHania, slash, Lama, alma, beti97, GabiK, Anielka, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie majóweczki :)
    Podczytuje was na okrąglo ale pisac nie ma co za zwyczaj a z tel bardzo nie lubię też pisać !!!
    Podziwiam Was za trudy wychowawcze waszych dzieci i mężów jak i nie mężów :)
    Nie odniosę się do każdej bo moja pamięć jest w kiepskiej formie i po prostu czytam i ulatuje mi z głowy która co napisała :)

Napiszę co u nas :)
    Mój Wafelek maleńki kończy dziś 2 miesiące karmimy się piersią pięknie na wadze przybiera teraz waży ok 4.5 kg może więcej ( waga ur. 2690)
    Z brzuszkiem bywało różnie były kolki o ile to były kolki wzdęcia itp. krople nie pomagały więc stwierdziłam że wina musi być gdzie indziej i za radą koleżanek z ovu odstawiłam wszystko co słodkie i co zawiera nabiał no i wystarczył jeden dziń diety i moje dzicko wróciło do rdosnych uśmięchnętych niemowlaków :) A wiec dalej trzymam dietę bez mleczną i bez słodkościową :) Jem grilowane jem salatki i dzicku niec nie dolega więc polecam tym co karmią piersią niech spróbują :)
    Kupki idą bączki idą i dziecko w końcu nie płacze :)
    Jeżeli chodzi o spanie moje dzicko nauczone jest po kąpaniu cycuś ( kąpiemy między 18.30-20 ) i do łóżeczka i po 20 minutach moje dzicie śpi bez płaczu bez marudzenia :) Budzi się ok północy albo pierwszej na jedzonko a potem już co dwie godziny :)
    I obojętnie o której wstanie ok 20 dziecię już w łóżeczku leży :) Wczoraj obudził się przed 19 po 4 godzinach zjadł a przed 20 wołał znowu jeść i po 20 już spał jego godzina nadchodzi i nie ma mocnych na niego :)
    W dzień rónież ma swoje godziny 10 i 15 na długie drzemki :) Dziś wstał o 9 a już teraz znowu spi:)
    Szczepienie zaliczone przeżył je dobrze :) Bioderka ok okulista ok :) Nic tylko się cieszyć z macieżyństwa :)
    Ja również całe tygodnie sama bez mężą b w pracy ale dajemy radę :)
    Owszem jak trzeba to potule pokołysm wycałuje ale nauczone moje dzicie jest samo zasypiać :)
    Za bardzo rozpiezczać nie mogę bo będzie w planach niedługo następne wiec jakoś trzeba będzie dwoma rękami dac sobie radę :)
    Mąż jak jest pomaga ale nie zawsze czasem boi się zostać z małym na dłużej ale zrobi wszystko przy nim :)
    Chrzicny za 3 tygodnie mamy :)
    Jeżeli chodzi o wyjścia z domu to u mnie bez problemu wózek do bagażnika odpalamy auto i jedziemy wszędzie gdzie chcemy :) nie czuje wogóle że jestem uwięzona przez dziecko :)
    Jeżeli chodzi o dopijanie dziecka to nie daję nic poza cycusiem bo podobno woda i inne herbatki wzmagają apetyt u dziecka :/ w upalne dni daję częściej cycusia i jest dobrze :)
    Szumisa mamy i polecam również :) matę dostaliśmy od sąsiaadki jak również bujaczek itp.
    Stwierdziąłm że odkąd mały się urodził mniej pieniędzy wydaję niż przed jego narodzinami :) bo w sumie tylko pampersy dokupuję :) ciuszków i innych rzeczy nie kupuję wogóle :) bo pełne szafki :)

Miłego dnia życzymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 19:54

gosia86, slash, alma, Lama, Eli, MamaiHania, GabiK, Bluberry, Wonderwall, dorota1987 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wlacze kompa to zerkne na sukienme bo tu nie moge oteorzuc tegolinka tu tzn na tablecie.
    Wlasnie ciezko jest cos znalezc a jak jest to cena zaporowa. Ja juz myslalam o wszyciu zamkow do normalnychsukienek no ale nie znalazlam takiej ktora w miare odpowoednio bylaby uszyta. Ehhh....

Mojedziecie po calej nocy od 22.30 pobudka na cyca o 6.30 pootem9.30 i dalej spi cyc po 10 minut przytulanko i spi. Super ja rozebralam posciele teraz sie wietrzy i powloka pierze potem wstawie do prania ciuszki i swoje jeszcze ciuchy mam. Poki malaspi to nadrsbiam. A u nas jeszczedzis kupynie bylo.

Jaki kopedek dsjecie dzieciakom do picia? Taki zwyklyzaparzacie czy specjalny dla dzieci. Ja pije taki zwykly koperekcodziennie rano. Ale malej nie wiem czy moge taki podac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 10:48

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiegoco najpiekniejsze dla Olenki uxaluj ja od Gabrysi.
    Mojedziecie jutro konczy dwa miesiace :)

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash mi pediatra mówiła żeby podawać tylko ten w saszetkach lekko zabarwiony na słomkowo bo te rozpuszczalne mają dużo cukru i może to powodować próchnicę smoczkową i woda z glukozą też

Aga fajnie że się odezwałaś i że napisalas o slodyczach teraz będę miała większą motywacja żeby nie żreć słodkiego

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się porannnie. Mamy, które karmią butelką-- czy przepajacie maluchy? Jeśli tak to ile dajecie płynów? Bo ja mam problem, mój mały nie chce nic pić oprócz mleka, koperek od razu zwraca, za wodą też nie przepada. Nie mam już pomysłu co robić.

Co do zauroczenia dzecka, o którym pisała KotMisia i Slash, to moja babcia mówi, że są ludzie, którzy mają tzw. "krzywe oko" :) I w sumie traktowałabym to z przymrużeniem oka, gdybym na własne oczy nie widziała co dzialo się z moim bratem po wizycie jednej z naszych sąsiadek. Normalnie wrzask na całego. Dopiero gdy babcia zawiązała mu czerwoną wstązkę na rączce ucichł jak zaklęty. Więc może coś w tym jest. A i ja trochę boję się odwiedzin jednej z moich koleżanek, bo po jej dwóch wizytach, kiedy to tak mi zachwalała moje orchidee, na drugi dzień było po kwiatach. Normalnie uschły.
    Slash ja słyszałam o tej metodzie lania wosku, ale o zlizywaniu czółka dziecka pierwsze słyszę.

KotMisia Oleńska rośnie jak na drożdzach i jest przeurocza! Gabik Twój słodziak rzeczywiście podobny do Oli :) Karolkaa i
    Aga mali przystojniacy z tych waszych szkrabów. Gosiunia Wojtuś to Ci rośnie na łamacza niewieścich serc, ale ma śliczne te oczeta :)
    Aga, czemu miałaś wizytę u okulisty? zalecenie lekarza czy tak profilaktycznie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 11:08

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga sliczne to wasze szczescie a zwierzak na zdjeciu wymiata :)

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak cos jest w tych urokach i krzywych oczach. Zlizywanie z czolka dziala uwierz mi oczywiscie jesli czolko bylo slone tzn ze byl urok. Wierzyc nie wierzyc ? A zlizanie z czzolka nic nas nie kosztuje i wyplucie trsy razy za siebie.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okulista zalecana bo Marcel miał naświetlania bo żółtaczke miał.

‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ