Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Slash nie zazdroszczę, ale z drugiej strony fajnie, ze dziadek taki zakochany we wnusi. Mój tata tez oszalal na punkcie Natalki, chyba juz kazdej nspotkanej osobie chwali się wnuczka i od razu zdjęcia pokazuje a jak ja zobaczył pierwszy raz to byl tak zachwycony, ze patrzył na nia, i ciągle jaka Natalka jest piekna... Jakby go ktos pod bateryjki podlaczyl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 23:41
slash lubi tę wiadomość
-
Lama dzieki Tobie szumis jest jeszcze cudowniejszy i Młoda spi mi przy nim aż 2 godziny!!!! Normalnie wirtualnie kwiatki wysyłam w podziękowaniu za instrukcje użytkowania ehhh kwiatki sie nie wkleily ale i tak wielkie dzieki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:59
Lama lubi tę wiadomość
-
Eli co to za szumis, bo chyba przeoczyłam ten post...
Slash oj masz sie Ty ze swoim tatą, ale tak naprawdę lepsza taka pomoc niż miałby się w ogóle nie interesować wnuczką, bo jak sama napisąłas złoty chłop wszystko robi z dobrych intencji. Może jakoś spróbuj tak delikatnie mu zasugerować, żę Ty jesteś mamą i najlepiej wiesz czego potrzebuje Twoje dziecko. Moi rodzice też zakochani w małym, ale mieszkają 100 km ode mnie więc nie mam ich za często i czasami wiele bym dała jakby mnie ktoś chciał odciązyć przy opiece nad małym, ale z drugiej strony takie wisZenie nad dzieckiem może doprowadzić człowieka do szału.slash lubi tę wiadomość
-
Ufff nadrobiłam Was z grubsza Piszecie jak szolone. Shlash ja mam identycznie tylko z mamą. Czasami się zastanawiam kto jest matką ja czy ona. U mnie Wiki śpi, byłyśmy na spacerze. Zaraz Tesco przywiezie zakupy, mam nadzieję że nie obudzą mi dziecka. Nie wiem już co jeść żeby pozbyć się tych krostek są już na całym ciałku. Spróbuję z tym słodkim i nabiałam może akurat. Gosiu Wojtuś przystojniaczek powodzenia w kolejnych starankach. Chyba jednak koniec spania maty edukacyjenej nie mamy i chyba mieć nie będę ale to się jeszcze okaże.
slash lubi tę wiadomość
-
Slash to dziadzius z lekka nadgorliwy. Zwróć mu delikatnie uwagę co ci się nie podoba bo to przecież ty wychowujesz córkę, on już miał swoje 5 minut Ja mieszkam z tesciami i nieraz ktoś zejdzie do niego uwiesi się nad łóżeczkiem i mi go zabawia a ja wiem ze Młody jest śpiący. Wtedy mowie ze teraz jest pora drzemki albo że jeszcze będzie spał bo tyle co oczka zamknął
slash lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam rozumieć ze ten Szumiś po prostu tylko szumi i usypia wasze dzieci??
Bo ja mam taką karuzele z fisher price'a i tam oprócz melodyjek również można ustawić szum kilka razy przy tym usnął ale nie zawsze się udaje -
Pigulska aż tak cudnie to szumis nie działa ale fakt u nas pomaga np w spacerach. Moje dziecko nienawidzi wózka i dopóki szumis gra ona śpi, szumis przestaje ona też nieważne że przy ulicy chodze szumis koło główki jeździ i koniec. Czasami też pomaga w popołudniowej drzemce ale to nie zawsze. Aplikacje na tel myślę dają ten sam efekt ale tel czasami się przydaje w ręce a nie w lozeczku
Eli nie ma za co, cieszę się że pomoglam u mnie szumis i otulacz woombie to nabytki za które zapłaciłabym każde pieniądze tak mi życie ułatwiłyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:03
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Czyli jednak fajna sprawa ten Szumiś bo ja karuzeli do wózka nie wezmę, no ale u nas na szczęście nie ma problemu i młody potrafi zasnąć na spacerku
Ooo o woombie też ostatnio myślałam bo synek tak macha rękami przez sen że nieraz się wybudza no ale to byłby wydatek na krótko bo juz ma ponad 6 kg a one są chyba do 9. Więc zawijam w kocyk i jużWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:06
-
Niestety muszę potwierdzić że pierwsza @ po porodzie jest niefajna. Zdecydowanie bardziej obfita. Dzisiaj rano pedzilam do sklepu po podpaski bo zapas w domu okazał się za mały. Jeszcze dramatu nie ma ale wolalam te sprzed ciąży i mam nadzieję że wrócą
Ehh tak trochę mi smutno bo ta @ oznacza koniec pewnego etapu, który zaczął się rok temu. Moje cialo już sobie poradzilo z ciąża i pologiem itd. No nic trzeba się brać za nowy etap który właśnie śpi w lozeczku -
Ja też zawijalam w koc Nina uwielbia być okrecona zaraz się uspokaja Nina ważyła coś około 4300 g jak go kupilam a jest chyba do 6 więc myślę że jeszcze troszkę wystarczy a jak skończy 3 miesiące w ogole chce ją odzywczaic od takich rzeczy. W nocy nie będzie problemu bo po kapaniu pada jak kawka gorzej ze znienawidzonymi spacerami na które też jeździ w otulaczu
-
Lama juz juz mam dwie @ za sobą i faktycznie myślałam ze mnie zaleje, druga lepsza nie byla
Nam tez szumis ratuje życie, akurat dostaliśmy go w prezencie od mojego brata, ale sama tez wydalabym na niego ostatnie pieniadze. U nas sie sprawdza z każdym dniem coraz bardziej.
Co do mat to moja mama kupiła dzisiaj super mate dla Malej. Mamy ja układać na brzuszku, a niestety ona bardzo przy tym placze. Na macie sa zwierzątka wiec jak sie ja polozy to mata wydaje różne dzwieki. Póki co wytrzymuje bez placzu minutę, dwie , ale to i tak postęp ;)Bedziemy próbować coraz dluzej -
Eli mi pediatra kazała ćwiczyć z małą bo nie chciała na wizycie dźwigać główki a i na brzuchu tez za dlugo leżeć nie chce chyba że śpi a jak robimy te ćwiczenia ta ślicznie podnosi głowę
1. Przekręcamy główkę w prawo i w lewo tak żeby policzek dotknął maty 10 razy takie ćwiczenie
2. Rozkładamy raczki na boki i potem łączymy ze sobą 10 razy
3. Rączki wzdłuż ciała jak lewa idzie do głowy to prawa idzie w dół i na odwrót 10 razy
4. Rowerek nóżkami tak jakby na zewnątrz żeby bioderka były szeroko 10 razy
5. Łączymy rączkę i nóżkę prawa ręka lewa noga, lewa ręka prawa noga 10 razy
6. Dziecko leży na plecach i za rączkę pomagamy przewrócić się na brzuszek i pilnujemy żeby rączki miała pod piersiami i wtedy ładnie podpiera sie na tych rasiach i po 5 razy takie ćwiczenie na każdą stronę
Mam nadzieję że komuś może się przyda opis ćwiczeń i ze da sie cos zrozumieć.
A ja myślę że u mnie to chyba nie była @ tylko jakieś plamienie, chociaż moja mama mówi że tak może być taka skąpaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 15:37
GabiK, Wonderwall, Eli, Anielka, katalina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLama ja tez dziekuję Bogu za woombiaka
I zastanawiam sie wlasnie nad wiekszym bo mam teraz do 6 kg i chyba kupie do 9.
Moja tesciowa oczywiscie uwaza ze nie powinnam krępowac dziecka brrr tym bardziej ze on sztuczny jest (taz nie bawełka) i chemia -jakby wszystko dookola takie nie bylo:/
w ciagu dnia spo bez ale na nos obowiazkowo
mi chyba @ dzis sie zaczela