Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi polozna wmawiala ze Mloda za malo przybiera i ciągle latala z waga. Wczoraj lekarz powiedzial, ze przybiera prawidłowo i jest po prostu drobniejszym dzieckiem, mamy się nie przyjmować tym jak ktos mówi, ze ma 3 miesiące a jest taka malutka
Kotmisia jedza przybierają i to jest najważniejszeja tez zawsze bylam chudzina to po kim moja corka ma być gruba, chyba po moim ojcu, ale to dopiero po 30 ce
ja mam 169 i 54 kg dzieki ciąży, bo przed ciąża ciągle walczyłam zeby przytyć
olka24, Anielka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
olka24 wrote:Eli dokladnie mamy sie nie przejmowac zadna tym co nam wmawiaja
jakas ty szczuplutka
na szczęście po ciąży zeszlo tylko tyle co dziecko i wody
chciałabym jeszcze 3 kg przytyć, ale to chyba nastepna ciąża potrzebna hehe
Nie ukrywam ze w ciąży czułam się najlepiej wagowo, ale niestety nie mam tendencji do tycia, wiec cieszę się z tego, ze mi zostalo:)gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEli wrote:Teraz to wypasiona
na szczęście po ciąży zeszlo tylko tyle co dziecko i wody
chciałabym jeszcze 3 kg przytyć, ale to chyba nastepna ciąża potrzebna hehe
Nie ukrywam ze w ciąży czułam się najlepiej wagowo, ale niestety nie mam tendencji do tycia, wiec cieszę się z tego, ze mi zostalo:) -
Dorotka ja tam bym brala nawet 15, byle w cycki i tylek poszlo
kiedys poszłam do lekarza, ze chce przytyć, a on spojrzał na mnie jak na wariatke, bo "normalni" ludzie chca schudnąć i na tym wizyta sie skonczyla
olka24, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Ja doszłam ostatnio do wniosku że co lekarz to opinia. Nie ma co słuchać jednego tylko trzeba sobie to jakoś wyposrodkowac i zdać się na swoją intuicję, bo kto chce jak najlepiej dla naszych dzieci jak nie my sami
Ja też chętnie wezmę kilka dodatkowych kg w piersi a tyłek to mi po ciąży został liczę ze jeszcze trochę spadnie z brzucha i będzie gitolka24, alma lubią tę wiadomość
-
alma wrote:No dokładnie Olka, nie dogodzisz, chyba trzeba mieć na ich komentarze wywalone, bo mi na każdej wizycie też wmawia, że dziecko nie może się przejadać, bo to krzywica, bo to, bo tamto, bo sramto. Więc co, mam go głodzić jak mi się nie najada 120 ml, bo większość ulewa i za niecałe 3 godziny znowu głodny? No bez sensu.
Nie dziwię Ci się, taka lekarka, która nie potrafi się zachować i robi aferą na całą przychodnię to powinna kurczaki badać, a nie dzieci.
-
Olka masz aniołka w domu i oby dalej się tak grzecznie chował
Ja ostatnio nie poznaję mojego synkadrugi dzień z rzędu wieczorem ryk przed i po kapaniu nie wiem o co kaman
odnoszę wrażenie ze się cofnął o kilka tygodni bo do niedawna potrafił sam usnąć w łóżeczku a teraz go usypiam na rękach CZYŻBY TO SKOK??!!
-
Pigulska u nas dzisiaj tez ryk przed snem i ciezko bylo Malej zasnac. Wczoraj pediatra nas uspokoil, ze to reakcja na bodzce, bo mozg dziecka ciagle sie rozwija. Faktycznie zauwazylam, ze chyba wieczorami wychodza emocje całego dnia, dzisiaj bylo kilka nowych zabaw, cwiczen, nowe misie na karuzeli i chyba tak odreagowala.
-
nick nieaktualnyPigulska skok ma byc teraz kolo 11 -12 tyg wiec moze to i skok kochana...a moze ma gorsze dni ma ;)a spi juz?moj po kapieli i kolacji od pol godz lezy w lozeczku i nie spi ani nie placze gulga do zabawek a mam nocna lampke i polmrok czekam az zasteka znaczy ze spiacy to smoczek pieluszka na rece pobujam chwile i mam nadzieje ze zasnie jak zawsze..
laski tez oddam kilka kg w dobre rece i doplace
Moj boi sie karuzeli chyba za glosno gra -
Pigulska Tobi ma stwierdzony refluks, dostawał gastrotuss, a nawet omeprazol. Nic nie pomaga nawet zagęszczacz, a jeśli chodzi o mleko, to ma nietolrancję laktozy i dlatego niestety jest na tym zasranym nutramigenie
Jeśli chodzi o to ulewanie, to czasem rzeczywiście się przejada, ale gdyby to było tylko przejedzenie to ulewałby tyle, ile za dużo by zjadł, a on potrafi zwrócić całą zawartość butelki, więc raczej to wina refluksu, czasem jedzenie cofa mu się nawet 3 godziny po posiłku.
A jeśli chodzi o ryk przed kąpaniem, to wyobraź sobie, że mój drze się jak oparzony jak się go kąpie. Nienawidzi kąpieli. Nie wiem, czy boi się wody, czy co. Mam nadzieję, że jak dorośnie to nie będzie na bakier z higieną.
A jęsli chodzi o Twojego, to ja bym obstwaiała własnie skok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 21:35
-
Wiecie co dziewczyny - tak z innej beczki. Probuje sprzedac mieszkanie, a ze teraz Mala zajmuje mi caly dzien i jestesmy poza miejscem zameldowania, pomyslalam, ze skorzystam z biura. Dzwoni facet i sklada mi propozycje, ze on sprzeda mi mieszkanie szybko, bo to dobra dzielnica itd. Wiec pytam, czy to prawda, ze biuro nieruchmosci pobiera oplate, nawet jesli sprzedam mieszkanie sama? a on, ze absolutnie nie... poprosilam go o przeslanie tej umowy, moze myslal, ze nie skusze sie by przeczytac (w przeciwienstwie do instrukcji obslugi szumisia przeczytalam
) a tam czarno na bialym, ze nawet 12 miesiecy po rowiazaniu umowy z biurem, jesli sprzedam mieszkanie sama to mam im zaplacic prowizje czyli 5 tys zł.... za co ja sie pytam? wyszlo na to ze czy sie spi czy sie lezy, tyle samo im sie nalezy. Troche sie zdziwil, jak mu powiedzialam, ze czytalam dokladnie umowe i nie jest tak jak mowil wczoraj
dziad jeden ehhhhh az sie zagotowalam
slash, Anielka lubią tę wiadomość
-
O kurcze Alma to rzeczywiście macie problem
szkoda mi Małego bo refluks dla dorosłego nie jest przyjemny a co dopiero dla takiego maluszka
słyszałam też podaje się debridat ale nie jestem lekarzem
Oby z czasem mu przeszło a ten nutramigen jest paskudny w smaku
Mój to uwielbia się kąpać gorzej po wyjęciu z wodymoże Tobiaszowi coś nie pasuje w kąpieli, nakrywasz go pieluszką?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 21:41
-
nick nieaktualnyMoj juz spi
ja pije cydr lubelski dobry w smaczku szkoda ze sama...ale mowi sie trudno
Alma biedny synek wspolczuje;( musisz uwazac pewnie zeby sie nie zachlysnal nutramigen okropny jak musialam go kosztowac to myslalam ze zwroce ale moj maly jakos to mleko lubi pewnie smaku nie czuje balam sie ze jak poczuje smak soku jablkowefo odrzuci mleko ale nie...dalej mu to mleko pasuje ehh
Pogulska moze czuje ze bedzie papu i nie moze sie doczekac moj tak czasem ma jak mu czas przeciagne do karmienia wiec daje smoka i pieluszke pod buzke i kremuje i ubieram dalej bo on jakby umieral z glodu sie zachowuje