Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Eli wrote:Gosia Pola śliczna
Anielka usmialam sie z Twojego postu o sąsiadach i kupie
Najmniejsze dziecko to chyba moje tutajwazy teraz 4800
Moja w zeszly czwartek wazyla 4.5kg wiec idziemy leb w leb -
nick nieaktualny
-
Karolcia w koncu dziewczynki, to moga byc mniejsze
Dorcia dzieki, mam nadzieje, ze uda sie szybko, bo w obecnym ciezko a dopoki nie sprzedamy nie bedzie wiekszego.
Alma u nas tez nutramigen, ale mamy z niego wychodzic powoli. Ciekawe czy polubi bebilon, bo nutramigenem sie zajada. Współczuje refluksu u Tobiaszka, mam nadzieje, ze bedzie lepiej.alma lubi tę wiadomość
-
PIGULSKA wrote:O kurcze Alma to rzeczywiście macie problem
szkoda mi Małego bo refluks dla dorosłego nie jest przyjemny a co dopiero dla takiego maluszka
słyszałam też podaje się debridat ale nie jestem lekarzem
Oby z czasem mu przeszło a ten nutramigen jest paskudny w smaku
Mój to uwielbia się kąpać gorzej po wyjęciu z wodymoże Tobiaszowi coś nie pasuje w kąpieli, nakrywasz go pieluszką?
Od debridatu zaczynaliśmy, niestety nic nie pomógłMi czasami serce pęka, jak widzę jak to wszystko mu się cofa i pewnie strasznie pali go przełyk, bo płacze i głośno przełyka. A co do kąpieli, to nakrywam pieluszką, ale teraz mi przyszło do głowy, że może za szybko go kąpię po wybudzeniu, bo naprawdę drze się jak oparzony.
Olka przez pierwsze 1, 5 miesiąca małego układałam prawie wyłącznie na boku, żeby mi się nie zachłysnął, a i tak to zrobił i przez to spędziliśmy tydzień w szpitalu. Co do nutramigenu, to lekarka mi powiedziała ostatnio, że do roku będzie go przyjmował, ja mam w planach żeby mu powoli zmieniać mleko po 4 miesiącu, jesli będzie poprawa. -
No to ja się dzisiaj wstrzelę w temat z wagą i ulewaniem. O 11:15 Wiki na spacerze dostała cyca, fakt faktem za szybko jej z piersi leciało, jak obudziła się przed 14 chciała cyca ok dałam. No i zaczęło się mega ulewanie a raczej wymioty. 5 bodziaków pod rząd zmieniłam. Oczywiście moja siostra że za często jej jeść daję i ulewa. No jasne jak wszystko zwymiotuje to głodna. Myślę że to może być objaw alergii bo mam tak ją teraz obsypaną jak nigdy, dzisiaj nie tknęłam nic z nabiału więc nie powinno być gorzej. Kupiłam Latopic w saszetkach i będę dodawać do mleka to probiotyk dla niemowląt, dzieci i dorosłych z alergią pokarmową i AZS. Moja już ok 6 kg będzie ważyć. Mój B mnie wkurza bo mówi że za często jej jeść daję i jest gruba, no super dużo widzi na skypie a poza tym dzieci mają pućki, pulchniutkie paluszki. Owszem nie jest drobna ale gruba też nie, przypomina mnie z dzieciństwa jeżeli chodzi o policzki. Zobaczę jak będzie teraz na tym latopicu plus dieta jak nie to pójdę do pediatry niech działa, bo ostatnio nic z tym nie zrobiła. Ja juź tylko wszystko praktycznie prywatnie bo na nfz nic nie idzie załatwić, a jak już się uda to specjalista z dupy na niczym się nie zna. Chociaż moja mama mnie rozumie, dzisiaj z nią została a ja pojechałam i nakupiłam bodziaki na 68 cm, sukieneczkę na ślub, sweterek. No i butlę jadła na 3 razy, ona owszem je często ale w małych ilościach. No i rozmawiam z B a ona się drze jakby ją kto ze skóry obdzierał bo głodna a on nie dawaj jeść. Wnerw mnie wział, bo była mega głodna i jadła z takim apetytem aż usnęła. Późniem się wybudziła, kąpnia i znów spanie. Wieczorem na szczęście nic nie ulała. Wkurza mnie taki osąd innych jak nie siedzą z nią 24 na dobe a udzielają złotych rad. Wkurza mnie mój Szanowny z jedzeniem i manią grubości, mnie już pod tym kątem psyche zwichrował ale od dziecka wara! Niech mi jej kiedyś jeść nie da to obedrę ze skóry. Ciężki dzień , oby jutro był lepszy.
-
Eli ja tez spokoknie mogeci 10 kgoddac - bezzwrotnie oczywiscie.
Pigulska pewnie to skok.
Moje dziecie 30 czerwca wazylo 5700 teraz to pewnie z 6300. Ale nie wiem nie wazylam.
Dziewczyny macie raxje nie bede sie wkurzac musze docenic ze dziadek tak sie angazuje i mam w nim tyle pomocy. Chocczasem i kota moznazaglaskac ale bede dziadka doceniac. To jefo radosc pierwsza wnusia bo ma dwoch wnokow i to daleko 350 km.
Gosia sliczna opaska. Gdzie takie cuda kupujesz?PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo w sumie jak tak mysle Karolci Julcia wazyla 2.5kg i teraz wazy 4.5 w zaokragleniach moj wazyl 4kg a teraz okolo 6 bo dolkladnie nie wiem obstawiam z 6.5 z ciezaru wiec kazde Nasze dzieci dobrze przybieraja od urodzenia czy to Almy czy Pigulskiej czy Blu czy Gosi Eli i innych bo kazde mialo inna mase urodzeniowa a odnosze wrazenie ze lekarze na to nie zwracaja uwagi tylko maka wbite do lba ze np 2miesieczne niemowle ma wazyc max 5kg no to sorry...a jak sie urodzilo np 5.5kg takie dzieci tez sie rodza wkurwiaja mnie ci lekarze sorry za wywody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 22:15
-
Eli ja pracowalam w biurze nieruchomosci. Szczerze. Zrob kilka ladnych zdjec i wrzuc na olx itp. A jak beda dzwonic z biura to ignoruj. Bo z biura potrafia fikcyjnego klienta podstawic byle tylko umowe podpisac... wiem co mowie
Alma biedulko. Moze sprobuj kapac godzine po karmieniu. Ja tak robie i jest bez placzu. Bo jak glodna to ryk.
A co do ilosci jedzenia jak dziecko ulewa. No na chlopski rozum jak zjesz obiad i go zwrocisz to za chwile bedziesz glodna...
A heszcze co do kapieli to moze temperatura nieodpowiednia. Olka lubi jak jest ciut cieplejsza -
Trzymajcie kciuki od momentu kiedy maz whjechal malenka tylko raz spala w lozeczku. Teraz dalam cyca i widze ze zasnela. Przeloze ja do lozeczka trzymajcie kciuki zeby przespala cala noc tak jak ze mna w lozku.
Czy ktoras z was spi z dzieckiem Czy tylko ja tak rozpuszczam malenstwo.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 22:32
gosia86 lubi tę wiadomość
-
KotMisia dzieki za rade, tak wlasnie mi sie wydawalo, to ja juz faktycznie wole sama sie pomeczyc z ta sprzedaza. Facet mysli, ze glupia na lato znalazl. Jeszcze mi wmawia, ze to nie tak, jak zrozumialam
Olka masz racje - porobili sobie jakies tabelki i wszystkie dzieci wkładaja do jednego wora. Mnie polozna tak wkurzala, ciagle krecila nosem ze za malo przybiera - na szczescie pedriatrow mam normalnych
Beti masz racje - przeciez tak małego dziecka nie bedziesz glodzic, a moze jeszcze beda kazali Ci ja odchudzac6 kg to dobra waga i nie przejmuj sie jesli ktos Ci mowi, ze jest inaczej. Tak naprawde nasze dzieci jak zaczna chodzic to znowu wybiegaja, juz nie beda tak przybierac, wiec niech pija duzo mleczka na zdrowie
ja sie ciesze jak butla oprozniona do dna, bo wyobrazcie sobie miec 2-3 miesiecznego niejadka... to dopiero umeczenie
-
Widzialam kajtusia w tv. Same lzy milecialy calowalam swojacorcie wowczas i dziekowalam Boguze jest zdrowa. I glosno. Sobie pomyslalam a ja sie czepiam ze uszek swojejcorki. A tu Takie tragedie ludzie maja. Na szczescie pieniazki juz zostaly zebrane. Cale 6 mln.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 22:34
-
Slash ja chocbym chciala z moja corcia spac, to niestety ona sie drze
wiec spi sama z moja koszula nocna. Moj sie smieje, ze spi z mama
Ja mialam moja przetrzymywac do 3 godzin, niestety po 2 godzinach ryk bo glodna, no i tez daje jesc, bo co mam zrobic. Lekarz powiedzial, ze robimy sobie tym krzywde bo sie uwiazujemy takim czestym karmieniem. Moze ma troche racji, ale jak ja przetrzymac godzine? Udalo mi sie w nocy tylko - odwrocilam ja na drugi bok i spala dalejoby ta noc byla taka jak poprzednia
slash lubi tę wiadomość