Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka ja bym bardziej obstawiała że ryk ze zmęczenia, chyba będę musiała zmienić nieco porę kąpieli ale byliśmy dziś na ogródku przed domem i tak fajnie się siedziało bo cieplutko
Alma może masz rację. Ja też to przerabialam bo Młody jeszcze nierozbudzony a ja go bach do wanny i był ryk ale to już dawno temu było jakoś w pierwszym miesiącu
Slash ja często biorę małego do łóżka nad ranem ale zasypia po kąpieli zawsze w swoim łóżeczku -
nick nieaktualnyPogulska a o ktorej kapiesz??i zawsze o tej samej porze?
slash moj od poczatku w lozeczku ze mna spal nad ranem od 6 7 bo nie chcialo mi sie wstawac dawac smoka jak wypluwal to kilka razy a tak to w lozeczku zawsze
Eli dokladnie porobili tabelki i tylko ludzi draznia
Eli trzymam kciuki za nocke;)
Beti nie przejmuj sie rob tak jak ty uwazasz jezeli dziecoo glodne daj jej jesc moj tez ma faldki najwiecej na udkach az go pampersy 2ogniataly i nosi 3 po prawie pachy...;)a ile Twoja mala miala jak sie urodzila wagi?? -
nick nieaktualnyDlatego laski w sercu marzy mi sie druga coreczka ale tak naprawde obojetne jaka plec byle dziecko zdrowe...jak sobie mysle ze mialam "problemy" z malym bo mial kolki i widze takie biedne chore dzieciątko to sobie mysle ze moj niby problem to zaden problem fakt dziecko cierpi ale nie bedzie tych kolek pamietal a ten maluch?bo ile musial przejsc razem z rodzicami chyba nie ma w zyciu nic gorszego nic bliska sercu osoba chora czyli wlasne dziecko rodzice maz
-
Beti jak mnie wkurwia takie gadanie!! A najgorsze od własnego faceta usłyszeć takie bzdury! Mój to ciągle za mną łaził jak coś było nie tak, ze się dziecko szybko obudziło bo mam chudy pokarm, bo wysypka to na pewno coś zjadłam i jak bolał brzuszek to też moja wina bo mu mleko moje nie odpowiada no masakra cała rodzina na mnie siadła i moja wizja o długiej laktacji legła w gruzach
myślę że przy drugim dziecku będę mądrzejsza i nie będę liczyć na żadne wsparcie...
Także kochana karm jak najdłużej i ciesz się z tego że Wiki ma apetyt -
Masakra ale naprodukowalyscie stron
nadrobie was później ;p teraz już padam na twarz i idę spać ;p
My byliśmy dziś na spacerze około 6h i jakieś 10km pod koniec juz musiałam endomondo wyłączyć bo bateria słaba w tel
GabiK dzięki za opinie o pampersach a takie chustki pod szyję kupiłam w h&m dziś widziałam w pewno właśnie szare w samochody były, i jeszcze są takie w c&a.
Mati chyba się dziś porządnie najadal na noc wiec mam nadzieje ze czeka mnie kilka dobrych godzin snu
Dobranoc -
Olka młody zawsze 19-20 jest wykapany dlatego się dziwię skąd nagle taki płacz
Może to i ten skok, przejdzie mu... A póki co to tulę, kołysze na rękach i im mocniej płacze tym częściej mu powtarzam jaki jest cudowny i jak bardzo go kocham -
Karolcia Twój mąż miał pewnie zwężenie odźwiernika, stąd ta operacja. I bardzo dobrze, bo pewnie to uratowało m u życie. Mój Tobi od razu w szpitalu miał usg brzuszka i na szczęście to wykluczyli.
KotMisia spróbuję tej metody z kąpaniem godzine po jedzeniu, zobaczymy. Co do temperatury wody, to wydedukowałam, że mój z kolei woli chłodniejszą .
Slash trzymam kciuki, ale ja też śpię z małym. Śpię, bo ulewa i muszę go mieć na oku, ale też dlatego, że po prostu chcę z nim spać i nie uważam, że go rozpuszczam. Niestety ominęło mnie karmienie piersią, więc chociaż taką więź chcę zachować ze swoim dzieckiem. A kiedy widzę jak on się we śnie do mnie przysuwa, bo szuka tej bliskości,to wiem, że za żadne skarby świata nie włożyłabym go do łożeczka. Ja już nie umiem bez niego spać. I wiem,że być moze później obróci się to przeciwko mnie, ale na razie mam to gdzieś.
Macie rację dziewczyny, trzeba się cieszyć z tego, co się ma, czasami przejmujemy się takimi pierdołami, a w życiu najwazniejsze jest zdrowie. Mieć zdrowe dziecko to błogosławieństwo i dopiero tragedie takie jak tego biednego chłopczyka nam to uświadamiają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 23:08
slash, GabiK, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPigulska moj zawsze 20.30 -20.45 potem butla i do spanka zalezy jak ci spi przed kapaniem?kurde kazdy inaczej wychowuje nie chce nic sugerowac a spi ci przed kapiela?o ktorej sie budzi przed?a dajesz mu jesc po kapieli?no bo to wygladao albo jak skok albo jakby byl na maxa zmeczony i nie mogl zasnac moj tez czasem tak ma ledwo na oczy patrzy ale wyje cyrkuje rzuca sie i zadna pozycja mu nie pasi ja nigdy przed kapiela nie karmie nigdy nie karmilam i zawsze kapie o stalej porze i wydaje mi sie ze maly sie juz tam nauczyl i skumal ze po pluskaniu jest papu i dlugie dobranoc dlatego nic nie zmieniam raz przenioslam go z lozeczkiem do drugiego pokoju bez tv w ciszy to pospane mialam i juz powiedzialam nic nie zmieniam spania kapania kosmetykow mleka ani pampersow jest dobrze i nie ryzykuje bo mi sie dziecko popsuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 23:19
-
nick nieaktualny
-
Slash ja tez spie z malym a Alma mi z ust wyjela jaka mam opinie na ten temat. Tez krotko karmilam piersia i tez maly przesuwa sie spiac twk,zeby byc blisko,teraz wlasnie zarzuca na mnie nozki
i tez w d... mam co kto o tym mysli,a jak ktos bedzie na tyle glupi,zeby cos mi na ten temat mowic,pouczac to go zjade od gory do dolu za bezczelnosc wpieprzania sie w moje prywatne sprawy
Dzoana dzieki,wlasnie w ciagu dnia wyczailam te chustki w hm,ale maly spi w wozku do momentu az wjade do sklepu, jak zaczynam ogladac ciuszki to jest ryk i musze szybko wychodzic ze sklepu, no 100% facet, nie cierpi zakupow ciuchowychbo juz jak kupuje pieczywo to bez problemow
slash, dorota1987, Lama, alma, Anielka, Bluberry, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Hehe Gabik to ja mogę z Polą łazić po sklepach bo nic jej nie rusza
Slash opaskę dostałam od bratowej
Beti mi wczoraj mąż też zarzucił że chyba ją przekarmiam bo dużo ulewa (ona je 5-7 razy na dobę co mi się i tak wydaje że mało bo inne dzieci częściej) a jak mała płacze i już widzę jego minę i wiem że zaraz usłyszę że to pewnie brzuch i że coś zjadłam to mam ochotę wykrzyczeć że chleb z margaryną chyba jej nie szkodzi bo ostatnio je zazwyczaj to. Na wędliny patrzeć juz nie mogę a po pomidorach ma wysypkę to nie zostaje mi nic innego jak dżem ale też ile można
Coś jeszcze miałam napisać ale wypadło mi z głowy
Gdzie Puella? Mam nadzieję że u niej wszystko ok
Pigulska oby Niki był dzisiaj już spokojniejszy :*
Dzisiaj kolejne odwiedziny nas czekają tym razem chrzestnej a w sobotę znowu moja siostra na kilka dni przyjeżdżaboziu kochana jak ja to mam przeżyć?
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
slash ja śpię nawet z dwójką dzieci mężem i kotem. I eszystkich rozpusilam i dopusicilam do mego łoża
A co do karmienia piersią coeke karmilam coś około miesiąca bo mój mąż geniusz powiększył jej smoczek i odrzuciła cycka poza tym ze stresu straciłam pokarm. teraz na każdą próbę majstrowania przy smoczku mówię stanowcze NIE.
A małego karmię cyckiem jako lekarstwo przed zmutowanymi przedszkolymi wirusami.
mój dzisiaj pobił rekord. poszedł spać o 19 wstał o 4.slash, Lama, GabiK, Bluberry lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
olka24 wrote:Pigulska moj zawsze 20.30 -20.45 potem butla i do spanka zalezy jak ci spi przed kapaniem?kurde kazdy inaczej wychowuje nie chce nic sugerowac a spi ci przed kapiela?o ktorej sie budzi przed?a dajesz mu jesc po kapieli?no bo to wygladao albo jak skok albo jakby byl na maxa zmeczony i nie mogl zasnac moj tez czasem tak ma ledwo na oczy patrzy ale wyje cyrkuje rzuca sie i zadna pozycja mu nie pasi ja nigdy przed kapiela nie karmie nigdy nie karmilam i zawsze kapie o stalej porze i wydaje mi sie ze maly sie juz tam nauczyl i skumal ze po pluskaniu jest papu i dlugie dobranoc dlatego nic nie zmieniam raz przenioslam go z lozeczkiem do drugiego pokoju bez tv w ciszy to pospane mialam i juz powiedzialam nic nie zmieniam spania kapania kosmetykow mleka ani pampersow jest dobrze i nie ryzykuje bo mi sie dziecko popsuje
A twoj ile śpi przed kapaniem?