Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinqa jesli tylko na piersi i jeśli nie widzisz żeby bolał go brzuszek tzn.nie pręży się, nie robi czerwony to nawet do tygodnia ale jakbyś zauważyła że ma problem z brzuszkiem a kupy brak to najlepiej włożyć termometr w dupkę lub czopka.
Moja młoda o 8 rano na dworzei nawet koparka jej nie przeszkadza w spaniu. Ja dzisiaj spacer odpuszczam chyba że wieczorem się da wyjść.
Dorotka przypomniałaś że zaraz moi smarkacze 15 i 16 lat mają urodziny i to w ten sam dzień 27.07 i nie mam pojecia co im kupić bo wszystko mająWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:06
-
Kotmisia ja Ci wspolczuje, przerabialam Tez placz ze wzgledu na kolki, teraz wchodzi w 3 Mies, tez jeszcze placze, ale zdecydowanie mniej. Za to jest bardzo absorbujaca, kosc ogonowa chyba mi dzisiaj peknie tak boli
ale to juz tam malo wazne
co do placzu u nas przyczyna byl brzuszek, kolki, zaparcia. Tak czy siak psychicznie jest to ciezkie do zniesienia, czytalam jakie dziewczyny maja spokojne dzieci I myslalam sobie gdzie robie blad? Jesli wyeliminowalas bole brzuszka, to chociaz wiem, ze chcesz jak najdluzej karmic piersia, sprobiwalabym dokarmic tak jak pisze Olka mlekiem modyfikowanym I zobaczyc czy bedzie spokojniejsza. Oczywiscie zrobisz jak uwazasz Kochana, ale jakas przyczyna takiego placzu gdzies jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:07
-
Lubię dawać prezenty, ale tak bardzo nie lubię ich kupować. Często pytam co kto chce dostać, ale w tym wypadku pewnie usłysze, że wszystko mają.
Zabiłam muche!! Miała czelność obudzić mi dziecko. W nocy inna mucha nie dawała mi spokoju, da się oszaleć. Dziecko spało, ja też mogłam, a ta zaczęła po mnie chodzić jakbym się nie parę godzin wcześniej a rok nie myła. -
nick nieaktualnyNo włąsnie nie wiem czy budzic - ale chyba nie. Niektorzy mowia ze dziecko nie moze byc tyle godzin bez jedzenia no ale jakby byla glodna to by sie obudzila. Ponad 11 godzin bez jedzenia ale radosna jest i wogole wiec nie bede sie dziecka czepiac. Wykąpana, najeodzna w woombiaka i spac
Kotmisia bądź dzielna - i tak jesteś z nas najdzielniejsza :* Bedzie dobrze :8
-
Dzięki dziewczyni za rady.
Na pewno część tego płaczu spowodowana jest żelazem i tu nie mam co się oszukiwać. I do 1 roku życia żelazo będziemy dostawać.
Ale większość tego ryku to jest na zasadzie nudzi mi się, baw mnie. Taka księżniczka. A że sama nie umie jeszcze się sobą zająć to ja muszę. I o ile jest to dzień w którym podoba jej się jak śpiewam albo tańczę to spoko. Ale większość dni jest taka, że muszę nosić, pokazywać... Większość poranków wygląda tak, że tylko otworzy oko to płacze. .. Są dni, że wstaje z usmiechem, taka pogodna, radosna... Wtedy i mi jakoś lżej na serduchu...
Wiecie jakie mam problemy z kasą... Do tego dochodzi fakt, że mieszkam z rodzicami i mimo że sa najlepszymi rodzicami pod słońcem to potrfią mi dopiec... Bo przecież moja mama miała 2 małych dzieci a nie zdarzyło się żeby nie było obiadu... A ja czasem nie mam jak iść do kibelka... Bo jak iść jak wyjec wyje.....
Zrobiłam sie okropna, nerwowa, złośliwa..... Sama siebie teraz nie lubie... W sobote mamy ognisko to urodzinowe... Już mi się odechciewa... -
Kurcze jak się wkurze to wpadkuje się w samochód i się wprosze do którejś z Was
Wiem, że Agusia ze Szczecina ale sa tez laski z Poznania...
Wczoraj wpadł na chwilkę przyszły chrzestny Olki, pojechał a ja myśl i w 15 minut już siedziałyśmy w aucie. Pojechałam do koleżanki. Jej synuś ma 8 miesiecy... Troszkę odreagowałam...
A potem zjadłam mcdonalda
Bo co diety przy karmieniu piersią to ja już jesm wszytsko, nawet kawę pije. Bo zrobiłam tydzien o suchym chlebie i wodzie i nie było różnicy. A potem jak Olka tydzien kupy nie robiła to wypiłam litr soku jabłkowiego takiego z miąższem i też nic jej nie było więc już się nie cackamEli lubi tę wiadomość
-
Dorotka na prezent na roczek mój siostrzeniec dostał między innymi:
1) lego Duplo
2) duży porządny zestaw drewnianych klocków
3) tzw. pchacz i to jest ciągle w użyciu
Paulinqa my jedziemy w sierpniu na tydzień na mazury i może na tydzień polecimy na Maderę jeśli jakiegoś fajnego lasta wyczaimy:)
Gosia szkoda, że ten ser kozi nie wypalił bidoku! Nie mam pojęcia co Ci doradzić więcej... Jak na coś wpadnę, dam znać
Anioł pewnie, że nie ma co budzićMoja Hania czasem prześpi 8 godzin i do głowy mi nie wpadło żeby ją budzić
Pediatra mówi, że spoko i że dziecko jak najbardziej może mieć długą przerwę nocną.
gosia86, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Tutaj pierwszy raz mam Olę na rekach, pierwszy raz ją karmiłam...
A to pierwsze zdjęcie Oli... Tylko taki widok miałam przez 15h po porodzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:00
gosia86, paulinqa, alma, MiM, Eli, Lama, dorota1987, slash lubią tę wiadomość
-
Ale wam to dziś zaśmiecam to forum... ale chyba mi tego potrzeba....
Zła jestem, że się złoszczę na tego mojego bąka
A któraś pytała o brak kupy. U nas max 5 dni, ale jak nie ma kupy to bąki sa co chwile o to takie smierdziuchyMiM lubi tę wiadomość
-
KotMisia ale laska z Ciebie:* i mega dzielna że tyle już przeszłaś:*
I super że wszystko jesz przynajmniej w tej kwestii sobie odbijesz :*
Mamaihania muszę na próbę zrobić mleko kokosowe może mi podejdzieostatnio jadłam normalnie grillowane mięso i cukinię bo wcześniej mąż mi robił w folii aluminiowej
A kiedy dajecie dzieciom cyca gdy chce im się pić? Tylko wtedy gdy plącze czy po prostu częściej przystawiacie?