X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka mozesz zerknac czy ten bobofrut jest w aptece gemini? Jezeli to ten to bym zamowila :) bo akurat koncze paczke domawiac :)

Kiniaminia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna wiadomosc mial 9 lat.. Tylko 9 lat. ;(

To jeszcze aniolek takie dziecko....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 23:12

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to robicie z tym drewienkiem?

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja mam kawalek opalonego drewienka w szklanej miseczce z woda. Pod lozeczkiem stoi :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia jest;) kosztuje 2.89 i pisze jabluszko sok 100% ;)
    Slash tak jak kotmisia pisze i jak drewienka opadna na dno co najmniej po 24h to je wylewam i ja robilam tak kilka nocy pod rzad a teraz mam od 4dni drewienka zatopione sobie lezakuja pod lozeczkiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mnie spieklo...masakrejszyn a sie przyspieszaczem opalania jeszcze smarowalam ;)i znowu zamiast spac to mi sie nie chce...

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Celestynko :* zatem zakupie :)

u mnie drewienko sie utopilo po 2 dniach :)

tez spac mi sie nie chce ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co ;* noo to mi za 1razem tez jakos po dwoch dniach ;) kup soczek i daj znac czy Olci smakuje i jak przyjeła ;)
    Cięzkie to spanie mamy a dziewczyny juz chyba wszystkie chrapią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 23:35

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mialam cyrk. Obudzilam ole bo cyc jak balon. W trakcie karmienia kupa. Tak sie napiela ze zwymiotowala. Oczko sobie zalala. Kupa wodnista po pachy a rekawek w mleku. Moja pizama do prania.. jeszcze zalozylam czystego pampka a tak kupa runda druga ;)

slash, PIGULSKA lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak opadnie na dno w dwa dni to znaczy ze ktos mial te zle oczy? Niezla sprawa. Fajna metoda musze zapamietac.
    Ja wlasnie klade sie spac.
    Kotmisia widzisz jak cyce szaleja.
    Stres niestety nigdy na nic nie dziala przyjaznie to jest zmora wszystkiego. Ja jutro oddaje wypozuczony laktator. Mialam dwa miesiace ale teraz juz oddam bo i tak malo nim sciagam mleko. Mam nadzieje ze jakos obejde sie bez niego .jak bedzie za duzo w cycusiach to recznie wycisne nkestety do umywalki wowczas.
    Poki co i tak caly czas jestem z mala a nawdt jak gdzies musze wyjsc to stsram sie zdarsyc wrocic przed kolejnym ksrmieniem. Wiec nie chce eydawac kasy na wypozyczenie rzeczy bez ktorej mysle teraz moge dzialac. Tym bardziej ze teraz dentysta mnie czeka. Zab mi sie ukruszyl. Stara robota na tego zeba kiedys mialam zrobiona oslonke ale taka zwykla bo nie mialam kasy a i tak wytrzymala chyba z siedem lat. Teraz bede chciala zrobic na tego zabka porcelane. Ciekawe ile dentysta krzyknie.

Kolorowych snow dziewczeta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 00:17

klz98u696p33kjce.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja Wam zazdroszcze tego karmienia i mleka. Ja od poczatku mialam problemy, sutki krwawiace, mleka 0, maly wsciekly. Zaczelam odciagac laktatorem i dorzucilam MM, bo sie nie najadal. I tak po dzien dzisiejszy na laktatorze. Przez poltora miesiaca ciagly nieprzerwany bol piersi 24 godz na dobe, sutek - jedna wielka rana. Okazalo sie, ze przez bakterie nie chca mi sie zagoic, teraz biore antybiotyk od 3 dni, cycki jak marzenie, nic nie boli. Niestety odciagam srednio 100 z lewego i 40 z prawego, a glodomor wciaga ok 200 ml.

Proby przystawiania do piersi (bo odciagac i dawac w butelce to masakra, podwojna robota) predzej konczyly sie bolem nie do zniesienia, potem kupilam silikonowe nakladki, ale moj maly meczyc sie nie lubi i mu sie nie podoba, ze nie leci szybko. Wiec konczy sie tym, ze sie wscieka, wydziera (1,5 mca, a sterroryzowal mnie totalnie), a poza tym siedzi sobie godzine na cycku przysypiajac, a potem sie wydziera i jeszcze jakies 150 w butli trzeba dac. Wiec juz nie wiem co mam robic. Moze dlatego jestem taka zmeczona i jakos nie cieszy mnie to macierzynstwo za bardzo - caly moj swiat kreci sie wokol tego, ze trzeba sie odciagnac i mu dac, i znowu odciagnac i znowu i znowu... nigdzie nie wyjde na dluzej niz 3 godziny. A nie mam serca przerwac laktacji, bo czuje, ze dla swojej wygody pozbawilabym go czegos waznego i nie dalabym z siebie wszystkiego co powinnam. ALe gdybym jutro obudzila sie bez mleka, albo gdyby zaczal jesc jak normalnie dzieci jedza z piersi i im wystarczy to bylabym najszczesliwsza na swiecie.

Pytanko do Mam, ktore urodzily dzieci +4 kg - ile Wam maluchy zjadaja? Moj jak juz mowilam 200 co 3-4 godziny, polozna mowila, ze to norma, bo jest duzy. Wlasnie. tydzien temu mial juz 6 kg! Jest co nosic :D Ile waza Wasze dzieciaczki?

dobranoc :*

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze też się boje wprowadzać nowości do diety małego :/ ale może spróbuję z tym soczkiem skoro waszym dzieciom służy ;)

Młody obudził się po 1szej na karmienie jak nigdy, zawsze co najmniej do 2-2.30 spał...czyżby ciąg dalszy skoku???

Ale smutna wiadomość z tym chajzerem :( my tu mamy nie raz błahe problemy typu kupa nie taka albo dziecko marudne a ludziom się takie tragedie przytrafiaja :(

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Pigulska szczerze to ja tez bym juz chciala dostać @
    Póki co to nawet jest całkiem nieźle w porównaniu z @ przed ciążą, bo były wtedy mega bolesne i obfite a teraz luzik, oby tak zostało ;)

Slash jak to mówią coś kosztem czegoś ;) teraz jesteście w rozłące ale po to żeby w przyszłości cieszyć się wspólnym wymarzonym kącikiem ;)

Olka to pewnie jesteś opalona na czekoladke ;) zazdroszczę bo ja jakoś nie miałam okazji w tym roku się podpiec na słonku ;)

slash lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis mój aktualnie waży 6,2kg i wypija maksymalnie 150 ml co 3 h

Co do laktacji to nie przejmuj się jeśli się nie uda. Ja juz pogodziłam się z porażką choć nadal mi przykro. Byłam w podobnej sytuacji i niestety w rodzinie też nie miałam wsparcia bo jak coś było nie tak to zawsze wina moja i mojego pokarmu :( synek również nie najadal się z piersi karmienie nieraz trwalo przeszło godzinę i też miałam zapalenie piersi...Teraz mój cycuś to tylko dla przyjemności i uspokojenia
    Ogólnie jestem zdania że niezależnie od sposobu karmienia kochamy nasze dzieci najmocniej świecie i robimy dla nich to co najlepsze :) powinnaś się cieszyć macierzyństwem i nie zadręczać się! Pamiętaj szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ;)

slash lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis moj wazy okolo 6- 6.5kg jest na mm wypija 120 co 3h a czaseam 150 co 4h zalezy a czasem 120 a raz na dzien 150 ale nie daje czesciej jak co 3h;)
    Co do karmienia piersia sie nie wypowiem bo nie karmilam wcale
    Pigulsks ja od 2tyg podaje soczek wypija butelke dziennie i mam inne dziecko bezproblemowe i bezbolowe jak bym wiedziala to bym mu dala duzo wczesniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 03:34

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na mm. glowy do gory! moj Michal byl prawie od poczatku na mm i wyrosl 2 metry chlopa. Zdrowy jak rydz! takze prosze sie nie smucic. Najwazniejszy jest komfort mamy. Jeszcze raz powtorze!!

SZCZESLIWA MAMA TO SZCZESLIWE DZIECKO!!!

PIGULSKA, GabiK, Lama, Anielka, slash lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane dziecko zaczyna spac! (Tfu,tfu!) Zjadla 20.15, 23,45 i uwaga 4.45!!! ♡♡♡♡

A do mnie jakis gnoj sie w nocy przepil i ugryzl mnie 8razy!!! :/ po srodkowym karmieniu az sie spryskalam takim na komary preparatwm o ta lampka zbawiajaja komary (taka co swieci na niebiesko) gowno daje. Dobrze ze Julci nie gryza ale zamiast mnie moglby by sie zywic na mezu, bardziej by pojadly bo kawwl chlooa ;) ale on to ma jakas dziwna krew bo odkad spimy razem ja wiecznie pogryzion a on nawet jednego komara nje przyciagnal :/

Eli, slash lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eli Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma dzisiaj 3 miesiace!!! :) z tej okazji juz od rana zrobila sama kupe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 07:03

MiM, olis88, PIGULSKA, Karolcia88, beti97, GabiK, Ofelaine, olka24, Bluberry, Lama, dorota1987, Anielka, Agusia246, slash lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co z tego jaki sposób karmienia matka wybrała. ja zawsze preferowalam sposób mieszany bo i matka jest wolna A dziecko otrzymuje lekarstwo. u mnie dochodzi aspekt medyczny bo córka przynosi z przedszkola zmutowane wirusy. I małej daje łyżkę stołową mojego mleka i narazie tfu tfu Matylda zdrowa.

PIGULSKA, slash lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piguska jak mały płacze to mój szanowny też wymyśla co zjadłam. na co mu zawsze odpowiadam ze nawet jakbym jadła suchy chleb i wodę to małego też by bolał brzuch. i mam go w głębokiej dupie co myśli i mówi.

ha kopocik zadziałał. dwie kupy z samego rana i to takie ładne wylewajace się :)

PIGULSKA, olka24 lubią tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 2026 2027 2028 2029 2030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ