X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnia kupa w nocy z soboty na niedzielę :(
    Także coraz bardziej skłaniam się do zakupu soczka jabłkowego...

Mim a co to za butki sobie kupiłaś?

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa w sobote wiec tez pomysle o tym soczku ale ja taka boidupa jestem z wprowadzaniem nowych produktow ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pod czym spia Wasze szkraby? Bo mojq pod kocykiem zlozonym na pol (ciezszy niz taki rozlozony) a i tak sie strasznie rozkopuje a potem steka w nocy ze trzeba ja przykryc

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja Hannę albo wrzucam w śpiworek, albo mam taki worek tylko na nogi z gumką w pasie, albo przykrywam takim średniej grubości kocykiem, lub pieluszką w mega upały, ale zawsze się odkopie niestety... Teraz jakoś nie panikuję, bo cieplutko w domu, ale jak tak było 21 stopni to ja marzłam bez przykrycia w nocy, a co dopiero ona, więc przy takiej temperaturze obowiązkowo worek lub śpiworek:) Jak ją kocykiem przykrywam to potem budzę się co godzinę żeby sprawdzić czy się lala nie odkryła...

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znacznie bardziej wolę ten worek, bo jest mięciutki, a śpiworek jednak lekko sztywny (przynajmniej ten mój dziad) i jakoś taki wydaje mi się średnio wygodny.

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj popełniłyśmy z Hanią pierwsze wykroczenie- jechałyśmy 500 m bez fotelika tylko na rączkach! Nieźle byłam spanikowana, żeby przypadkiem nikt w nas nie wyjechał (jakby u mnie na wsi był niby duży ruch!:)) Złapała nas taka ulewa i wichura na końcówce spaceru, że po minucie byłam cała przemoknięta, a druty w parasolce połamane, więc wysłałam męża pędzikiem po samochód, a my skryłyśmy się pod jakimś lichym daszkiem:D

• Eli Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jak takie upaly to przykrywam pieluszka bawelniana, jak troche chlodniej to kocykiem. Na chlodniejsze dni mam spiworki, ale nie wiem czy polubi ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) moje dziecko lula sobie a ja mogłam Was nadrobić.
    Gosiu napisz jak smakuje mleczko i czy opłacało się robić. Tak w ogólę doczytałam że producenci dodają mleko krowie do różnych produktów tj parówek, pasztetów, wędlin. Prawda bo wystartowałam dzisiaj do swoich Berlinek a tam tekst że może zawierać białko mleka krowiego i soję :/ no i dupa. Mamę wysyłam dzisiaj po schab i będziemy piec w rękawie. Masakra co teraz producenci pakują do żywności. U nas kupki od urodzenia super, więc soczku w Mlodą nie pakuję bo ona wybredna jest i tylko mlesio by ciągła. Jak się obudzi pójdziemy na spacer, uwielbiam z nią chodzic po parku zwłaszcza z moją uleczoną nogą. Sama przyjemność.

gosia86, Agusia246, slash lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cały weekend mnie nie było, zaraz będę nadrabiać.
    Liliana pięknie śpi ostatnio w tą noc np, zasnęła o 20 potem karmienie o 1 i kolejne o 5, i tak było cały weekend ;). Mam nadzieje ze juz tak zostanie i nie jest to efekt upałów bo w pokoju mamy 28 stopni ;/

A Lilianka waży 6,3 kg i to na samym cycku. Jestem dumna ;)

MamaiHania, Karolcia88, gosia86, Eli, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik w smyku są chusteczki na szyjkę dla chłopców po 10zł/2szt

http://www.smyk.com/cool-club-chustka-chlopieca-2-pack-rozmiar-uniwersalny,p1103346592,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-chustka-chlopieca-2-pack-rozmiar-uniwersalny,p1103346699,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-chustka-chlopieca-2-pack-rozmiar-uniwersalny,p1103346334,ubranka-dla-dzieci-p

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauro i Paulinko wszystkiego najlepszego. Dużo szczęścia, radości z córeczek i samych radosnych dni :)
    Ciesze sie ze imprezki się udały i ze z Oli anioleczek się zrobił.

Ws polczuje wam dziewczyny okresów, ciekawa jestem kiedy do mnie wróci mapa. Jakoś mi się nie spieszy zwłaszcza w te upały. I boję się, że będzie bardziej bolesna niż przed ciążą.

Widzę, że podajecie dzieciom soczek na. Kupkę. U nas narazie nie ma problemu z kupa wiec póki co wstrzymam się z podaniem jego.

A przed weekendem pisałam, że w kupce Lili były brązowe nitki i chyba dzięki wujkowi Google znalazłam. Odpowiedź. Mianowicie wyczytałam, że jeśli dziecko napoje się mleka z krwią matki to może potem w kupce ta krew się pojawić w takiej postaci. A w piątek Lili zgryzla mi skutek tak ze krew leciała no a w sobotę była taka kupa brzydka. Czekam teraz na kolejną kupkę bo wczoraj nie było. Mam nadzieję, że dobrze myślę i nie jest to nic poważniejszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:16

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti koktajl z bananem był pyszny ale kawa inka smakowała dziwnie ale może dlatego ze dużo tego mleka wlałam chce tez spróbować naleśniki zrobić na nim. A i wychodzi tego melka około litra wiec sie opłaca moim zdaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:40

beti97 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kupa juz codziennie kocham sok jabłkowy :)

Eli lubi tę wiadomość

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka jak go rozcienczasz? Bo chyba tez spróbuje bo u nas kupy co 4 dni a ostatnio na czopku. :/

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu bede sie martwic... Ola przez tydzien przybrała tylko 90 g :( a poytafila 330! :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:38

Eli, nojaniewiem, GabiK, MamaiHania, Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kupa co chwile. Ale taka wodnista a czasem to sam sluz :( i jak ja mam podawac jej to zelazo :( kurwiona jestem. Juz zamówiłam nastepne do wyprobowania :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:39

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dość długiej przerwie... Przepraszam, że sie nie odzywałam, ale u nas dużo na głowie... oprócz opieki nad maleństwem, musimy zorganizować nasz ślub połączony z uroczystością chrztu, do tego choroba babci i ciągle wizyty :)
    Natalka rośnie jak na drożdżach :) Widzę, że tu też mamusie miały problemy z kupkami... U nas malutką bolał brzuszek przy robieniu kupki i mocno się prężyła...koleżanka poleciła kropelki DICOFLOR (Żywe kultury bakterii) i od tamtej pory mam spokój. Te kropelki regulują prac jelit i świetnie się sprawdzają przy problemach z robieniem kupki i przy biegunce. Można je stosować już od okresu noworodka i co najważniejsze są bezpieczne.
    Ja karmię Natalkę tylko cycem i nie wprowadzam jej jeszcze butelki... raz próbowałam to później miałam problem z przystawieniem do cyca :)
    Stęskniłam się za Wami :* dopiero teraz sobie uświadomiłam jak ten czas leci... przez to zabieganie nie zauważyłam, że już dwa miesiące zleciały :)
    Obiecuję poprawę i będę się częściej odzywać :)

Karolcia88, Bluberry, Eli, dorota1987, Wonderwall, olis88 lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ