Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To jest dzwne nosic tyle godzin i co w takiej pozycji ma dziecko tez spac? Ja bym pieluszkowala w takiej sytuacji.
Ja zobacze co mi powie na kontroli a i chyba sie i tak wybiore prywatnie do innego ortopedy. Tylko nie wiem co powoedzoec jak mi ise zapyta czy bylsm u innego lekarza po tgm jak wyszlam ze szpitala. Bo przeciez oni wiedza ze dostsje sie skierowanie do poradni. -
Kontrole mamy w poniedzialek po poludniu.
Gosia bedzie dobrze. Musimh sie tego trzymac i pieluszkuj. Wtedy dsiecko sobie lezy i nie musisz go nosic.
Ja tez sie martwie czy bedzie poprawa. Jak nie bedzie to nie wiem co zrobi Pewnie lzy mi beda lecialy bo ja taka placzka jestem.
Pigulska daj mu czasu troche.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:56
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Gosiu, dziewczyny dobrze mówią, nie ma się co martwić na zapas. Bioderka cały czas się rozwijają i wszelkie nieprawidłowości są jeszcze do skorygowania. A ten lekarz to jakiś debil za przeproszeniem. Jak można nosić dziecko 17 godzin? Przecież to niewykonalne nawet jakby się bardzo chciało.
Tak piszecie o tych skokach rozwojowych. Mój to ma chyba skoki codziennie z przerwą we wtorek. Tylko wtorki są dniami bez wycia. No i ostatnio coś się zepsuł, wyje na spacerach, więc endomondo leży i kwiczy.
-
nick nieaktualnyPIGULSKA wrote:No Karolcia zobaczymy może nawali po same pachy
Olka, Bluberry a u was efekty były od razu??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 23:27
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Karolcia mam do Ciebie pytanie w kwestii meningo. Moja pediatra mowi,ze potrzebne sa 4szczepionki, jedna po 2dawki typu jakiegostam i druga tez 2 dawki innego typu,zalozmy ze typ a i typ b. Kazda z nich to koszt ok 400zl czyli w sumie 1600zl. Ja znalazlam,ze sa jakies czterowalentne i nie trzeba czterech a wystarcza dwie,ale ona mowi,ze to nie tak i trzeba szczepic tak jak ona mowi. Statystyki zachorowan na meningo to 10:100tys czy 100:100tys,wiec nie zatrwazajace,a to 1600zl jednak zwalilo.mnie lekko z nog nie wspominajac,ze na rota,pneumo i 5w1 wydamy ok 2000zl. No i pytanie czy Ty tez szczepisz tymi dwoma po dwie dawki w takich cenach czy inaczej?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gabik niewiele sie pomylilas- jest typ b i c.
Typ b jest drogi bo kosztuje 400zl/ dawke a sa ich 4. Chyba, ze zaszczepisz dziecko po ktoryms tam tygodniu/miesiacu- jak znajde kartke z rozpiska to uzuplnie/ kartki nie xnalazlam ale tutaj jest rozpisla http://www.mp.pl/szczepienia/praktyka/ekspert/meningokoki_ekspert/show.html?id=90708 to wtedy dawek jest mniej. typ c jest tanszy.
Z tego co ja zrozumialam to jak szczepisz na b to dajesz wszystkie dawki a jak zaczelas na c to tak samo a nie tak,ze dasz dwie dawki b i dwie dawki c bo to zupelnie inne szczepionki.
My nie placilismy za 5w1 i pneumo bo Jula niby wczesniak wiec sie szarpnelismy.
Gosiu nie ma co sobie przybierac do glowy- siostta jest tylko z doskoku wiec pewnie bardzo sie stara zeby Pola sie do niej usmiechala i gulgala- my mamy dzieciaki 24h/7 wiec nie jestesmy w stanie skupic sie tylko na nich. Uszy do goryWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 06:54
GabiK lubi tę wiadomość