Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mim Sto lat
Pigulska u nas też 2x 2a a to gorzej niż 1ab. Po 3 miesiącu 2a to już dysplazja. Ja idę w połowie sierpnia na kontrolę, jestem ciekawa a ortopedę mam super , mi bardzo pomógł.
Teraz robię mleczko kokosowe, jutro dokończęZapach super.
U nas znów dzień z mega ulewaniem, nie mam już do tego siły. O dziwo w nocy nie ulewa, albo minimalnie. -
Mala wykapana poczytalam krola lwa i zasnela. Dzis spala po poludniu 4 godziny. Chyba odrabiala straty bo wydaje mi ise ze te kilka dni byla marudna i to byl skok.
Gosia u mojej corrci bioderko chyba IIc / IIa ale pewna nie jestem bo tn dr tak bazgroli.wiec raczej duza dysplazja. Nie wiem nie znam sie. Niby on twierdzil ze nie jest to duzy niedorozwoj wiec sama nie wiem.
Wlasnie dziewczyny widzisz jskie przyklady ci daja gips czy szyny. Wiec przy tym szelki to pikus.
Pieluszkuj ja bym kladla nawet dwie pieluchy.
Ja roblam tak ze jedna pieluche skladalam o skosie na trjkat tak jakbys chustke chciala wywiazac na to kladlam pieluche zlozona na trzy i potem na pol i na to pieluche zlozona na cztery czyli jak skladasz to wzxluz na pol i potem jeszcze na pol i zeby ja skrocic to po dlugosci skladasz do polowy wciskasz miedzy nizki zeby sie rozszerzyly i tzn pod dupcie i z przodu na brzuszek i to wszystko owijasz ta pielucha co mialas z niej trojkat czyli rog miedzy nozki a bokami owijasz. I na to spiochy. Albo jakies majteczki takie wieksze musisz zakladac zeby te pieluchy objelo. Nie wiem czy todobrze opisalam. Moze zerknij na youtubamoze ktos nagral filmik jak pieluszkowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 21:55
-
Gosiu A czemu jesteś zła na siebie? bo ja tego nie rozumiem. Matylda też miała 1b i co z tego? teraz ma śliczne długie nogi i zgrabne bioderka lecz niestety będzie wielkodupna. po mamusi biodra będzie mieć jak szafa trzydziowa.
Gosiu jak mała będzie stabilniejsza nos ją na małpke na swoim biodrze A zobaczysz ze wszystko będzie ok.
nasz masażysta powtarza że dzieci do roku czasu mają prawo mieć odchylenia bo wszystko u nich rośnie i się kształtuje. więc głową do góry i pamiętaj ze to nie twoja wina03.02.2014 -
PIGULSKA wrote:Beti no nie gadaj bo lekarz nic nie powiedział ze coś nie tak
a powtórkę usg mamy zrobić w 4 miesiącu
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
MIm bo wyrzucam sobie ze nie chciało mi sie dziecka rozpieszczać i jej nie nosiłam dla własnej wygody.a do tego moja matka i siostra i tak nosiły jak chciały i nie docierało do nich jak mówiłam jak ją nosić
Dzisiejszy opis:
Staw prawy: II
Staw lewy: GN
Niewidoczne jądra kostnienia
Nie mam pojecia o co chodzi z tym kostnieniem ? I ten opis GN ktoś się orientuje? -
Gosia nie mam pojecia. A ostatnio nie mialas 1b? Pewnie tylko tak strasznie brzmi a w rzeczywistosci to jakaa blahostka &&&&&
Gabik zyjesz?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:06
-
Gosia A myślisz ze ja nosiłam Matylde albo cZY noszę hrabiego? jak trZeba to noszę A tak to hrabia leży w łóżeczku albo w bujaczku i uczy się sam sobą zajmowac. teściowa też źle nosiła małego i na każdą uwagę reagowala fochem więc tak kombinowalan żeby nie nosiła
03.02.2014 -
Dzieki beti poczytalam te oznsczenia czyli u nas jedno bioderko bardziej prawe IIc a lewa IIa wiec troszke mniej. Ehhhciekawe jsk dlugo te szelki bedzie mlne dziecie nosic. Tez sie smuce z tego powodu ale co zrobic. Trzeba starac sie usunac ta wade a czy sie uda? Oby...
Ja znajac siebie to w niedziele juz bede sie stresowac wizyta u ortopedy czy jest jakas poprawa. Jak nie bedzie to wtedy dopiero strzele zalamke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:15
-
Gosia a myslisz ze Julka caly czas na rekach? Chyba zwariowalas- ja tez "zimny chow" stosuje. Jak Julka nie placze to w lozeczku/lezaczku/hustawce/na macie/narozniku sama sie zabawia.
Spac mi sie chce ale pewnie ta moja krolewna obudzi sie zaraz jak sie poloze -
Ostatnio lewe było:I
Dzięki Slash że poszukałaś:*
Ten ortopeda walnięty kazał ja nosić 17 godzin na dobę lub na brzuszku kłaść
Zastanawiam się czy iść do niego na kontrole czy do kogoś innego?
A jeszcze Pola u niego w gabinecie narzygala mi w stanik bo miałam bluzkę bokserkę a dokyorkowi nasikała na kozetkę
Gdybym ją miała nosić cały czas to nic bym w domu nie zrobiła, ale trochę mnie pociesza że nie tylko ja tak Malo dziecko noszęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:37
-
slash wrote:Anielka superCiesze sie ze bioderko juz wporzadku. Ciekawe jak bedzie u nas czy te szelki cos daja. A ty pieluszkowalas czy mialas szelki i jaki byl niedorozwoj?
-
Karolcia88 wrote:Zapobiegawczo mozesz pieluchowac np na sama noc- dziecko nie odczuje bo i tak spi a zawsze to dobrze zrobi na bioderka
Beti dziękuję za linka uspokoiłas mnie