X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine iękny maluszek;)))

ja mam wizyte jutroooo..

Ofelaine lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowy do góry, będzie dobrze :):)
    Ja dzisiaj czuje się źle, rano ciśnienie było podwyższone, oprócz tego wymioty i mdłości. Ale przeżyje :)
    Zdecydowałam , ze na następnej wizycie biorę L4 i odpoczywam ile się da. Dziecko najważniejsze a praca stresująca jakby nie patrzeć.

Miłego dnia i zdrówka:)

madziorek lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Tak ostatnio nic nie piszę ale cały czas Was podczytuję :)
    Gratuluję wszystkich pięknych serduszek <3 <3 <3 !!!

A ja dziś robię zapiekankę ziemniaczaną a na deser rogaliki z przepisu Anooosiak86 :)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny i powodzenia na wizytach :)

Ofelaine pięknie, że u Was wszystko ok :) a l4 bierz, bo nadciśnienie jest niestety bardzo poważnym problemem, więc leżenie i odstresowanie sie :) ja miałam 140, ale to dlatego, że czułam jakbym miała stan przed zawałowy :) ale ze stresu :) ja dziś jadę załatwić sprawę mojego zusu...zobaczymy co uda mi się załatwić ;)

Ściskamy ! :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, daj znać co tam z tym zusem, ja też dziś będę się dopytywać w różnych miejscach i może wnioskować o podniesienie składki..

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic tak zrobię tylko muszę ważne sprawy w pracy pokończyć, kolejna wizyta za 3 tygodnie więc jak będzie dobrze wszystko to idę odpoczywać ;)

A Ja dziś miałam cieśninie 144/76, Puls 60. Zobaczę po pracy jakie będzie.

A ty jak się czujesz??

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem z niskim ciśnieniem :( dziś 98/59 i tętno 81 :( dlatego ciągle mi się w głowie kręci.
    Ale ogólnie nie czuje się ciążowo :) No ale u mnie już 11 tydzień, więc czas najwyższy :D

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) gratulacje po udanych wizytach ciesze się, że wszystko w porządku z waszymi kropeczkami ;) trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :D zdajcie potem relacje :)
    Ja dziś mam wolne :) juz po kluciu w sumie 5 probowek pani pielęgniareczka mi upuscila sruuu :p wyniki w pn a wtorek wizyta jupi :D

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A ja mam problem z niskim ciśnieniem :( dziś 98/59 i tętno 81 :( dlatego ciągle mi się w głowie kręci.
    Ale ogólnie nie czuje się ciążowo :) No ale u mnie już 11 tydzień, więc czas najwyższy :D
    Ja też odkąd pamiętam mam niskie ciśnienie odziedziczone po mamie puls tez w granicach 75-78 zawroty i bóle głowy na porządku dziennym przywyklam :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Fajnie dziewczyny że ok u was po wizytach :)

Ja dziś tez ide po dalsze l4 do lekarza :) Nie wiem czy będzie mnie badac bo od ostatniego usg minęło 5 dni :) (ale nie miałabym nic przeciwko jakbym zobaczyla znowu mojego robaczka )

No i do rodzinnego się zapisałam na dziś moze mi da skierowanie chociaz na mocz i krew :)

U mnie tez brak objawów poza pójem piersi :) Ale kupilam sobie z PERFECTRY balsam do biustu dla kobiet w ciaży co zmniejsza blesność piersi i powiem wam że nawet trochę działa :)
    Bo przy moim dużym biuście ból czasem okropny czuje :/

Miłego dzonka !!

inessa lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Ja też odkąd pamiętam mam niskie ciśnienie odziedziczone po mamie puls tez w granicach 75-78 zawroty i bóle głowy na porządku dziennym przywyklam :)

No to przynajmniej wiem, że nie jestem sama ;) Bo to trochę denerwujące. Bo przecież niby nic mi nie jest a wstaje rano i czuję się jak na kacu ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę poczytałam w necie o podwyższonym ciśnieniu w ciąży i się boję. Może to spowodować niedotlenienie płodu i jego śmierć. Zawsze musi dziać się coś, ze człowiek nie może być spokojny. ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    A ja trochę poczytałam w necie o podwyższonym ciśnieniu w ciąży i się boję. Może to spowodować niedotlenienie płodu i jego śmierć. Zawsze musi dziać się coś, ze człowiek nie może być spokojny. ;/

Dlatego Kochana wybieraj się na L4, mniej stresów, więcej snu i na bank ciśnienie nie będzie Ci tak dokuczać! :* Ja jeszcze 2 tyg i też będę się wybierała. Bo muszę wstawać o 5 rano i jechać 50 km w jedną stronę. A z tym ciśnieniem to ledwo chodzę :D

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się myśleć pozytywnie oczywiście i nie denerwować niczym. Ginek przepisał mi wczoraj leki jak będę się złe czuła i będzie wysokie ciśnienie. Ale ja czuje się w sumie dobrze, nie odczuwam, że mam wyższe ciśnienie.
    No dzisiaj jestem mega senna ledwo patrze na oczy ale nie wiem czy to od tego czy z niewyspania. Wręcz czuje się jakbym miała za niskie ciśnienie.

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Moja kuzynka miała nadciśnienie w ciazy, ale z tego co kojarzę zaczelo sie pozniej i jakos ostatnie miesiące leżała w szpitalu i cesarkę miała jeszcze przed terminem.
    Ale najważniejsze żebyś sie dodatkowo nie denerwowała, bo to sie błędne koło zatacza. Bedzie dobrze ;)

U mojej kuzynki był identyczny przypadek no ale właśnie ten problem pojawił się pod koniec ciąży.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Gosiunia gratki :)eklerka ciesz sie takimi wiesciami, jest bardzo dobrze.
    Ja zaraz wyruszam, wizyta o 19.

kochana bardzo dziękuję i również gratuluję bo czytałam ze u Waszego maluszka też ok :) trzymam jeszcze kciuki żeby Ci się to ciśnienie unormowało :) <3 pozdrawiam :)

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    ja kolejna noc masakryczna normalnie wykoncze sie z bezsennosci i mega mdłosci a nie wymiotuje chociaż mysle sobie,ze te mdłosci są naprawde wykanczajace i czasami chciałoby sie zwymiotowac.
    DO tego dzisiaj wizyta u gina chyba zwieje spod gabinetu :P :P :P
    A cisnienie mam niskie a tetno wysokie ale skaczace.
    DObrego dnia dla Was <3
    Udanych radosnych wizyt :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam nadcisnienie i wade serca.
    Jezeli bedzie sie Wam utrzymywac to najwtzej kontrola u kardiologa i w razie czego leki na obnizenie. Vlbez paniki! :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za bledy ale pisze z telefonu:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko trzymam kciuki za wizytę :) <3

inessa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ