X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina no co ty?
    Zakończona jest rejestracja na warsztaty JESTEM MAMĄ, a na nasze BĘDĘ MAMĄ są jeszcze wolne miejsca. Musisz wybrać opcję warsztatów tutaj http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html

• katalina Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a jakie tam są godziny bo ja chyba ślepa jestem :P idziesz sama? :)

aaaaaaa już widzę :D 17-20
    może z mężem pójdę hmmm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 16:05

• Magic Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Magic czy możesz mi jeszcze rozjaśnić o co chodzi z tym wyrejestrowaniem i rejestrowaniem w listopadzie? trochę się pogubiłam..

Ewelcia, niestety ale rejestracja już jest zamknięta, a chętnie bym się przeszła :(

chodzi o to, że teraz jak się wyrejestrowałam ze składki chorobowej i zarejestrowałam się bez niej. I pomniejszony zus zapłacę w listopadzie, jednocześnie w listopadzie rejestuje mnie na nowe składki takie jakie chcę płacić i w grudniu już muszę zapłacić wyższy zus i potem jak będę opłacać po ponad 2tyś chorobową to znowu muszę składać dra na nowe składki :) wiem, pomyśl jak ta babeczka mi to tłumaczyła 15 razy bo wciąż nie rozumiełam. Dlatego ona mi to wszystko załatwia bo ja się w tym gubie :) dlatego musisz mieć kogoś zaufanego, kto się na tym dobrze zna. jak chcesz w wolnym czasie opiszę ci wszystko na priv ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 16:23

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę z mężem. Przynajmniej na razie się zapowiedział że pójdzie ze mną, ale kto wie czy będzie mu się chciało :P

Tu chodzi o to że jak jesteś zarejestrowana do ubezpieczenia chorobowego to musisz się na początku wyrejestrować z niego a później zarejestrować ponownie na wyższą składkę. Ale jeśli tak jak ja nie byłaś zarejestrowana na chorobowe to tylko trzeba się zarejestrować. W necie jest pełno takich ofert typu "pomogę dostać wyższy zus na macierzyńskim" ale faktycznie lepiej mieć kogoś zaufanego

Magic lubi tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic jakbym mogła prosić Cię o info na priv o tym :)

Ewelcia, mój powiedział że o tym pogadamy i wieczorem mi powie :P

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja tylko na chwile... 38mm moj szkrabek ma i widzialam jak sie rusza :)
    jestem wlasnie na l4 takie mam mdlosci ale od pon do pracy znow...

szef wie juz przyjal to dobrze ale zle przyjal informacje ze od listopada chce isc na l4 i wrecz powiedzial ze ciaza to nie choroba i zeby nie przesadzac i zebym niewystawila go czasem do wiatru tylko normalnie pracowala ... bo jakos jego zona w 9mscu firanki wieszala i ze w ogole uwaza ze te l4 w ciazy powinny byc zakazane...

:/ ale jak bede sie zle czula to nie bede patrzec na niego i pojde na l4!
    jak mu mowilam ze mdlosci i wymioty mam calodobowe to tak jakbym go sciemniala tak dal mi do zrozumienia.

ja mu powiedzialam ze od grudnia pojde na l4 juz a jesli bede sie zle czula to i wczesniej jesli bedzie lekarz mi kazal bo kazda ciaza jest inna... tym bardziej ze czasem brzuch mnie pobolewa...

nie bede patrzec na to jak ON sadzi ze ja sie czuje ale jak ja sie czuje :)

nadulek, Ewelcia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam ktora pytala o luxmed ale ja tam nie mowilam, ze bylam prywatnie :p

katalina lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna maria msz swieta racje. Nie patrz na szefa, dzidzius jest najwazniejszy. Ja tez sie wybieram juz niedlugo bo cisnienie mi skacze i niech w pracy mysla co chca. Co do cisnienia to mierzylam przed chwila i bylo 135/79 chyba nie ma tragedii ? Dr powiedzial ze jak bedzie ponad 140/90 to wtedy jest zle.

Inessa czekam na wiesci :)

AnnaMaria89, madziorek lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was w 12 tyg ciąży ;) troche mnie nie było, ciężko z czasem. Praca dom praca dom ;/ Jutro mam kolejną wizytę u gina - tak się cieszę, że znowu zobaczę swoje maleństwo ;)

Ewelcia, inessa, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine troszke podwyzszone ale zle nie jest ;)
    A jaki masz cisnieniomierz? Bo takie elektroniczne na reke sa az za czule ;) najlepsze to sa jakie manualne, a jak sie nie potrafi takim mierzyc to dobre sa takie z mankietem na ramie.
    Mozesz sobie no zalozyc zeszyt w ktorym bedziesz zapisywac pomiary np 3x na dzien i pokaz lekarzowi na nastepnej wizycie

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mam taki elektroniczny zakladany na nadgarstek. A zeszyt juz zalozony :) ja sie ciesze z takiego cisnienia mimo ze nie jest ksiazkowe 120/80 bo wczoraj mialam 155. Pewnie stres przed wizyta tez swoje zrobil. Oby bylo dobrze.

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to na pewno stres przed wizytą, jak to mówi moja kardiolog "efekt białego fartucha" bo człowiek mimowolnie się przed wizytą denerwuje ;)
    ja też jak byłam w luxmedzie u położnej po wizycie u gina to po 3 tabletkach na ciśnienie które biorę miałam 140/90 ;)

inessa lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane jestem!!!!!!
    Jestem w ciązy!!!!!
    Maluszka niestety za bardzo nie zobaczyłam ze wzgledu na moja historie poprzednich ciaż lekarz nie chciał za bardzo ingerowac USG.( bo powiedział,ze nigdzie nie ma badan jak wpywa badanie USG na Malucha) ZBadał mnie ginekologicznie i juz tu potwierdził ciaze a potem nawet nie na minute zrobił USG jest piekny pecherzyk widac zarodek kosmówka jest gruba i pechezryk jest bardzo ładny ciaza wyglada na przełom 6/7 tygodnia ciąż wg lekarza wszystko bardzo dobrze.
    Dostałam skierowanie na badania ale na nastepne USG mam dopiero zgłosic sie za miesiac jak Maluch juz bedzie wystraczająco duży!!!
    Dziekuje za pamiec
    bardzo polecam sie nadal bo ten miesiac u nas jest najbardziej decydujący!!!!!!!!!!

Ewelcia, czarna panda, Rika, AGA 30, madziorek, Ofelaine, KotMisia, beti97, gosiunia, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innesa super wiadomości. to teraz trzymamy kciuki i życzymy, żeby ten miesiąc szybko zleciał :)

inessa lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko rewelacja :) oby tak dalej :) maluch jest na pewno silny i bedzie sie pieknie rozwijal. Zdrowka zyczymy :)

inessa lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko świetnie :*

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane <3 <3 <3
    Mój maz był ze mna i na te sekundy USG lekarz Go zawołał aby zobaczył,że naparwde jestem w ciazy :D :P
    a i mam brac witaminy prenatalne ale i tak dodatkow kwas foliowy mam brac!!

A no i pytałam jak bedzie wszystko dobrze to co z badaniami prenatalnymi ginekolog powiedział,ze na nastpenej wizycie da mi skierowanie na NFZ!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 17:57

Ewelcia, gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa super :)

Ja mam prenatalne we wtorek, z jednej strony się boje, z drugiej str nie mogę doczekać , bo zobaczę moja kruszynke :)

inessa, Ulka84 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak dobrze u mnie wszystko OK :) Lekarz zmniejszył dawkę duphastonu 2x1 ale luteina dopochwowa zostaje :) Wg USG 9t2d :) Gigant ma całe 2,5 cm :)

madziorek, Ofelaine, inessa, PIGULSKA lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim super :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ