X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poranna pora.
    Wlasnie skrzyczalam jakiegos chlopa, ze kultura osobista nakazuje ze jednak pierwszy telefon powinien byc troche pozniej niz o 7.59 :/ a dzwonil z jakas "super propozycja" :/ a ze pol nocy nie moglan spac (ksiezyc chyba w pelni) to jemu sie oberwalo ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mi się wydaje że trafiasz w zrosty poprostu...

witajcie !dziś jestem pełna stresu, chociaż obiecywałam sobie że bede spokojna;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze, nie wiem bo sie nie znam ;)
    O ktorej wizyta?:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się :)

U nas dzień rozpoczął się bez mdłości z większym apetytem. Ciśnienie rano 138/79, podwyższone ale nie przekroczyło granicy podanej przez gina. Co w cale mnie nie uspokaja. Jutro jadę do internisty na konsultacje i raczej wezmę l4 aż do wizyty u gina a potem dalej będę je ciągnąc.
    Czytałam, że magnez, kwasy omega 3 i czosnek między innymi pomagają obniżyć ciśnienie. Czy mogę te rzeczy normalnie przyjmować w ciąży??

Dr przepisał mi Dopegyt ale wolałam bym się z nim wstrzymać póki nie jest tragicznie z ciśnienie i naturalnie je zbić o ile się da.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U nas po tygodniu mdłości powróciły z rana... Byłam dziś na pobraniu krwi i dwie pielęgniarki siłowały się z moimi żyłami ponad 20 minut.. koszmar jakiś :P czekamy grzecznie na wyniki..
    Tymczasem jestem bardzo niespokojna, bo w nocy śniły mi się różne głupoty :( a jeszcze na koniec obudziłam się, bo przyśniło mi się że zobaczyłam na wkładce Maleństwo około 0,5cm wyglądał jak mały ludzik i zaczęłam krzyczeć i wołać męża, że poroniłam :(

Strasznie jestem przez ten cały poranek nerwowa :( Ale też odkryłam w sobie jakiś nowy zegar biologiczny.. codziennie około 22-22:10 padam i spię do 5:30-6:00... No nigdy tak nie miałam :P no i przez to już chce mi się spać, a czas do pracy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko super wieści :)
    Wiedziałam że będzie dobrze ")

A ja się dziś wybrałam do gina na nfz n i mam założoną kartę ciaży :)
    wedłóg usg to 7+3 tydziń ciaży :)

Mój robaczek w 6 dni urusł z .079 mm na 1.23 cm :)
    Serduszko mu ładnie bije :)

Lekarz wymacal mnie nie ładnie zrobił cytologie że aż lekko plamię teraz :/

Oczywiście nie przyznałam się że chodze prywatnie więc dał mi skierowanie na cześc badań więc będe mogła zrobić je za darmo :)

Powiem wam ze ta nasza służba zdrowia jest bez nadziejna :/

Pozdrawiam :)

madziorek, PIGULSKA, inessa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dzwoniłam do szpitala kardio, bo chciałam, żeby mi podali wyniki badań- nie ma szans, żeby telefonicznie podali- nawet jak im podam mój nr pesel albo mip (taki numer pod którym u nich ewidencjonuje). Dobrze, że dzisiaj i tak muszę jechać do Krakowa (siostra prosiła, żebym dzieciaków pilnowała) bo tak to musiałabym specjalnie jechać ponad 30km... :/
    A wczoraj jak byłam to się dopytywałam czy jak zadzwonię to mi podadzą- pewnie jasne, nie ma sprawy :[

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) i ja się witam choć w niezbyt dobrym humorze od samego rana mnie mdli i głowa ćmi :/ trzeba jakoś przeżyć ten dzień w pracy...
    Mi ostatnio nic się nie śni kompletnie nic, aż się dziwię...a może rano nie pamiętam nie wiem.
    Ofelaine myślę, że włączenie w codzienną dietę tych naturalnych składników nie zaszkodzi a nadzieję mam, że pomoże ;)
    Dziewczynki gratuluję udanych wizyt i oby tak dalej :) żeby sypały się same dobre wiadomości :D
    Miłego dzionka

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Inessa super :)

Ja mam prenatalne we wtorek, z jednej strony się boje, z drugiej str nie mogę doczekać , bo zobaczę moja kruszynke :)
    Ja też wizytuję we wtorek i mam takie same odczucia... staram się myśleć pozytywnie musi być dobrzeeeeeee :)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej witam się :)

U nas dzień rozpoczął się bez mdłości z większym apetytem. Ciśnienie rano 138/79, podwyższone ale nie przekroczyło granicy podanej przez gina. Co w cale mnie nie uspokaja. Jutro jadę do internisty na konsultacje i raczej wezmę l4 aż do wizyty u gina a potem dalej będę je ciągnąc.
    Czytałam, że magnez, kwasy omega 3 i czosnek między innymi pomagają obniżyć ciśnienie. Czy mogę te rzeczy normalnie przyjmować w ciąży??

Dr przepisał mi Dopegyt ale wolałam bym się z nim wstrzymać póki nie jest tragicznie z ciśnienie i naturalnie je zbić o ile się da.

na pewno sok z aronii obniża ciśnienie,
    spożywaj w pokarmach dużo potasu (banany, pomidory)
    Tak jak pisałaś jeszcze magnez i czosnek. W miare możliwości można ograniczyć sól..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie aronia na pewno obniża ciśnienie bo ja osobiście muszę jej unikać ze względu na zbyt niskie ciśnienie :/
    wiem też, że na nadciśnienie dobra jest zielona herbata ale w ograniczonej ilości- max 3 filiżanki dziennie bo zawiera kofeinę

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki! Ja w poniedziałek byłam na pierwszej wizycie, serduszko pięknie bije, z dzidzią wszystko dobrze! ;-) Wszystko byłoby okej, gdyby nie KATORGA, którą przechodziłam przez okrągły tydzień, wymioty praktycznie cały czas, mdłości i bóle głowy, do tego słabo i po prostu źle - masakra... Nie mogłam normalnie funkcjonować, nigdzie wyjść, bo cały czas moje samopoczucie było po prostu straszne.. Nie sprawdzała się metoda jedzenia po troszku a często, nic nie przechodziło. Dzisiaj jak ręką odjął, przeszło, czuję się ok, zjadłam rano pół bułki pełnoziarnistej, a teraz zupkę i nie zwróciłam jeszcze nic. ;-) Myślę, że to kwestia hormonów i co mamy się wycierpieć, to musimy i koniec, nie ma na to rady.. :) Zazdroszczę mamuśkom, które nie mają mdłości - SZCZĘŚCIARY! ;-))

inessa lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja po ostatnim okresie lepszego samopoczucia dzisiaj mam mdłości i boli mnie głowa :( do tego gardło zaczyna bolec, a dopiero wyszłam z przeziębienia. Oprócz płukanki z wody z solą na gardło, co jeszcze mogę?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!!!
    WIdze,ze same pozytywne wiadomosci z wizyt Gratuluje :)
    a ja dzisiaj bede rozmawiac z genetyk przez telefon ( tak mi zaproponowano zamiast wizyty - bo musiałam ją odwołac i jestem w szoku,ze wogóle taką możliwosc mi zaproponowano !!!!)
    Mdlosci 24/24 są ble,zgaga ble,sennosc wielka :P
    a na obnizenie cisnienia jest super grepfrut i arbuz!!!
    SPokojnego dnia Wam życze <3

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny, jesteście niezastąpione <3

inessa lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból gardła stosowałam pastylki Prenalen Gardło całkiem smaczne ;) a z domowych sposobów herbatki z miodem cytryną i imbirem :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł :)

Ale szybko gonicie z tymi stronami :) Ja mdłości ciąg dalszy, troszkę może lżejsze, ale są ;/

Dziewczyny widać Wam brzuchy już coś ? :) mi się wydaję, że mi urósł, bo spodni nie dopinam i jak wciągnę na maksa - zawsze była decha, a teraz przy wciągniętym jest "zarys" hehe :P

inessa lubi tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już się coś wybrzusza pomału, dużo osób patrzy się i łapie mnie za brzuch jakby mieli coś zobaczyć albo poczuć. Usg genetyczne mamy na 27 października. Na gardło polecam zaparzyć szałwię i płukać. Mi ostatnio bardzo pomogło. Tabletki prenalenu mi niestety nie smakowały i nie działały na mnie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nic, ale jeszcze mam czas. Jedyne co mi wystaje to oponka zaraz pod pepkiem ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a ja mam takie wyrzuty sumienia :/ Dziewczyny zjadłam zupkę chińską :/ Kurdę ale tak za mną chodziła że nie mogłam się powstrzymać... no cóż najwyżej ją zaraz zwrócę :P

olka24, inessa, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ