X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poranna pora.
    Wlasnie skrzyczalam jakiegos chlopa, ze kultura osobista nakazuje ze jednak pierwszy telefon powinien byc troche pozniej niz o 7.59 :/ a dzwonil z jakas "super propozycja" :/ a ze pol nocy nie moglan spac (ksiezyc chyba w pelni) to jemu sie oberwalo ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mi się wydaje że trafiasz w zrosty poprostu...

witajcie !dziś jestem pełna stresu, chociaż obiecywałam sobie że bede spokojna;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze, nie wiem bo sie nie znam ;)
    O ktorej wizyta?:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się :)

U nas dzień rozpoczął się bez mdłości z większym apetytem. Ciśnienie rano 138/79, podwyższone ale nie przekroczyło granicy podanej przez gina. Co w cale mnie nie uspokaja. Jutro jadę do internisty na konsultacje i raczej wezmę l4 aż do wizyty u gina a potem dalej będę je ciągnąc.
    Czytałam, że magnez, kwasy omega 3 i czosnek między innymi pomagają obniżyć ciśnienie. Czy mogę te rzeczy normalnie przyjmować w ciąży??

Dr przepisał mi Dopegyt ale wolałam bym się z nim wstrzymać póki nie jest tragicznie z ciśnienie i naturalnie je zbić o ile się da.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U nas po tygodniu mdłości powróciły z rana... Byłam dziś na pobraniu krwi i dwie pielęgniarki siłowały się z moimi żyłami ponad 20 minut.. koszmar jakiś :P czekamy grzecznie na wyniki..
    Tymczasem jestem bardzo niespokojna, bo w nocy śniły mi się różne głupoty :( a jeszcze na koniec obudziłam się, bo przyśniło mi się że zobaczyłam na wkładce Maleństwo około 0,5cm wyglądał jak mały ludzik i zaczęłam krzyczeć i wołać męża, że poroniłam :(

Strasznie jestem przez ten cały poranek nerwowa :( Ale też odkryłam w sobie jakiś nowy zegar biologiczny.. codziennie około 22-22:10 padam i spię do 5:30-6:00... No nigdy tak nie miałam :P no i przez to już chce mi się spać, a czas do pracy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko super wieści :)
    Wiedziałam że będzie dobrze ")

A ja się dziś wybrałam do gina na nfz n i mam założoną kartę ciaży :)
    wedłóg usg to 7+3 tydziń ciaży :)

Mój robaczek w 6 dni urusł z .079 mm na 1.23 cm :)
    Serduszko mu ładnie bije :)

Lekarz wymacal mnie nie ładnie zrobił cytologie że aż lekko plamię teraz :/

Oczywiście nie przyznałam się że chodze prywatnie więc dał mi skierowanie na cześc badań więc będe mogła zrobić je za darmo :)

Powiem wam ze ta nasza służba zdrowia jest bez nadziejna :/

Pozdrawiam :)

madziorek, PIGULSKA, inessa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dzwoniłam do szpitala kardio, bo chciałam, żeby mi podali wyniki badań- nie ma szans, żeby telefonicznie podali- nawet jak im podam mój nr pesel albo mip (taki numer pod którym u nich ewidencjonuje). Dobrze, że dzisiaj i tak muszę jechać do Krakowa (siostra prosiła, żebym dzieciaków pilnowała) bo tak to musiałabym specjalnie jechać ponad 30km... :/
    A wczoraj jak byłam to się dopytywałam czy jak zadzwonię to mi podadzą- pewnie jasne, nie ma sprawy :[

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) i ja się witam choć w niezbyt dobrym humorze od samego rana mnie mdli i głowa ćmi :/ trzeba jakoś przeżyć ten dzień w pracy...
    Mi ostatnio nic się nie śni kompletnie nic, aż się dziwię...a może rano nie pamiętam nie wiem.
    Ofelaine myślę, że włączenie w codzienną dietę tych naturalnych składników nie zaszkodzi a nadzieję mam, że pomoże ;)
    Dziewczynki gratuluję udanych wizyt i oby tak dalej :) żeby sypały się same dobre wiadomości :D
    Miłego dzionka

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Inessa super :)

Ja mam prenatalne we wtorek, z jednej strony się boje, z drugiej str nie mogę doczekać , bo zobaczę moja kruszynke :)
    Ja też wizytuję we wtorek i mam takie same odczucia... staram się myśleć pozytywnie musi być dobrzeeeeeee :)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej witam się :)

U nas dzień rozpoczął się bez mdłości z większym apetytem. Ciśnienie rano 138/79, podwyższone ale nie przekroczyło granicy podanej przez gina. Co w cale mnie nie uspokaja. Jutro jadę do internisty na konsultacje i raczej wezmę l4 aż do wizyty u gina a potem dalej będę je ciągnąc.
    Czytałam, że magnez, kwasy omega 3 i czosnek między innymi pomagają obniżyć ciśnienie. Czy mogę te rzeczy normalnie przyjmować w ciąży??

Dr przepisał mi Dopegyt ale wolałam bym się z nim wstrzymać póki nie jest tragicznie z ciśnienie i naturalnie je zbić o ile się da.

na pewno sok z aronii obniża ciśnienie,
    spożywaj w pokarmach dużo potasu (banany, pomidory)
    Tak jak pisałaś jeszcze magnez i czosnek. W miare możliwości można ograniczyć sól..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie aronia na pewno obniża ciśnienie bo ja osobiście muszę jej unikać ze względu na zbyt niskie ciśnienie :/
    wiem też, że na nadciśnienie dobra jest zielona herbata ale w ograniczonej ilości- max 3 filiżanki dziennie bo zawiera kofeinę

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki! Ja w poniedziałek byłam na pierwszej wizycie, serduszko pięknie bije, z dzidzią wszystko dobrze! ;-) Wszystko byłoby okej, gdyby nie KATORGA, którą przechodziłam przez okrągły tydzień, wymioty praktycznie cały czas, mdłości i bóle głowy, do tego słabo i po prostu źle - masakra... Nie mogłam normalnie funkcjonować, nigdzie wyjść, bo cały czas moje samopoczucie było po prostu straszne.. Nie sprawdzała się metoda jedzenia po troszku a często, nic nie przechodziło. Dzisiaj jak ręką odjął, przeszło, czuję się ok, zjadłam rano pół bułki pełnoziarnistej, a teraz zupkę i nie zwróciłam jeszcze nic. ;-) Myślę, że to kwestia hormonów i co mamy się wycierpieć, to musimy i koniec, nie ma na to rady.. :) Zazdroszczę mamuśkom, które nie mają mdłości - SZCZĘŚCIARY! ;-))

inessa lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja po ostatnim okresie lepszego samopoczucia dzisiaj mam mdłości i boli mnie głowa :( do tego gardło zaczyna bolec, a dopiero wyszłam z przeziębienia. Oprócz płukanki z wody z solą na gardło, co jeszcze mogę?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!!!
    WIdze,ze same pozytywne wiadomosci z wizyt Gratuluje :)
    a ja dzisiaj bede rozmawiac z genetyk przez telefon ( tak mi zaproponowano zamiast wizyty - bo musiałam ją odwołac i jestem w szoku,ze wogóle taką możliwosc mi zaproponowano !!!!)
    Mdlosci 24/24 są ble,zgaga ble,sennosc wielka :P
    a na obnizenie cisnienia jest super grepfrut i arbuz!!!
    SPokojnego dnia Wam życze <3

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny, jesteście niezastąpione <3

inessa lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból gardła stosowałam pastylki Prenalen Gardło całkiem smaczne ;) a z domowych sposobów herbatki z miodem cytryną i imbirem :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł :)

Ale szybko gonicie z tymi stronami :) Ja mdłości ciąg dalszy, troszkę może lżejsze, ale są ;/

Dziewczyny widać Wam brzuchy już coś ? :) mi się wydaję, że mi urósł, bo spodni nie dopinam i jak wciągnę na maksa - zawsze była decha, a teraz przy wciągniętym jest "zarys" hehe :P

inessa lubi tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już się coś wybrzusza pomału, dużo osób patrzy się i łapie mnie za brzuch jakby mieli coś zobaczyć albo poczuć. Usg genetyczne mamy na 27 października. Na gardło polecam zaparzyć szałwię i płukać. Mi ostatnio bardzo pomogło. Tabletki prenalenu mi niestety nie smakowały i nie działały na mnie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nic, ale jeszcze mam czas. Jedyne co mi wystaje to oponka zaraz pod pepkiem ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a ja mam takie wyrzuty sumienia :/ Dziewczyny zjadłam zupkę chińską :/ Kurdę ale tak za mną chodziła że nie mogłam się powstrzymać... no cóż najwyżej ją zaraz zwrócę :P

olka24, inessa, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ