Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie poranna pora.
Wlasnie skrzyczalam jakiegos chlopa, ze kultura osobista nakazuje ze jednak pierwszy telefon powinien byc troche pozniej niz o 7.59 a dzwonil z jakas "super propozycja" a ze pol nocy nie moglan spac (ksiezyc chyba w pelni) to jemu sie oberwalo -
Hej witam się
U nas dzień rozpoczął się bez mdłości z większym apetytem. Ciśnienie rano 138/79, podwyższone ale nie przekroczyło granicy podanej przez gina. Co w cale mnie nie uspokaja. Jutro jadę do internisty na konsultacje i raczej wezmę l4 aż do wizyty u gina a potem dalej będę je ciągnąc.
Czytałam, że magnez, kwasy omega 3 i czosnek między innymi pomagają obniżyć ciśnienie. Czy mogę te rzeczy normalnie przyjmować w ciąży??
Dr przepisał mi Dopegyt ale wolałam bym się z nim wstrzymać póki nie jest tragicznie z ciśnienie i naturalnie je zbić o ile się da.PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
U nas po tygodniu mdłości powróciły z rana... Byłam dziś na pobraniu krwi i dwie pielęgniarki siłowały się z moimi żyłami ponad 20 minut.. koszmar jakiś czekamy grzecznie na wyniki..
Tymczasem jestem bardzo niespokojna, bo w nocy śniły mi się różne głupoty a jeszcze na koniec obudziłam się, bo przyśniło mi się że zobaczyłam na wkładce Maleństwo około 0,5cm wyglądał jak mały ludzik i zaczęłam krzyczeć i wołać męża, że poroniłam
Strasznie jestem przez ten cały poranek nerwowa Ale też odkryłam w sobie jakiś nowy zegar biologiczny.. codziennie około 22-22:10 padam i spię do 5:30-6:00... No nigdy tak nie miałam no i przez to już chce mi się spać, a czas do pracy -
nick nieaktualnyInessko super wieści
Wiedziałam że będzie dobrze ")
A ja się dziś wybrałam do gina na nfz n i mam założoną kartę ciaży
wedłóg usg to 7+3 tydziń ciaży
Mój robaczek w 6 dni urusł z .079 mm na 1.23 cm
Serduszko mu ładnie bije
Lekarz wymacal mnie nie ładnie zrobił cytologie że aż lekko plamię teraz
Oczywiście nie przyznałam się że chodze prywatnie więc dał mi skierowanie na cześc badań więc będe mogła zrobić je za darmo
Powiem wam ze ta nasza służba zdrowia jest bez nadziejna
Pozdrawiammadziorek, PIGULSKA, inessa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, dzwoniłam do szpitala kardio, bo chciałam, żeby mi podali wyniki badań- nie ma szans, żeby telefonicznie podali- nawet jak im podam mój nr pesel albo mip (taki numer pod którym u nich ewidencjonuje). Dobrze, że dzisiaj i tak muszę jechać do Krakowa (siostra prosiła, żebym dzieciaków pilnowała) bo tak to musiałabym specjalnie jechać ponad 30km...
A wczoraj jak byłam to się dopytywałam czy jak zadzwonię to mi podadzą- pewnie jasne, nie ma sprawy :[ -
Hej dziewczyny i ja się witam choć w niezbyt dobrym humorze od samego rana mnie mdli i głowa ćmi trzeba jakoś przeżyć ten dzień w pracy...
Mi ostatnio nic się nie śni kompletnie nic, aż się dziwię...a może rano nie pamiętam nie wiem.
Ofelaine myślę, że włączenie w codzienną dietę tych naturalnych składników nie zaszkodzi a nadzieję mam, że pomoże
Dziewczynki gratuluję udanych wizyt i oby tak dalej żeby sypały się same dobre wiadomości
Miłego dzionka -
nojaniewiem wrote:Inessa super
Ja mam prenatalne we wtorek, z jednej strony się boje, z drugiej str nie mogę doczekać , bo zobaczę moja kruszynkenojaniewiem lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Hej witam się
U nas dzień rozpoczął się bez mdłości z większym apetytem. Ciśnienie rano 138/79, podwyższone ale nie przekroczyło granicy podanej przez gina. Co w cale mnie nie uspokaja. Jutro jadę do internisty na konsultacje i raczej wezmę l4 aż do wizyty u gina a potem dalej będę je ciągnąc.
Czytałam, że magnez, kwasy omega 3 i czosnek między innymi pomagają obniżyć ciśnienie. Czy mogę te rzeczy normalnie przyjmować w ciąży??
Dr przepisał mi Dopegyt ale wolałam bym się z nim wstrzymać póki nie jest tragicznie z ciśnienie i naturalnie je zbić o ile się da.
na pewno sok z aronii obniża ciśnienie,
spożywaj w pokarmach dużo potasu (banany, pomidory)
Tak jak pisałaś jeszcze magnez i czosnek. W miare możliwości można ograniczyć sól.. -
Tak dokładnie aronia na pewno obniża ciśnienie bo ja osobiście muszę jej unikać ze względu na zbyt niskie ciśnienie
wiem też, że na nadciśnienie dobra jest zielona herbata ale w ograniczonej ilości- max 3 filiżanki dziennie bo zawiera kofeinę -
Hej mamuśki! Ja w poniedziałek byłam na pierwszej wizycie, serduszko pięknie bije, z dzidzią wszystko dobrze! Wszystko byłoby okej, gdyby nie KATORGA, którą przechodziłam przez okrągły tydzień, wymioty praktycznie cały czas, mdłości i bóle głowy, do tego słabo i po prostu źle - masakra... Nie mogłam normalnie funkcjonować, nigdzie wyjść, bo cały czas moje samopoczucie było po prostu straszne.. Nie sprawdzała się metoda jedzenia po troszku a często, nic nie przechodziło. Dzisiaj jak ręką odjął, przeszło, czuję się ok, zjadłam rano pół bułki pełnoziarnistej, a teraz zupkę i nie zwróciłam jeszcze nic. Myślę, że to kwestia hormonów i co mamy się wycierpieć, to musimy i koniec, nie ma na to rady.. Zazdroszczę mamuśkom, które nie mają mdłości - SZCZĘŚCIARY! )
inessa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Ja po ostatnim okresie lepszego samopoczucia dzisiaj mam mdłości i boli mnie głowa do tego gardło zaczyna bolec, a dopiero wyszłam z przeziębienia. Oprócz płukanki z wody z solą na gardło, co jeszcze mogę?
-
nick nieaktualnyHej kochane!!!
WIdze,ze same pozytywne wiadomosci z wizyt Gratuluje
a ja dzisiaj bede rozmawiac z genetyk przez telefon ( tak mi zaproponowano zamiast wizyty - bo musiałam ją odwołac i jestem w szoku,ze wogóle taką możliwosc mi zaproponowano !!!!)
Mdlosci 24/24 są ble,zgaga ble,sennosc wielka
a na obnizenie cisnienia jest super grepfrut i arbuz!!!
SPokojnego dnia Wam życze
-
Helloł
Ale szybko gonicie z tymi stronami Ja mdłości ciąg dalszy, troszkę może lżejsze, ale są ;/
Dziewczyny widać Wam brzuchy już coś ? mi się wydaję, że mi urósł, bo spodni nie dopinam i jak wciągnę na maksa - zawsze była decha, a teraz przy wciągniętym jest "zarys" heheinessa lubi tę wiadomość
-
Mi już się coś wybrzusza pomału, dużo osób patrzy się i łapie mnie za brzuch jakby mieli coś zobaczyć albo poczuć. Usg genetyczne mamy na 27 października. Na gardło polecam zaparzyć szałwię i płukać. Mi ostatnio bardzo pomogło. Tabletki prenalenu mi niestety nie smakowały i nie działały na mnie.