X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    Jestem!!!

nasz Skarbek ma całe 2,32 cm;) wszystko jest dobrze;) nawet serduszka posłuchałam;* najpiękniejsza melodia jak dla mnie;) nastepna wizyta 27 października;) a potem już co miesiąc;p i oczywiście zestaw zastrzyków jeszcze;p

No to juz gigant kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie czy was bolą pośladki ???
    o mnie tak od tygodnia bola okropnie i nie wiem czy to od kręgosłupa czy ciąży ?? :/

• madziorek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    powie Ci kochana że ma racje-oglądałam ostatnio program o tym jak robią te bagietki,żadne masełko czosnkowe tylko zwykła,najtańsza margaryna i jakieś zioła z paczki,naprawdę warto zrobić samemu i taniej i zdrowiej ;) a mój mężuś zawsze jak sięgam po coś nie zdrowego to mówi i tym chcesz nasze dziecko karmić ;) oczywiście odkładam bo mi nawet głupio że tu witaminki łykam żeby było dobrze wszystko a tu za chwilę takie coś chcę zjeść ;) a najbardziej to własnie na te zupki jest uczulony ;)

No wlasnie sama staram sie wybierać wszystko jak najbardziej zdrowe. Wczoraj kotlety mielone robiłam w piekarniku, zeby mniej tłuszczu było. Mnie znów muli. Czy któraś z Was ma mdłości głownie wieczorami? Widzialan ze inessa meczy sie po nocy :/

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA mnie bardzo bolą i lewa noga ale u mnie to przy wzroscie macicy ucisk rosnie na kregoslup.

Paulinqa super wielkiego Malucha juz masz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma mdłości głownie wieczorami?

Madziorek no własnie u mnie mdłosci całą dobe ale najgorzej jest pod wieczór i w nocy ble.
    Staram sie na noc jesc malo a czesto i bardzo lekko strawne ale to prawie nic i tak nie pomaga.
    Nie wiem jak sobie radzic inaczej tzn biore na noc od paru dni wit B6 i jest troszenke lepiej.

• madziorek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi troche mięta pomaga, ale szału nie ma. Kolacje jem dość wczesnie a za 2-3 godziny masakra. W dzien rożnie np wczoraj cały dzien mnie mulilo i wymiotowałam, a dzis ok do południa tylko teraz sie zaczyna :/

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    AGA mnie bardzo bolą i lewa noga ale u mnie to przy wzroscie macicy ucisk rosnie na kregoslup.

Paulinqa super wielkiego Malucha juz masz :)

No ja też tak myślę że to moze być że macica się powiększa :)

Od następnego tygodnia na basen zaczynam znowu chodzić :) lekarz mi pozwolił wiec trzeba dopieszczać ten mój biedny kręgoslup :)

madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no olbrzymek;)

ja też mam mdłości po poludniu głównie.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę muli ale najbardziej mnie smak w ustach denerwuje jakbym tynk ze ściany lizała i nie idzie tego zagryść niczym :/

• madziorek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten dziwny posmak w ustach masakra. A jak od rana go czuje to juz wiadomo jaki dzien bedzie

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódkaaa wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Gratuluje i cieszę się bardzo z Waszych dobrych wieści.
    Ewelcia ja tez ma wyrzuty sumienia bo zjadłam paczkę czipsów :/

Ofelaine
    dieta, dieta przede wszytskim niskotłuszczowa, niskocholesterolowa, aczkolwiek w ciąży bez wielkich zaostrzeń.Cholesterol jest potrzebny dziecko do budowy układu nerwowego.
    Grejpfrut, aronia działa podobnie jak rosół na raka płuca. Proszę Cię bierz Dopegyt, to bezpieczny lek w ciąży, a powikłania podwyższonego ciśnienia, jak czytałaś to niestety wiesz. nie chcę Cię straszyć, ale nie bagatelizowałabym tego,żebyś się nie wkurzała, że tak ostro o grejpfrutach itd. piszę to się trochę jednak na tym znam, bo z zawodu jestem lekarzem ;) i nadciśnienie w ciąży spotyka sporą część dziewczyn, zazwyczaj wszystko jest ok, jak jest dobrze kontrolowane :)
    Dzieki kochana za rade, jak to dobrze, ze jest tu ktos, kto sie zna na tym. Dopegyt kupilam dzis bo wlasnie gin mi go przepisal. Ale na wizycie kazal brac jak bede sie zle czula a na recepcie napisal 3 *1 i teraz nie wiem co robic. Czy dzwonic do niego i dopytac ale dopiero moge w poniedzialek czy brac a moze czekac na wizyte u swojego internisty. Cisnienie przed chwila 128/79. Ale zazwczyczaj mam ok 138/79.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:24

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No ja też tak myślę że to moze być że macica się powiększa :)

Od następnego tygodnia na basen zaczynam znowu chodzić :) lekarz mi pozwolił wiec trzeba dopieszczać ten mój biedny kręgoslup :)
    Tez zamierzam na basen chodzić, ale czekam na wizytę i wypytam czy moge

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety musze leżeć i nie wiadomo czy nie całą ciaze mam jedynie pozwolenie na wyjazd na szkolenie adopcyjne ( jedno moge opuscic a juz zostało nam 5 spotkan) wiec gimnastyka odpada.

A na mdłosci w nocy własnie polecają aby troszke zjesc nawet przed samym snem aby cos w żoładku jednak bylo. A smak w ustach ble
    żuje czasami gume mietową troche pomaga ale ja nie trawie ostatnio cukru ble a zwykle lubie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratujcie dziewczyny :/

Moze z was zna jakieś sklepy internetowe ze strojami kąpielowymi na BIG CYCE :(

Mój strój się normalnie zmniejszył już :)

madziorek lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wróciłam z misji ;) przetrwałam 4 godziny z trójką dzieciaków :)

a mąż jak wrócił to przyszedł, pocałował mnie w brzuchol i spytał jak się czuje "Antek" ;) milusio <3

inessa, AGA 30, madziorek, PIGULSKA, gosiunia, Ewelcia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie czy was bolą pośladki ???
    o mnie tak od tygodnia bola okropnie i nie wiem czy to od kręgosłupa czy ciąży ?? :/
    Mnie bolą i to juz po 2h siedzenia przed kompem w pracy a wcześniej nie miałam z tym problemu :/ kręgosłup tez daje się we znaki podejrzewam ze to właśnie zależy od położenia mojej macicy
    Paulinqa gratulacje super wieści :D
    Mnie mdli rano, w południe lub wieczorem, nie ma reguły.

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku :-) skarbek ma już ponad 5cm, serduszko bije 174:-) pozdrawiam

madziorek, Karolcia88, gosiunia, AGA 30, Ewelcia, katalina lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:53

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka super:)
    Rika mdlosci moga nawet sie utrzymywac do konca 1 trymestru.. ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ulka świetnie wiadomości :)

U mnie ciśnienie rano 123/71 mierzone w łóżku, po wstaniu 140/90 a w pracy godzinę później 129/79.

Idzie zwariować !

Być może dzisiaj jest mój ostatni dzień w pracy :)
    Rano mdłości były więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Musi być.

Proszę Cię kropeczko wytrzymaj te dolegliwości mamusi.
    Ściskam wam

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ