Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Hej kochane
ja kolejna noc masakryczna normalnie wykoncze sie z bezsennosci i mega mdłosci a nie wymiotuje chociaż mysle sobie,ze te mdłosci są naprawde wykanczajace i czasami chciałoby sie zwymiotowac.
DO tego dzisiaj wizyta u gina chyba zwieje spod gabinetu
A cisnienie mam niskie a tetno wysokie ale skaczace.
DObrego dnia dla Was
Udanych radosnych wizyt
Inessa spróbuj napić się trochę coca-coli wtedy sobie porządnie bekniesz i poczujesz się lepiejinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chciałam się jeszcze wtrącić do tematu skierowań od rodzinnego na morfologię i mocz. Te badania są jednymi z najtańszych. Chyba max 20 zł. A ja wolę unikać miejsc w których jest skupisko chorób, a takim niewątpliwie jest poczekalnia u lekarza rodzinnego. Więc wg mnie lepiej wydać te pieniążki niż narażać się na wirusy w poczekalni
-
Ja właśnie jestem po badaniach i tak jak napisała KotMisia za krew i mocz razem zapłaciłam 20zl droższe są te badania HCV HIV TOKSO czy RÓŻYCZKA tu ceny 17-40zl i nie mam pewności czy na nie dostanie się skierowanie od rodzinnego
-
Z tego co ja się orientuję rodzinny może na nfz dać: morfologię, mocz, tsh, glukozę. Reszta musiałaby być od gina na nfz.
A jeśli chodzi o colę, mi też w pewnym momencie robiło się po niej gorzej Ja odkryłam, że z rana śniadanie musi być koniecznie na ciepło i tylko to jako tako działało... -
nick nieaktualny
-
inessa wrote:No własnie do poniedziałku na mnie działała ale od wczoraj mdli mnie nawet po wodzie i ryzu i własnie najgorsze jest to,ze po coli jest mi jeszcze gorzej a odbic i tak sie nie chce juz po niczym i to mnie mega meczy.
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej mamusie witam wszystkie:)
byłam dziś u lekarza jestem w 6tygodniu dzidziek ma 1cm ale nie było serduszka nie wiem czy kiepskie usg??czy coś jest nie tak??1cm to dużo wydaje mi się że serduszko powinno być już widoczne i słyszalne??co myślicie??chodzę prywatnie do lekarzaEwelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czyli jesteś 6t3d? Czy 5t3d? Bo jak 5t3d to jeszcze spokojnie z tydzień zanim będzie widoczne , a jak 6t3d to mogłoby być już je widać, ale wcale jeszcze nie musi. A zarodek był w środku już? Bo sam zarodek musi mieć ok. 3mm żeby było serduszko. Wydaje mi się, że pęcherzyk jest na tyle mały, że wszystko jest ok i za tydzień już będzie full wypas w środku
-
katalina wrote:Magic, daj znać co tam z tym zusem, ja też dziś będę się dopytywać w różnych miejscach i może wnioskować o podniesienie składki..
Ofelaine czujemy się dobrze, mdli mnie wciąż, wymiotuję okazujnie, brzuch boli i cycki też masakra także jest ok. miałam piękny sen...przebierałam i przewijałam swoje dziecko,a co najlepsze ubierałam go w te same ubranka, które mam już zakupione parę miesićy temu także maluszek daje mi znaki, że zdrowo rośnie i będziemy szczęsliwi we trójkękatalina, nojaniewiem lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
inessa wrote:Mam pytanie czy wiecie czy HIV i HCV jak sie robiło 2 lata temu to musze teraz powtarzac? ( miałam robione badania przed operacją)
ja nie muszę robićinessa lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
olka24 mój wiek ciąży na pierwszej wizycie to 6t2d i też nie było serduszka tylko sam zarodek także nie masz się czym martwić.
Czuje się dziś fatalnie strasznie kręci mi się w głowie,aż sobie ciśnienie zmierzyłam 101/69, a na ostatniej wizycie miałam ok.120/80. Głowa mnie boli i jestem zła na cały świat.Magic lubi tę wiadomość
-
marlencia wrote:olka24 mój wiek ciąży na pierwszej wizycie to 6t2d i też nie było serduszka tylko sam zarodek także nie masz się czym martwić.
Czuje się dziś fatalnie strasznie kręci mi się w głowie,aż sobie ciśnienie zmierzyłam 101/69, a na ostatniej wizycie miałam ok.120/80. Głowa mnie boli i jestem zła na cały świat.
kochana to taki dzień, mnie też boli głowa...a najgorsze, że coraz bardziej mnie mdliLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyNo a ja się ciesze że byłam u rodzinnego lekarza chociaż nie dostałam skierowania na badania ale dzięki temu ide jutro do gina na nfz bez kolejek i terminów
No i gin na pewno wypisze mi skierowanie na badania za które płacić nie będe
A drugi plus że poszłam do rodzinnego to żona mojego lekarza rodzinnego jest położną i mój rodzinny lekarz powiedział że jak przyjde ok 20tc to on mnie umówi z żoną i będę miała położną na nfz
-
Magic dzięki za info będę jeszcze dopytywać u księgowej męża, bo póki co koleżanka mamy z ZUSu zrobiła wielkie oczy i mówi że nigdy o czymś takim nie słyszała na infolinię nie idzie się dodzwonić, ale też myślę że płacić już teraz to za szybko, a musiałabym za październik płacić wyższą składkę w listopadzie żeby było ok, tylko znowu boję się tego uśrednienia.. no ale cóż.
A do dziewczyn, które chodzą do luxa też, przyznawać się lekarzowi że byłam już prywatnie czy lepiej nie? w sumie to już 10 tydzień i nie wiem czy łyknie ściemę że zrobiłam test i chciałam czekąc 5 tygodni -
Kochane zapisałam się na takie oto warsztaty: http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html?typ_warsztatow=brzuszek
Dziewczyny z kwietniówek które były mówią że warto:) Może któraś ma ochotę i spotkamy się w Wawie 15.10?
Inessa czekam na info Nic się nie stresuj - będzie piękny dzidiolek i pikające serducho :*