X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane :)
    ja kolejna noc masakryczna normalnie wykoncze sie z bezsennosci i mega mdłosci a nie wymiotuje chociaż mysle sobie,ze te mdłosci są naprawde wykanczajace i czasami chciałoby sie zwymiotowac.
    DO tego dzisiaj wizyta u gina chyba zwieje spod gabinetu :P :P :P
    A cisnienie mam niskie a tetno wysokie ale skaczace.
    DObrego dnia dla Was <3
    Udanych radosnych wizyt :)

Inessa spróbuj napić się trochę coca-coli wtedy sobie porządnie bekniesz i poczujesz się lepiej :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie do poniedziałku na mnie działała ale od wczoraj mdli mnie nawet po wodzie i ryzu i własnie najgorsze jest to,ze po coli jest mi jeszcze gorzej a odbic i tak sie nie chce juz po niczym i to mnie mega meczy.

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się jeszcze wtrącić do tematu skierowań od rodzinnego na morfologię i mocz. Te badania są jednymi z najtańszych. Chyba max 20 zł. A ja wolę unikać miejsc w których jest skupisko chorób, a takim niewątpliwie jest poczekalnia u lekarza rodzinnego. Więc wg mnie lepiej wydać te pieniążki niż narażać się na wirusy w poczekalni ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem po badaniach i tak jak napisała KotMisia za krew i mocz razem zapłaciłam 20zl droższe są te badania HCV HIV TOKSO czy RÓŻYCZKA tu ceny 17-40zl i nie mam pewności czy na nie dostanie się skierowanie od rodzinnego :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja się orientuję rodzinny może na nfz dać: morfologię, mocz, tsh, glukozę. Reszta musiałaby być od gina na nfz.
    A jeśli chodzi o colę, mi też w pewnym momencie robiło się po niej gorzej :/ Ja odkryłam, że z rana śniadanie musi być koniecznie na ciepło i tylko to jako tako działało...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy wiecie czy HIV i HCV jak sie robiło 2 lata temu to musze teraz powtarzac? ( miałam robione badania przed operacją)

• Ankara Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    No własnie do poniedziałku na mnie działała ale od wczoraj mdli mnie nawet po wodzie i ryzu i własnie najgorsze jest to,ze po coli jest mi jeszcze gorzej a odbic i tak sie nie chce juz po niczym i to mnie mega meczy.
    To nie pij coli jak Ci po niej źle...ja mam mała buteleczke wody gazowanej przy sobie i jak mnie zaczyna mdlic to ja sobie pije...ale musi byc gazowana bo zwykłej nie przełkne i jest choc troszke lepiej...

inessa lubi tę wiadomość

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie witam wszystkie:)
    byłam dziś u lekarza jestem w 6tygodniu dzidziek ma 1cm ale nie było serduszka nie wiem czy kiepskie usg??czy coś jest nie tak??1cm to dużo wydaje mi się że serduszko powinno być już widoczne i słyszalne??co myślicie??chodzę prywatnie do lekarza

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie dzidzia ma 1cm, tylko ciąża, czyli pęcherzyk płodowy, a jeśli tak, to nie musiało być jeszcze serduszka... W szóstym tygodniu mówisz? Zaczętym czy skończonym?

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pęcherzy źle się wyraziłam dzięki za poprawe:)
    dokładnie połowa 6go tyg teraz jest.

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jesteś 6t3d? Czy 5t3d? Bo jak 5t3d to jeszcze spokojnie z tydzień zanim będzie widoczne <3, a jak 6t3d to mogłoby być już je widać, ale wcale jeszcze nie musi. A zarodek był w środku już? Bo sam zarodek musi mieć ok. 3mm żeby było serduszko. Wydaje mi się, że pęcherzyk jest na tyle mały, że wszystko jest ok i za tydzień już będzie full wypas w środku :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Magic, daj znać co tam z tym zusem, ja też dziś będę się dopytywać w różnych miejscach i może wnioskować o podniesienie składki..
    kochan poszłam do biura rachunkowego do znajomej (podkreślam, bo niestety jak pójdziesz do pierwszego lepszego to nie koniecznie będzie im na rękę takie machlojki ;)) i Pani mi wytłumaczyła, że jeśli jestem zdecydowana to ona mnie za październik mnie wyrejestruje a potem przed 7 listopada zarejestruje na nowo na nowe składki, zrobi mi symulację, ile będe musiała płacić by mieć oczekiwany zus na macierzyńskim. ogólnie to wiele informacji mi mówiła, aż mnie głowa rozbolała. Zapłaciłam 60zł za dwa druczki do zusu i mam z czapki. :)

Ofelaine czujemy się dobrze, mdli mnie wciąż, wymiotuję okazujnie, brzuch boli i cycki też masakra :) także jest ok. miałam piękny sen...przebierałam i przewijałam swoje dziecko,a co najlepsze ubierałam go w te same ubranka, które mam już zakupione parę miesićy temu ;) także maluszek daje mi znaki, że zdrowo rośnie i będziemy szczęsliwi we trójkę :)

katalina, nojaniewiem lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mam pytanie czy wiecie czy HIV i HCV jak sie robiło 2 lata temu to musze teraz powtarzac? ( miałam robione badania przed operacją)

ja nie muszę robić :)

inessa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 mój wiek ciąży na pierwszej wizycie to 6t2d i też nie było serduszka tylko sam zarodek także nie masz się czym martwić.

Czuje się dziś fatalnie strasznie kręci mi się w głowie,aż sobie ciśnienie zmierzyłam 101/69, a na ostatniej wizycie miałam ok.120/80. Głowa mnie boli i jestem zła na cały świat.

Magic lubi tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam z maja a i tak mnie wyslali z luxmedu

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia wrote:
    olka24 mój wiek ciąży na pierwszej wizycie to 6t2d i też nie było serduszka tylko sam zarodek także nie masz się czym martwić.

Czuje się dziś fatalnie strasznie kręci mi się w głowie,aż sobie ciśnienie zmierzyłam 101/69, a na ostatniej wizycie miałam ok.120/80. Głowa mnie boli i jestem zła na cały świat.

kochana to taki dzień, mnie też boli głowa...a najgorsze, że coraz bardziej mnie mdli :(

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja się ciesze że byłam u rodzinnego lekarza chociaż nie dostałam skierowania na badania ale dzięki temu ide jutro do gina na nfz bez kolejek i terminów :)
    No i gin na pewno wypisze mi skierowanie na badania za które płacić nie będe :)
    A drugi plus że poszłam do rodzinnego to żona mojego lekarza rodzinnego jest położną i mój rodzinny lekarz powiedział że jak przyjde ok 20tc to on mnie umówi z żoną i będę miała położną na nfz :) :) :)

• katalina Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic dzięki za info :) będę jeszcze dopytywać u księgowej męża, bo póki co koleżanka mamy z ZUSu zrobiła wielkie oczy i mówi że nigdy o czymś takim nie słyszała :D na infolinię nie idzie się dodzwonić, ale też myślę że płacić już teraz to za szybko, a musiałabym za październik płacić wyższą składkę w listopadzie żeby było ok, tylko znowu boję się tego uśrednienia.. no ale cóż.

A do dziewczyn, które chodzą do luxa też, przyznawać się lekarzowi że byłam już prywatnie czy lepiej nie? w sumie to już 10 tydzień i nie wiem czy łyknie ściemę że zrobiłam test i chciałam czekąc 5 tygodni :D

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zapisałam się na takie oto warsztaty: http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html?typ_warsztatow=brzuszek

Dziewczyny z kwietniówek które były mówią że warto:) Może któraś ma ochotę i spotkamy się w Wawie 15.10?

Inessa czekam na info :) Nic się nie stresuj - będzie piękny dzidiolek i pikające serducho :*

• katalina Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic czy możesz mi jeszcze rozjaśnić o co chodzi z tym wyrejestrowaniem i rejestrowaniem w listopadzie? trochę się pogubiłam..

Ewelcia, niestety ale rejestracja już jest zamknięta, a chętnie bym się przeszła :(

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ