Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha, no i wracamy do żelaza Zrobiłam małemu morrfologię a tam drastyczny spadek hemoglobiny i erytrocytów Więc od wczoraj przyjmujemy 2,5 ml.
KotMisia jakie w końcu żelazo podajesz Olci? i w jakiej dawce? Bo zastanawiam się nad tym Aciferolem, ale nie wiem jak jest tolerowany i czy nie powoduje zaparć...
Karolka ja mam nadzieję, że ten niewielki przyrost wagi nie jest spowodowany tym cholernym refluksem i ciągłym ulewaniem, u Was przecież też refluks, tak?wolałabym, żeby ważył jednak trochę więcej, zwłaszcza jak czytam jakie dziewczyny mają kloce, to mój niuniek i Twój Bartuś to kruszynki.
No i pytanie- bo nie mogę nadrobić- co się stało Gosi w rękę?
Lama na wypadające włosy polecam szampon dermena, wcierkę jantar i biotynę w tabl. bitobal. Ja już po tygodniu widzę efekty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 19:37
-
Kurde nie mogę was nadrobić, ale musze napisać póki pamiętam. Kotmisia u nas na zaczerwieniona dupke tylko mąka ziemniaczana!! Do następnego przewijania goi sie od razu.
Co do wózka to ja juz swój wystawilam na sprzedaż bo mi się marzy quinny zapp xtra, wiec jak kupie to Ala bedzie jeździć na płasko, bo gondola coraz ciaśniejsza.
Ja dzis bylam na wyprawie 60 km u chirurga z Ala z tym jej zrośniętym palcem u nogi . Mała dzielnie zniosla podróż, a lekarz bardzo fajny za rok kazał przyjechać jak paluszki bardziej skostnieją i przed 3 rokiem bedzie miała zabieg. Bo tak w ogóle to przy ostatnim palcu u nogi ma drugi także mam 6palcową dziewczynę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 21:43
alma, GabiK, Agusia246, beti97, gosia86, Lama, Bluberry, katalina lubią tę wiadomość
-
Kotmisia zapomniałam napisać- mojemu właśnie po bepantenie jeszcze bardziej odparzyło pupę, tak, że aż jedna wielka rana się zrobiła i to w ciągu jednej nocy. Jeśli nie ma nadżerek to pomaga sudocrem albo silniejszy tormentiol, u nas mąka ziemniaczana efekyu nie przyniosła, bo chyba odparzenie było za bardzo zaawansowane.
-
Alma jak Ty się martwisz waga powyżej 6, to ja powinnam juz włosy z głowy wyrywać powyżej 4 dopiero. Ostatnio tez juz mniej przybiera, podobno to normalne
Gabik ja bylam zla, ze nam tym razem zrobili 5 w 1 rota I pneumo, bo po szczepieniu bylo wszystko i placz i goraczka i biegunka. Juz tam nie pozwole wiecej. -
Karolka i Alma moj Kubus urodzil sie jeszcze mniejszy,bo 3020g i 52cm. Na ostatniej wizycie 2tyg temu wazyl 5730g i mial 62cm,przybral w ciagu miesiaca 800g,a lekarka powiedziala,ze rosnie jak na drozdzach Przy forumowych dzieciaczkach moj Kubus to kruszyna,a lekarka jest zadowolona,wiec poki jestescie na plusie,do przodu to nie ma sie co martwic.
-
I slusznie Eli,co za duzo to niezdrowo, to nie piekarnia i nie ma co sie spieszyc,mozna rozlozyc. Co wiecej po pierwszej dawce pneumo ja myslalam,ze trzeba sie slepo trzymac tych 6 tygodni przerwy,ale moja lekarka na urlopie i powiedziala,ze jak chce to mozemy na nia poczekac,bo to nie ma znaczenia,ze 10dni po czasie
-
Eli, ale Twoja Natka malutka się urodziła, więc to bardziej chodzi o przybranie w określonym czasie, a jakoś mnie te 600 gramów w ciągu miesiąca nie cieszy ;/. Swoją drogą piękna ta Twoja córcia, w sam raz dla Tobiaszka a dwie Natalie na pewno się dogadają
Gabik no własnie, 800 gramów to ładnie, ale nie wiem czy 600 to trochę nie za mało, zresztą 2 tyg. temu Twój Kubuś miał 3 miesiące i ważył już 5730, czyli już teraz na pewno waży 6 kg ,więc podwoił wagę urodzeniową, a mój w 3,5 miesiąca 6,040, więc do podwojenia wagi daleko daleko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:06
-
Eh, znowu milion stron Nadrobie potem, teraz tylko powiem
JAK DOBRZE ZE JESTESCIE :* :* :*
Gdyby nie Wy to ja bym w ogole nie wiedziala co sie na swiecie dzieje, a tak kupilam malej dwie paki pieluszek za 50zl i 13 ksiazeczekEli, beti97, GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Hehehe Agusia to chyba wszystkie książeczki wykupilas ja skonczylam na 6
Alma oczywiście jestem za zeswataniem młodych Tobiaszek przystojniak
Chyba tylko moje dziecko tak wcześnie chodzi spać? Dzisiaj spi mniej więcej od 19 najpóźniej zasypia o 20, ale 5 rano dzien dobry bardzo ))
Swoja droga Alma piękne masz imięWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:31
alma lubi tę wiadomość
-
Alma kochanie ja wrocilam do Actiferolu Start. Na samym poczatku byla tragedia po nim ale teraz Ola starsza to nic sie nie dziehe. Tzn moze bakow wiecej i kupa 1 zamiast 2-3
A tak jak Gabik mowi ze szczepuen nie trzeba sie trzymac tak scisle. Tzn nie mozna za szybko ale wydluzac odstepy mozna. My np mamy szczepienia ciut pozniej.alma lubi tę wiadomość
-
Wy się martwicie że Wasze dzieciaczki mało ważą a moja klusia już ponad 7 kg a dopiero w niedzielę skończy 3 miesiące. Fakt że urodziła się duża ale boję się że będę mieć małego grubaska, mimo że wydaje mi się proporcjonalna. Ja szczepiłam pierwszy raz jak żar lał się z nieba o 12 w południe, masakra. I musiałam wracać autobusem przez rozkopane miasto, oby dwie byłyśmy zmordowane. Dobrze że Wikusia twarda babka. Dzisiaj moja sąsiadka powiedziała mi że nie podoba jej się jak daliśmy jej na imię, bo za ciężkie. Kit jej w oko niech zachowa komentarze dla siebie. Do tego druga sąsiadka że jak noszę to mam nie kołysać tylko co najwyżej przytulać. No hellou to moje dziecko i jak mam ochotę kołysać to będę, mi najwyżej będzie wyć nie im. Takie mam komentarze jak wyjdę ostudzić się przed blok po obiedzie. Ja mlesio też będę mrozić na kaszki, no tak jak aktyde jestem jakoś już zaprogramowana na długie karmienie i mam w nosie komentarze innych że duża, sramto i owamto. Moje dziecko i moje cycki, nie bęďę dziecka sztucznym zapychać skoro mam swoje, im na oczach nie karmię więc nie muszą stękać.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Ja tez kupilam 6
Alma to moze inaczej Cie pociesze,moja przyjaciolka uparla sie na kp,nie miala pokarmu,ale sie uparla i jak mowi "podalaby do sadu,gdyby ktos jej dziecko dokarmil mm",odciagala z cyckow krew,bo tak miala nasrane w glowie,ze musi byc kp i koniec mimo,ze dziecko non stop plakalo,po prostu z glodu.Jej synek spadal z wagi, byl ponizej siatki centylowej,ale lekarka nic jej nie mowila,bo ta nie przyjmowala.do wiadomosci,ze moze by mm. Jak doszla do 6mca i rozszerzala diete to maly wymiotowal wszystko co dostawal,bo nie byl przyzwyczajony do wypelniania zoladka. Ma.siostre polozna,ale ta tez jej nie smiala zasugerowac mm. Mimo tego chlopak jest cudny i.zdrowy,a przyjaciolka opowiedziala mi o tym kiedy ja.mialam problem z kp i strasznie to przezywalam,jako przestoge,zebym nie popelnila jej bledu.
Podsumowujac jak przybiera to dobrze a ile to idywidualna sprawa.
Moja pediatra mowi,zebym sie.nie.przejmowala,ze glodze dziecko,bo staram sie wydluzac czas.miedzy karmieniami,mam schize,ze jak mm to Kuba bedzie otyly Ona mowi,ze dziecko nie.da.sobie krzywdy zrobic i bedzie jadlo ile potrzebuje,a nie ile my bysmy chcielialma lubi tę wiadomość
-
Co do imienia mi die osobiście Wiki podoba, ale wiadomo, ze imieniem nigdy sie wszystkim nie dogodzi. A jesli chodzi o kolysanie to musiałaby mnie sąsiadka widzieć, i na rękach i w wózku i wszędzie gdzie sie da. Nasza sprawa co robimy z naszymi dziecmi. Jak ja nie lubię takiego wpieprzania sie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:41
alma lubi tę wiadomość
-
Beti ja pierdziele co to jest? Pod tym wzgledem Wwa i okolice zapewniaja prywatnosc, sasiedzi tylko gratuluja i cos zyczliwie zagadaja tudziez spiesza otworzyc drzwi i przytrzymac,ale zadnego komentowania imienia,bujania itd. Moze dlatego,ze rejon znany z chamstwa i nie wiadomo co mozna by uslyszec w odpowiedzi