X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, szczerze to nie zauważyłam puchniecia u mojej. Jak tam dajesz radę w upały? Ile macie stopni? Bo my juz 25 a na tą chatę do dużo.

Eli, ja swoją dopiero teraz usypiam, ale i normalnie, poza ostatnimi jazdami, wstaje ok 7-8.

Beti, moja mama mnie namawiala na Wiktorie, bardzo ładne imię, w ogóle komentarze i dobre rady trzeba olewac :)

Skoczyłam do biedry, kupiłam 6 książeczek, jutro będziemy testować :)

Boziu boje się tego upału jutro :/ ani wyjść do sklepu, ani na spacer, jeszcze mi klina w aucie padła :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti kij im w oko, jak źle to niech nie patrzą :) Gabik ma rację, ja to nawet za bardzo swoich sąsiadów nie znam. Co innego ze w razie gdyby coś się stało to tez nie mam co liczyć na pomoc itp. To już nie te czasy ze cala klatka żyła jak jedna wielka rodzina

km5stv7321mp2ntw.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik trzyma mnie pisanie do Was bo fakt coś tak wesoło pod kopułą się robi ;)

GabiK lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    A jak pytalam o podwojenie wagi to lekarks mi powiedziala,ze to ok 5mca powinno nastapic,ale to tez indywidualna sprawa i mam sie tym nie

Serio? Mi mówili, że podwojenie ok 3 go i potrojenie ok. 6 go miesiąca, każdy co innego gada.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli, gdzie w wlkp mieszkasz?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:41

GabiK lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz Aktyde i kolejny dowod na to,ze trzeba wszystko 5 razy sprawdzic i trzy razy przesiac :-/
    Ja na wszelki pytam ciagle o to samo rozne polozne,a jak mam okazje to i lekarzy i g... mnie obchodzi,ze w tej samej przychodni i moga sobie powtorzyc :-) a jak sie cos nie zgadza to na bezczela jade "tak???a pani ta i ta to co innego mowila" :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 22:02

km5stv7321mp2ntw.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Edytka ostrów wlkp.a Ty z wlkp?
    Gabik jakbym miala syna to byłby Aleksandrem :)

Poznań obecnie, a jestem z północy wlkp.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego taty tak bylo. Moj tata to pierworodny i dostal to samo imie co jego tata :-)
    A ja bede dzis walczyc ze soba,zeby odlozyc malego do jego lozeczka :-( poki co spi obok mnie :-( walka trwa ;-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga urodzeniowa juz podwojona Liliana urodziła się z wagą 3400 a teraz jest 7 kg.
    Ja się czasami obawiam, że będzie pulchnym dzieckiem. Ja byłam chuda ale mąż klocek a ona całkiem w niego poszła. Ale co tam byle by zdrowa była ;)

A w necie czytałam ze waga urodzeniowa powinna być podwojona w 4 miesiącu. Wiec macie czas jeszcze a my z Beti, Blu i Pigulska mamy kluseczki :)

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Gabik sory, że to piszę, ale masz nieźle zrytą przyjaciółkę, przecież przez jej psychozę zrobiła krzywdę dziecku! I co to jakiś Hitler, ze nikt jej nie śmiał uwagi zwrócić? Szok normalnie. Szkoda tego jej małego. Ja karmiłam piersią 6 tyg., dłużej się nie udało, nawet poradnia laktacyjna nie pomogła i mimo, że bardzo chciałam karmić, to nie zeschizowałam na punkcie mm. Jest jak jest i tyle. Moje dziecko na kp też zaczęło z wagi spadać, więc od razu dostał mm i nie wyobrażam sobie, żebym przedkładała swoje przekonania nad jego zdrowie.

Mi z kolei lekarka mówiła, że podwojenie wagi to ok 4 m-ca. Co lekarz to opinia.
    Eli brawo dla męża za niewpuszczenie sąsiadów :)
    KotMisia a ile dajesz tego żelaza? Bo mi lekarka kazała dawać ten actiferol start saszetkę rano a później actiferol 15 mg po południu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 21:52

relg3e5e54dwhg22.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    U mnie waga urodzeniowa juz podwojona Liliana urodziła się z wagą 3400 a teraz jest 7 kg.
    Ja się czasami obawiam, że będzie pulchnym dzieckiem. Ja byłam chuda ale mąż klocek a ona całkiem w niego poszła. Ale co tam byle by zdrowa była ;)

A w necie czytałam ze waga urodzeniowa powinna być podwojona w 4 miesiącu. Wiec macie czas jeszcze a my z Beti, Blu i Pigulska mamy kluseczki :)

I jeszcze ja mam kluseczkę :) moja to chyba bije forumowy rekord przybierania na wadze. Ale...pocieszam się, że kp wiec krzywda jej sie chyba nie dzieje, my z nie mężem, jego i moja rodzina to raczej szczupłe osoby, ale wysokie. W ogóle nie schizujmy się na zapas, gdyby było coś nie tak, to by nam pediatrzy powiedzieli.

GabiK lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie nasze dzieci są akuratne i tego będziemy się trzymać! Poczekajcie jak staną na nogi i się wyciagna! A później jeszcze dojdzie faza wybrzydzania na jedzenie... Także cieszmy się że dzieciaki ładnie jedzą przybierają i są szczęśliwe. Tak powinno być :D

Bluberry, GabiK, gosia86, aktyde85 lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:45

• Eli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Poznań obecnie, a jestem z północy wlkp.
    To w samej stolicy ;)podoba mi sie Poznan i Wroclaw - oczywiście wiem ze Wroclaw to nie wielkopolska hehe bo tak dwuznacznie to napisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 22:01

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma niestety taka prawda,ona wygladala wtedy jak smierc na choragwi. A przyjaznimy sie,bo jak ona mowi jestem jedyna osoba,ktora mowi jej prawde w oczy i umie sprowadzic na ziemie. Niestety w tamtym czasie bardzo sie oddalilysmy, mialam dosc gadek typu jacy jej nowi przyjaciele sa fantastyczni,a na pytanie co w nich fantastycznego slyszalam, jak to,jeden jest dyrektorem a drugi prezesem :-) jak w Poszukiwany Poszukiwana :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:46

• GabiK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano Blu :-( Jak mi o tym opowiedziala to zaczelam sie martwic o podopieczne jej siostry,bo jaka z niej polozna skoro nic jej wtedy nie pomogla. Ale siostra ma jeszcze gorzej nasrane i nierozgarniete niz moja psiapsiola.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta leze i kwicze w dzien bylo 31 stopni teraz z racji lekkiego ochlodzenia za oknem i wiatrakow mamy 28.7stopni ja nie wiem jak to moje dziecko wytrzymuje ale ja umieram i jutro biore malego i spie na dole polozy sie ze mna bo tu mozna zdechnac a te stopy mnie martwia lekarka mowila ze rozne moga byc przyczyny no chyba ze skarpetki go cisna chociaz nie ma za malych ale w kazdych gumka mu sie odbija jak ubieralam w chlodniejsze dni bo teraz to bez

‹‹ 2136 2137 2138 2139 2140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ