Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakim cudem ograniczylyscie sie do 6? Ja chcialam kupic z 20, tylko maz mnie powstrzymal
Nas ostatnio jakis pasn zaczepil mlody i pyta "duza juz?" mowie "4 miesiace ma" a on "mam taka tylko mniejsza". Chyba pochwalic sie musial
A ja mam taka informacje ze powinno dziecko podwoic wage miedzy 4 a 6 miesiacem, bo powinno przybierac najpierw 120 - 200g na tydzien, a potem juz mniej chyba od 90 - 150g
Zozol przybieral 1kg na miesiac, podwoila urodzeniowa po 2,5 miesiaca wobec tego Teraz wazy kolo 6 czyli przybrala prawie 4kg od urodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 23:55
GabiK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kotmisia jestem, tzn. dziś dzień u rodziców, a potem była u mnie siostra żeby pogadać od serca. Czemu napisałaś, że trzeba mnie podziwiać, bo nie rozumiem?
To byłam u rodziców, bo zostawiono nam auto, ale i tak nie byłam zadowolona, bo mamę spytałam czy mozemy przyjechać i zapraszała, a przyjechała ekipa co tynk z murów zdzierała, żeby naprawić szkody bo wichurach. Był taki hałas i na dworze i w domu, że było mi żal Jasia, a auto nam też zastawili i musiałam wracać do domu jak robotnicy skończyli. Moi rodzice tak tęsknili za wnukiem, że nie pomyśleli co to będzie? Na szczęście my dziecka w ciszy nie wychowujemy i jakoś dał radę, ale miał jechać do dziadków nacieszyć się podwórkiem itd.
Wracam spać -
Eli wrote:http://pwtoys.pl/maty-edukacyjne/1474-muzyczna-mata-edukacyjna-ze-zwierzetami-farma.html
Gosiu na czymś takim ćwiczymy
Dorotko z tym podziwem to chodzi o to że walczysz laktatorem żeby Jaś miał Twoje mleczko. Ja nienawidzę uczucia laktatora na sutku (teraz i tak trochę się przyzwyczaiłam ale nadal tego nie znoszę). Niestety muszę się odciągać tak ze dwa razy dziennie bo Polutka odkąd nie je w nocy nie zjada wszystkiego co wyprodukuję. Teraz 70 ml poszło niestety w rurydorota1987 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za podrzucenie pomyslu odnosnie kupy-czopek glicerynowy dzielimy na czesci i wkladam mu delikatnie w odbyt i po chwili wylatuje-wiec sie nie wchlania-z odrobina kupy..a potem wychodzi reszta kupy.. Szkoda tylko ze sam nie moze..ze trzeba mu pomagac..
Wogole wczoraj myslalam ze zejde na zawal..u hematologa okazalo sie ze jak hemoglobina wyjdzie ponizej 8 to beda przetaczac krew! Na szczescie bylo 10.2 wiec odetchnelam z ulga..a wieczorem znowu stres..bo wrzeszczal piszczal..juz powoli mialam dosc..powaznie choc kocham go ponad zycie ale niemialam juz sily.. Mozliwe zeby przez wiekszosc dnia mial kolke? A moze to ten upal? Dalam o 16.30 2miarki mm o 17 cyca bo sie domagal..no i o 19 chyba chcialo mu sie pic wiec znowu cyc..ssal ssal i nagle chlust na mnie! wytarlam polozylam na boczek bo myslalam ze juz wszystko ulal a ten jeszcze raz to samo..na szczescie skonczylo sie na 2chlusnieciach..mozliwe ze sie przejadl? Bo juz zaczelam sobie wmawiac ze cos nie tak..i balam sie zeby sie nie odwodnil..ale to musialby wiecej razy chlustac,prawda? Ja niewiem zawsze cos..albo to juz ja jestem przewrazliwiona.. w nocy jadl niezbyt dlugo ciumkal ogolnie co 2 - 2.5 godz. i dalej szedl spac.. Moze to tez przez ten upal? Juz sama niewiem.. -
Karolina mi sie wydaje ze sie przejadl. Ale upal tez mu sie moze dawac we wznaki. Dorosly ledwo znosi a co dopiero takie Malenstwo.
Kolki wydaje mi sie, ze sa raczej wieczorowa pora i codziennie w tych samych godzinach.
A moze to skok rozwojowy?karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Karolina mi sie wydaje ze sie przejadl. Ale upal tez mu sie moze dawac we wznaki. Dorosly ledwo znosi a co dopiero takie Malenstwo.
Kolki wydaje mi sie, ze sa raczej wieczorowa pora i codziennie w tych samych godzinach.
A moze to skok rozwojowy?
Kolki ma potwierdzone..ale przewaznie rano wrzeszczy no i wieczorem.. Jak usypia to dlugo nie pospi bo sie budzi czesto no i od kilku dni wrzeszczy bardzo czesto i w zaden sposob go nie idzie uspokoic tak sie zachodzi od placzu
Wg.wieku korygowanego ma 6tyg 1dz -
http://szczepimy.com.pl/dla-rodzicow/akcje-bezplatnych-szczepien/
Dziewczynki moze ktos skorzysta, ja nawet nie wiedzialam,ze mozna cos bezplatnie.
http://pneumokoki.onet.pl/mity-o-szczepieniach-z-ktorymi-mierzy-sie-kazdy-rodzic
I dla tych co jak ja obawiali sie autyzmu po szczepieniu,dopoki moja szwagierka farmaceutka nie powiedziala mi,ze autor tych rewelacji sfalszowal badania i zostal pozbawiony tytulu naukowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 08:43
-
Karolina moja Ola miala 8,6 i nikt nie mowil ze jest tragedia. Mam nadal dawac 1 saszetke actiferolu.
Mam kolezanke ktorej najstarszy syn ma autyzm. A po nim juz na swiecie jest 4 dzieciaczkow. Kazde szczepione. Takie dzieci sa cudowne, tylko troche trudbiej. Wiem bo opiekowakam sie 6 letnim Dawidem. Po dwoch tygodniach jak sie poklocil z bratem to do mnie przyszedl sie przytulic
Moj rekord to opieka nad autystycznym Dawidem, 5 ketnia Wiki, 4 letnim Jakubem, 2,5 letnim Tobuaszem i 6 miesueczna Marysia wszyscy na raz -
A w ogole od 5 jestem na nogach. Gotuje obiad bo dzis babcia mavurodziny. Bylam jus po kwiaty a trraz ola spi a ja smaze
Sernik na zimno juz w lodowce. Dzis mowcie mi Perfekcyjna Pani Domugosia86, GabiK, dorota1987, aktyde85, Karolcia88, Lama, alma lubią tę wiadomość
-
Kotmisia jesli sie przytulil to znaczy,ze nie jest gleboko autystyczny. I chwala Bogu.
A wiesz moze po ktorej szczepionce te dzieci zachorowaly? W artykule mowa o pneumokokach. Ja czytalam gdzie indziej o 6w1,ale to byly nieoficjane strony.
Jest jeszcze cos co nazywa sie Zespol Aspergera,bardzo czesto.lekarze nie rozpoznaja objawow i myla z autyzmem. Przy tej chorobie dzieci nie rozrozniaja emocji, nie wiedza.co to ironia,sarkazm,zart. Dla nich wszystko jest czarne.lub biale. W wielu przypadkach te dzieci.sa.wybitnie uzdolnione w jakiejs dziedzinie,potrafia skupic sie na jakims zagadnieniu i bardzo szczegolowo je omawiac i analizowac. Charakterystyczne u nich jest nienawiazywanie kontaktu wzrokowego co jest mylone z autyzmem,ale i tu stopien choroby jest rozny i dzieci potrafia normalnie funkcjonowac,tyle,ze trzeba.do nich troche inaczej podchodzic,biorac pod uwage elementy otoczenia,ktore moga im przeszkadzac np. glosne.dzwieki czy natezenie swiatla. Niby kazdemu to przeszkadza,ale u takich dzieci powoduje kompletna dekoncentracje a czasem atak zlosci. U nas w szkole zdarzylo sie,ze dziecko pobilo nauczyciela w takim stanie -
Gabik mama Dawuda nie uwaza ze to od szczepienia. Bardziej na zasadzie Bog tak chcial.
A z tego co czytalam to chodzi o szczepionke podawana po 18 miesiacu.
Moja Ola 2 dni po szczepieniu zaczela chwytac!!! Czy to od szczepionki?Agusia246, Anioł lubią tę wiadomość