X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakim cudem ograniczylyscie sie do 6? :D Ja chcialam kupic z 20, tylko maz mnie powstrzymal ;)

Nas ostatnio jakis pasn zaczepil mlody i pyta "duza juz?" mowie "4 miesiace ma" a on "mam taka tylko mniejsza". Chyba pochwalic sie musial ;)

A ja mam taka informacje ze powinno dziecko podwoic wage miedzy 4 a 6 miesiacem, bo powinno przybierac najpierw 120 - 200g na tydzien, a potem juz mniej chyba od 90 - 150g

Zozol przybieral 1kg na miesiac, podwoila urodzeniowa po 2,5 miesiaca wobec tego :D Teraz wazy kolo 6 czyli przybrala prawie 4kg od urodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 23:55

GabiK lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde wybacz ze cie pominąłam ;*

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:43

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia jestem, tzn. dziś dzień u rodziców, a potem była u mnie siostra żeby pogadać od serca. Czemu napisałaś, że trzeba mnie podziwiać, bo nie rozumiem?

To byłam u rodziców, bo zostawiono nam auto, ale i tak nie byłam zadowolona, bo mamę spytałam czy mozemy przyjechać i zapraszała, a przyjechała ekipa co tynk z murów zdzierała, żeby naprawić szkody bo wichurach. Był taki hałas i na dworze i w domu, że było mi żal Jasia, a auto nam też zastawili i musiałam wracać do domu jak robotnicy skończyli. Moi rodzice tak tęsknili za wnukiem, że nie pomyśleli co to będzie? Na szczęście my dziecka w ciszy nie wychowujemy i jakoś dał radę, ale miał jechać do dziadków nacieszyć się podwórkiem itd.

Wracam spać:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:40

alma lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko podziwiac za odciaganie pokarmu. To wymaga meeega poswiecenia. ☺

dorota1987 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    http://pwtoys.pl/maty-edukacyjne/1474-muzyczna-mata-edukacyjna-ze-zwierzetami-farma.html

Gosiu na czymś takim ćwiczymy :)
    Dzieki za linka :*

Dorotko z tym podziwem to chodzi o to że walczysz laktatorem żeby Jaś miał Twoje mleczko. Ja nienawidzę uczucia laktatora na sutku (teraz i tak trochę się przyzwyczaiłam ale nadal tego nie znoszę). Niestety muszę się odciągać tak ze dwa razy dziennie bo Polutka odkąd nie je w nocy nie zjada wszystkiego co wyprodukuję. Teraz 70 ml poszło niestety w rury :/

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam oj tam. Jakoś się już przyzwyczaiłam i wydaje mi się normalne do chwili jak ktoś nie spojrzy na mnie krzywym okiem.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wszystkiego najlepszego dla Poli :)

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale goraco!!!
    Moja juz dawno podwoila wage urodzeniowa. Urodzila sie 2570 a 22.07 (cxyli 2.5miesiaca) juz wazyla 5.21kg

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za podrzucenie pomyslu odnosnie kupy-czopek glicerynowy dzielimy na czesci i wkladam mu delikatnie w odbyt i po chwili wylatuje-wiec sie nie wchlania-z odrobina kupy..a potem wychodzi reszta kupy.. Szkoda tylko ze sam nie moze..ze trzeba mu pomagac..
    Wogole wczoraj myslalam ze zejde na zawal..u hematologa okazalo sie ze jak hemoglobina wyjdzie ponizej 8 to beda przetaczac krew! Na szczescie bylo 10.2 wiec odetchnelam z ulga..a wieczorem znowu stres..bo wrzeszczal piszczal..juz powoli mialam dosc..powaznie choc kocham go ponad zycie ale niemialam juz sily.. Mozliwe zeby przez wiekszosc dnia mial kolke? A moze to ten upal? Dalam o 16.30 2miarki mm o 17 cyca bo sie domagal..no i o 19 chyba chcialo mu sie pic wiec znowu cyc..ssal ssal i nagle chlust na mnie! :( wytarlam polozylam na boczek bo myslalam ze juz wszystko ulal a ten jeszcze raz to samo..na szczescie skonczylo sie na 2chlusnieciach..mozliwe ze sie przejadl? Bo juz zaczelam sobie wmawiac ze cos nie tak..i balam sie zeby sie nie odwodnil..ale to musialby wiecej razy chlustac,prawda? Ja niewiem zawsze cos..albo to juz ja jestem przewrazliwiona.. :( w nocy jadl niezbyt dlugo ciumkal ogolnie co 2 - 2.5 godz. i dalej szedl spac.. Moze to tez przez ten upal? Juz sama niewiem..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi sie wydaje ze sie przejadl. Ale upal tez mu sie moze dawac we wznaki. Dorosly ledwo znosi a co dopiero takie Malenstwo.
    Kolki wydaje mi sie, ze sa raczej wieczorowa pora i codziennie w tych samych godzinach.
    A moze to skok rozwojowy?

karolinka85 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Karolina mi sie wydaje ze sie przejadl. Ale upal tez mu sie moze dawac we wznaki. Dorosly ledwo znosi a co dopiero takie Malenstwo.
    Kolki wydaje mi sie, ze sa raczej wieczorowa pora i codziennie w tych samych godzinach.
    A moze to skok rozwojowy?
    No ja tez mysle ze sie przejadl..bo w nocy nie ulewal teraz tez jest ok.
    Kolki ma potwierdzone..ale przewaznie rano wrzeszczy no i wieczorem.. Jak usypia to dlugo nie pospi bo sie budzi czesto :( no i od kilku dni wrzeszczy bardzo czesto :( i w zaden sposob go nie idzie uspokoic tak sie zachodzi od placzu :(
    Wg.wieku korygowanego ma 6tyg 1dz

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://szczepimy.com.pl/dla-rodzicow/akcje-bezplatnych-szczepien/
    Dziewczynki moze ktos skorzysta, ja nawet nie wiedzialam,ze mozna cos bezplatnie.
    http://pneumokoki.onet.pl/mity-o-szczepieniach-z-ktorymi-mierzy-sie-kazdy-rodzic
    I dla tych co jak ja obawiali sie autyzmu po szczepieniu,dopoki moja szwagierka farmaceutka nie powiedziala mi,ze autor tych rewelacji sfalszowal badania i zostal pozbawiony tytulu naukowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 08:43

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia buziaczki dla Poli <3 <3 <3

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moja Ola miala 8,6 i nikt nie mowil ze jest tragedia. Mam nadal dawac 1 saszetke actiferolu.

Mam kolezanke ktorej najstarszy syn ma autyzm. A po nim juz na swiecie jest 4 dzieciaczkow. Kazde szczepione. Takie dzieci sa cudowne, tylko troche trudbiej. Wiem bo opiekowakam sie 6 letnim Dawidem. Po dwoch tygodniach jak sie poklocil z bratem to do mnie przyszedl sie przytulic :)

Moj rekord to opieka nad autystycznym Dawidem, 5 ketnia Wiki, 4 letnim Jakubem, 2,5 letnim Tobuaszem i 6 miesueczna Marysia :) wszyscy na raz ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole od 5 jestem na nogach. Gotuje obiad bo dzis babcia mavurodziny. Bylam jus po kwiaty a trraz ola spi a ja smaze :)
    Sernik na zimno juz w lodowce. Dzis mowcie mi Perfekcyjna Pani Domu ;)

gosia86, GabiK, dorota1987, aktyde85, Karolcia88, Lama, alma lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia jesli sie przytulil to znaczy,ze nie jest gleboko autystyczny. I chwala Bogu.
    A wiesz moze po ktorej szczepionce te dzieci zachorowaly? W artykule mowa o pneumokokach. Ja czytalam gdzie indziej o 6w1,ale to byly nieoficjane strony.
    Jest jeszcze cos co nazywa sie Zespol Aspergera,bardzo czesto.lekarze nie rozpoznaja objawow i myla z autyzmem. Przy tej chorobie dzieci nie rozrozniaja emocji, nie wiedza.co to ironia,sarkazm,zart. Dla nich wszystko jest czarne.lub biale. W wielu przypadkach te dzieci.sa.wybitnie uzdolnione w jakiejs dziedzinie,potrafia skupic sie na jakims zagadnieniu i bardzo szczegolowo je omawiac i analizowac. Charakterystyczne u nich jest nienawiazywanie kontaktu wzrokowego co jest mylone z autyzmem,ale i tu stopien choroby jest rozny i dzieci potrafia normalnie funkcjonowac,tyle,ze trzeba.do nich troche inaczej podchodzic,biorac pod uwage elementy otoczenia,ktore moga im przeszkadzac np. glosne.dzwieki czy natezenie swiatla. Niby kazdemu to przeszkadza,ale u takich dzieci powoduje kompletna dekoncentracje a czasem atak zlosci. U nas w szkole zdarzylo sie,ze dziecko pobilo nauczyciela w takim stanie :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia a jak Ty Slonko w tym upale smazysz??? Matko toz to pieklo przy tej patelni musisz miec :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik mama Dawuda nie uwaza ze to od szczepienia. Bardziej na zasadzie Bog tak chcial.
    A z tego co czytalam to chodzi o szczepionke podawana po 18 miesiacu.

Moja Ola 2 dni po szczepieniu zaczela chwytac!!! Czy to od szczepionki? ;)

Agusia246, Anioł lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ