Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A smaze kurczaka z marchewka, porem, papryka, cukinia w mleku kokosowym i to z makaronem gryczanym. Doprawuone curry i imbirem. Troche przy tym roboty bo wszystko w male slupki pokrojone ale pyyyycha
A na obiedzie ma byc 10 osob wiec mi wyszlo jak dla wojskagosia86, GabiK, Lama lubią tę wiadomość
-
Gabik zespół Aspergera należy do spektrum zachowań autystycznych. Że względu na ilość i różnorodność zaburzeń związanych z autyzmem wymyślono spektrum zachowań autystycznych bo nie można wszystkich wsadzic do jednego worka stąd też problemy diagnostyczne.
Kotmisia podziwiam! Ja chyba lody zaserwuje na obiadWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 22:02
GabiK lubi tę wiadomość
-
Dzis mozna powiedziec, ze sie wyspalam, marudzenie bylo od 5tej a nie 2giej
Skwar na maxa, az ja nie daje rady a lubie lato i cieplo. Kotmisia chce Ci sie stac przy garach? Ja dziś robie śledzie na obiad, szybko przynajmniej i tylko pyrki trzeba ugotowac
Wyszlam o 9:30 z mala do sklepu, chcialam, zrobic maly spacer, ale taka patelnia jest juz, ze tylko zaliczylam piekarnie, warzywniak i odwrot!
W ogóle mała dzisiaj mnie znowu przerazila. Karmiłam ją i w pewnym momencie wypluła cyca, troszku sie odgiela i jakby dostala drgawek. Pisze 'jakby' bo nie jestem pewna czy to nie bylo taki jakies otrzasanie, nie wiem sama, trwalo to z 5 sek. Mam nadzieje, ze sie nie powtorzy. -
Laski jasne ze mi sie nie chce!!! Wolalabym zimnego browarka nad jeziorem
Gabik przrczytalam artykul o pneumo. Moja lekarka mowi ze szczepionka na rota jest jeszcze zbyt krotko zeby mowic o szerokich wynijach ale pneumo jyz tak. I ona sama widxi spadrk zachorowania na zapalenie pkuc jtp. -
Moja dzis ma dzien zgrzedy- jesc nie, pic nie, lezec nie, lezaczek fuj, mata zaakceptowana na 2 minuty. Najlepsze raczki.
Zmeczony potworek ale spac w lozeczku nie bedzie. Na narozniku tez nie. Najlepiej na mamie.
Odreagowuje okuliste czy upal?
Edyta moze powiedz przy najblizszej wizycie pediatrze ze cos takirgo mialo miejsce. Ja sie wczoraj dowiedzialam, se corka siostry mojej kolezanki ktora ma 7 lat ma padaczke (ta corka a nir kolezanka) -
Kurcze duzo tych roznorodnych dysfunkcji i chorob,oby Nasze dzieciaczki zdrowo sie chowaly i obysmy tylko czytaly o takich przypadkach.
Moj synus dzis obudzil sie pierwszy i gadaniem budzil mame,a jak otworzylam oczy to tak sie usmiechnal na dzien dobry,ze slonce przy nim wymiekaKarolcia88, dorota1987, Lama, Eli, gosia86, olis88, alma lubią tę wiadomość
-
My urzadamy wedrowki z calym majdanem zabawek,mamy mieszkanie poludniowo-zachodnie i do poludnia siedzimy w pokoju poludniowym, potem uciekamy do zachodniego,a popoludniu z powrotem do poludniowego. Ale dziala,bo maly spi normalnie a tak to w tym ukropie rzucal sie jak ryba wyjeta z wody,spocony caly. Aaa i wiatrak wedruje z nami + pies
-
GabiK wrote:http://szczepimy.com.pl/dla-rodzicow/akcje-bezplatnych-szczepien/
Dziewczynki moze ktos skorzysta, ja nawet nie wiedzialam,ze mozna cos bezplatnie.
http://pneumokoki.onet.pl/mity-o-szczepieniach-z-ktorymi-mierzy-sie-kazdy-rodzic
I dla tych co jak ja obawiali sie autyzmu po szczepieniu,dopoki moja szwagierka farmaceutka nie powiedziala mi,ze autor tych rewelacji sfalszowal badania i zostal pozbawiony tytulu naukowego.
Związek autyzmu ze szczepieniami, a szczególnie ze szczepionką od lat kontrowersyjną MMR został w końcu wyciągnięty na światło dzienne i ujawniony światu. CDC (Centrum Zwalczania i Zapobiegania Chorobom) od lat tuszowała istotne odkrycie, które jasno wskazywało, że ryzyko podania szczepionki MMR wg obowiązującego kalendarza szczepień zwiększa ryzyku autyzmu u chłopców o 340%.
Nie wszystkim jednak łatwo się żyje ze świadomością, że mają na sumieniu tysiące kalek w postaci coraz większej grupy autystycznych dzieci czy śmiertelnych ofiar. Jeden z pracowników CDC postanowił złamać tę zmowę milczenia i ujawnić ten fakt, kontaktując się z dr Brianem Hookerem również ojcem autystycznego dziecka oraz badaczem bezpieczeństwa szczepionek, który po otrzymaniu od swojego informatora skrzętnie ukrywanej przez CDC dokumentacji – 10 sierpnia 2014 roku opublikował prawdziwe wyniki."
A co do Wakefielda, został oczyszczony z zarzutów i wytoczył proces o zniesławienie dziennikarzynie, który go posądził o fałszowanie wyników badań.
KotMisia, autyzm autyzmowi nie jest równy. Znam autystyczne dziecko gdzie byś w życiu nie powiedziała, że ma jakiekolwiek problemy, bo poza nielicznymi momentami, w których się "zawiesza" i sytuacjami gdzie trzeba mu tłumaczyć żeby czegoś nie robił, bo inni ludzie to inaczej odbierają i może kogoś urazić, jest normalnym chłopakiem, a znałam i kobietę, która nawet w wieku 34 lat i po wieloletnich rehabilitacjach i pracy z psychologami, logopedami, neurologami (a jeździli z nią za granicę, bo kasy mieli jak lodu) nie mówiła, nie utrzymywała kontaktu wzrokowego i albo stała całymi dniami przy oknie patrząc przed siebie, albo kiwała się, krzyczała i biła rodziców. Matka tej dziewczyny musiała zrezygnować z pracy. Obecnie jest w ośrodku, bo matka zmarła a ojciec jest na tyle chory, że nie jest w stanie się nią zajmować a jej starsza siostra wyprowadziła się z domu w wieku 18 lat i ta dziewczyna się jej po prostu bała i nie chciała z nią mieszkać. Moja siostra chodziła z siostrą tej dziewczyny do jednej klasy i to co przeżywała było wielką tragedią. Doszło do tego, że z powodu siostry miała 2 próby samobójcze, bo nie radziła sobie psychicznie. Więc proszę Cię, nie pisz, że życie z autystycznym dzieckiem nie jest takie złe... -
KotMisia wrote:Gabik mama Dawuda nie uwaza ze to od szczepienia. Bardziej na zasadzie Bog tak chcial.
A z tego co czytalam to chodzi o szczepionke podawana po 18 miesiacu.
Moja Ola 2 dni po szczepieniu zaczela chwytac!!! Czy to od szczepionki?
A co Wy na to żeby wprowadzić obowiązkowe szczepienia dorosłych przeciwko grypie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:21
-
zdiagnozowanie autyzmu zbiega się w czasie akurat z podaniem tej szczepionki.
jak dla mnie to dziwne jest, że nas szczepili, naszych rodziców również i nikt nie wymyślał, że ewentualna choroba dziecka jest spowodowana szczepieniem.
Tak jak napisała KotMisia temat kontrowersyjny.olka24 lubi tę wiadomość
-
I to nie jest tak ze pozostawmy decyzje ridzicom. Zyjemy w spoleczenstwie. Jedno niezaszczepione dziecko moze zarazic drugie, slabsze. Nie mozna podwazyc argumentow o tym ile chorob dzieki szczepueniom juz nie wystepuje.
Eklerka wiem ze jestes orzecieniczka szczepien i jako jedyna na forum nie szczepisz ale idac tropem aferzysty tylko Karolek lezal w szpitalu. Czy nie ma to zwiszku z brakiem szczepienia?olka24 lubi tę wiadomość
-
Moja siostra dostala drgawek po szczepieniu i bezdechu. Ale byla z 33 tygodnia. A moja matka mowi ze i tak by ja zaszczepila gdyby wiedziala ze tak bedzie, bo chorowite dziecko bylo i lapala wszystko co mogla
KotMisia lubie za to ze Ola po szczepionce zaczela chwytac - powinnas napisac artykul "szczepienia a postepy w rozwoju motorycznym"
I przez Ciebie tez chce nad jezioro z piwem
A Zosia dzisiaj spala u siebie w pokoju. Oczywiscie bylam u niej z 10 razy patrzec czy na pewno wszystko ok. I nad ranem mi maz przyniosl skrzata do lozka. A przy ostatniej pobudce i cycowaniu tak sie szelmowsko usmiecha No cudo. Rany, jaka ona jest wspaniala odkad sie tak usmiecha...GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Eklerka zachecilas mnie do przeczytania wynikow dr. Hookera i wyczytalam,ze chodzi o populacje afro-amerykanskich chlopcow,dziewczynek problem nie dotyczy.Dodatkowo zbadano,ze dotyczy to zwlaszcza dzieci urodzonych w stanie Georgia.Ale przypominam tylko populacji afroamerykanow. Ponadto dr. Hookerowi i jego zwolennikom,ktorzy dzielnie walcza przed Kongresem nie chodzi o zaprzestanie szczepien,ale o zmiane kalendarza szczepien. Oni uwazaja,ze szczepienie przed 24m i potem 36m jest ryzykowne i walcza o to,aby kalendarz zostal zmieniony,a nie usuniety.
http://www.translationalneurodegeneration.com/content/3/1/16Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 12:26