X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sczepic czy nie szczepic.... hmmm nawet zwierzęta się szczepi.

ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie!!! bez urazy dla Ciebie eklerko!

poza tym to taka sama dyskusja jak kp czy mm. no niestety w krwi moich dzieci naukowcy odnajdą ślady mm :)

03.02.2014
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zjadlo posta;//

Wrr

Gabi dzieki;)
    Ja nie wypowiadam sie na temat szczepien,kazdy robi jak uwaza. . To sprawa indywidualna, ja szczepie bo ja bylam i moje dziecko tez bedzie;)

Tak jak Mim ma racje to samo z kp.. ja karmie bo mam duzo pokrmu ale szczerze nie jestem za tym bardzo.. jestem uwiazana w domu i tyle. Bo Mikolaj nie bhce butli. Ale w zamiarze mam karmic tylko do konca roku oby mi to wyszlo;)

Karolcia pieknie wygladalas!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:40

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ktoś skręci te kaloryfery na dworze bo wykituję :p My w kuchni wiatrak zainstalowałyśmy z mamą bo gotowanie obiadu to makabra. Miałam iść dzisiaj z Małą na długi spacer do biedry bo niestety nie mam w okolicy, ale za gorąco. Wzięłam rower(pierwszy raz od listopada) i pojechałam po pieluchy, ledwo wróciłam. No ale Młoda ma znów zapasik. Dziewczyny ślicznie wyglądałyście w sukniach :) mi też się marzy mmmm.... Za to jutro idę smażyć się na wesele o 17 razem z Małą tzn Wiki będzie na ślubie później ją zabiorą. No i jutro dla mnie trochę sentymentalny dzień. Kończę 25 lat, ćwierć wieku za mną :) Mama opowiadała mi że jak mnie rodziła to taki sam żar lał się z nieba jak dzisiajm masakra. Po porodzie dostawały mrożone butelki między nogi. A rok temu albo dwa u nas właśnie 8.08 padł rekord temp. Ale w sumie mi się z pogodą poszczęściło jeżeli chodzi o poród bo było ciepło tak że chodziło się w krótkim rękawie, ale nie za gorąco. Cały tydzien jak lezałam w szpitalu było słoneczko i jak wyszłyśmy też, na poopercyjnej w nocy okna pootwierane byly na szerz więc milutko miałyśmy.

GabiK lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia pieknas :-) i jaka.romantyczna <3

Karolcia88 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj mialam ostatnia @ do tej pory niet. Ja bede karmić tak do roku jesli sie uda utrzymać laktacje, dla mnie najwazniejsze pól roku później coraz mniej inne posiłki wiec bede mogla juz małego zostawić komuś w razie cos, wyjsc na spacer i jak zglodnieje to cos podać dziecku zeby nie plakalo a niej jak teraz swiecic cycem

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia ze ślubu macie dziewczyny, aż mi się zamarzylo ech... i zarzadzilam mojemu, że chce z nim ładne zdjęcie, bo on nie lubi zdjęć i poza jednym nie mamy wspólnych fot :P

A my sobie teraz z Karolinka lezymy, ona u mnie na brzuszku i w końcu wylaczyla marudkę :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku w lipcu mieliśmy 3rocznice slubu

GabiK lubi tę wiadomość

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik my mamy tako z tym ze Extreme i tez zamawialam niedawno parasolkę, nasz wózek jest z Eco skorki szarej, balam sie brać szara bo by pewnie miala inny odcień z eco skory nie bylo wiec wzielam czarna i pasuje ladnie jak dla mnie a czasem jak jadę do rodziców to wpinam fotelik sam a on jest właśnie czarny wiec w ten sposób sobie dopasowalam

GabiK lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne z Was panny mlode a teraz piękne juz nie panny ;)
    Ale skwar dzisiaj-wymiękam. Mala pospala na mnie z 40 min, szyja mnie juz bolala, ale nie umiałam sobie odebrać tej przyjemności i jej nie odlozylam ;)
    O 18 kapiel, o 19 malutka idzie spac, o ile zaśnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:19

GabiK, Bluberry lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mieliśmy na jutro zaproszenie na wesele, ale z małym to męczarnia a zostawić z kims nie bardzo mieliśmy jak wiec nie pisaliśmy sie na nie, poza tym w ndz chrzciny. Wspolczuje młodym takiej pogody, w tej sukni jest gorąco jak jest zwykla pogoda bo to dochodzą emocje i wogole ciezko a co mówić w takie uoaly bedzie lało z nich, młody w garniturze tez nie lepiej. U nas pogoda byla akurat nie za zimno nie za gorąco najlepszy weekend w tamte lato pamiętam, bo wczesniej caly miesiąc padalo w soboty a po ślubie z kolei upały byly. Wiec w pogodę trafiliśmy jak by nie bylo:)

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:58

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne zdjęcia ślubne :)

Karolcia cukinia duza nie bardzo się nadaje bo twarda będzie najlepsze są takie małe nie wyrośnięte bo są mięciutkie. Mięso mielone trzeba troche podsmażyć bo ja wczoraj nie podsmażyłam i miałam dużo wody potem. Cukinie trzeba przekroić na pól i wydrążyć nasiona takie łódeczki zrobić. Podsmazylam cebulę mięso, dodała utarta marchewkę, przyprawy tym napchać cukinie i można na wierzch dać ser żółty. Ja zapiekam okolo 40 minut w 180' pod folia aluminiową.

Szukalam dzisiaj sukienki na chrzciny i q niczym nie mogę się dopiąć nie wiem co to będzie:( najgorzej jest w cyckach

Upał przeokrutny jak czekałam na męża 5 minut w aucie to myslalam że obie sie ugotujemy a biedna Polutka aż się zanosiła a mokra byla i nawet nie mialam jak okna otworzyć czy odpalić samochodu żeby Klimę włączyć bo płakała

U nad na szczepienie umawiają po poludniu i mamy na 16:15 w czwartek

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi podaj proszę namiary na foto książkę

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepło, że szok, a my jutro na jedne urodziny a w niedziele na drugie, z tym, że tam dziecko chore, a wcześniej jego rodzice i teraz się wahamy. Chyba lepiej odpuścić jak wirus krąży.

Jak ja uwielbiam ślubne zdjęcia. Każda para pięknie wychodzi. Ja też wstawie a co:)
    Beti jakbym miała zapomnieć: wszystkiego najlepszego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 01:28

Wonderwall, gosia86, paulinqa, alma, Bluberry, MiM, GabiK, Eli, Lama, beti97, Agusia246, katalina lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mogę dojść do siebie. Mały przed chwilą trzeci raz w tym tyg. zachłysnął się wodą. Leżał w wózku i mąż z nim gadał, a ten chlust, zdążyłam chwycić go do góry, bo już się zrobił purpurowy i nie mógł złapać powietrza. Boże, aż ręce mi się trzesą, jeszcze trochę i mnie do wariatkowa wyślą, bo zwariuję. kiedy ten pieprzony refluks się skończy ?:(

Dziewczyny przepięknie wyglądałyście, Karolcia ja mam uczulenie na rzepak, jakbym miała taką sesję, to chyba bym wyglądała jak zoombie, ale u Was ślicznie wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:36

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:43

• alma Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu on bardzo dużo gaworzy i za każdym razem kiedy gada, to chlusta. A potem aż się zanosi. Strach z nim rozmawiać normalnie. Ja się psychicznie wykończę, kij tam, ze przebieranki i pranie mam ze 20 razy dziennie, ale boję się, że mi się udusi :( jeszcze trochę i zejdę na zawał. Już teraz boję się go dopajać wodą.
    Ofe to instynkt podpowiada co robić, nawet o tym nie myślisz. Nikomu nie życzę mieć dziecka z refluksem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:48

relg3e5e54dwhg22.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez piekne jestescie;)

Alma wiem co c9ujesz. mikolaj 1.5miesiaca krztusil sie moim mlekiem. Dla mnie to byl horror

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:42

• MiM Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak wy wszystkie ładnie wygladacie :) ja nawet nie wiem gdzie mam swoje zdjęcia ślubne :)

03.02.2014
‹‹ 2141 2142 2143 2144 2145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ