X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:46

GabiK, Eli, alma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko mleko z krwia...ja nie chcialam wcale karmic a ona na sile chciala cięzka sprawa...ja akurat tej fazy nie ogarniam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu jak kiedys karmilam mm z zegarkiem w reku tak teraz nie taz kminie o ktorej i ile temu jadl...teraz w upaly je co 4-5h a w normalna pogode co 2.5 -3 a lekarzy nie slucham tez juz z tym karmieniem bo szkoda slow na ich pierdzielenie

• Eli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Natalce tez daje mm, kiedy tylko ma ochotę, czyli w dzien co 2 h. Wcina sporo jak na nia (choc 100 ml co 2 h to pewnie nie jest duzo na 3,5 mies dziecko) a i tak figurę zachowala ;) wiec tez mam wywalone na gadania lekarzy i poloznych. Prawda jest taka ze jak jest glodna to się drze, jak nie jest glodna to za nic w świecie sie nie napije :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski przestancie gadac ze dsiecuaki grube. Problem jest tak jak moja Olka przez dopiero po 6 tygodniach przybrala pierwsze 300 grqm! Maluxhy zaczna sie ruszac to wszystko zgubia :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• GabiK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis przegram walke z lozeczkiem, nie moge go odlozyc i basta :-) Jak budzi sie rano, patrzy na mnie i sie usmiecha to jak milion $ na loterii,jak moge sobie tego odmowic :-/

Eli, Bluberry, Wonderwall, aktyde85, alma lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik pomyśl ze to jedyny czas kiedy będzie chcial z Toba spać, wiec korzystaj póki możesz;) zaraz bedzie spal sam a pozniej to juz z jakas dziewczyna ;)

olka24, gosia86, Bluberry, GabiK, katalina lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak w tym kawale. Masz syna to go pilnujesz, a jak corke to pilnujesz calego osiedla ;)

Blu zle napisalam. Nie grube a duze. Przepraszam jezeli urazilam.

Moja Olka najgrubszy to ma wzgorek lonowy ;)

Eli, GabiK, katalina, alma lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polutka też zdrowo wygląda z pućkami i nikt nam nie zwraca uwagi że gruba, je tyle ile chce i nie mam zamiaru jej głodzić.

Alma wyskoczył mi ganglion na lewej dłoni (to taka ruchoma gulka pod skórą wypełniona tą mazią która jest w stawach) mam to już 4 raz

Eli a jak Natalka znosi ćwiczenia? Bo Pola ostatnio urządza cyrki i ryczy jak tylko zaczynamy ćwiczyć, dwa dni jej skróciłam ćwiczenia bo był ryk i dzisiaj próbowała tego samego. Zauważyłam że probuje wymuszać płaczem jak cos chce

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:43

GabiK, Eli lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja artystka tez płaczem wymusza wszystko, często placze, a rzadko kiedy pojawiają się lzy :) ćwiczenia nadal znosi dobrze, bo jej wlaczam muzykę, robię przy tym z siebie pajaca i jest tak zdziwiona co ta matka robi, ze nawet nie zauważy kiedy kończymy ;) a tak poważnie to widzę, ze lubi te ćwiczenia, bo często sie smieje jak jej tam rączkami i nóżkami ruszam. Jeszcze mamy ta mate ze zwierzątkami, jak naciśnie na ktores to wydaje dzwieki, wiec dla niej dodatkowa atrakcja. Zauwazylam, ze dzieki tym ćwiczeniom zaczela bardziej rozglądać sie i odwracać na dwie strony, bo wcześnie raczej tylko na prawo patrzyla.

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to z Waszym blogoslawienstwem spimy razem :-)

Eli, Bluberry, gosia86, alma lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pwtoys.pl/maty-edukacyjne/1474-muzyczna-mata-edukacyjna-ze-zwierzetami-farma.html

Gosiu na czymś takim ćwiczymy :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potwierdzam z tymi rota, bo ja tez nie zawsze myje rece po zmianie pieluszki niestety i mnie chwycilo i obie mialysmy biegunke :/

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alescie naprodukowaly! Nie pamietam juz co mialam napisac ;)

Co do szczepien to nam szczepia 5w1+ pneumo ale meningo dopiero po 2 tygodniach.
    A i wcale nie mielismy jakis wielkich hec po 5w1 i pneumo. Pewnie wszystko zalezy od dziecka ;)

Moja spi w gondoli, jak sie przebudzi na jedzonko to ja przeloze do lozeczka.
    Uciekam do spania bo od 5.30 na nogach jestem. Dobrej nocki :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze szczepimy wszystko naraz i tylko te biegunki sa takie. Temperatury nie miala, a ze teraz ostatnia dawka i bez rota to moze w ogole lepiej przejdzie...

A moja mala myla. Jak nie jest ubrana po dziewczecemu to (chyba Gosi pisalam) wyglada to tak: sliczne dziecko, caly tatus, jak ma na imie synek? ... Zofia :P

GabiK, Bluberry, gosia86, Wonderwall, KotMisia, olis88 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jak minie ponad 45 minut od karmienia to jak mala zaciaga to naplywa mleko normalnie do pustego cycka. Znaczy do obu. Tylko po takiej dluzszej chwili ciagniecia.

I tez mowilam ze bede karmic max 6 miesiecy ale teraz sobie mysle, ze taki cyc duuuuuzo taniej wychodzi...

gosia86 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ