X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia bardzo możliwe,że to od rota.Mnie lekarka mówiła,że kupa może być inna i że od tej kupy my się możemy zarazić wirusem,żeby szczególnie uważać przy zmianie pieluszki. No to nie oblizywałam palców jak zawsze :-D
    A ten bunkier to maniuni 6x4m,ale jak to mówią ciasny ale własny :-/, no i działka 2000m2, więc Ola miałaby gdzie biegać a Michał mógłby i ze dwa boiska do siatkówki urządzić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 14:21

gosia86, Eli, Bluberry, alma lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amen. Przy matyldzie nie wiedziałam co to mieć dziecko. A hrabia juz mi daje popalić :-)

Olka mój nie jest malutki . Jest długi i chudy .i buzke ma bez puckow :-). Ale Matylda tez pulchnej buzi nie miała.

03.02.2014
  • Eli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Gabik z tymi palcami mnie rozwaliłaś ;)
    Edytka moja przed chwila krzyk, strasznie zagazowana byla, pomogl jej czopek i troche te gazy odeszly i mala kupa poszla. Teraz przestala krzyczeć.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Mim na pewno jak po mnie bedzie miał charakter to bedzie armagedon :D
    Nooo na pewno z maja :D rośnie mi jak na drożdzach Twoj synek taki meleńki połowa z mojego :)

Dajcie spokoj, moja prawie ostatnia sie rodzila a wczoraj u pediatry- 6150g!!! i 62 cm, a niby srednie dziecie przyszlo na swiat (3270g, 54 cm), mam nadzieje, ze mnie nie przerosnie, fajnie byc wysokim, ale bez przesady ;)

Olka bardzo przystojny Twoj synus, w sam raz dla Karoli :P

olka24 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama spiewa Oli piosenke. A ja rosne i rosne. I niedlugo przerosne mame, tate i sosne. Wolalabym jednak zeby ojca nie przerastala bo gdzie ja jej meza znajde. No i zeby stopy miala po mnie, bo ja 38-39 a michal 50 ;)

No ja po tych rota to myje rece co dotykam pieluchy. Lrkarka mi wytlumaczyla ze po 24 tygodniu ta szczepionka moze spowodowac nadmierna kolonizacje w jelitach i mega problem ze zdrowiem.
    Takze jak macie wroga to mu pieluche z rota podrzucic ☺

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:45

MiM, Eli, Lama, beti97, gosia86, GabiK, Wonderwall, alma, nojaniewiem, Agusia246 lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jaki mam bol. Karmie Olke a tu bateria pada a ladowarka w kuchni ☺

MiM, GabiK lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ale przystojniak z Jasia. A ozdoba glowy dosc wyszukana ☺

Fajne te nasze dzieciaczki. Widac po nich ze wyczekane :) a czy tylko mi sie wydaje ale od razu widac czy na zdjeciu chlopiec czy dziewuszka ☺

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotmisia ja nigdy nie wiem jak komuś zaglądam do wózka :) dlatego zawsze mówię "śliczne dziecko"

03.02.2014
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Moja mama spiewa Oli piosenke. A ja rosne i rosne. I niedlugo przerosne mame, tate i sosne. Wolalabym jednak zeby ojca nie przerastala bo gdzie ja jej meza znajde. No i zeby stopy miala po mnie, bo ja 38-39 a michal 50 ;)

No ja po tych rota to myje rece co dotykam pieluchy. Lrkarka mi wytlumaczyla ze po 24 tygodniu ta szczepionka moze spowodowac nadmierna kolonizacje w jelitach i mega problem ze zdrowiem.
    Takze jak macie wroga to mu pieluche z rota podrzucic ☺

Kurde a ja o tym nie wiedzialam :/ a przyznam, z enie myje rak po kazdym zmienianiu pieluszki.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka ja tez nie myje, wycieram chusteczkami. Ake to wina Olki. Bo nie zostaewie jej na przrwijakuva jaj odloze do wyra to ryk ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Edytka ja tez nie myje, wycieram chusteczkami. Ake to wina Olki. Bo nie zostaewie jej na przrwijakuva jaj odloze do wyra to ryk ;)

No tak, u mnie to samo.
    Ale komu można zaszkodzić? Sobie czy dziecku, bo nie do końca zrozumiałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:25

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dyiaselka napuchniete i maruda od rana. Najchetniej zjadlby moje palce i swoje rece;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka doroslemu. Mozesz dostac ciezkiej grypy zoladkowej.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smarujecie od rana :) Moja maruda śpi, gorąco jej dokucza. Ważyłam ją dzisiaj na wadze łazienkowej i waży +-7200. Ciekawe ile naprawdę zaważy na szczepieniu 19. Moja od urodzenia jest kluseczką i nic się nie zmienia, kawał baby. Ręce mi już mdleją od niej.
    Mim z tym karmieniem nie ma co podziwiać, bo jak kobieta ma fizyczne możliwości to nic trudnego, wiadomo że są różne przypadki i nie każdej kobiecie dane jest karmić, ale jak się już wpadnie w rytm to się o tym nie myśli, bynajmniej ja. Nie liczę ile razy karmię, czy długo je. Widzę, że rośnie, przybywa na wadze więc ok. Mamusia ma za to niezły apetycik dzięki kp. Najadłam się dzisiaj lodów jak głupia, działają na mnie w te upały kojąco.
    A pampki dady są we wszystkich rozmiarach w promocji. Dla mnie jednak najlepsze są pampersy, jak jest gorąco to po dadzie jak używam non stop nie mieszając to ma krostki.
    Ooo i ryk , Gwiazdolina się budzi.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas minął chrzest i szczepienie nr 2. Na mszy była taka grzeczna że w szoku byłam. Super dzień minął w gronie całej rodziny. Szczepienia masaKra... Jakaś makabryczna kumulacja 6w1, pneumo od prezydenta miasta i rota.. Skończyło się gorączką w nocy, ale na drugi dzień już było ok. Boże jak ona zawyła jak jej się wbiła igłą... Sama płakałam.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miec szczepienia w srode ale maja byc upaly a w upaly nie szczepią. Wiec pewnie we wrzesniu zaszczepię.

Ja pożyczyłam nosidełko babybjorn i jest mega. własnie w nim spi mi na piersi :D Jedziemy jutro do Stronia Śląskiego więc bedzie nam z nia wygodniej w górach w nosidełku :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga leżę i pachnę:D (bo sie umyłam:D) i nie mam zamiaru nic dzisiaj już robić chociaż co nieco jest do ogarnięcia
    Polutka ucina sobie drzemkę nr 2 dzisiaj a ja w końcu mogę poleżeć
    Też mamy szczepienie w przyszlym tygodniu i otropede i okulistę (chociaż od kilku dni oczko juz nie ropieje ale jak tyle czekałam na termin to juz pójdę)

Olka Dwidek mega przystojny i jaki śliny:)
    Blu Jaś też
    KotMisia mi się wydaje że chłopca też łatwiej poznać bo chłopcy zazwyczaj są bardziej masywni niż dziewuszki

Anioł lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Uwaga leżę i pachnę:D (bo sie umyłam:D) ca też łatwiej poznać bo chłopcy zazwyczaj są bardziej masywni niż dziewuszki

kocham :* :D

gosia86 lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka nie szczepu na raz 5w1 i pneumo. Mowi ze bardzo czesto dzoeci goraczkuja. Tym sposobem co 2 tyg mamy szczepienie. Na zmiane 5w1 i pneumo.
    Beti ma racje z karmieniem. Mnie troche wysilku kosztowqlo bo ciezko bylo, jak malutka w inkubatorze ale teraz to tez nie licze co ile karmie.
    Podziwiax to trzeba nasza Dorotke! A w ogole gdzie Ty Dorcia?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 2133 2134 2135 2136 2137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ