Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykarolinka85 wrote:Hej dziewczyny to znowu ja
u nas te ataki histerii to chyba polaczenie kolki z zaparciami
Juz nawet nie moge pomoc mu czopkiem..bo tak sie spina ze niechce wejsci do tego wrzask nie z tej ziemi..
Ktoras z Was stosowala syrop laktuloza...tylko niewiem ktora? Pomogl? Bo juz niewiem co robic..nie moge patrzec na cierpienie synka -
Dzieki MiM i Olka. Kupilam sok na.wypadek,gdyby MIM dzis nie zajrzala,ale zaczne od kompociku,bo ja mam schize na punkcie tych info o otylosci u dzieci na mm,a teraz na soku adnotacja o pruchnicy. Najlepiej,zeby chcial wode pic,ale wypluwa smoczek. Bede dalej probowac,moze jak.dojdziemy do kubkow niekapkow to bedzie chcial
Olka super zdjecia!Wspaniale plenery!A Wy wygladacie jak jakies gwiazdy swiatowego formatu w sesji dla kolorowego magazynu! -
Filip pobił dziś swój rekord w spaniu. Spał od 21:30 do 8 rano bez przerwy! Co prawda na karmienie w nocy nie budzi się już od jakiś 3 tygodni, ale zwykle pobudka jest koło 6-7. Pomęczyłam go teraz trochę książeczkami kontrastowymi (najbardziej podobają mu się kwadraty i kółeczka z Biedry) i dziecko padło.
A propos braku kupy, to Filip miał teraz tydzień wymęczonej kupy (raz nie zrobił 2 dni). Lekarz kazał nam włączyć Espumisan 3x4 krople do momentu aż będzie poprawa i kupa poszła już następnego dnia a potem przez dwa kolejne bez żadnego problemu. Chyba faktycznie Filip miał zagazowane jelita.
U nas problemów z piciem wody nie było, ale teraz widzę, że przy butli z wodą jest szaleństwo. Filip bawi się smoczkiem, gryzie go i cieszy się. Też nie wiem jak go przełamać. Podawałam i ciepłą wodę i taką w temperaturze pokojowej. Wczoraj wypił bardzo mało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 10:38
-
Karolcia nie musisz się bać kompotu ani soku. wytyczne z 1977r. to były takie ze 3tyg niemowlenciu należy podać 3 łyżki soku jabłkowego albo marchewkowegi. A jeżeli twoje dzieciątko nie chce pić samej wody ani żadnych koperkow czy rumianku to sproboj sok albo kompot03.02.2014
-
Dlatego wczoraj napisalam, zebys jednak troche mezowi odpuscila
Moja niechetnie pije rumianek i koper apteczny. Jedyne xo to jej wciskalam herbatke rumiankowo koperkowa granulowana- ale pewnie dlatego ze slodka