X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • pompon Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ja też facebookowa, wiec kliknełam, żeby dołączyć do grupy - Magda ;) Już się zżyłam z Wami, chociaż mało się udzielam to jestem ciekawa co u Was słychać no i jakieś takie fajniejsze informacje co gdzie za ile, sposoby etc. pewnie bedziecie na face zamieszczać, więc ja też. Może tam się jakoś bardziej poudzielam. Ale teraz mi jeszczie wybaczcie, bo my 5 września mamy chrzest i ŚLUB. Więc u nas sajgon. Buziaczki!

alma, Eli, olka24, dorota1987, Anielka, gosia86, Karolcia88, GabiK lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie wyście się podziały? wszystkie już na fb? :)
    Info od mojej rehabilitantki dla zainteresowanych :
    mostek u niemowlęcia zwykle jest oznaką złego napięcia mięśniowego. Pytała o to jakiś czas temu chyba Ofe albo Olka. Mój też zaczął od tygodnia się tak wyginać, więc dziś zapytałam.

relg3e5e54dwhg22.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:42

• alma Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka mój dokładnie robi to samo pupa do góry i nogami się odpycha. Jak dla mnie to raczej normalny etap rozwoju niemowlaka, ale zapytałam dziś naszej rehabilitantki, to stwierdziła, że to przejaw wnm

relg3e5e54dwhg22.png
  • klaudynka Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo wlasnie, mój jak lezy na przewijaku to tak własnie kombinumje. Głowa leży a pupa do góry i odpycha nogami.

relg2n0at5jhmi9q.png
    jbt1dcimbdq966fz.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze dolaczyly nowe dziewczyny :)
    Ja dzisiaj srednio jeszcze fejsa ogarniam, Młoda nie pozwala, a jak juz spi to tworze jej fotoalbum ;) musimy zrobić szybko chrzciny bo wkleilabym jej na koncu foty ze chrztu. Wstawiłam nawet zdjęcie testu z usg a pozniej pierwsze jak ja wyjęli ;) właściwie pierwsze to mam zaraz wyjeta z brzucha bo anestezjolog nam zrobila, musze je w końcu odebrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:13

olka24, klaudynka, Wonderwall, GabiK lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się zaraz okaże, że wszystkie mamy napięciowców, bo każde nauczyło się robić mostek :) Nie wiem dziewczyny, ja to myślę, że to raczej normalne, ale kłocić się z rehabilitantką nie będę, zwłaszcza, ze mój ma stwierdzone wzmożone napięcie mięsniowe

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Olka, to Ty Celestyna jestes?! :D
    a no tak się zdarzyło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Dziewczyny gdzie wyście się podziały? wszystkie już na fb? :)
    Info od mojej rehabilitantki dla zainteresowanych :
    mostek u niemowlęcia zwykle jest oznaką złego napięcia mięśniowego. Pytała o to jakiś czas temu chyba Ofe albo Olka. Mój też zaczął od tygodnia się tak wyginać, więc dziś zapytałam.
    dziekuje za informacje kochana moja lekarka twierdzi że jest to normalne...więc co mam zrobić??gdzieś isc do jakiegos lekarza czy co?a kto stwierdza wzmożone napięcie?neurolog??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:18

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się pręży, robi mostek zwłaszcza jak chcę mu dać jeść, a on puścić bąka:)

GabiK lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka a oprócz tego mostka niepokoi Cię coś jeszcze? Czy mały dobrze unosi główkę z rączkami wyciągniętymi przed siebie? układa się symetrycznie, czy preferuje którąś ze stron? Wygina się banana, czy raczej leży prosto? Jest niespokojny i ruchliwy, czy też może za mało się porusza?

Bo wiesz, nie ma się co nakręcać, jeśli nie ma żadnych niepokojących obajwów napięciowych, to raczej wszystko powinno być w porządku. Ale jeżeli coś Cię jeszxze mocno niepokoi to poszukaj dobrego rehabilitanta dla niemowląt i niech on oceni czy jest potrzebna rehabilitacja. Pediatrzy tak naprawdę mało wiedzą, bo często olewają rozwój motoryczny dziecka i nie zauważają stanów napięciowych. A im wcześniej zaczniesz z dzieckiem korygować te defekty tym lepiej.
    U nas napiecie stwierdziła lekarka od rehabilitacji, nie byliśmy w ogóle u neurologa, choć neurolodzy też to badają.
    Żeby nie siać paniki, jutro mam jeszcze inną rehabilitantkę, to ją też o to zapytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:47

relg3e5e54dwhg22.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja poprosiłam o dołączenie mnie do grupy fb mam na imię Michalina :)

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:42

• Eli Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudynka jesli nie placze, nie pręży sie i nic go nie boli to nie masz powodów do zmartwień. Czytałam gdzues, ze niemowlę moze nawet i 5 dni kupy nie robic.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyna Eli dobrze prawi, jeśli brzuszek miękki i zero płaczu, to w porządku. Mojej koleżanki córeczka robiła kupę raz na tydzień i było ok. Bo oczywiście mówimy o kp, bo na mm jest inaczej i kupa musi być przynajmniej jedna dziennie.

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudynka tak samo uwazam jak Eli jak dziecko jest spokojne to ty tez bądz spokojna
    Alma troche jakby jak go poloze ma glowe odchyla na lewo ale to tylko na macie wiec nie wiem a tak to ja nic nie widze tylko pręży się prostuje na sztywno robi mostki i w nocy w trakcie snu nogi wygina do gory i wtedy bąki puszcza

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynka wrote:
    no własnie tez tak czytałam, ale dziwi mnie to,ze nigdy tak mu sie nie zdarzyło... czyli lepiej nic nie kombinowac z jakimis czopkami itd poki nic innego sie nie dzieje?
    dokladnie

• klaudynka Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki, dzięki dziewczyny. Tak my tylko cycuś... a wiec czekamy na kupę bez wspomagaczy ;-)

relg2n0at5jhmi9q.png
    jbt1dcimbdq966fz.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Edytka ja z Mazur, mąż też, więc raczej nie, chyba, że to męża jakaś rodzina i ja nic o tym nie wiem ;)

Witaj Klaudynka ;)

A mój nie mąż też z Mazur, z Ełku dokładnie ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Klaudyna fajnie ze się ujawniłaś

My po usg, jest poprawa ale nadal nie jest idealnie wiec za tydzień znowu kontrola. Pytałam jakie mogą być konsekwencje jeśli nie będzie poprawy, no i po prostu wczesniej może mieć zwyrodnienie stawów biodrowych. Zalecenia mamy nadal takie same, a te wszystkie ustrojstwa typu szelki czy poduszki niw robią nic innego niż to co my nosząc i układając dziecko w pozycji na żabkę (tyle tylko że usyrojstwa wymuszają pozycje ciała i dziecko dłużej przebywa w tej pozycji, ale oczywiście szelki/poduszki tez maja swoje minusy bo ograniczają rozwój ruchowy u dzieci nawet o kilka tygodni)

miscelle lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 2169 2170 2171 2172 2173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ