Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszki ja też facebookowa, wiec kliknełam, żeby dołączyć do grupy - Magda Już się zżyłam z Wami, chociaż mało się udzielam to jestem ciekawa co u Was słychać no i jakieś takie fajniejsze informacje co gdzie za ile, sposoby etc. pewnie bedziecie na face zamieszczać, więc ja też. Może tam się jakoś bardziej poudzielam. Ale teraz mi jeszczie wybaczcie, bo my 5 września mamy chrzest i ŚLUB. Więc u nas sajgon. Buziaczki!
alma, Eli, olka24, dorota1987, Anielka, gosia86, Karolcia88, GabiK lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gdzie wyście się podziały? wszystkie już na fb?
Info od mojej rehabilitantki dla zainteresowanych :
mostek u niemowlęcia zwykle jest oznaką złego napięcia mięśniowego. Pytała o to jakiś czas temu chyba Ofe albo Olka. Mój też zaczął od tygodnia się tak wyginać, więc dziś zapytałam. -
Fajnie ze dolaczyly nowe dziewczyny
Ja dzisiaj srednio jeszcze fejsa ogarniam, Młoda nie pozwala, a jak juz spi to tworze jej fotoalbum musimy zrobić szybko chrzciny bo wkleilabym jej na koncu foty ze chrztu. Wstawiłam nawet zdjęcie testu z usg a pozniej pierwsze jak ja wyjęli właściwie pierwsze to mam zaraz wyjeta z brzucha bo anestezjolog nam zrobila, musze je w końcu odebrać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:13
olka24, klaudynka, Wonderwall, GabiK lubią tę wiadomość
-
to się zaraz okaże, że wszystkie mamy napięciowców, bo każde nauczyło się robić mostek Nie wiem dziewczyny, ja to myślę, że to raczej normalne, ale kłocić się z rehabilitantką nie będę, zwłaszcza, ze mój ma stwierdzone wzmożone napięcie mięsniowe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalma wrote:Dziewczyny gdzie wyście się podziały? wszystkie już na fb?
Info od mojej rehabilitantki dla zainteresowanych :
mostek u niemowlęcia zwykle jest oznaką złego napięcia mięśniowego. Pytała o to jakiś czas temu chyba Ofe albo Olka. Mój też zaczął od tygodnia się tak wyginać, więc dziś zapytałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:18
-
Olka a oprócz tego mostka niepokoi Cię coś jeszcze? Czy mały dobrze unosi główkę z rączkami wyciągniętymi przed siebie? układa się symetrycznie, czy preferuje którąś ze stron? Wygina się banana, czy raczej leży prosto? Jest niespokojny i ruchliwy, czy też może za mało się porusza?
Bo wiesz, nie ma się co nakręcać, jeśli nie ma żadnych niepokojących obajwów napięciowych, to raczej wszystko powinno być w porządku. Ale jeżeli coś Cię jeszxze mocno niepokoi to poszukaj dobrego rehabilitanta dla niemowląt i niech on oceni czy jest potrzebna rehabilitacja. Pediatrzy tak naprawdę mało wiedzą, bo często olewają rozwój motoryczny dziecka i nie zauważają stanów napięciowych. A im wcześniej zaczniesz z dzieckiem korygować te defekty tym lepiej.
U nas napiecie stwierdziła lekarka od rehabilitacji, nie byliśmy w ogóle u neurologa, choć neurolodzy też to badają.
Żeby nie siać paniki, jutro mam jeszcze inną rehabilitantkę, to ją też o to zapytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:47
-
nick nieaktualnyKlaudynka tak samo uwazam jak Eli jak dziecko jest spokojne to ty tez bądz spokojna
Alma troche jakby jak go poloze ma glowe odchyla na lewo ale to tylko na macie wiec nie wiem a tak to ja nic nie widze tylko pręży się prostuje na sztywno robi mostki i w nocy w trakcie snu nogi wygina do gory i wtedy bąki puszcza -
nick nieaktualny
-
Hej Klaudyna fajnie ze się ujawniłaś
My po usg, jest poprawa ale nadal nie jest idealnie wiec za tydzień znowu kontrola. Pytałam jakie mogą być konsekwencje jeśli nie będzie poprawy, no i po prostu wczesniej może mieć zwyrodnienie stawów biodrowych. Zalecenia mamy nadal takie same, a te wszystkie ustrojstwa typu szelki czy poduszki niw robią nic innego niż to co my nosząc i układając dziecko w pozycji na żabkę (tyle tylko że usyrojstwa wymuszają pozycje ciała i dziecko dłużej przebywa w tej pozycji, ale oczywiście szelki/poduszki tez maja swoje minusy bo ograniczają rozwój ruchowy u dzieci nawet o kilka tygodni)miscelle lubi tę wiadomość