Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelinkie wrote:Alma a jak konkretnie robi Tobiasz ten mostek? Bo mój zaczął się poruszać w ten sposób ze podnosi pupę i nogami się odsuwa i potrafi tak z metr na kanapie się przemieścić. Nie wiem czy to źle czy poznał pierwszy sposób poruszania sie.
Moja tez tak robi, ale to mi sie normalne akurat wydaje. -
alma wrote:Olka a oprócz tego mostka niepokoi Cię coś jeszcze? Czy mały dobrze unosi główkę z rączkami wyciągniętymi przed siebie? układa się symetrycznie, czy preferuje którąś ze stron? Wygina się banana, czy raczej leży prosto? Jest niespokojny i ruchliwy, czy też może za mało się porusza?
Bo wiesz, nie ma się co nakręcać, jeśli nie ma żadnych niepokojących obajwów napięciowych, to raczej wszystko powinno być w porządku. Ale jeżeli coś Cię jeszxze mocno niepokoi to poszukaj dobrego rehabilitanta dla niemowląt i niech on oceni czy jest potrzebna rehabilitacja. Pediatrzy tak naprawdę mało wiedzą, bo często olewają rozwój motoryczny dziecka i nie zauważają stanów napięciowych. A im wcześniej zaczniesz z dzieckiem korygować te defekty tym lepiej.
U nas napiecie stwierdziła lekarka od rehabilitacji, nie byliśmy w ogóle u neurologa, choć neurolodzy też to badają.
Żeby nie siać paniki, jutro mam jeszcze inną rehabilitantkę, to ją też o to zapytam.
No a moja robi wszystko to co wymienilas, a neurolog twierdzi, ze nic jej nie jest... -
gosia86 wrote:Hej Klaudyna fajnie ze się ujawniłaś
My po usg, jest poprawa ale nadal nie jest idealnie wiec za tydzień znowu kontrola. Pytałam jakie mogą być konsekwencje jeśli nie będzie poprawy, no i po prostu wczesniej może mieć zwyrodnienie stawów biodrowych. Zalecenia mamy nadal takie same, a te wszystkie ustrojstwa typu szelki czy poduszki niw robią nic innego niż to co my nosząc i układając dziecko w pozycji na żabkę (tyle tylko że usyrojstwa wymuszają pozycje ciała i dziecko dłużej przebywa w tej pozycji, ale oczywiście szelki/poduszki tez maja swoje minusy bo ograniczają rozwój ruchowy u dzieci nawet o kilka tygodni)
Dobrze, ze jest poprawa, moze za tydzienbedzie juz calkiem dobrze -
Klaudia witaj w Majóweczkach Uwaga uwaga od poniedziałku w Lidlu rzeczy dla Maluszków! Ja lecę się bić bo już mam upatrzone trochę rzeczy w tym pampersy po 29,99 Ja majątek stracę, jestem zakupohokiczką dla własnego dziecka :p oby dwoje z Szanownym nic dla siebie nie kupujemy bo wychodzimy z założenia że wszyztko mamy, ale jak widzę coś dla Małej to już na zaś kupuję bo rośnie w tempie ekspresowym. A w ogóle dzwoniła dzisiaj do mnie pielęgniarka środowiskowa i powiedziała że w przyszłym tyg chce wpaść obejrzeć Malą O_o U Was też tak jest? Zastanawiam się po co skoro w przyszłą środę idziemy się szczepic, bez sensu. No i co ona przyjdzie oceniać??
GabiK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelinkie wrote:A ja jeszcze mam pytanie czy Wasze dzieci ocierają / tra głowę o poduszkę jak zasypiają albo jak się przebudzaja? Bo moj czasem tak robi, a mama mówi ze to może być oznaką niedoboru Wit D. A podaje codziennie te witaminy.
-
Ewelinkie wrote:A ja jeszcze mam pytanie czy Wasze dzieci ocierają / tra głowę o poduszkę jak zasypiają albo jak się przebudzaja? Bo moj czasem tak robi, a mama mówi ze to może być oznaką niedoboru Wit D. A podaje codziennie te witaminy.
W Jaki sposob, jak to wygląda? -
Edytka a Wy gdzie mieszkacie? Ełk fajne miasto- mam tam rodzinę z taty strony
Tak jak już pisałam, moze zamiast neurologa, poszukać dobrego rehabilitanta od niemowląt.
Klaudynka to suwaczek- kliknij w któryś i wejdziesz na stronę suwaczków, tam już sobie ustawisz parametry to wchodzisz na swoje konto w belly w ustawienia i tam masz społeczność,a w niej twój podpis na forum i tam wklejasz link url
-
Ofe to przez te upały dzieci inaczej się zachowują. Mój ciągle śpi i płacze
Dziewczyny na stronie internet. Smyka jest mata tiny love move&play w okazyjnej cenie. Tania nie jest, ale nam przyszła w piątek i jest rewelacyjna, duża, kolorowa z mnóstwem bajerów. Polecam.GabiK lubi tę wiadomość
-
alma wrote:Edytka a Wy gdzie mieszkacie? Ełk fajne miasto- mam tam rodzinę z taty strony
Tak jak już pisałam, moze zamiast neurologa, poszukać dobrego rehabilitanta od niemowląt.
Klaudynka to suwaczek- kliknij w któryś i wejdziesz na stronę suwaczków, tam już sobie ustawisz parametry to wchodzisz na swoje konto w belly w ustawienia i tam masz społeczność,a w niej twój podpis na forum i tam wklejasz link url
W Poznaniu.
Szukałam wczoraj pobieżnie i nic nie znalazłam, no ale chyba w Poznaniu jakiś powinien być?, jeszcze popytam. -
hej. widzę, że temat wit.d i k. Ja na wizycie szczepiennej pytałam o to i lekarka powiedziała, że jak karmię tylko piersią to do ukończenia 3 miesiąca czylli 3 miesiące i 4 tygodnie wit.d+k.
Moja też tak pociera głową ale nie sądze by to miało jakieś znaczenieLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018