X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:42

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Alma a jak konkretnie robi Tobiasz ten mostek? Bo mój zaczął się poruszać w ten sposób ze podnosi pupę i nogami się odsuwa i potrafi tak z metr na kanapie się przemieścić. Nie wiem czy to źle czy poznał pierwszy sposób poruszania sie.

Moja tez tak robi, ale to mi sie normalne akurat wydaje.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Olka a oprócz tego mostka niepokoi Cię coś jeszcze? Czy mały dobrze unosi główkę z rączkami wyciągniętymi przed siebie? układa się symetrycznie, czy preferuje którąś ze stron? Wygina się banana, czy raczej leży prosto? Jest niespokojny i ruchliwy, czy też może za mało się porusza?

Bo wiesz, nie ma się co nakręcać, jeśli nie ma żadnych niepokojących obajwów napięciowych, to raczej wszystko powinno być w porządku. Ale jeżeli coś Cię jeszxze mocno niepokoi to poszukaj dobrego rehabilitanta dla niemowląt i niech on oceni czy jest potrzebna rehabilitacja. Pediatrzy tak naprawdę mało wiedzą, bo często olewają rozwój motoryczny dziecka i nie zauważają stanów napięciowych. A im wcześniej zaczniesz z dzieckiem korygować te defekty tym lepiej.
    U nas napiecie stwierdziła lekarka od rehabilitacji, nie byliśmy w ogóle u neurologa, choć neurolodzy też to badają.
    Żeby nie siać paniki, jutro mam jeszcze inną rehabilitantkę, to ją też o to zapytam.

No a moja robi wszystko to co wymienilas, a neurolog twierdzi, ze nic jej nie jest...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Hej Klaudyna fajnie ze się ujawniłaś

My po usg, jest poprawa ale nadal nie jest idealnie wiec za tydzień znowu kontrola. Pytałam jakie mogą być konsekwencje jeśli nie będzie poprawy, no i po prostu wczesniej może mieć zwyrodnienie stawów biodrowych. Zalecenia mamy nadal takie same, a te wszystkie ustrojstwa typu szelki czy poduszki niw robią nic innego niż to co my nosząc i układając dziecko w pozycji na żabkę (tyle tylko że usyrojstwa wymuszają pozycje ciała i dziecko dłużej przebywa w tej pozycji, ale oczywiście szelki/poduszki tez maja swoje minusy bo ograniczają rozwój ruchowy u dzieci nawet o kilka tygodni)

Dobrze, ze jest poprawa, moze za tydzienbedzie juz calkiem dobrze :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia witaj w Majóweczkach :) Uwaga uwaga od poniedziałku w Lidlu rzeczy dla Maluszków! Ja lecę się bić bo już mam upatrzone trochę rzeczy w tym pampersy po 29,99 :) Ja majątek stracę, jestem zakupohokiczką dla własnego dziecka :p oby dwoje z Szanownym nic dla siebie nie kupujemy bo wychodzimy z założenia że wszyztko mamy, ale jak widzę coś dla Małej to już na zaś kupuję bo rośnie w tempie ekspresowym. A w ogóle dzwoniła dzisiaj do mnie pielęgniarka środowiskowa i powiedziała że w przyszłym tyg chce wpaść obejrzeć Malą O_o U Was też tak jest? Zastanawiam się po co skoro w przyszłą środę idziemy się szczepic, bez sensu. No i co ona przyjdzie oceniać??

GabiK lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Eli lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja poproszę o przyjęcie do grupy może uda mi się więcej z wami po pisać ;) wysłałam prośbę na grupie ,)

• Eli Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    A ja jeszcze mam pytanie czy Wasze dzieci ocierają / tra głowę o poduszkę jak zasypiają albo jak się przebudzaja? Bo moj czasem tak robi, a mama mówi ze to może być oznaką niedoboru Wit D. A podaje codziennie te witaminy.
    Zamiast polubić miałam zacytować ;) Moja tez tak robi, nie sądziłam ze to cos złego ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • klaudynka Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Dziewczyny witaminę K powinno podawać się do ukończenia 3ciego miesiąca. Więc już mam przestać podawać? Bo już się pogubiłam czy już przestać czy jeszcze ten miesiąc ma brać?

ja podawałm D+K do 3 mies, od 3go samą D

relg2n0at5jhmi9q.png
    jbt1dcimbdq966fz.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    A ja jeszcze mam pytanie czy Wasze dzieci ocierają / tra głowę o poduszkę jak zasypiają albo jak się przebudzaja? Bo moj czasem tak robi, a mama mówi ze to może być oznaką niedoboru Wit D. A podaje codziennie te witaminy.

W Jaki sposob, jak to wygląda?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mi pediatra kazala dawać d+k do końca opakowania a potem tylko d

Wonderwall lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka wklej zdjęcie nosiła. kurczę fb nie ogarniam :)

03.02.2014
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka a Wy gdzie mieszkacie? Ełk fajne miasto- mam tam rodzinę z taty strony :)
    Tak jak już pisałam, moze zamiast neurologa, poszukać dobrego rehabilitanta od niemowląt.

Klaudynka to suwaczek- kliknij w któryś i wejdziesz na stronę suwaczków, tam już sobie ustawisz parametry to wchodzisz na swoje konto w belly w ustawienia i tam masz społeczność,a w niej twój podpis na forum i tam wklejasz link url

relg3e5e54dwhg22.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:43

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie moja tez tak głową trze ale nie sadziłam, że to oznacza coś zlego raczej myslalam ze moze uszko ją swędzi i sie tak drapie :)

Moje dziecko przestało gaworzyć :(

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe to przez te upały dzieci inaczej się zachowują. Mój ciągle śpi i płacze :(

Dziewczyny na stronie internet. Smyka jest mata tiny love move&play w okazyjnej cenie. Tania nie jest, ale nam przyszła w piątek i jest rewelacyjna, duża, kolorowa z mnóstwem bajerów. Polecam.

GabiK lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Edytka a Wy gdzie mieszkacie? Ełk fajne miasto- mam tam rodzinę z taty strony :)
    Tak jak już pisałam, moze zamiast neurologa, poszukać dobrego rehabilitanta od niemowląt.

Klaudynka to suwaczek- kliknij w któryś i wejdziesz na stronę suwaczków, tam już sobie ustawisz parametry to wchodzisz na swoje konto w belly w ustawienia i tam masz społeczność,a w niej twój podpis na forum i tam wklejasz link url

W Poznaniu.
    Szukałam wczoraj pobieżnie i nic nie znalazłam, no ale chyba w Poznaniu jakiś powinien być?, jeszcze popytam.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie, moja kilka dni nie gadala ale jej wróciło, może ma focha? ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. widzę, że temat wit.d i k. Ja na wizycie szczepiennej pytałam o to i lekarka powiedziała, że jak karmię tylko piersią to do ukończenia 3 miesiąca czylli 3 miesiące i 4 tygodnie wit.d+k.
    Moja też tak pociera głową ale nie sądze by to miało jakieś znaczenie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 2170 2171 2172 2173 2174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ