X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:44

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic u nas tez mamy avent i zwykle z canpolu i baby ono i zadna;p

Mikolaj spi w body w nocy teraz w koszulce bo jak jest bez niczego to sie kleimy do siebie..

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma rehabilitacja przyniesie efekty. Zobaczysz za miesiac nie bedzie to juz Twoje zmartwienie. Moja przyjaciolka miala gleboka asymetrie i taki przykurcz ciala na lewo. Chodzili 2 miesiace,ale po miesiacu rehabilitantka powiedziala,ze nie wie po co przychodza,bo ona juz niczego nie widzi. Ale i tak chodzili skoro im przyslugiwalo. Zobaczysz u Was tez efekty przyjda szybciej niz myslisz <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • klaudynka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Klaudynka ja wczoraj dostalam okres a od ponad tygodnia mialam taki sluz plodny :)

tydz to tak fajnie, ale mies... mało to komfortowe :( juz zaczynam sobie wkrecac, że jakas ciaza bo tyle sluzu :PP

relg2n0at5jhmi9q.png
    jbt1dcimbdq966fz.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Normalnie siedzę i ryczę. Byliśmy dziś u drugiej rehabilitantki na vojcie. Dzieci ogólnie strasznie przy tym płaczą, ale to co dzisiaj było, to aż mnie dusiło od śrdka. Mały się zanosił, ze aż powietrza nie mógł złapać. A rehabilitantka powiedziała nam, że nie ma poprawy i ma taki przykurcz, że nie mogła mu tego mięsnia w żaden sposób rozciągnąć i jak robiła mu vojtę to czuła, że go to boli, dlatego tak bardzo płakał. Nie wiem dlaczego moje dziecko musi tak cierpieć, refluks, kręcz... już nie mam siły :(

Boziu biedactwo :( az mi lzy naszly, ucaluj Tobiego od cioci :* trzymam kciuki i mam nadzieje, ze szybko mu sie poprawi. A musi byc rehabilitowany akurat ta metoda? Ta druga podobno jest przyjemniejsza? Próbowałaś jakiś masaży mu robić, może troszke go rozlużnią?

alma lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Monika ja piję fematikel, co 3h siedze z laktatorem oraz staram się jeść 5 posiłków dziennie. czyli trzy duże Plus dwie przekąski. do tego szczypie sutki i powoli widzę różnicę. o 10 sciaglam juz 10 mil :)
    Tez pilam wczesniej ale nie czulam roznicy. Tez mi sie udalo teraz 20 ml.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynka wrote:
    no to super :) dobrze wiedziec.
    W sumie u nas spacer wchodzi w grę tylko od 6.30 do 8.00 pozniej to juz same wiecie jak jest...

Zadałam pyt na fb ale moze tu mi odpowiecie? :)

Mam takie dyskretne pyt do dziewczyn które nie miały jeszcze okresu, jaki macie sluz po porodzie? Bo ja nie mam pojęcia dlaczego od ponad mies. dzień w dzień sluz jak płodny i to spore ilosci Emotikon unsure czy któras ma podobnie? Bo nie wiem czy to normalne..

Tez to obserwuje, ale ja to zwalam na to, ze mam otchlan i mi wycieka za duzo :P a jak jest na prawde dowiem sie w piatek, bo mam wizytę u gina.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka lubię za te bociany :D a powiedz co sobie wtedy pomyslalas jak je zobaczylas? ;>

Dzis noc spadajacych gwiazd :) zgadnijcie jakie zyczenia wymawialam rowno rok temu gdy ogladalam spadajace gwiazy? ;> rok temu ogladlam je z niemezem, ale wtedy nie bylismy razem, mielismy kilka miesiecy przerwy, ja bylam strasznie zdolowana taka nerwowka i niepewnoscia, ale nasz powrot zaoowocowal Karolocią :) i dizs tez sie wybieramy ogladac, jesli na balkonie nie da rady, to mala w wozek i nocny spacer :D uwazacie, z eto przegiecie?

GabiK, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • klaudynka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie zadne przegiecie.. noc przecież ciepła :) tylko pyt skąd masz tyle siły żeby jeszcze po nocy lazic ?:D

relg2n0at5jhmi9q.png
    jbt1dcimbdq966fz.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj otworzyłam chusteczki nawilżane z tesco o zapachu zielonego jabłuszka i mi ten zapach tak przypomniał gumę huba buba co była na metry, że by się chciało zjeść. Chusteczki fajne, ale małe...do siku dobre.

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tydzień temu miałam kryzys laktacyjny, piersi były jakby puste, ale Mała się najadała. Jedynie w nocy zamiast 140-160 ml odciągnęłam 70 ml. Wiem, wiem taki kryzys to dla Was nie kryzys, ale ja się zmartwilam że tracę pokarm, ale po 2-3 dniach przyszła poprawa. U nas butla jest ok. Problem z jej zawartością. Mlesio mamusi jak najbardziej, ale woda, soczek z wodą, kompocik, herbatka są beee. Wikusia już calkiem niezle korzysta z rączek i od 2 dni mi tą butlę z wodą odpycha i zaczyna krzyczeć, dosłownie nie płaxze tylko robi awanturę. Silna babka wie czego chce. Karolcia ja dzisiaj cały czas lukałam na Młodą bo robaczki mnie obrzydzają i bałam się że ją coś uchla.
    Ja byłam teraz na weselu no i super bo mlesio wydudlała z butli ale był ryk bo zabrakło cycowania i mamusi. Siostra się nieźle namęczyła żeby ją uspokoić, także mamy kp same mleko to nie wszystko dzieci są do nas bardzo przyzwyczajone.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    MIM a spróbuj synka przystawic do jednego cyca a do drugiego dostawić laktator w tym czasie. Jego ssanie powinno pobudzić produkcję mleka w drugim cycku i to co odciagniesz dasz młodemu :-)

spróbuję dzięki :)

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi proszę jakie nosidło kupić dla Małej myślałam o takim miękkim jak Mim i Olka ale nie wiem jak się nazywają a nie chce gafy strzelic.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje nazywa się minizone. jakiś czas temu wklejalam link do alie za 15$ byky

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa. Deszcz, burza i 20 stpni. W koncu oddycham :)

GabiK, Iskierka88, Karolcia88, Lama, Eli lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotmisia ja do Ciebie się przeprowadzam

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Dziewczyny napiszcie mi proszę jakie nosidło kupić dla Małej myślałam o takim miękkim jak Mim i Olka ale nie wiem jak się nazywają a nie chce gafy strzelic.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5575859714
    ja kupilam takie i jest fajne i wygodne ale moje dziecko go nie polubilo

• klaudynka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze jeszcze polubi :) moze przez ten gorąc nie chce tam siedziec?

relg2n0at5jhmi9q.png
    jbt1dcimbdq966fz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynka wrote:
    moze jeszcze polubi :) moze przez ten gorąc nie chce tam siedziec?
    wszystko możliwe ale on nie lubi sie nosić od początku malo go nosilam moze dlatego

• Iskierka88 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:23

‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ