X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:44

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic u nas tez mamy avent i zwykle z canpolu i baby ono i zadna;p

Mikolaj spi w body w nocy teraz w koszulce bo jak jest bez niczego to sie kleimy do siebie..

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma rehabilitacja przyniesie efekty. Zobaczysz za miesiac nie bedzie to juz Twoje zmartwienie. Moja przyjaciolka miala gleboka asymetrie i taki przykurcz ciala na lewo. Chodzili 2 miesiace,ale po miesiacu rehabilitantka powiedziala,ze nie wie po co przychodza,bo ona juz niczego nie widzi. Ale i tak chodzili skoro im przyslugiwalo. Zobaczysz u Was tez efekty przyjda szybciej niz myslisz <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • klaudynka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Klaudynka ja wczoraj dostalam okres a od ponad tygodnia mialam taki sluz plodny :)

tydz to tak fajnie, ale mies... mało to komfortowe :( juz zaczynam sobie wkrecac, że jakas ciaza bo tyle sluzu :PP

relg2n0at5jhmi9q.png
    jbt1dcimbdq966fz.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Normalnie siedzę i ryczę. Byliśmy dziś u drugiej rehabilitantki na vojcie. Dzieci ogólnie strasznie przy tym płaczą, ale to co dzisiaj było, to aż mnie dusiło od śrdka. Mały się zanosił, ze aż powietrza nie mógł złapać. A rehabilitantka powiedziała nam, że nie ma poprawy i ma taki przykurcz, że nie mogła mu tego mięsnia w żaden sposób rozciągnąć i jak robiła mu vojtę to czuła, że go to boli, dlatego tak bardzo płakał. Nie wiem dlaczego moje dziecko musi tak cierpieć, refluks, kręcz... już nie mam siły :(

Boziu biedactwo :( az mi lzy naszly, ucaluj Tobiego od cioci :* trzymam kciuki i mam nadzieje, ze szybko mu sie poprawi. A musi byc rehabilitowany akurat ta metoda? Ta druga podobno jest przyjemniejsza? Próbowałaś jakiś masaży mu robić, może troszke go rozlużnią?

alma lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Monika ja piję fematikel, co 3h siedze z laktatorem oraz staram się jeść 5 posiłków dziennie. czyli trzy duże Plus dwie przekąski. do tego szczypie sutki i powoli widzę różnicę. o 10 sciaglam juz 10 mil :)
    Tez pilam wczesniej ale nie czulam roznicy. Tez mi sie udalo teraz 20 ml.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynka wrote:
    no to super :) dobrze wiedziec.
    W sumie u nas spacer wchodzi w grę tylko od 6.30 do 8.00 pozniej to juz same wiecie jak jest...

Zadałam pyt na fb ale moze tu mi odpowiecie? :)

Mam takie dyskretne pyt do dziewczyn które nie miały jeszcze okresu, jaki macie sluz po porodzie? Bo ja nie mam pojęcia dlaczego od ponad mies. dzień w dzień sluz jak płodny i to spore ilosci Emotikon unsure czy któras ma podobnie? Bo nie wiem czy to normalne..

Tez to obserwuje, ale ja to zwalam na to, ze mam otchlan i mi wycieka za duzo :P a jak jest na prawde dowiem sie w piatek, bo mam wizytę u gina.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka lubię za te bociany :D a powiedz co sobie wtedy pomyslalas jak je zobaczylas? ;>

Dzis noc spadajacych gwiazd :) zgadnijcie jakie zyczenia wymawialam rowno rok temu gdy ogladalam spadajace gwiazy? ;> rok temu ogladlam je z niemezem, ale wtedy nie bylismy razem, mielismy kilka miesiecy przerwy, ja bylam strasznie zdolowana taka nerwowka i niepewnoscia, ale nasz powrot zaoowocowal Karolocią :) i dizs tez sie wybieramy ogladac, jesli na balkonie nie da rady, to mala w wozek i nocny spacer :D uwazacie, z eto przegiecie?

GabiK, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • klaudynka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie zadne przegiecie.. noc przecież ciepła :) tylko pyt skąd masz tyle siły żeby jeszcze po nocy lazic ?:D

relg2n0at5jhmi9q.png
    jbt1dcimbdq966fz.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj otworzyłam chusteczki nawilżane z tesco o zapachu zielonego jabłuszka i mi ten zapach tak przypomniał gumę huba buba co była na metry, że by się chciało zjeść. Chusteczki fajne, ale małe...do siku dobre.

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tydzień temu miałam kryzys laktacyjny, piersi były jakby puste, ale Mała się najadała. Jedynie w nocy zamiast 140-160 ml odciągnęłam 70 ml. Wiem, wiem taki kryzys to dla Was nie kryzys, ale ja się zmartwilam że tracę pokarm, ale po 2-3 dniach przyszła poprawa. U nas butla jest ok. Problem z jej zawartością. Mlesio mamusi jak najbardziej, ale woda, soczek z wodą, kompocik, herbatka są beee. Wikusia już calkiem niezle korzysta z rączek i od 2 dni mi tą butlę z wodą odpycha i zaczyna krzyczeć, dosłownie nie płaxze tylko robi awanturę. Silna babka wie czego chce. Karolcia ja dzisiaj cały czas lukałam na Młodą bo robaczki mnie obrzydzają i bałam się że ją coś uchla.
    Ja byłam teraz na weselu no i super bo mlesio wydudlała z butli ale był ryk bo zabrakło cycowania i mamusi. Siostra się nieźle namęczyła żeby ją uspokoić, także mamy kp same mleko to nie wszystko dzieci są do nas bardzo przyzwyczajone.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    MIM a spróbuj synka przystawic do jednego cyca a do drugiego dostawić laktator w tym czasie. Jego ssanie powinno pobudzić produkcję mleka w drugim cycku i to co odciagniesz dasz młodemu :-)

spróbuję dzięki :)

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi proszę jakie nosidło kupić dla Małej myślałam o takim miękkim jak Mim i Olka ale nie wiem jak się nazywają a nie chce gafy strzelic.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje nazywa się minizone. jakiś czas temu wklejalam link do alie za 15$ byky

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa. Deszcz, burza i 20 stpni. W koncu oddycham :)

GabiK, Iskierka88, Karolcia88, Lama, Eli lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotmisia ja do Ciebie się przeprowadzam

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Dziewczyny napiszcie mi proszę jakie nosidło kupić dla Małej myślałam o takim miękkim jak Mim i Olka ale nie wiem jak się nazywają a nie chce gafy strzelic.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5575859714
    ja kupilam takie i jest fajne i wygodne ale moje dziecko go nie polubilo

• klaudynka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze jeszcze polubi :) moze przez ten gorąc nie chce tam siedziec?

relg2n0at5jhmi9q.png
    jbt1dcimbdq966fz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynka wrote:
    moze jeszcze polubi :) moze przez ten gorąc nie chce tam siedziec?
    wszystko możliwe ale on nie lubi sie nosić od początku malo go nosilam moze dlatego

• Iskierka88 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:23

‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ